2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ee nıye soylemıyokı senı bılgılendırmesı gerekmezmı ona gore kendını hazırlarsın doguma.:uhm:

normal doğum olayına takık vakumla falan çekiyo en son çare sezeryana alıyo ama buranın en iyi doktoru ,içimden bi ses çok zor doğum yapıcağımı söylüyo inş öyle olmaz

normal doğum olayına takık vakumla falan çekiyo en son çare sezeryana alıyo ama buranın en iyi doktoru ,içimden bi ses çok zor doğum yapıcağımı söylüyo inş öyle olmaz

oyle dusunme ya ıyı dusun ıyı olsun derlerya.ınsallah sorunsuz olur. ama bence net olarak konus ya ıcınde korkularla nıye devam edıyosun rahatlat kendını

yok olmaz oyle, olayi kafanda buyutme sakin :)

herkes doguruyo sen de yapabilirsin kesin boyle dusun :) ben kendimi boyle motive ediyorum, insanoglu yaklasik 3 milyon yildir doguruyor biz de hallederiz herhalde

kızlar ben uzanacağım biraz sırtım ağrıdı birde çok oturamıyorum :kedi: ağrı yapıyor. Yarın görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın. Sevgilerrr hihoyyyt

ya ben cesaretli durmaya çalışıyorum , doktora ve çevremdeki kimseye korkuyom demiyorum, normal yapmak istiyorum ,bakalım inş istediğim gibi olur iyi düşünmeye çalışıcam

slm kızlarr..
doğum yapanlar olmuş heyecan doruktaa eyvahedigeldismile
gözleri aydın olsun Allah anneli babalı büyütmeyi nasip etsin darısı bekleyenlerin başınaaa(aminnn)
kızlarr ayaklarım şişti çok fenaaa ıyyyyyyy yaniii sizde de var mı...

benimde ellerim cok agırıyor. geceleri agrıyla uyanıyorumm

evet yaa benim ellerimde şişşşşş -tatlicadiarzu-

guya tuz tuketmekten oluyomus
ben bi ara sıfar tuz sıfır seker beslendim degişmedi. yani inanmıyorum. annem gebelik şişligi diyor. bacaklarda problem yok ama ellerim cok kötü. zaten ben oyle aman aman tuz da yemem sevmem yani???

olmazmı ya sorma bende aynı osrunu yasıryorum .sıstı bıde agrı yapıyo nasıl zorlanıyorum valla.10 gundur falan fena oldu yanı sımdıden 1-2 numara buyudum terlıklerım ayakkabılarım olmuyo 2 numara buyuk gıyıyorum dahada 3 hafta falan var doguma ıyıce ne hale gelır bılmem
az kaldı sabredıcez mecbur.yakında heryerımız hafıflıcek ınsallah

kızlar birkaç gündür gece yatarken tatlı tatlı kaşıntı vardı,şimdi bir başladı kollarım ,bacaklarım, sırtım,karnım,anlamadım kızlar,sizdede var mı?nedir bu kaşıntı,görünürde hiç birşey yok ama hatır hatır kaşınıyorum.çaresi yokmu bunun kızlar ?

ayy bilmiyorum canım. karın kasıntısı bendede oluyor ama genel bi kasıntı degil?? dr una sordun mu?

ya sorma nasıl rahatsz ediyo sanki ayaklarıma ağırlık takmışlarrr delikafadulden
benimde olmuyo ayakkabılarım delikafaduldenkafamçokkarıştı

yok canım bende tz fazla tüketmiyorum

ayy bilmiyorum canım. karın kasıntısı bendede oluyor ama genel bi kasıntı degil?? dr una sordun mu?

doktoruma henüz sormadım,biraz garip benim doktorum ama yarın bir sorayım yinede,acil birşey olursa aramak için tel istedim,arama ebelere git ,doğum olursa bende gelicem dedi başka bir şey demedi.anlamadığım kaşıntı,gündüzleri yok,henüz yok diyeyim.neden geceleri başladı kaşıntı.nedir bu kaşıntı ya ,bir yandan yazıyorum , bir yandan kaşınıyorum o derece yani offf.....

Allah allah dr un da bi alemmiş dicem benim ki de baska bi alem sormasam bişey soylemiyor. sanki adamı rahatsız ediyormusum gibi hissediyorum :) ama olsun herseyi soruyorum utana sıkıla:) kasıntı nedenini arastıralım ozaman dr a gidene kadar bilgin olsun. ben bi bakayım bari

teşekkür ederim canım,bende anlamadımki,sanırım bende var sadece.nasıl tatlı kaşınıyor üff bir bilsen.

