2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar dün anneannemiz gitti,içim burkuldu alışmışım bu kısacık dönemde.

gerçi biraz yorucu geçti eşim sayesinde.resmen eşimle annem arasında kaldım diyebilirim.eşim bebiş daha doğar doğmaz benim aldığım zıbın takımı giyecek,annemse hediyesini bebişin üzerinde görmek istiyormu dersiniz,benden süt gelmez,eşim kesinlikle mama verdirmem der,bebiş ağlar sürekli,annem oğlum süt gelinceye kadar der.bebiş sarılık olur.eşim kıyafetlerdeki etiketler ağlatıyor der,hediyelerin üzerindeki etiketleri kestirir.gaz sancısı tutar bebişin,annem battaniye ile sallayalım birazcık der,eşim hep böylemi alışacak,ikimizide bağlıyor,hiç bir iş yapamayız der.sonra doğduğunda hurma olayı vardı,annemin poşette hacı hurması getirmesi,plastik bebişe zararlı yapmayın der.akşamları eşim yorgunum der,annemse çay içip şöyle bebiş uyuyunca iki sohbet edelim,yakında gideceğim der.hasta olduğu için annem ,eşimde bu dönemde yorgunum diye işleri üstüme bıraktı,akşamda geç saatlere kaldık,yorgunluktan bitirdi diyebilirim.bu arada kardeşim illa yanımıza gelin yaz döneminde diyor,mümkün olmayabilir dediğimde,sizi filan özlemedim,yeterki bebişi getirin der,siz zaten gelmek istemiyorsunuz der.eşimse ben yazın gidemem,ablan gelsin isterse der.bu arada bana soran yok.yanlız gitmek değilde,bu dönemde insan pek hassas oluyor,ben uyandığımda yanımda eşimi görmek isterim,bebişimsiz yapamam demesini istiyorum sanırım birazcık,özel muamale görmek istiyorum anlaşılan.doğum yaptığım gün zaten pek fazla göremedim.son günler yorucu olduğu için,ben doğum yaparken eşimde odaya gidip kapıyı kapatıp uyumuştu.uykusunu alıp yanımıza gelmişti,bense o arada yatağa gül yaprakları bırakmasını,dünyanın en güzel annesine diye güzel sözler söylemisini isterdim eşimin,herkesin eşi kapıda bekler benimki uykuda oldumu şimdi demiştim.bu arada eşimin anneside hasta.gittiğimizde bebişemi bakacağız,annesinemi üzüleceğiz o ayrı mesele.kızlar pek bir dertlendim.

hayırlı olsun, maşallah çoook tatlı gözlerde maviş

hayırlı uğurlu olsun...
bebişine de 41 kere maşallah, çookkk tatlı, gözler de süperr

maşallah canım,Allah nazardan saklasın....

Bizimde bugün 40 ımız çıktı,banyomuzu yapıp bütün gün gezeceğiz...

tubatuba maşallah bebişine ...hayırlı olsun kırkınızda....

TUBA maşallah kuzuya yerim ben o maviş gözleri..allah nazarlardan korusun inş.

uyuyo canım amin inş.
çok üzüldüm çokkk..gözümden ayırasım gelmiyo

aman canım gözünü ayırma allah korusun

kızlar yorumu alıntıların içine yazmışım, çok saolun hepimizin bebişlerine maşşallah,denize gittik dün sezonu açtık sonunda

aynı dertler herkeste var canım ama sen doğum yaparken nasıl uyudu onu merak ettim insan heycandan uyuyamaz

günaydın kızlar ,dün kırkımız çıktı,bugün gezmeye gidiyoz
işte bebişimin son hali kırk banyosundan sonra

maşallah tuba, ne kadar güzel bi bebek Şeniz

kızlar oğlum koltuk tan düştüüüü
çok fenayımmm
yüz üstü yatırmıştım yastığa gaz sancısı vardı..ufffff içim gitti yerde yüz üstü görünce...

oyy geçmiş olsun, Rabbim kuzularımızı korusun :Saruboceq:

selamlar :)

ipeknil ben orda olsam hemen sokardim denize, bence sabah saatlerinde cok sicak yokken sokabilirsin.

ben de her sabah bebek arabasiyla gezme rutini olusturmaya calisiyorum bakalim dun bir bugun iki donuste uyumus oluyor yatagina koyunca uyaniyor sipa

selam :)

aslında haklısın en azından sadece bacakları sokup deneyebilirim, banyoyu çok seviyor denizi de sever diye umuyorum
ben de ilk defa bugün akşam üzeri arabasıyla sahile indirmeyi düşünüyorum, Sarp da dışarıda uyuyor eve gelince hemen uyanıyor

bu arada senin köpecikle Can ın arası nasıl, benim kedim depresyona girdi, çok moralsiz, gizli yerlerde falan yatıyor artık (

valla, onceden calistirdgimi soylemistim kopegimi, simdilik cok iyi bakalim.
asla yalniz birakmiyorum ikisini bir arada, ve kopekle de cok ilgilenmem gerekiyor, bebekle ilgilenirken kopege de biskuvi falan veriyorum, bazen top getiriyor oynuyoruz, eve gelenlere de mutlaka onunla ilgilenmelerini soyluyorum kiskanclik yok gibi simdilik, kokluyor bacaklarini, cok agladiginda uzuluyor salondaysak yanimiza gelip kokluyor. benim derdim gezme ve tuy konusunda, bebegi gezdir, kopegi gezdir ikisini bir yapamiyorum o konuda biraz zorlaniyorum, bir de ev cok buyuk simdi temizle simdi tozlaniyor, napalim alisacagim heralde..

