2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ne güzel yine eşnlenmiş buralar, maşaşllah herkesin bebeklerine rahat bırakıyorlar da siz de nette gezebiliyorsunuz demek ki bizim daha ilk hadftamız alışmaya çalışıyoruz birbirimize, annem de yarın gidecek sonrasında ne olur nasıl yaparım hiç bilmiyorum
canım gözünaydın,Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...nasılsın şimdi?ağrıların felan nasıl?memnun kaldın mı?
sağol canım, dediğim gibi sezeryanı hiç istemediğim ve fikre alışmak için zamanım olmadığı için biraz nanemollayım ama annem dikişlerimin falan çok iyi olduğunu söyledi çizgi var sadece gayet güzel dedi, ağrı da çok yok dikkat etmeye çalışıyorum, karnımı yün bişeyle sardılar o da dikişlerime iyi geliyor anladığım kadarıyla gıcığı bile temizleyemiyordum ilk günler boğazımdaki geçen akşam öksürdüm bile ölürüm acıdan diyordum öyle çok büyük bir acı olmadı
olumunekankayizsmile

annesi yanında olanlar ne şanslısınız benim annem 40ımı çıkardı ve gittibilmiyorumkismile arada geliyor ama o yokken perişanım malesef. benim kızım kucağa fena halde alışık. uyumadan iş yapamıyorum bazen mamasını bile o kucağımdayken tek elle hazırlıorummafoldumben gece uyusun die gözünün içine bakıyorum gözlerimden uyku akıyor eşimede kıyamıyorum çalışıyor erken kalkıyor.gece uykusunu hiçbirşey tutmuyormuş onu anladım. haftaya pazartesi annem gelicek iple çekiyorum yahu annelik ne zormuş meğersemakannehir

selam kızlar evin kalabalıgından fırsat bulup gelemıyorum nete doğum yapanların gözü aydın olsun. bugün 10. gün ve ve haka göbeği düşmedi benim oğlumun neden olabilir bilmiyorum. dr 14. gune kadar düşer normal dedi ama

zelihacım benim kızın göbeği tam 14. gün düşmüştü merak etme düşerzemuszemus

öyle oluyor,bende apar topar sezeryan oldum,10:30 da hastaneye gittim 12 de ameliyata aldılar...insan neye uğradığını şaşırıyor.ağrılar için ne kadar çok hareket edersen o kadar çabuk geçiyor,,,bende ilk öksürdüğümde çok korkmuştum,ama sonra sonra alıştım...benim doktorum sarıp sarmalamaya izin vermedi karnımı bağırsak hareketleri için,gerçektende birşey sarmadığım halde kabızlık yaşadım,yeni yeni düzene girdi...neyse canım çok şükür atlattık,çocuk doktoru hastanedemi devam edeceksin?

canım benimkide 10.günde düştü normal bencede..

selam herkese kızlar. vitamine başlamışsınız biz sağlık ocağına gittiğimizde hiç öyle bişey demediler vermediler vitamin falan. haziranın 8inde aşımız var tam bir aylık olucak kızım ozaman verirlermi acaba.
masalın göbeği 7. gün düştü. ozamandan beri gün aşırı banyosunu yaptırıyoruz ama ufo yakıyorum tabi banyo yapatırırken hava serin olursada kalorifer yakıyoruz bütün gün üşütmesin diye.
10. gün sağlık ocağına gittik 350 gr almıştı kızım iyi heralde dimi kızlar. bazen 30 cc mama veriyorum geceleri uyusun diye doktorum demişti arada ver diye.
zayıf doğdu diye üzülmüştüm ama çabuk toparlanıyo maşallah.
bugün yarı kırkımız oldu banyomuzu yaptık bi güzel babannemize geldik. evden çıkarılırmış hem yarı kırkında hemde kırkında. adetmiş. zaman nasılda geçiyo. daha yeni doğum yaptım sanki :)))