Pekçok kadın gebeliğin seyri sırasında vücudun belirlli bölgelerinde ya da genelinde değişik derecelerde kaşıntı sorunu yaşar. Kaşıntılar çoğu zaman hem anne adayı hem de bebek açısından tehlike oluşturabilecek bir durumun habercisi değildir. Ancak bazı özel durumlar da söz konusu olabilmektedir

Özellikle hızla büyüyen karın ve memeler etrafında kaşıntının olması son derece normaldir. Bu bölgeler etrafında oluşan çatlakların şilk belirtisi kaşıntıdır. Hormonal değişimler de ciltte hassasiyeti arttırarak kaşıntıya yol açabilir.

Cilt gebelik sırasında nortmalden daha aktif bir organdır. Hem kan akımları artar hem de ter bezlerinin çalışması hızlanır. Buna bağlı olarak meme altlarında, kasıklarda ve diğer cilt kıvrımlarında terlemeye bağlı döküntü ve kaşıntılar olabilir. Bu bölgelerde cilt mantarı gelişebilir ve bu enfeksiyonlar da kaşıntıya yol açabilir.

Vajina çevresindeki kaşıntılar genital mantar enfeksiyonuna, anüs çevresindeki kaşıntılar ise hemoroid ya da basrak parazitlerine bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Artan östrojen düzeylerine bağlı olarak avuç içi ve ayak tabanlarında kızarıklık görülebilir ve bu tabloya kaşıntı eşlik edebilir. Durum doğumdan hemen sonra gerileyerek kaybolur.

Bunun dışında gebe olmayan bir insanda kaşıntıya neden olabilecek egzema, cilt kuruluğu, besin alerjileri gibi durumlar da gebelikte kaşıntının altında yatan neden olarak karşımıza çıkabilir.

Son olarak ise gebelik kaşıntıları gebeliğe bağlı cilt hastalıkları ya da daha da önemlisi safra yolları ile ilgili problemlerin belirtisi olabilir.

Hemen herkeste görülebilen basit kaşıntılar ile başa çıkmak için alınabilecek basit önlemler vardır. Bunlardan en basiti çok sıcak su ile banyo yapmaktan kaçınmaktır.Sıcak su cildi kurutarak elastikiyetini azaltır. ıdeal olan ılık su ile banyo yapmaktır. Banyo sonrası sabun ve şampuanı iyice durulamak ve yumuşak bir havlu ile iyice kurulamak önemlidir. Bazı parfümler ciltte rahatsızlığa neden olabileceğinden kokusuz kremler ile vücudu nemlendirmek yararlı olacaktır.

Gebelik kaşıntısı:

Gebelik döneminde vücutta yaygın kaşıntının en önemli nedeni gebelik kaşıntısı adı verilen durumdur. Yaklaşık 700 anne adayından birinde genellikle gebeliğin son haftalarında görülen bu hastalıkta artan gebelik hormonların etkisiyle safra kanallarında akım yavaşlamakta ve böylece kanda kaşıntıya neden olan safra asitleri birikmektedir.

Gebelik kaşıntısında genellikle tek belirti kaşıntı olmasına karşın ileri durumlarda kaşıntıdan birkaç gün sonra safra kanallarındaki tıkanıklık kanda bilirubin artışına ve sarılık gelişmesine neden olabilir.

Tek başına gebelik kaşıntısı gebeliğin seyrini ve bebeğin durumunu olumsuz etkileyen bir durum olarak kabul edilmemekle birlikte beraberinde sarılık olması durumunda gebeliğin daha yakın takibi gereklidir.

Gebelik kaşıntısı preeklampsi seyrinde gelişebilen karaciğer tutulumundan ayırtedilmesi gerekli bir durum olmakla beraber bu ayrım tansiyonun normal olması ve idrarda protein çıkışı olmamasıyla kolaylıkla yapılabilir.

Gebelik kaşıntısının tedavisinde doktor önerisine göre bölgesel krem veya losyon şeklinde tedavi veya ağızdan tablet alınması şeklinde tedavi yapılabilir

Gebelik kaşıntısı genellikle doğumdan iki hafta sonra kaybolur, ancak genellikle her gebelikte tekrarlayıcılık arzeder ve hastalığı geçiren anne adayları doğum kontrol hapı kullandıklarında da aynı belirtiler ortaya çıkabilir.
ya canım makalelerden alıntı yaptım ve okudugum ve anladıgım kadarıyla dr una danısman lazım. hiç onemsenmeyecek kadar onemsizde olabilecegi gibi önemli de olabilirmiş. önemliden kastım takip edilmesi gerekir. zararı yok yani. sen kontrolunde sor yada yarın dr u degil hastaneyi ara ordan ulas kendisine. ben ilk once oyle yapmıstım sonra adam cep numarasını verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…