birde humana içiyormusun canım??gurbetten
içiyoru m canım
o zaman bu yazıyı oku tatlım.....
.Anne Sütü - Still Tea
Bizim kız bir süredir yeşil kaka yapıyor. Doktora da sorduydum, rengine takılmayın dediydi. Kayınvalide gelince çok dertlendi. Neden yeşil, neden yeşil diye. Gece uykuları kaçmış. Kızın başka sıkıntısı işte bildik gaz durumları, bir de kaka yaparken sulu ve fışkırıyor. Artık dayanamadım doktoru aradım. Aramadan önce gerek ingilizce, gerek türkçe sitelerde bol bol araştırma yaptım. Türkçe sitelerde genelde normaldir, geçer denmiş. İngilizce sitelerde de bir kaç ihtimalden bahsedilmiş. Doktoru aradım, doktor eğer sümüksü değilse ve kan yoksa sorun yoktur dedi. Eğer günlük kaka sayısı öncekinin iki katına çıkarsa getirin bakalım dedi. İçim rahat etti.
Araştırmada bulduğum enteresan bir konu var. Yeşil kakanın olası sebepleri şunlar. Hızlı sindirim, bu genelde foremilk/hindmik yani sütün başı ve sonunu dengesiz almaktan kaynaklanabilirmiş. Fazla besleme nedeniyle olabilirmiş. Memelerde öyle çok süt varki bebek daha ilk kısımla doyuyor, bir türlü sonunu getiremiyor mesela. Eğer dert buysa çözüm dört saat boyunca aynı memeden beslemekmiş.
Bir diğer ihtimal gıda alerjisi. Bütün riskli gıdaları kestim. İnek sütü, fındık, fıstık, antep fıstığı, yumurta, kafein, çikolata, kakao, meyve suyu vs. Bir değişiklik olmadı.
Bir diğer ihtimal iseeee çemen otu. (fenugreek) Bunun fazla tüketimi yeşil, sulu kaka yaparmış. Gaz ve ishal yaparmış annede de. Pekiii bu neyin içine var? Humana Still Tea içinde. Süt yapıcı olarak içtiğimiz still tea sanırım bizim yeşil kakaların sorumlusu. Bıraktım iki gündür hafif bir sarıya çalma gördük. Bakalım sonuç neler olacak. Belki gaz durumuna da yardımcı olur bırakmak.
kızlar benim oğlumunda burnu tıkalı burun aspiratörü nasıl kullnılıyor canı yanıyomu endişe ediyorum ben almalımıyım sizce
gökkuşak canım alıntı olduğunu anladım paylaşımiçin sağol demiştim..
6sattir emiyor,offf çok yoruldummmmmmmmmmmmmmm
arkadaslar benım oglum gece emzırdıkten sonra gazını cıkarmıyor derın uykuda oldugu ıcın mı acaba oyle olan var mı aranızda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?