geçmiş olsunn emzirirken dikkat et memen çarpmasın gözüne kayınvalidem öyle diyo sütte çapaklandırıyomuşş
bende öyle yapıyorum canım.
banyoda su kaçmamassı için özen gösteriyorum ama ya kaçıyosa nasıl yapmak lazım acaba.
selam cnmopuyorumnanaktan
nasıl gidiyo bakalım. biz oğlumla yavaş yavaş birbirimize alışmaya başladık artık. yemek meselesi bizde de aynı valla. ne zaman sofraya oturacak olsam bizimki mızıklanıyor, mecburen memede yemek yiyoruz. alıştım artık sofrada emzirmeye.:roflol:
günaydın kızlar
okuyorum ama yazmaya fırsat olmuyo
en son erken bi şekilde sancım tuttuğu gün yazmıştım sonrasında neler yaşadık
acil sezeryana alındım ve yarım saat sonra kızım göbeğinde problem olduğu için acil ameliyata alındı.o başka hstanede ben başka hastanede kaldık 3 gün hiç göremedim bebeğimi.neyse şimdi çok şükür iyi inşallah. Allah kimseye yaşatmasın
teşekkür ederiz canım hepimizinkini inşallahcanım gözünaydın Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin...
ben de kullanıyorum. hatta resmen adam sümüğü yapmış yakaladım. ama dikkatli olmak lazım bazen sümüğü derinlere de itebiliyorcanım çok geçmiş olsun...neyse ki iyi huyluymuşş...
ben chic.. nun burun aspriratörünü kullanıyorum..arkasındaki pompayı sıkıp ucunu burnuna sokuyorsun, tabi bu sırada diğer burun deliği kapalı olacak nefes alamıycak şekilde...sonra sıkılı pompayı bırakıcaksınn..benşm oğlan çok sinirleniyor canı yanıyor ama napayım süt tıkıyor sürekliii burnuşunuu:sinifsinif:
caok teşekkür ederim bişey daha soracağım bu pompanın urnuna zararı yokyur dimi
nasıl gidiyo bakalım. biz oğlumla yavaş yavaş birbirimize alışmaya başladık artık. yemek meselesi bizde de aynı valla. ne zaman sofraya oturacak olsam bizimki mızıklanıyor, mecburen memede yemek yiyoruz. alıştım artık sofrada emzirmeye.:roflol:
zaten bebekler anne yemek yiceği zaman ağlarmış. bu arada ben emzirirken bir şey yememe içmeme izin vermiyorlar. bebek boğulurmuş (öyle diyor eskiler)
kızlar oğlumda balgam oldu. hergün lavobonun altına sokup poposunu yıkıyordum. üşüttümmü acaba diye düşünürken, nette yeni doğanlarda balgam olur diye okudum. resmen kusmuğunda bile balgam var. dedeler gibi öhüüü diye ses çıkarıyor.
kızlar 40çıkarma diye bir durum var ya. ben onun anlamını bilmiyordum. anneme sordum o da 40ı çıkınca dışarı çıkarılır diyordu. ananeme sordum neymiş biliyormusunuz? eskiden 40a kadar dışarı çıkılmazmış. çocukta da annede de ağırlık olurmuş hayali sesler görüntüler görebilirmiş. 40ını doldurduğu gün, bebekte anne de yıkanırmış, bebek anneye her ikisi de çıplakken kucağına verilirmiş, kucağa verilirken ben senden büyüğüm ben senden üstünüm denirmiş. sonra giyinilip dışarı çıkılınırmış, eğer bir eve gidilecekse mutlu bir aile seçilirmiş. böylece artık anneye de bebeğe de hayaller görülmezmiş. bir ölünün 40ı çıkınca 40ı çıkan bir bebeğe ya da anneye görünmesin diye o banyo yapılması gerekirmiş.
vallaha hiç bilmiyordum.korku filmi gibi. 3gün sonra 40ımız çıkıyor bizde böyle yapıcaz artık. ananeme sordum sen nerden biliyorsun diye, o da biz ninemizden böyle öğrendik dedi. ooof eski ama günümüze taşınan bilgiler. siz duydunuzmu böyle birşey?
ben de kullanıyorum. hatta resmen adam sümüğü yapmış yakaladım. ama dikkatli olmak lazım bazen sümüğü derinlere de itebiliyor
zaten bebekler anne yemek yiceği zaman ağlarmış. bu arada ben emzirirken bir şey yememe içmeme izin vermiyorlar. bebek boğulurmuş (öyle diyor eskiler)
kızlar oğlumda balgam oldu. hergün lavobonun altına sokup poposunu yıkıyordum. üşüttümmü acaba diye düşünürken, nette yeni doğanlarda balgam olur diye okudum. resmen kusmuğunda bile balgam var. dedeler gibi öhüüü diye ses çıkarıyor.
