korkulacak bir şy olduğundan zararlı olduğundan değil kuşumm....ama zorunlu hallerde yapılabilir tabiiii.....ama doğumu dışarıdan müdahale ile başlatmış oluyor ya ben o yüzden istemiyorum......
evet zor olduğunu duymuştum bende malum suni bi nada sancı geliyomuş...bana serum takarız demişti dr.um bakalım hayırlısı
anladım canım evet..daha fazla ağrı yapıyomuş..p.tesi 39. haftamı doldurmuş olucam hala sancı olmazsa suni sancı olucak mecbur...yaklaşık olrak 3 cm çekicem die rahatlatmaya çalışıyorum kendimi..ammmaaa tabi bu 3 cm açıklık kaç sa.te olur orasıda muamma allah yardımcım yardımcımız olsun inş..
epidural yapıldıktan sonra suni sancıyı duymazsın bile. benim tanıdığım suni sancı ile epidural yapılmadan normal doğum yaptı. o kadar da zor değil yani. herkes faklı hissediyor onuda düşün bence
sorma aysey, bizim muhasebeci de hicbirsey bilmiyordu, ben ilk vakayim is yerinde. arastirarak ogrendim ben de, 32. hafta raporunu almaya gittigimde ssk doktoru da baya yardimci oldu saolsun.
37. haftaya kadar calisabilir raporu aldiktan sonra ayrilmak istedigin zaman, yine isyerinden vizite kagidi alip ( bu kez 3 kopya isteniyor) ssk doktoruna gidip, artik izne cikayim diyorsun ve sana is goremez raporu veriyor.
Bir kopya sende, bir kopya is yerinde bir kopya onlarda kaliyor.
ben doğum iznine ayrılırken herhangibir kağıt almadım hastanede 3 kopya olan iş göremez kağıdına iznimi yazdılar doğumdan sonrada o kağıda doğum sonrası izin yazılacak dediler
canım hayırlı olsun sakin olmaya çalış bir evde böyle uçuk yeşil bir oda faln varsa orda takıl benim halam 3 ay hastanede yatmıştı yüksek tansiyondan yeşil odada yatryolardı, sakinleştiriyormuşbu arada dün ii dileklerde bulunanlara çok tşk ederim
tansiyonum günde 2 hap kullanmama rağmen 15/9 larda seyrediyoduuu
drum günde 3 e çıkardı maalesef
eğer iki gün için 14/8 den aşağı düşmezse 4 e çıkacak
hal ayetersiz kalırsa hastahanede yatcam maalesef
üzülüyorum ama atlatmaya çalışıyorum çünkü tansiyon öle bişeyki üzüldükçe strese girdikçe yükseliyooo
sizlerınde duasnı bekliyorum
bu arada bebem 2900 gr olmuş herşeyı çok ii dedi dr tansıyonum hiç etkilememiş onu allaha şükürler olsun %99 sezeryan dedi dr çünkü yüksek tansiyon hastalarını riske atmıyoruz dedi bende zatı istiyodum sezeryan:)))
bakalım hayırlısı olur inşalahhhh
canım öyle düşünme bebeğini de üzme, herşey olacağına varır normal doğum olup problem olacağına sezeryan olsun vardır onda da bir hayırtiff ne güzel canım ya herşey yolundaymış gözün aydın benim de herşey yolunda ve doğru gidiyor sizin anlattığınız çoğu şikayetleri yaşamadım ben rahat bir hamilelik geçirdim bunca yoğun iş temposuna katlandım devam edicem dedim. koca kış hiç hastalanmadım ama oğlum ters mafoldumben şimdi siz yazdıkça normal doğum pozisyonunda diye imrenmekle kalıyorum ne güzel deyip seviniyorum sizin adınıza keske diyorum benimde öyle olsaydı offff geldiler yine bana takmıcam demiştim ama elde değil etraftakiler doğum bellimi dediğinde sıkılarak sezeryan diyorum zor geliyor.
