Anne olmadan önce:
Gece ne kadar geç yatacağım ya da sabah ne kadar geç kalkacağımı düşünmezdim.Dişlerimi fırçalar, saçlarımı uzun uzun tarayabilirdim... Kesintisiz, düşüncesiz uyuyabilmenin kıymetini bilmezdim.Evimi her gün temizlerdim. Hatta süsler, püsler, küçük dekorasyon oyunları yapardım. Evimi dağıtacak şeylerin küçük oyuncaklar, yırtık kağıtlar olacağı aklıma bile gelmezdi...
Saksılarımın zehirli olup olmadığını düşünmemiştim bile. Ya da banyoda duran el sabununun bir içecek gözüyle görülebileceğini... Üzerime bu kadar işeneceğini, kusulacağını ve daha da ilginci bundan rahatsız olmayacağımı bilemezdim. Gaz çıkartmanın eğlenceli tarafını göremezdim.
Ağlayan bir bebeği aşısı yapılsın ya da test için kan alınacak diye böğüre böğüre kucağımda sıkabileceğimi bilmezdim. Ağlamaklı gözlere bakıp ağlayabileceğimi, minik bir tebessümden büyük mutluluklar yaşayabileceğimi düşünemezdim. Saatlerce uyuyan bir bebeği seyretmek için uyanık kalabileceğimi...
Kalbimin vücudumun dışında bir yerlerde olabileceğini... Aç bir bebeği doyurmanın insanın ruhunu nasıl doyurabildiğini.. Bir anne ile çocuğunun arasındaki bağın göbek bağından çok daha sağlam olduğunu... Bu kadar küçük bir bedenin bu kadar büyük bir huzur verebileceğini...Düşünemezdim
Bütün bir gece boyunca, hatta geceler boyunca her şeyin yolunda gidip gitmediğini kontrol etmek için 10 dakikada bir uyanacağıma.Kapılardan nefes sesi dinleyeceğime.Başkasının öksürüklerinin ciğerimi parçalayabileceğine.Bir insan öpücüğünün kesilen parmağımın acısını dindirebileceğine.İnanamazdım.... İyiki bana bu duyguları yaşatıyorsun iyiki benimsin bebeğim....
Alıntı
devrim yatağında,annemle yiğenim de benim ytağımda uyuyorlar,işkence gibi,bir ben ayaktayım :)neyseki uyku seven bir insan değilim zor olmuyor benim için,kızlar devrimin 40ı çıkınca annem kaplıcaya gidecek,şu an fizik tedavi görüyor,onun devam,bacağında his kaybı varmış,2ablamda birlikte tatile gidecekler,banada gel bizimle diyorllar,ayvalığa yazlığa gidecekler,ne yapcağımı bilemedim,tek kalamam korkuyorum,tatile gitsem devrim hastalanmaz inşallah,gerçi büyük ablam yıllarca yenidoğan hemşireliği yaptı,o yönden içim rahat ama karaarsız kaldım
canım bizim dr gözleri açık da uyuyor bebekler dedi gözlerinin açık olmasına aldanma ağlamıyosa sıkıntı yoktur..
Merhaba kızlar sonunda bende doğum yaptım 29.05.2010 13:15 normal doğum 3600 gr 51 cm Bilge Kağanı kucağımıza aldık.Henüz sütüm gelmedi az az mama veriyoruz ama oğlum mamayı burnundan çıkarıyo neden olur bilen var mı?
kızlar merhaba.bizde çok şükür iyiyiz fakat bizde doymak bilmiyoruz.gece çok güzel uyuyor maşaallah.gündüz ise sürekli emmek istiyor.hiç uyumuyor.hiç bir iş yapamıyorum.sürekli emziriyorum altını değiştiriyorum ve gazını çıkartıyorum.ağzından çıkardığı halde emmek istiyor.ne yapmak lazım??
canım sadece gözleri açık değil çokda hareketli yani uyumuyor belli arada bağırıyoda hep kucakda durmak istiyo ve memede ozaman rahat oluyo ama uyumuyo
Ayni sorun, uykuya zor daliyor, gece iyi uyuyor gunduz bazen tum gun uyumuyor kucak ve meme istiyor ac olmadigi halde, cozum emzik, ugrasiyorum ben basarabildim mi ? onun sozune guvenmiyorum ;p bir gun iyi bir gun degil sabir sabir sabir...
şükür tahlillerimiz temiz çıktı ama çok ağlıyo arada bide gaz ilacını deniycem bakalım gazmı gazınıda çıkarıyo aslında bakalım ne olacak benimkide kusuyo burnundan geliyo buzamana kadar emdikten sonra sade süt geliyodu azından son 3 4 gündr baya arttı kusmuk sayısı bide arada pelte geliyo birde emerken boğuluyo nefessiz kalıyo sık sık oluyo bu sizde varmı korkuyorum baya normaldede nefessiz kalıyo 3 4 saniye sonra birden iç çekip ağlıyo acı acı korkuyorum boğulacak diiye bugün dr soracaktım babam gösterdi sonuçları ben gitmedim soramadım normalmi yoksa arayıp dr sorsammı
öğretmen yada memur olup doğum yapan anneler size bir sorum olacak çocuğunuzu üstünüze alabildiniz mi bizim hala kaydımız yapılmadı güya sistemde sorun varmış hastanelerde kaydı olmasa bile devlet bakıyor mu bir bilginiz var mı
selam kızlar.
dünden beri perişanım yine kızım gece 1de uyudu 2buçukta uyandı ve bugün öğlen 3e kadar 10 dk bile uyumadı mahvoldum bende en son dün öğlen 2 saat uyumuştum yani 24 saatten fazla ayakta kalabilmeyi başardım ama hayalet gibi dolaşıyorum.
kızlar bir bebek bu kadar süre uyumadan durabilirmi ağlamıyoda sadece uyanık bi sorunumu var acaba doktoramı götürsem bilemedim. çok az uyuyo. hadi geceleri uyumamasını kabullenmiştim ne kadar zorlansamda ama sabah uykuya dalıyodu enazından bugün oda olmadı neyapsam acaba kızlar yardım edin mafoldumben
Merhaba kızlar sonunda bende doğum yaptım 29.05.2010 13:15 normal doğum 3600 gr 51 cm Bilge Kağanı kucağımıza aldık.Henüz sütüm gelmedi az az mama veriyoruz ama oğlum mamayı burnundan çıkarıyo neden olur bilen var mı?
daha öncede sormuştum fakat cevap alamadım kızlar lütfen alan varsa cevaplaya bilirmi?
bebek telsizi aldınızmı aldıysanız hangi marka aldınız ve memnunmusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?