hayırlı olsun, maşallah çoook tatlı gözlerde maviş
kilo alımı iyise nesine hevesleniyorsun:)benim için emzirme işkenceye dönüşmüş durumda,biz 1saati çokdan aşdık,allahtaan gece uyanıp 10dk emip uyuyorda onda rahat ediyorum
maşşallah ikinizide hayırlı olsun
hayırlı uğurlu olsun...
bebişine de 41 kere maşallah, çookkk tatlı, gözler de süperr
maşallah canım,Allah nazardan saklasın....
Bizimde bugün 40 ımız çıktı,banyomuzu yapıp bütün gün gezeceğiz...
tubatuba maşallah bebişine ...hayırlı olsun kırkınızda....
TUBA maşallah kuzuya yerim ben o maviş gözleri..allah nazarlardan korusun inş.
herkese selam kızlar opuyorumnanaktan
umarım tum anneler ve bebişleri iyidir
topiği atlaya zıplaya okumaya calıstım cogunuzun bebişlerinde kabızlık problemı olmus.bızde de tam tersi sulu cıkıyo kakası.ishal oldu diye cok uzuluyorum.bagırsak florasını düzenleyici damla kullanıyoruz umarım işe yarar.
doktorumuz gaz için sab simplex vermişti.bir arkadasım bu tür gaz olusumunu engelleyici ilaçların ileride cocuga zararı olabilecegını söyleyince korkumdan bıraktım.bir de bu ilacın tr.de sahteleri de var demişler.merak edenler için sab simplex diye google da arayınca çıkıyo ilgili haberler.
doktorumuza da bişi diyemedım o hala bunu kullanıyoruz sanıyor :kedi:
dayım Denizli'de çocuk doktoru benım.o da bu ilaçların cok fazla işe yaramadıgını söyledi.konuyla ilgili seminerlerde en iyi yatıstırıcının doğal olan rezene oldugu kanısına varılmıs.ben de artık rezene verip sabırla 3.ayın bitmesini bekleyecegım.
ay maşallah nazar boncugu gözlerinde bebişin
bızım de gözlerimiz renkli, ilerde değişir mi bilmiyorum.benım gozlerım kahverengi babanın yeşil
canım ben niveanın pişik önleyici kremını her alt acmadan sonra kullanıyorum,kıvamı yogun oldugu için çok işe yarıyor
canım benim oğlumda da olmuştu ilk günlerde sebamed kullandım hemen geçti....
bir de arada altını açıyorum ben hava aldırıyorummm..istersen sen de dene
Tuğbaa Allah nazarlardan korusunnn, çok güzel bir oğlan bu yaa maşallahhh
çok saolun kızlar hepimizin bebişlerine maşalah
canım ememediği zaman yüzüstü yatırıyorum bennbilmiyorumkismile
bir nebze azalıyor sancısııı
benim oğlum da 3-4 kez ağız dolusu kustuuu..bu kadar arka arkaya olunca farkettim ki emdikten sonra kucağımıza aldığımızda midesine bastırıyomuşuz elimizlee...o yüzden kusuyomuş yavrum...artık emzirdikten hemen sonra ters çevirmemeye, midesine bastırmamaya dikkat ediyoruzgamyoncuiremsu
uyuyo canım amin inş.
çok üzüldüm çokkk..gözümden ayırasım gelmiyo
kızlar dün anneannemiz gitti,içim burkuldu alışmışım bu kısacık dönemde.
gerçi biraz yorucu geçti eşim sayesinde.resmen eşimle annem arasında kaldım diyebilirim.eşim bebiş daha doğar doğmaz benim aldığım zıbın takımı giyecek,annemse hediyesini bebişin üzerinde görmek istiyormu dersiniz,benden süt gelmez,eşim kesinlikle mama verdirmem der,bebiş ağlar sürekli,annem oğlum süt gelinceye kadar der.bebiş sarılık olur.eşim kıyafetlerdeki etiketler ağlatıyor der,hediyelerin üzerindeki etiketleri kestirir.gaz sancısı tutar bebişin,annem battaniye ile sallayalım birazcık der,eşim hep böylemi alışacak,ikimizide bağlıyor,hiç bir iş yapamayız der.sonra doğduğunda hurma olayı vardı,annemin poşette hacı hurması getirmesi,plastik bebişe zararlı yapmayın der.akşamları eşim yorgunum der,annemse çay içip şöyle bebiş uyuyunca iki sohbet edelim,yakında gideceğim der.hasta olduğu için annem ,eşimde bu dönemde yorgunum diye işleri üstüme bıraktı,akşamda geç saatlere kaldık,yorgunluktan bitirdi diyebilirim.bu arada kardeşim illa yanımıza gelin yaz döneminde diyor,mümkün olmayabilir dediğimde,sizi filan özlemedim,yeterki bebişi getirin der,siz zaten gelmek istemiyorsunuz der.eşimse ben yazın gidemem,ablan gelsin isterse der.bu arada bana soran yok.yanlız gitmek değilde,bu dönemde insan pek hassas oluyor,ben uyandığımda yanımda eşimi görmek isterim,bebişimsiz yapamam demesini istiyorum sanırım birazcık,özel muamale görmek istiyorum anlaşılan.doğum yaptığım gün zaten pek fazla göremedim.son günler yorucu olduğu için,ben doğum yaparken eşimde odaya gidip kapıyı kapatıp uyumuştu.uykusunu alıp yanımıza gelmişti,bense o arada yatağa gül yaprakları bırakmasını,dünyanın en güzel annesine diye güzel sözler söylemisini isterdim eşimin,herkesin eşi kapıda bekler benimki uykuda oldumu şimdi demiştim.bu arada eşimin anneside hasta.gittiğimizde bebişemi bakacağız,annesinemi üzüleceğiz o ayrı mesele.kızlar pek bir dertlendim.
