2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bebiş olunca eşimle ikimizin eşyasından çok oğlumun eşyaları olacak gibi geliyor bana...

oyy sıpalar bir doğsada popişlerine vursak şöyle yaaa..addaya götürsek....
bende popişle ayakları ısırcam sorcam tekmeleri kaydirigubbakcemile3

bebiş olunca eşimle ikimizin eşyasından çok oğlumun eşyaları olacak gibi geliyor bana...

oyy sıpalar bir doğsada popişlerine vursak şöyle yaaa..addaya götürsek....
ablamın bebeği 1yaşında annem bakıyor,hemen yan dairemde,onu gördükçe içim gidiyor,beni görünce y harfini yutarak te ze,te ze attaaaa attaaa diyorr,geliyor memelerimi sıkıyor mam mam diyor(tabi feci canım yanıyor),ben bağırınca ahhh diye oda uff uff diyor,göbeğime taktı bu ara,gelip göbeğimi açıyor,derimi yoluyor,hamile tşörtüm varsa üstümde göbeğimi okşayıp cici diyor,başını gögsüme koyuyor felan,öldürüyor beni,birde kendi çoçuğunu düşünsene,ayyy çok duygulandım yine
şartlandırmak değil benimkisi. benim acıya dayanıklılığım yok. yani ayağımı burktuğum zaman bayıldığımı hatırlıyorum ben. korkum ondan
benim acı eşiğim çok yüsksektir aksine,ayağımı kırdığımda bir gün o şekilde gezdim :)okula gittim,derse girdim,kafeye gittim,akşama yok bu burkma değil sanırım,bir doktora gidelim dedim ve bilmem ne kemiğinin kırıldığını öğrendim :)1ay alçıda kalmıştı

devrimim oyyy o yeğen ne tatlıymış öyle...maşallah..ahhh kendi miniklerimiz daha da tatlı gelecek....

tam olarak konuşmadım ama sanırım risklerinden dolayı sevmiyor,eskiden çok fazla uyguluyorduk dedi...bu hafta kontrolüm var gidince soracağım...

hayırlısı canım. her doktorum kendi fikri ayrı oluyor tabi ki. mesela benimkide sezaryende genel anestezi kesinlikle yapmıyormuş.

canım benim ilk doğumum olacak ve çok feci korkuyorum.herkes şu kadar kaldı diye söyleyice diken diken oluyor tüylerim.allahım yardım etsin bize,sağlıklı ve kolay bir şekilde atlatsak.

doğumdan az çok bende korkuyorum ama bence doktorumuza güvendiğimiz sürece bu korkumuz yokolacak...ben hala iyi bir doktor bulmuş değilim:1no2: bunun için biraz korkum var...ama kendi performansınızdan yana asla korkunuz olmamalı diye düşünüyorum...milyonlarca kişi nasıl doğurduysa bizde doğururuz inşallah:)
hem korkunun doğumu daha da uzattığını ve bebeğinizin sizden daha zor bi süreçten geçtiğini asla unutmayın derim...ben devamlı kendime hatırlatıyorum...

doğumun kolaylaştırma yolları ve yöntemleride var sizde araştırmışsınızdır mutlaka...örneğin,
doğuma yakın zamanlarda hergün duş almak ve egzersiz yapmak( doktor kontrolünde), hurma yemek, rahim kaslarını kuvvetlendirici egzersiz yapmak bunlardan birkaçı....

okuduğum birçok yerde de şu tavsiyeler veriliyor: doğumun birinci evresi olan açılma anındaki kasılmalar, biz çevremizde sancı diyoruz...artık kasılma olarak düzeltelim bunu:) bu kasılmaları kabullenmeli ve bu sayede rahmin daha da açıldığını hissederek bebeğimizin doğmasına fırsat vermeliymişiz...yoksa bebeğimizi kucağımıza almamız çok daha uzun bir zaman alırmış...sancı aralarında derin nefes alıp, sancı olduğunda gücümüzü bağırmaya değil ıkınmaya harcamalıymışız...