kızlar 40çıkarma diye bir durum var ya. ben onun anlamını bilmiyordum. anneme sordum o da 40ı çıkınca dışarı çıkarılır diyordu. ananeme sordum neymiş biliyormusunuz? eskiden 40a kadar dışarı çıkılmazmış. çocukta da annede de ağırlık olurmuş hayali sesler görüntüler görebilirmiş. 40ını doldurduğu gün, bebekte anne de yıkanırmış, bebek anneye her ikisi de çıplakken kucağına verilirmiş, kucağa verilirken ben senden büyüğüm ben senden üstünüm denirmiş. sonra giyinilip dışarı çıkılınırmış, eğer bir eve gidilecekse mutlu bir aile seçilirmiş. böylece artık anneye de bebeğe de hayaller görülmezmiş. bir ölünün 40ı çıkınca 40ı çıkan bir bebeğe ya da anneye görünmesin diye o banyo yapılması gerekirmiş.
vallaha hiç bilmiyordum.korku filmi gibi. 3gün sonra 40ımız çıkıyor bizde böyle yapıcaz artık. ananeme sordum sen nerden biliyorsun diye, o da biz ninemizden böyle öğrendik dedi. ooof eski ama günümüze taşınan bilgiler. siz duydunuzmu böyle birşey?
evet canım bende duydum annemler söylediler.bizimde 10 günümüz var kırkımıza bizde yıkanıp kırklanıcaz sonra gezmeye gidicez bi kaç eve gidilicek gittiğimiz yerler yumurta vericeklermiş kızıma adet öyleymiş. eskiden kırka kadar çıkılmazmış evet ama hepimizde dışarı çıkıyoruz napalımzaten doğar doğmaz çıkıyo bebecikler hastaneden çıkarken.
kızlar çok fena grip oldum bebekimde grip oluyo galiba burnu iyice tıkandı o maviş gözleri sulu sulu bakıyo etrafa inşl atlatırız yatağa düşmeden
oyyy casper sarp çok tatlı maşallah..kafa şekli benim oğlanla aynı sanki..
kızlar selam
göğüsüm isilik olmuştu perşembeden beri göğüs koruyucu kullanıyorum onun sayesinde acı hissetmiyorum emzirirken ama felaket bir kaşıntı var hala geçmedi kıpkırmızı ve kabarık ne yapsam acaba ya dokunamıyorumda çok acıyo.
günaydın kızlar
okuyorum ama yazmaya fırsat olmuyo
en son erken bi şekilde sancım tuttuğu gün yazmıştım sonrasında neler yaşadık
acil sezeryana alındım ve yarım saat sonra kızım göbeğinde problem olduğu için acil ameliyata alındı.o başka hstanede ben başka hastanede kaldık 3 gün hiç göremedim bebeğimi.neyse şimdi çok şükür iyi inşallah. Allah kimseye yaşatmasın
bende öyle yapıyorum canım.
banyoda su kaçmamassı için özen gösteriyorum ama ya kaçıyosa nasıl yapmak lazım acaba.
kızlar çok fena grip oldum bebekimde grip oluyo galiba burnu iyice tıkandı o maviş gözleri sulu sulu bakıyo etrafa inşl atlatırız yatağa düşmeden
bugün Sarp tam 1 aylık oldu, kontrole gittik, doktor sütümün yetmediğini mamaya başlamam gerektiğini söyledi, halbuki bütün gün emziriyorum neredeyse, bakıyorum süt de geliyor neden böyle oldu anlamadım( mecburen bugünden itibaren başlayacağız. 1 öğün mama verecekmişim, 1 öğün emzirecekmişim. bugün aşısını da oldu sağlık ocağında, çok ağladı kuşum...
canım ne güzel 1 ay bitmiş allah çook uzun sağlıklı ömürler versin inşallah. bizimde yarın birinci ayımız bitiyo ve aşımız var çok ağlıycak dimi. nasıl uzun sürdümü ağlaması.
bir ayda nekadar almışta sütün yetersiz dedi canım. benimkide hep emiyo bakalım ne kadar almış.
Kızlar selam,
Uzun zamandır giremiyorum. Oğlum vaktimin çoğunu alıyor. Zaman kaldıkça da evde birşeyler yapıyorum. Bugün kendime izin verdim. Uyuduğu sürece buralardayım... Bu son 3-4 gündür sık uyanıyor, az yiyor, uyuyor, yine uyanıyor... Böyle bir döngümüz var. sizler nasılsınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?