9cm açıklıkla hastaneye gitsen kapıdan dönersin koridorda doğurupayyy cideen yılın lafını etmiş yerim onu ben böyle düşünmesine çok sevindim suni sancıya kesinlikle karşıyım ben.banada epidurali öneriyor....çok rahatlık diyor.bu arada aramızda sühendan hn mada danıştım ben bu konuyu kesinlikle tavsiye ediyor çok rahat edersin diyor.jimer şartlerındada korkma dedi....ama açıklığığım olmaz uzun sürer canım yanarsa taktıracağım....9 cm açıklılkla gidersem arkasını da getiririmm.........
zararından değil de kuşum işte suni sonuçta bi kimyasalla hormon yapıyorlar sana vücut daha o hormonu yapmadanya kızlar bu suni sancı çokmu zararlı nie önermiyo dr.lar yaa..ben büyük bi ihtimalle 5cm e kadar suni sancı alıcam..açılma 2 cmde kaldı ve sancımda hiç yok...epidural içinde 5 cm açıklığa gerek varmış..korktum şimdi...p.tesi konuşucaz bi aksilik falan olmazsa belkide salı günü doğuma alıcak dr.um..
yaparlar bence... benim de saçım belimi baya geçti, aslında kestirecektim biraz uçlardan ama annem kestirme diye tutturdu, batıl inanç tabi ama yine de annemi kıramadım zemuszemus
gokkusak arkadaşım
bende artık yazayım
yalnızca okuyup geçerdim
çünkü çok riskli bir gebelik geçirdim
her an bebreğimi kaybedebilirdim
zaten 3 tane kaybedince pek havalara giremedim
yani sizin heyecanlarınız gibi duyguları yaşayamadım
yalnızca endişe
ama artık risk bitti sayılır
Allah izin verirse
bende 37 deyim
geç te olsa katıldım size
bu arada dün ii dileklerde bulunanlara çok tşk ederim
tansiyonum günde 2 hap kullanmama rağmen 15/9 larda seyrediyoduuu
drum günde 3 e çıkardı maalesef
eğer iki gün için 14/8 den aşağı düşmezse 4 e çıkacak
hal ayetersiz kalırsa hastahanede yatcam maalesef
üzülüyorum ama atlatmaya çalışıyorum çünkü tansiyon öle bişeyki üzüldükçe strese girdikçe yükseliyooo
sizlerınde duasnı bekliyorum
bu arada bebem 2900 gr olmuş herşeyı çok ii dedi dr tansıyonum hiç etkilememiş onu allaha şükürler olsun %99 sezeryan dedi dr çünkü yüksek tansiyon hastalarını riske atmıyoruz dedi bende zatı istiyodum sezeryan:)))
bakalım hayırlısı olur inşalahhhh
canım sağlıkla doğsunda şekli hiç önemli değil,37.haftadan sonra dönen bebekler bile var,Allah tan hayırlısını iste yeter canım,benim doktorumda normal dedi ama sezeryanıda hep bir yanda düşün dedi,o ana kadar hiç belli olmaz canım...tiff ne güzel canım ya herşey yolundaymış gözün aydın benim de herşey yolunda ve doğru gidiyor sizin anlattığınız çoğu şikayetleri yaşamadım ben rahat bir hamilelik geçirdim bunca yoğun iş temposuna katlandım devam edicem dedim. koca kış hiç hastalanmadım ama oğlum ters mafoldumben şimdi siz yazdıkça normal doğum pozisyonunda diye imrenmekle kalıyorum ne güzel deyip seviniyorum sizin adınıza keske diyorum benimde öyle olsaydı offff geldiler yine bana takmıcam demiştim ama elde değil etraftakiler doğum bellimi dediğinde sıkılarak sezeryan diyorum zor geliyor.