günaydın kızlar ,dün kırkımız çıktı,bugün gezmeye gidiyoz
işte bebişimin son hali kırk banyosundan sonra
kızlar oğlum koltuk tan düştüüüü
çok fenayımmm
yüz üstü yatırmıştım yastığa gaz sancısı vardı..ufffff içim gitti yerde yüz üstü görünce...
kızlar yorumu alıntıların içine yazmışım, çok saolun hepimizin bebişlerine maşşallah,denize gittik dün sezonu açtık sonunda
ohhh gidin ne güzel,nispet yapın bize :)bizde burda oturalım kös kösbiz de kırkkımızda denize gittik ama denize giren sadece eşim oldu :)) inşallah bu hafta sonu tekrar gideceğiz ben de sezonu açacağım
ohhh gidin ne güzel,nispet yapın bize :)bizde burda oturalım kös kös
selamlar :)
ipeknil ben orda olsam hemen sokardim denize, bence sabah saatlerinde cok sicak yokken sokabilirsin.
ben de her sabah bebek arabasiyla gezme rutini olusturmaya calisiyorum bakalim dun bir bugun iki donuste uyumus oluyor yatagina koyunca uyaniyor sipa
geliceğiz 2ay kaldı :)valla orda olsam bende hemen sokarım,ben 3.5aylıkken sokucam denize :)gelin birlikte gidelim :)) acaba bebekleri ne zaman denize sokabiliriz, hevesle o günü bekliyorum, dra soracağım gidince
bizimde aynı dışarda sürekli uyuyor,eve gelince hemen uyanıyorselamlar :)
ipeknil ben orda olsam hemen sokardim denize, bence sabah saatlerinde cok sicak yokken sokabilirsin.
ben de her sabah bebek arabasiyla gezme rutini olusturmaya calisiyorum bakalim dun bir bugun iki donuste uyumus oluyor yatagina koyunca uyaniyor sipa
Pancake, siz düzeninizi bizden daha iyi kurmuşsunuz :) biz hala zorlanıyoruz, ben de asla yalnız bırakmıyorum ikisini, aslında kedim kıskançlıktan değil de o eski hakimiyetini kaybettiği için moralsiz sanırım, ben bebişle ilgilenirken eşim de kedimle ilgileniyor ama yetmiyor hanımefendiye :) tüy sorunumuz pek yok bebek doğmadan kestirmiştik tüylerini, aşılarını falan da yeniletmiştik. eşimin annesi ve benim teyzem baya iteledi ipeği geldiklerinde, hatta verin bunu falan dediler( ama ben kedimden asla vazgeçmem. evet inşallah zamanla alışacağız hepimiz yeni düzene...
bu şekilde yaklaşırsan bir sorun oluşturcağını sanmıyorum,yakında Can'ın en yakın arkadaşı olucak merak etme,ama seni kutlarım,2bebeğe birden bakıyorsun,ben biriyle başedemiyorum :))bizim aile buyukleri de bahcede dursun artik gibi imalarda bulundular, eve alismis kopegi bebek geldi diye bahceye atarsak kiskancliga ve belki de cidii zararlara davetiye cikarmis oluruz, kopek kedi basit dusunur, bebek geldi beni itelediler, beni attilar.
halbuki sunu dusunmeliler, bebek varken daha cok ilgi sevgi, demek ki bebek iyi birsey!
