2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
slm kızlar..bugün kuzumun 2.ay aşıları vardı..okadar çok ağladıki o ağladı ben ağladım.mafoldumben çok zormuş valla şimdi uyuyo kuzucuğum

ay kıyamam. bizimkide 8 temmuzda nasıl olcak bilmiyorum ateş yapıyomuş. ağır geçiyomuş. hastalığımızdan yeni kurtulduk ondan korkuyorum şimdi.

bu arada hastaneden sonuçlarımız temiz çıktı. dünde kan cerdik tekrar onlarda iyi çıktı çok şükür. :)

yok kızlar yaa okadar endişelenmeyin.sağlık ocaklarında öyle ateş yapar falan iyorlar.onlar eski usul gidiyorlar beimilk kızda hiç bir aşısında ateşi olmamıştı. doktorumuza sordum sağlık ocağı böyle dedi endişelendim diye dedikleri kadar değil artık aşılar ateş yapmıyor dedi olmaz inşallah olsa bile az sürüyor merak etmeyin fitil verir doktorunuz hemen kendine gelir gerilmeyinnn........opuyorumnanaktan

ANT canım geçmiş olsun ükür tlattı bugün dinlenir biraz geçer annesi OZLMGKHN canım geçmiş olsun kızın hastamıydı kaçırmışım çok geçmi olsun ne oldu bir de Rezene veren var galiba nasıl veriyorsunuz bizim çok gaz sancımız olmuyo yani oluyo ama öyle abartılıcak kadar değil maşallah ne sizlerin nasıl oluyo yani hergün mü oluyo ya da ne kadar sürüyo

sağol canım evet kızım hastalandı yüksek ateşle 4 gün hastanede yattık şimdi iyiyiz çok şükür atklattık.

ben bir tutam rezeneyi sıcak su ekleyip bir dakika kaynatıyorum içine çok azda anason katıyorum hem tat veriyo hemde rahatlatıyo. kaşıkla veriyorum bi kaç kez. kalanıda ben içiyorum iyi oluyo.

şu rezeneyi nekadar veriyosunuz arkdaşlar benim kızımda yoktu gaz problemi ama şu 5 gundur huzursuz hep ıkınıyo hep bi kaç çay kaşığı verdım dün akşam ama fayda etmedi gece yıne ıkınıyodu uykusunda:)

günde kaç öğün mesela özlemcim faydasını göruyomusun peki bebek rahatlıyomu sadece yoksa gaz çıkarmasındada yardımcımı

bende bir tutam şeklinde yapıyorum ama poşet olarakta yaptım. her zaman vermiyorum gaz sancısı başlayınca veriyorum 10dk demeden kesiliyor. ben biberon kullanmadığımk için 5ml şırınga ile veriyorum. bir yada iki enjektör veriyorum. sancısına bağlı yani. ama en geç 10dk da geçiyor. ama içirdikten sonrada gazını çıkartıyorum.

ama kızlar ben rezeneyi kaynatılmaması gerekiyor diye biliyorum
(kaynatmadan) kaynayan suya atıp 3-5 dakika demlenmeye bırakıyorum ben.sonra içinden alıyorum kendim içiyorum bol bol bebişime hiç vermedim dahaaa......

ÖZLMGKHN çok geçmiş olsun canım şükür iyisiniz ama şu rezene olayı tam tarifi nedir ne kadar suya ne kadar rezene ve ne kadra içirilecek

kızlar gaz için ben yine bir zeytinci torunu olarak zeytinyağını tavsiye ediyorum gülmeyin. herşeye zeytinyağı sürdüm valla ama cidden mucize mucizeeeeeeeeeee.!!! poposuna her kaka yaptığında, vücuduna da her banyodan sonra zeytinyağı sürüyorum. hem pişik olmasını engelliyor hem de gaz varsa gazı, kaka varsa kakayı çıkartıyor. yağı sürer sürmez çikolata şelalesi gibi kakasını yapıyor, çok komik. :roflol::roflol::roflol::smiley-cool:
bu arada bende gün içinde iki kupa rezene içiyorum mutlaka, kötü gazları çıkartıyor, bebekte oluşmasını engelliyor. bebişim erkek olmasına rağmen bunların sayesinde hiç gaz problemi yaşamadık çok şükür.

rezenenın kaynatılmaması gerektıgını bılmıyordum. ben azıcık kaynatıorum

bende hem kendım hemde bebeğime veriyorum
bebege gunde 6-7 çay kaşıgı verıyorum kendımde gunde iki bardak içiyorum sabah ve aksam

kızlar kızım tam 4 gündür kaka yapmıyodu gliserin fitil verdim yaptı çok şükür
bu iki oldu ya niye oluyo anlamıyorum sizde de var mı öyle bi durum

kızlar kızım tam 4 gündür kaka yapmıyodu gliserin fitil verdim yaptı çok şükür
bu iki oldu ya niye oluyo anlamıyorum sizde de var mı öyle bi durum

benım oglum sımdılık kabız olmadı şükür gunde 3 kez falan kaka yapıyor
ama ılk ay çok normalmış kabız olmaları okudugum kıtapta yazıyordu

selam kızlar ;
görüyorum ki hemen hemen hepimizde gaz problemi var bende rezene veriyorum damlada kullanıyorum ama yinede bir türlü geçmiyor.

merhaba kızlar
evet canım rezene kaynatılmıcak kaynamıs suda beklıcek bısure..

gercekten haklısın zeytınyagı cok ıse yarıyo pısık konusunda en masum koruyucu..

bızımde oluyo ozellıkle aksamları gazımız ama fırsat vermeden ozel olarak karıstırdıgım (rezene,anason,kekık,ısırgan otu)caydan ıcıyorum..cok gerek gorursem 1 cay kasıgı verıyorum ama gerek kalmıyo pek..

kızlar ben de zeytinyağını kullanıyorum gerçekten piik yapmıyo karnınıda ovuyorum poposunada sürüyorum bir de 1 çay kaşığı ağızdan veriyorum rahat oluyo Tıff haklı

günde kaç öğün mesela özlemcim faydasını göruyomusun peki bebek rahatlıyomu sadece yoksa gaz çıkarmasındada yardımcımı
hergün vermiyorum huzursuz olduğu zamanlarda bikaç kaşık veriyorum bazen kendim içerken veriyorum onada. gaz problemimiz bazen oluyo oluncada şiddetli oluyo damlada veriyorum rezenede ozaman faydası oluyo. ama kendin bol bol içersen bide kimyon atarsan yediklerine gaz problemi olmaz canım. faydasını görürüsün.
ÖZLMGKHN çok geçmiş olsun canım şükür iyisiniz ama şu rezene olayı tam tarifi nedir ne kadar suya ne kadar rezene ve ne kadra içirilecek

çok sağol canım çok şükür iyiyiz canım.
rezene içinde tam ölçülü yapmıyorum. bir tutam rezene biraz anason bir bardakta su koyuyorum ben canım. 30ml e kadar verilebiliyormuş canım ama okadarına gerek yok sanırım. 4-5 kaşık verebilirsin canım.

selamlar
kızlar bende zeytinyağı kullanıyorum poposuna sürüyorum yapıyo kakasını..yinede gaz çok büyük problem
perşembe dr kontrolümüz var..cumada ilk aşımız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…