2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar sütün kusmuk şeklinde pelte pelte çıkışı iyi bir durum tedirgin olmayın midesinin sindirimini yapabildiğini gösteriyor..
buarada o pelte kazein diğer adıyla peynir aslında sütü önce lap dediğimiz enzim peynire çeviriuor sonrada sindirim gerçekleşiyor...biyoloji öğretmni olmanın faydalarını görüyorum bazen...

kızlar merhaba.bizde çok şükür iyiyiz fakat bizde doymak bilmiyoruz.gece çok güzel uyuyor maşaallah.gündüz ise sürekli emmek istiyor.hiç uyumuyor.hiç bir iş yapamıyorum.sürekli emziriyorum altını değiştiriyorum ve gazını çıkartıyorum.ağzından çıkardığı halde emmek istiyor.ne yapmak lazım??

slm kızlar kusma derdinizi görünce bi yazayımdedim bende mayıs 25 2009lukızım vay ay okusmadan ne çektim ben lakır lakır kusuyodu şimdi teşallısınız bende çok üzülüyodum 6aylıkolana kadar geçmiyo valla evimin heryeri kusmuk olmuştu kusan çocuk zor alışacaksınız bazı çocuklar kusuyo işte

Anne olmadan önce:
Gece ne kadar geç yatacağım ya da sabah ne kadar geç kalkacağımı düşünmezdim.Dişlerimi fırçalar, saçlarımı uzun uzun tarayabilirdim... Kesintisiz, düşüncesiz uyuyabilmenin kıymetini bilmezdim.Evimi her gün temizlerdim. Hatta süsler, püsler, küçük dekorasyon oyunları yapardım. Evimi dağıtacak şeylerin küçük oyuncaklar, yırtık kağıtlar olacağı aklıma bile gelmezdi...
Saksılarımın zehirli olup olmadığını düşünmemiştim bile. Ya da banyoda duran el sabununun bir içecek gözüyle görülebileceğini... Üzerime bu kadar işeneceğini, kusulacağını ve daha da ilginci bundan rahatsız olmayacağımı bilemezdim. Gaz çıkartmanın eğlenceli tarafını göremezdim.

Ağlayan bir bebeği aşısı yapılsın ya da test için kan alınacak diye böğüre böğüre kucağımda sıkabileceğimi bilmezdim. Ağlamaklı gözlere bakıp ağlayabileceğimi, minik bir tebessümden büyük mutluluklar yaşayabileceğimi düşünemezdim. Saatlerce uyuyan bir bebeği seyretmek için uyanık kalabileceğimi...

Kalbimin vücudumun dışında bir yerlerde olabileceğini... Aç bir bebeği doyurmanın insanın ruhunu nasıl doyurabildiğini.. Bir anne ile çocuğunun arasındaki bağın göbek bağından çok daha sağlam olduğunu... Bu kadar küçük bir bedenin bu kadar büyük bir huzur verebileceğini...Düşünemezdim
Bütün bir gece boyunca, hatta geceler boyunca her şeyin yolunda gidip gitmediğini kontrol etmek için 10 dakikada bir uyanacağıma.Kapılardan nefes sesi dinleyeceğime.Başkasının öksürüklerinin ciğerimi parçalayabileceğine.Bir insan öpücüğünün kesilen parmağımın acısını dindirebileceğine.ınanamazdım.... ıyiki bana bu duyguları yaşatıyorsun iyiki benimsin bebeğim....

Alıntı

çok güzel çok duygulandım gerçekten,,,,annelik çok yorucu ama herşeye bedel

öğretmen yada memur olup doğum yapan anneler size bir sorum olacak çocuğunuzu üstünüze alabildiniz mi bizim hala kaydımız yapılmadı güya sistemde sorun varmış hastanelerde kaydı olmasa bile devlet bakıyor mu bir bilginiz var mı

canım yazın bende ayvalıkta oluyorum annemler orada oturuyorlar sizin yazlık nerde belki yazın görüşürüz ne dersin tabi eğer gidersen

selam kızlar.
dünden beri perişanım yine kızım gece 1de uyudu 2buçukta uyandı ve bugün öğlen 3e kadar 10 dk bile uyumadı mahvoldum bende en son dün öğlen 2 saat uyumuştum yani 24 saatten fazla ayakta kalabilmeyi başardım ama hayalet gibi dolaşıyorum.
kızlar bir bebek bu kadar süre uyumadan durabilirmi ağlamıyoda sadece uyanık bi sorunumu var acaba doktoramı götürsem bilemedim. çok az uyuyo. hadi geceleri uyumamasını kabullenmiştim ne kadar zorlansamda ama sabah uykuya dalıyodu enazından bugün oda olmadı neyapsam acaba kızlar yardım edin
mafoldumben