epiduralli normal doğum hemde 4 kilo olmasına rağmen dikişsiz:) rüya gibi bişey bu...tanıdığın nerde ve kime doğum yaptırdı....söylemenden bir mahsur yoksa öğrenebilirmiyim

ay maşallah devrimim o ne tatlı ne kadar bu fotoda
ben hiç yaştan anlamam şimdi bebeğim ne zamanlarda neye benzeyecek diye her gördüğüm çoıcuğun bebeğin yaşını soruyorum

ay maşallah devrimim o ne tatlı ne kadar bu fotoda
ben hiç yaştan anlamam şimdi bebeğim ne zamanlarda neye benzeyecek diye her gördüğüm çoıcuğun bebeğin yaşını soruyorum
işde 11 aylık felanken,çok şeker bir bebek bayılıyorum ben,inşllh oğluşumda böyle olur

epiduralli normal doğum hemde 4 kilo olmasına rağmen dikişsiz:) rüya gibi bişey bu...tanıdığın nerde ve kime doğum yaptırdı....söylemenden bir mahsur yoksa öğrenebilirmiyim

kuzenim yaptı bu doğumu. izmirde doktoru ömer südekan'dı. ikinci doğumunda istanbulda olduğu için onda yapamadı başka bir doktor girdi ama ondan ememnun kalmadık. 3 kilo bebeği dikiş ile doğurdu. ama onun doğum yaptığı hastane önemli o hastanenin ebeleri çok iyi 2.doğumda dr girdi doğumhaneye 2dk sonra bebek ağlamasını duyduk. ebeler dr'dan önemli bu yüzden

selam kızlar

çok yorgun hissediyorum kendimi. birazdan uzancam bir selam veriiim dedim.

maşallah kızına. bu arada bendensin.

normal doğum olayına takık vakumla falan çekiyo en son çare sezeryana alıyo ama buranın en iyi doktoru ,içimden bi ses çok zor doğum yapıcağımı söylüyo inş öyle olmaz

ben vakum olayından hep tırsmışımdır.

ter de kaşıntı yapıyor.

bir avazda kurtulsun inşallah. ilk normal doğum ondan gelcek heralde.

35 ve 36. haftalarda gelişim hızı düşüyormuş. 36 dan 37ye girerken 400 500 gr alabiliyorlar 1haftada. bende 36.haftada çok üzülmüştüm. ant bana bunu söylemişti ben de araştırmıştım. 37. hafta kontrole gittiğimde doğru olduğunu anladım.

evet. tam çizgiden ölçmek yerine bazen anneyi rahatlatmak için çemberi genişletebiliyorlar ben de fark ettim.

kimyasal olduğu için hamile kaldığımdan beri hiç kullanmadım
doktorumda kullanma dedi zaten siz sürüyormusunuz??

ben de sürmüyorum. hatta 9 aydır en fazla 5kez makyaj yapmışımdır.

kızlar bişey sorcamya ben hamilelikten önce avonun yüz kremini kullanıodum hamile kaldığımdan beri kullanmadım ama yüzüm baya kurudu kullansam bişe olurmu ya

yüzümün kuruduğunu hissettiğimde özellikle banyodan sonra yüzüme de bebeyağı jel sürüyorum çok rahatlatıyor.

alemsin. çok güldümm

demekki doğum yaptırmak gerçekten büyük bir yetenek işi....Böyle bir yer varmı İstanbulda, normali epiduralli yapan yer çok az...ALLAH bizde de böyle kolay doğumlar nasip eder inşallah....

kızlar ant yarın doğuma gidiyor değilmi?
birrde ben usg sonuçlarına çok güvenmiyorum,örneğin boyu ölçerken bebeğin duruşu çok önemli,uyluk kemiğini ölçüyor sonuçta ama eğimli duruyorsa doğru çıkmaz,birde özelle devlette söyledikleri rakamlar farklıydı,doğana kadar çok inandırıcı gelmiycek bana bu rakamlar :)gece rüyamda 3kilo 50cm doğuyordu bebeğim bakalım hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…