o sebepten ben gelenlere mutlaka kopegimi sevdirtiyorum yoksa bebegi sevemezler :) tabi hijyene de dikkat ediyorum kopegi gezdirirken baska kiyafet, geliyorum eller yikaniyor baska kiyafet bebek icin :) kopegin ayaklar siliniyor falan filan. bu ayrintilar yoruyor biraz acikcasi napalim. bir de disarda kopek gorurse cok havliyor bebek sicriyor bazen o biraz kafama takiliyor, gerci moro refleksi baska seslere de yapiyor ama korksun da istemiyorum ani kopek sesinden..
esinin ve senin ne dusundugun onemli ipeknilcim, buyuklerimiz bize sadece tavsiyede
bulunabilirler, yaptirim yapamazlar, ben bu hissi veriyorum onlara kibarca, kaldi ki kendi cocugumuzu en cok biz dusunuruz tehdit oluscak bir durum olsa tabi ki baska cozum yollarina gideriz sonucta.
bu şekilde yaklaşırsan bir sorun oluşturcağını sanmıyorum,yakında Can'ın en yakın arkadaşı olucak merak etme,ama seni kutlarım,2bebeğe birden bakıyorsun,ben biriyle başedemiyorum :))
Canım çok geçmiş olsunnn..benim oğlum henüz dönmüyor ama koltuğa yatırdığımızda ne olur ne olmaz diye yere minder sıralıyoruz...kızlar oğlum koltuk tan düştüüüü
çok fenayımmm
yüz üstü yatırmıştım yastığa gaz sancısı vardı..ufffff içim gitti yerde yüz üstü görünce...
Mesaiden filan mı gelmişti canım, ya da sen evde mi yaptın doğumu..eşin neden uyudu anlayamadım:uhm:kızlar dün anneannemiz gitti,içim burkuldu alışmışım bu kısacık dönemde.
gerçi biraz yorucu geçti eşim sayesinde.resmen eşimle annem arasında kaldım diyebilirim.eşim bebiş daha doğar doğmaz benim aldığım zıbın takımı giyecek,annemse hediyesini bebişin üzerinde görmek istiyormu dersiniz,benden süt gelmez,eşim kesinlikle mama verdirmem der,bebiş ağlar sürekli,annem oğlum süt gelinceye kadar der.bebiş sarılık olur.eşim kıyafetlerdeki etiketler ağlatıyor der,hediyelerin üzerindeki etiketleri kestirir.gaz sancısı tutar bebişin,annem battaniye ile sallayalım birazcık der,eşim hep böylemi alışacak,ikimizide bağlıyor,hiç bir iş yapamayız der.sonra doğduğunda hurma olayı vardı,annemin poşette hacı hurması getirmesi,plastik bebişe zararlı yapmayın der.akşamları eşim yorgunum der,annemse çay içip şöyle bebiş uyuyunca iki sohbet edelim,yakında gideceğim der.hasta olduğu için annem ,eşimde bu dönemde yorgunum diye işleri üstüme bıraktı,akşamda geç saatlere kaldık,yorgunluktan bitirdi diyebilirim.bu arada kardeşim illa yanımıza gelin yaz döneminde diyor,mümkün olmayabilir dediğimde,sizi filan özlemedim,yeterki bebişi getirin der,siz zaten gelmek istemiyorsunuz der.eşimse ben yazın gidemem,ablan gelsin isterse der.bu arada bana soran yok.yanlız gitmek değilde,bu dönemde insan pek hassas oluyor,ben uyandığımda yanımda eşimi görmek isterim,bebişimsiz yapamam demesini istiyorum sanırım birazcık,özel muamale görmek istiyorum anlaşılan.doğum yaptığım gün zaten pek fazla göremedim.son günler yorucu olduğu için,ben doğum yaparken eşimde odaya gidip kapıyı kapatıp uyumuştu.uykusunu alıp yanımıza gelmişti,bense o arada yatağa gül yaprakları bırakmasını,dünyanın en güzel annesine diye güzel sözler söylemisini isterdim eşimin,herkesin eşi kapıda bekler benimki uykuda oldumu şimdi demiştim.bu arada eşimin anneside hasta.gittiğimizde bebişemi bakacağız,annesinemi üzüleceğiz o ayrı mesele.kızlar pek bir dertlendim.
cidden oburix,bakalım yarın 1.ay kontrolümüz var,kaç kilo almış,Devrim karnı toksa güzelce uyuyor,bir 6saatlik huysuzluk nöbetlerimiz var,onun dışında iyi huylu bir bebek,ağlaması nerdeyse hiç yok,o nedenle çok mutluyum,şimdide uyuyor :)bende kalkmasını bekliyorum banyo yaptırcağızevet insallah o gunleri dusluyoruz biz de :) oburix devrim nasil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?