Selam güzel anneler,
En son doğumdan 1 gün önce girmişim siteye... Sonra bir kaç kere maillere falan bakmak için girdim, ama buralara uğrayamadım... Görüşemediğimiz süre içinde Ege' me kavuştum...17 Mayıs 2010 saat 8:012de doğdu Ege... Normalle başlayıp, uzun süre uğraştıktan sonra, sezeryene dönüşen bir doğum oldu... O an çok moralim bozuldu, korktum falan bir terslik olacak diye... Ama inanın sağlıklı görünce hiç bir şeyin önemi kalmıyor... Eğer hala bekleyenler varsa böyle bir olay başlarına gelirse hiç üzülmesinler, önemli olan sağlıkla kavuşmamız bebişlerimize... Ege ile hayat çok güzel, tabi ki alışma dönemindeyiz birbirimize... Ancak çok keyif alıyorum. iyi ki anne oldummmmm

Benim doktorum elevit ve demir ilacına 3 ay devam dedi. Göbek bağımız bugün 10. günümüz bizim de duruyor. Kurudu epey. Artık balkonda hava almak için çıkıyoruzzz

doğum kilosuyla kıyaslarken doğduğu andaki kilo mu yoksa hastaneden çıkarken ertesi gün benimkinin 200 gr fln düşmüştü kilosu onu mu baz alıyosunuz? eğer doğduğu kiloyu baz alırsak oğlum taş çatlasa 15 günde 150-200 gr almışş..:sinifsinif:

mamayı gördüğüm kadarıyla çoğu kişi veriyo başlamayı düşünüyorum bendeCADIARZU

birde kızlar ben bebeğimle kırkını falan beklemeden baya baya dışarı çıkıyorumkaydirigubbakcemile3

annemlere geldik 10 günlükken akşamda ablamlara gitcez gezmeye.arabayı sevio bizimki arabada hemen uyuyokaydirigubbakcemile3

benim de sol gogsum daha dolu ve pompayla sagdigimda daha cok sut veriyor, cildircam, sanirim kucuk goguslerimizi bol bol emzirip sagmaliyiz sut uretimini artirmak icin

masallah egeye ozlemco :))turkbayragi

kizlar ben de DEVITe 20 gunlukken basladim, agzina damlatiyorum 3 damla, saglik ocagindan geldiler eve kadar topuk kani falan dediler, goturmedim anlamadim kendi doktoru boyle birsey demedi.

neredeyse 1 aylik olacagiz, duzene giremedi hicbirsey uykuya dalma problemi yasiyoruz, birseyler onu rahasiz ediyor, ettikce memede rahatliyor, tum gun memede, boyle olunca uyuyamiyor, karni davul gibi sutten, rahatsiz oluyor, uyuyamayinca asiri yorgunluk yine uyuyamiyor kisir dongu.. dun cok agladi cok uzuldum..
gece 12 de attik arabaya dolastirdik bi 20 dk uyudu kendine geldi bebek, sonra evde uyutabildim...
TRACY HOGG un kitabini mutlaka alin, ben okumaya basladim herseyi yanlis yaptigim ortaya cikti, arabayla gezdirmek de yanlis kadina gore ama bazen caresiz kaliyor insan..
herkese selam, bol sutlu kakali uykulu gunler insallah

merhaba kızlar
kızımla öyle vakit geçiriyoruzki gelsem bile yorum yapamıyorm.
benim kızımın kilo problemi var 20 günde her saat emzirmeme rağmen 100 gr aldı ve gündüz 3 saat arayla 60 cc gece yatarkende 90 cc mamaya başladık malesef sütümde yok zaten olduğunda emzirmeye çalışıyorum çoğunluklaki sütüm gelsin diye zor valla napalım bide gaz problemimiz var aşamadık hala kuzum kıpkırmızı oluyo içim gidiyo resmen

cnm ortaboy şırınga al eczaneden iğne kızmını kes göğsünü onunla çek süt gelene kadar ucu çıkınca ver hemen ufaklığıa bende çok problem yaşadımm dr bana öyle yap demişti ve sonuç aldım süt sağınca geri kaçıyomuş sütün bende bıraktım sağmayı