kızlar doktora gittim,çok şükür bebeğim iyiymiş.bu aralar fazla kaçırmışım abur cuburu bebeğimin kilosu haftasına göre fazla çıktı.normal doğum dedi şimdilik,şöyle olursa gel, böyle olursa evde çek gel ,bir sürü şey sıraladı doktorum,bunları yazayım,heycandan unuturum dedim,yazma dedi.telefonunu alayım dedim,bir şey olursa aramak için,arama ebelere görün,onlar birşey olursa beni arar dedi.üff ya ya sırf işinde profesyonel dedikleri için gidiyorum,değilse hiç gitmek istemiyorum.hiç arkadaş canlısı doktor değil,buz gibi kendisi.
kızlar ben oradayken gelen hep hastalar sezaryan istediler doktor bile ikna edemedi onları,normal doğum o kadar çokmu acı veriyor,ya ben korkmaya başladım.aslında her iki doğum şeklindende korkuyorum.ya biz nasıl atlatacağız eyvahedigeldismile
herkese merhaba güzel anneler.....
canım hayırlı olsun sakin olmaya çalış bir evde böyle uçuk yeşil bir oda faln varsa orda takıl benim halam 3 ay hastanede yatmıştı yüksek tansiyondan yeşil odada yatryolardı, sakinleştiriyormuş
canım öyle düşünme bebeğini de üzme, herşey olacağına varır normal doğum olup problem olacağına sezeryan olsun vardır onda da bir hayır
9cm açıklıkla hastaneye gitsen kapıdan dönersin koridorda doğurupistesen de epidural takmazlar 5-6 cmden önce de trakmıyorlar 8den sonra da takmıyorlar diyebiliyorum yanlış mı?
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 doğru diyorsun kuşummmm.ben ilkinde gittiğimde 8.5 tu açıklığımm...ama 4 cm de takılıyor diye biliyorum kısmet bakalımm..........
AYŞESİNEM Nst ye ne zaman girmeye başlayacaksın ben haftaya gideceğim,belki karşılaşırız hastanede....
21İNDE 2ye çeyrek kala giricem heralde sen de çarşambaya al 1 saat olcakmışız nstde eşime gelme dedim benim izin günüm ama onu öyle 1saat orda bekletmiyim dedim laflarız
kırıklarım sonlarda kesilince bi 40 santim felan olacak gibi iyi bi yer bulmak lazım postij işlemini yapabilecek ben zaten başkasının saçını takamam huylanırım ancak işte kendi saçımdan yapabilirlerse öyle normaldede çok çabuk uzuyor aklinialirimsmileyaaprlar canım ama kırığın çoksa uygun olmayabilir
güvendiğin bi kuaföre git saçını satmak için sana uygun değil deyip de almasın senden, olmaz dese bile kesilen saçlarını al sen belki başka bi yerde yaptırtabilirsin
batıl matıl insana saçını kesersen bebişinin ömrü kısalır dediğinde elinden bişey gelmiyor bide zor kuruyorki dipleri kollarım kopuyoryaparlar bence... benim de saçım belimi baya geçti, aslında kestirecektim biraz uçlardan ama annem kestirme diye tutturdu, batıl inanç tabi ama yine de annemi kıramadım zemuszemus
çok güzel olur kuaförüne bir sor bakalım ama bayağı uzun olması gerekiyor..postişi örebilmeleri için...........
1 saat erken tok karnına gel dedi meltem hanım, bilimoyorum belki muayne için beklemeyi de göz önünüde mi bulundurmuştur:uhm:benim doktor randevum var 21 inde önce NST ye sonra doktoruma gidersem o saatlerde gelebilirm,tekrar konuşuruz canım,Meltem Hanım mı söyledi 1 saat diye genelde 20-30 dk. sürüyor...
1 saat erken tok karnına gel dedi meltem hanım, bilimoyorum belki muayne için beklemeyi de göz önünüde mi bulundurmuştur:uhm:
1 saat erken tok karnına gel dedi meltem hanım, bilimoyorum belki muayne için beklemeyi de göz önünüde mi bulundurmuştur:uhm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?