sen de kedini ihmal etme zamanla alisir, basbasa birakma ne kadar guvensen de ipeknilcim

Pancake, siz düzeninizi bizden daha iyi kurmuşsunuz :) biz hala zorlanıyoruz, ben de asla yalnız bırakmıyorum ikisini, aslında kedim kıskançlıktan değil de o eski hakimiyetini kaybettiği için moralsiz sanırım, ben bebişle ilgilenirken eşim de kedimle ilgileniyor ama yetmiyor hanımefendiye :) tüy sorunumuz pek yok bebek doğmadan kestirmiştik tüylerini, aşılarını falan da yeniletmiştik. eşimin annesi ve benim teyzem baya iteledi ipeği geldiklerinde, hatta verin bunu falan dediler ( ama ben kedimden asla vazgeçmem. evet inşallah zamanla alışacağız hepimiz yeni düzene...

bizim aile buyukleri de bahcede dursun artik gibi imalarda bulundular, eve alismis kopegi bebek geldi diye bahceye atarsak kiskancliga ve belki de cidii zararlara davetiye cikarmis oluruz, kopek kedi basit dusunur, bebek geldi beni itelediler, beni attilar.
halbuki sunu dusunmeliler, bebek varken daha cok ilgi sevgi, demek ki bebek iyi birsey!
o sebepten ben gelenlere mutlaka kopegimi sevdirtiyorum yoksa bebegi sevemezler :) tabi hijyene de dikkat ediyorum kopegi gezdirirken baska kiyafet, geliyorum eller yikaniyor baska kiyafet bebek icin :) kopegin ayaklar siliniyor falan filan. bu ayrintilar yoruyor biraz acikcasi napalim. bir de disarda kopek gorurse cok havliyor bebek sicriyor bazen o biraz kafama takiliyor, gerci moro refleksi baska seslere de yapiyor ama korksun da istemiyorum ani kopek sesinden..

esinin ve senin ne dusundugun onemli ipeknilcim, buyuklerimiz bize sadece tavsiyede
bulunabilirler, yaptirim yapamazlar, ben bu hissi veriyorum onlara kibarca, kaldi ki kendi cocugumuzu en cok biz dusunuruz tehdit oluscak bir durum olsa tabi ki baska cozum yollarina gideriz sonucta.

gelin birlikte gidelim :)) acaba bebekleri ne zaman denize sokabiliriz, hevesle o günü bekliyorum, dra soracağım gidince
geliceğiz 2ay kaldı :)valla orda olsam bende hemen sokarım,ben 3.5aylıkken sokucam denize :)
bizimde aynı dışarda sürekli uyuyor,eve gelince hemen uyanıyor

kıyamam ipeğe ya,verme tabi nilüfer yazık o senin ilk göz ağrın,zamanla alışırlar birbirlerine

bu şekilde yaklaşırsan bir sorun oluşturcağını sanmıyorum,yakında Can'ın en yakın arkadaşı olucak merak etme,ama seni kutlarım,2bebeğe birden bakıyorsun,ben biriyle başedemiyorum :))

kızlar oğlum koltuk tan düştüüüü
çok fenayımmm
yüz üstü yatırmıştım yastığa gaz sancısı vardı..ufffff içim gitti yerde yüz üstü görünce...
Canım çok geçmiş olsunnn..benim oğlum henüz dönmüyor ama koltuğa yatırdığımızda ne olur ne olmaz diye yere minder sıralıyoruz...

Mesaiden filan mı gelmişti canım, ya da sen evde mi yaptın doğumu..eşin neden uyudu anlayamadım:uhm:

kizlar sagimiz sogumuz onumuz arkamiz "onu yeme sunu icme, sute gaz gecer, bebek gazli olur" diyenlerle dolu, kisa bir arastirma yaptim internette, asagidaki gibi birsuru makale buldum, cok mantikli geldi valla :)
yiyip icelim

Bebek Doktoru

evet insallah o gunleri dusluyoruz biz de :) oburix devrim nasil
cidden oburix,bakalım yarın 1.ay kontrolümüz var,kaç kilo almış,Devrim karnı toksa güzelce uyuyor,bir 6saatlik huysuzluk nöbetlerimiz var,onun dışında iyi huylu bir bebek,ağlaması nerdeyse hiç yok,o nedenle çok mutluyum,şimdide uyuyor :)bende kalkmasını bekliyorum banyo yaptırcağız
kızlar annelik gün güçtekçi güzelleşiyor,ilk hafta bir daha asla diyordum ama alıştık zamanla :)çokda zor değilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…