Son düzenleme:
canım bizim dr gözleri açık da uyuyor bebekler dedi gözlerinin açık olmasına aldanma ağlamıyosa sıkıntı yoktur..

canım bizim dr gözleri açık da uyuyor bebekler dedi gözlerinin açık olmasına aldanma ağlamıyosa sıkıntı yoktur..

canım sadece gözleri açık değil çokda hareketli yani uyumuyor belli arada bağırıyoda hep kucakda durmak istiyo ve memede ozaman rahat oluyo ama uyumuyo

Merhaba kızlar sonunda bende doğum yaptım 29.05.2010 13:15 normal doğum 3600 gr 51 cm Bilge Kağanı kucağımıza aldık.Henüz sütüm gelmedi az az mama veriyoruz ama oğlum mamayı burnundan çıkarıyo neden olur bilen var mı?

gözün aydın canım allah analı babalı büyütsün

sıpa yeni uyudu,feray sarımsaklıda yazlık,1 temmuzda gitmeyi düşünüyoruz,gidersem eğer haberleşip görüşürüz,bizim içinde iyi olur :)

canım sadece gözleri açık değil çokda hareketli yani uyumuyor belli arada bağırıyoda hep kucakda durmak istiyo ve memede ozaman rahat oluyo ama uyumuyo

Ayni sorun, uykuya zor daliyor, gece iyi uyuyor gunduz bazen tum gun uyumuyor kucak ve meme istiyor ac olmadigi halde, cozum emzik, ugrasiyorum ben basarabildim mi ? onun sozune guvenmiyorum ;p bir gun iyi bir gun degil sabir sabir sabir...

Ayni sorun, uykuya zor daliyor, gece iyi uyuyor gunduz bazen tum gun uyumuyor kucak ve meme istiyor ac olmadigi halde, cozum emzik, ugrasiyorum ben basarabildim mi ? onun sozune guvenmiyorum ;p bir gun iyi bir gun degil sabir sabir sabir...

Sabırki ne sabır. Düün gece saat 11 de başladı aglamaya artık aglamaktan kıpkırmızı oldu. o aglıyor ben aglıyorum. mecburen annemi aradım gelsin diye. o gelene kadarda sustu şükür.10 dk aralıksız agladı ama ne aglamak. iki çay kaşıgı şekerli su verdim sanırım o rahatlattı. emzik konusuna gelince bazı bebkler meme arsızı oluyormuş. Tok biliyorum. hatta kusuyor ama sürekli meme istiyor emzigini şekerli suya batırıyorum agzına veriyorum. hem sancısını kesiyor hemde alışmasını saglıyor. şükür agzına aldımı bir saat emzigi emiyor. yoksa enerjim biter.Çok zormuş çok anne olmak. Cennet boşa vaadedilmemiş demek:bbo:

canım benim oğlumda emerken genzine kaçırıyor ve nefessiz kalıyordu yüreğimi ağzıma getiriyordu doktora sordum dediki sütün çok geliyordur bebekte iştahlı emiyorsa bu olur dedi. önlemek içinde göğsünü makas hareketiyle emerken sık dedi.kanallardaki süt akışını yavaşlatıyormuşsun böylelikle inş. işine yarar

canım bende işitme testi için gitmiştim devlet hastanesine bakmadılar kaydı yok diye sonra eşim gidip okuluma üzerime yaptırdı hemen halloldu benim işim niye seni bekletiyolarki saçmalık bizim milli eğitimin luzumsuzluğu işte.

banyo yaptırmayı denedin mi canım yadarabayla turlamayı işe yarıyor dene istersen

canım gözün aydın allah analı babalı büyütsün. benim oğlanda arada burnundan çıkarıyo ama sorun olduğunu sanmıyorum sanırım ağzını kapıyor nefes verirken burnundan verincede kusarken ordan çıkıyor

daha öncede sormuştum fakat cevap alamadım kızlar lütfen alan varsa cevaplaya bilirmi?

bebek telsizi aldınızmı aldıysanız hangi marka aldınız ve memnunmusunuz?

daha öncede sormuştum fakat cevap alamadım kızlar lütfen alan varsa cevaplaya bilirmi?

bebek telsizi aldınızmı aldıysanız hangi marka aldınız ve memnunmusunuz?

sinbonunkini aldım. Memmunumda. çok gereklimi diye sorarsan bence hayır. sadece kalabalık misafirim gelince çalıştırıyorum. yanıma alıyorum. zaten 5 dkikada bir bebeme bakıp geliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…