biz kullanıyoruz her sabah üç damla gelişimde yardımcıymış ihmal etmemeye bakın dr una sor unutmuşta olabilir

buarada kızlar doktor bana 2.topuk kanını ne zaman aldıracağımı söylemedi..
ne zaman yaptırmalıyım

cnm normal doğumda 5. gün
sezeryanda 12. gün
sezeryanda anibiyotik kullandığın için geç alıyolar
biz 12. gün verdik

düştüğü kilodanmış canım dr.um öyle demişti 15 günlükken yani 5 mayısta 3250 idi 5 haziranda enaz 600 gr alıcak dedi ve gelişim kartına tarih yazıp 3250 yazdı..ama sağlık ocağında tartıldığında kilosu daha düşmemişti ve onlar 3500dan hesapladılar 3600 çıkınca 1 ayda 100 almış az dediler..anlattım kilosu düştü falan die ozaman 15 gün daha bekleyelim dediler ama annemin eşimin ısrarları sonucu mama vermeye başladım günde 2 kere falan

selam herkese. galiba lohusalık depresyonuna yakınım. anlamadığım şekilde çok sevdiğim görümcem oğlumu sevince batmaya başladı. böyle vücudunu sıvazlayıp masaj gibi yani saçma sapan bir ses çıkartıyor. hele o sese dayanacak gücüm kalmadı. halbuki kadın yükümün yarısı alıyor üstümden ama elimde değil kuzum kınalı kuzum diye sevdiğinde beynim zonklamaya başlıyor. kendimi zor frenliyorum onu kırmaktanda korkuyorum ne yapacağımı inanın bilmiyorum deliriyorum sanırım

yok canım delirmiyosun..ben bi ara annem ve kocam oğlumu öptükçe sinir oluyodum..şimdi toparladım kendimi..zaten loğusalık serivenimin bitmesinede 1 gün kaldı pazar günü kırkımız çıkıyo..rahat ol kendini sıkıntıya sokma

merhaba kızlar,
topuk kanı hastenede alınmadı sağlık ocağında alındı oğlumun, zaten arayıp çağırdılar, bir aksilik olmuş sanırım dün tekrar çağırdılar bir daha verdik, çok ağladı ( D vitaminini 10 günlükten itibaren kullan dedi dr, günde 3 defa veriyoruz. biz de gün aşırı yıkıyoruz süper uyuyor yıkanınıca, havalar biraz daha düzelsin hergün yıkayacağız... alıntı yapmaya bile fırsatımız olmuyor artık :)) annelik hem güzel hem çok zormuş gerçekten zemuszemus

ben de lohusa depresyonu geçiriyorum sanırım, eskiden hiç batmayan laflar beni rahatsız etmeye başladı, hele sütün az doymuyor vs bi şeyler söylenince çok üzülüyorum.bebekle yalnız kalınca da panikliyorum, o ağlarken ben de başlıyorum ağlamaya, ana oğul basıyoruz yaygarayı :)) Allahtan annem yakın oturuyor hemen arayıp çağırıyorum, iyi bir anne olamadım diye üzülüyorum bu sefer kendi başıma halledemediğim için... kırkımız bir çıksa dışarı çıksak moralim de düzelecek sanırım. herkese kolay gelsin, Allah yardımcımız olsun...

o da birşey mi ben kendi annemden bile bebeğim diye sevince kıskanıyorum.

geçicek canım sabredicez.

kızlar deviti ben sabah öğle akşam olarak veriyorum siz bir seferde mi 3 damla veriyorsunuz

sütün yetmiyo doymaz lafı benide sinir ediyo bu yüzden annemi defalarca azarladımbile...kocayla kavga etmeye başlayınca pes ettim günde 2 kere mama vermeye başladım...valla bizkırkı beklemen çıkmaya başladık zaten iğne vurdurmak için 6 gün çıkmıştık sonrada çarşıya gezmeye çıktık..zaten çok sıkılıyorum iyi oldu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…