2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya dr um bi kere sen et ve yeşil sebze yediysen ondan da yeşil yapar demşti ama dün akşm yemeğinde sebze yemiştim...neyse dediğiniz gibi tekrarlarsa sorarım..

içiyoru m canım

o zaman bu yazıyı oku tatlım.....

.Anne Sütü - Still Tea
Bizim kız bir süredir yeşil kaka yapıyor. Doktora da sorduydum, rengine takılmayın dediydi. Kayınvalide gelince çok dertlendi. Neden yeşil, neden yeşil diye. Gece uykuları kaçmış. Kızın başka sıkıntısı işte bildik gaz durumları, bir de kaka yaparken sulu ve fışkırıyor. Artık dayanamadım doktoru aradım. Aramadan önce gerek ingilizce, gerek türkçe sitelerde bol bol araştırma yaptım. Türkçe sitelerde genelde normaldir, geçer denmiş. İngilizce sitelerde de bir kaç ihtimalden bahsedilmiş. Doktoru aradım, doktor eğer sümüksü değilse ve kan yoksa sorun yoktur dedi. Eğer günlük kaka sayısı öncekinin iki katına çıkarsa getirin bakalım dedi. İçim rahat etti.

Araştırmada bulduğum enteresan bir konu var. Yeşil kakanın olası sebepleri şunlar. Hızlı sindirim, bu genelde foremilk/hindmik yani sütün başı ve sonunu dengesiz almaktan kaynaklanabilirmiş. Fazla besleme nedeniyle olabilirmiş. Memelerde öyle çok süt varki bebek daha ilk kısımla doyuyor, bir türlü sonunu getiremiyor mesela. Eğer dert buysa çözüm dört saat boyunca aynı memeden beslemekmiş.

Bir diğer ihtimal gıda alerjisi. Bütün riskli gıdaları kestim. İnek sütü, fındık, fıstık, antep fıstığı, yumurta, kafein, çikolata, kakao, meyve suyu vs. Bir değişiklik olmadı.

Bir diğer ihtimal iseeee çemen otu. (fenugreek) Bunun fazla tüketimi yeşil, sulu kaka yaparmış. Gaz ve ishal yaparmış annede de. Pekiii bu neyin içine var? Humana Still Tea içinde. Süt yapıcı olarak içtiğimiz still tea sanırım bizim yeşil kakaların sorumlusu. Bıraktım iki gündür hafif bir sarıya çalma gördük. Bakalım sonuç neler olacak. Belki gaz durumuna da yardımcı olur bırakmak.

sağol canım olabilir yrın içmeyeyim bakayı kahvaltıda içiyodumm

kızlar ben zinco kullanıyorum gerçekten güzel düzenli verin doktor günde 3 kez 5 damla ama 8 damla ya kadar çıkabilirsiniz isterseniz demişti bi de bebeğimin bunu tıkalı orti bebe nin bi aspiratörünü aldım eczanden çok faydasını gördüm

kızlar benim oğlumunda burnu tıkalı burun aspiratörü nasıl kullnılıyor canı yanıyomu endişe ediyorum ben almalımıyım sizce

kızlar emzik konusunda çok takıntılı olmyın bene emziğin hijyenine dikkt ettikten sonra vermenin bi sakınası yoktur bence dr bile ağlayınca dr emziğini verio ağzına zaten bebeklerin doğuştan emme refleksleri olurmuş sürekli emmek isterlermiş emzik verilmese isteklerini ya doydukları halde anne memesini emerek yada parmak emerek giderirlermiş emzik emme olayı 6. ay gibi emme refleksinin ortadan kalkmasıyla sona erdirile bilir yoksa emzik emme alışkanlık haline gelirmiş birde bebeği emzik almayan arkdaşlar emzik modelinizi değiştirin bazıları damaklı bazıları kiraz uçlu emzik alıyo

ya şu kaka konusunda benimde kızım yeşil kaka yapıyo önceden sarı yapıyodu arada yeşil oluyodu dr normal demişti ama kaç gündür yeşil yapıyo ben humanada içmiyorum fazla iki günde bir bi bardak bazen üç dörtgün oluyo içediğim bu ara sancısı çok var ondanmı ki

kızlar benim oğlumunda burnu tıkalı burun aspiratörü nasıl kullnılıyor canı yanıyomu endişe ediyorum ben almalımıyım sizce

benim kızımın da burnu tıkalı bugün araştırdım kendi haline bırakmayıp temizlemek gerekiyomuş emmesini ve uykusunu etkiliyo çünkü

kızlar bişey sormak istiyorum malum evime daha gitmedim kızım bir aydır ana kucağında yatıyor inşl cuma evimize gideeğiz gitmeden kızıma park yatak alacağım ilk altı ay ara katta yatıyormuşlar ara kat sert bi şilte onun üzerine yatak mı koyuluyor yaksa başka bişeymi yatak koysak çok yüksek olur bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

arkadaslar benım oglum gece emzırdıkten sonra gazını cıkarmıyor derın uykuda oldugu ıcın mı acaba oyle olan var mı aranızda

arkadaslar benım oglum gece emzırdıkten sonra gazını cıkarmıyor derın uykuda oldugu ıcın mı acaba oyle olan var mı aranızda

benim kızımda gece emdikten sonra gazını çıkarmıyor uyuduğu için direk yatağına yatırıyorum ağlamıyorda gündüz hemen yatırsam 5 k sonra bağırmaya başlıyor benede derin uykuda olduklarındardır ama çokta iyi oluyor emiyo uyuyo

merhaba kızlar

bugün hastaneye gittik kızımın göbeğinde hala hafif hafif kan oluyordu yaktılar bakalım umarım düzelir

dönerken de yürüye yürüye geldik yani kızım da dışarı çıkmış oldu bebek arabasında mışıl mışıl uyudu :)

salı günü kendi çocuk doktorumuza giderken çıkacağız ondan sonra 40 ı çıkınca artık

sizler dışarı çıkardınız mı hiç bebişlerinizi

evet cnm benim kizimda ayni gunduz cikariyor fakat gece hemen uyuyor aglamiyorsa sorun yok gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…