okadar pişmanımki ben kucağa alıştrdığım için:sinifsinif: bazen çıldırcak gibi oluyorum.. babası gelince hemen ona postalıyorum kızı
bende konuşuyorum,şarkı söylüyorum aynen dediğin gibi yaptıklarımı anlatıyorum,Annem öyle büyütmüş bizi,onun tavsiyesi ile bende yapıyorum şimdi,maşallah Duru ya,iyi gelişmiş kemikleri demekki...
bazen okadar yoruluyorum ki onu gezdirirken düşürecem diye korkuyorum ayakta uyuyorum resmen bende babasına veriyorum 1 saat o 1 saat ben böylece birazda olsa dinleniyorum.
kolay gelsin canım iyi tarafından bakmaya çalış bebek konusunda sürekli yrdım edebilecek birileri var, ben de arada bir bunaldığımda işler yetişmediğinde kayınvalideme satyorum torununu işlerim iyapıp kafamı rahatlatıyorumcanım hoşgeldin en son konuştğumuzda ikimizde doğurmayı bekliyorduk çok şükür şimdi bebeklerimiz kucağımızda evet hepimizin bebeklerinde gaz biz analarda da bolca edpsizlik v ar galiba bende aynı acayip sinirlerim bozuk bide üstüne kayınvalidemler burada 2 aydır düşün artık lü lü
sağol canım hasta olmYlım biraz toparlanalım diye 40ımızı bekliyoruz biz de milat gibi benim için şuraya gideriz buraya gideriz diye planlar yapıp duruyorum şimdilikben de sürekli evde oturnaktan çok bunalmıştım, her şey batmaya başlamıştı. bu hafta baya dışarı çıktık sarp la, kendime geldim valla. sen de düzelirsin bence, çok da keyifli oluyor birlikte gezmek. mevlüdünüz de hayırlı olsun...
sakinleşmek için de emmek isityor olabilir moralini bozma ağlamıyorsa hele hiç bi açlığı yoktur takma kafanamrb kızlar
kızıma sütümün yetip yetmediğini nasıl anlayabilirim sürekli emmek istiyo ve emzik kullanmıyoruz
emmek isteyince herkes doymuyo diyo ama çok da ağladığını düşünmüyorum ama moraliim bozuluyo böyle olunca sütüm gidecek gibi geliyo
napcam ben ya(
canım Allah kavuştursun anneyle eşnii de tkma kafana normal zamanda olsa benim de eşime söyleyecek çok sözümolurdu da şimdi oğlum etkilenmesin diye aklıma bile getirmemeye çalşıyorm hoşuma gitmeyen şeyleri, herşey çok güzel laylaly lom de gerekiyorsa kandır kendini sütüün faln kesilir Allah korusun ne gerk var dğer mi küçük meleğinini beslewnmesini etkilemeyekızlar dün anneannemiz gitti,içim burkuldu alışmışım bu kısacık dönemde.
gerçi biraz yorucu geçti eşim sayesinde.resmen eşimle annem arasında kaldım diyebilirim.eşim bebiş daha doğar doğmaz benim aldığım zıbın takımı giyecek,annemse hediyesini bebişin üzerinde görmek istiyormu dersiniz,benden süt gelmez,eşim kesinlikle mama verdirmem der,bebiş ağlar sürekli,annem oğlum süt gelinceye kadar der.bebiş sarılık olur.eşim kıyafetlerdeki etiketler ağlatıyor der,hediyelerin üzerindeki etiketleri kestirir.gaz sancısı tutar bebişin,annem battaniye ile sallayalım birazcık der,eşim hep böylemi alışacak,ikimizide bağlıyor,hiç bir iş yapamayız der.sonra doğduğunda hurma olayı vardı,annemin poşette hacı hurması getirmesi,plastik bebişe zararlı yapmayın der.akşamları eşim yorgunum der,annemse çay içip şöyle bebiş uyuyunca iki sohbet edelim,yakında gideceğim der.hasta olduğu için annem ,eşimde bu dönemde yorgunum diye işleri üstüme bıraktı,akşamda geç saatlere kaldık,yorgunluktan bitirdi diyebilirim.bu arada kardeşim illa yanımıza gelin yaz döneminde diyor,mümkün olmayabilir dediğimde,sizi filan özlemedim,yeterki bebişi getirin der,siz zaten gelmek istemiyorsunuz der.eşimse ben yazın gidemem,ablan gelsin isterse der.bu arada bana soran yok.yanlız gitmek değilde,bu dönemde insan pek hassas oluyor,ben uyandığımda yanımda eşimi görmek isterim,bebişimsiz yapamam demesini istiyorum sanırım birazcık,özel muamale görmek istiyorum anlaşılan.doğum yaptığım gün zaten pek fazla göremedim.son günler yorucu olduğu için,ben doğum yaparken eşimde odaya gidip kapıyı kapatıp uyumuştu.uykusunu alıp yanımıza gelmişti,bense o arada yatağa gül yaprakları bırakmasını,dünyanın en güzel annesine diye güzel sözler söylemisini isterdim eşimin,herkesin eşi kapıda bekler benimki uykuda oldumu şimdi demiştim.bu arada eşimin anneside hasta.gittiğimizde bebişemi bakacağız,annesinemi üzüleceğiz o ayrı mesele.kızlar pek bir dertlendim.
bizim ilk sorumuz oldu sanki deniz kenarında oturuyoemuşuz gibi ama bize 6 aydan sonra diyince hevesimiz kaçtı senini doktor ne derse burya da yaz ben nette de araştırdım yine 6 ay diyor amam bi sdürü insan oluyor genelde küçücük bebekleri denize sokangelin birlikte gidelim :)) acaba bebekleri ne zaman denize sokabiliriz, hevesle o günü bekliyorum, dra soracağım gidince
benim ki de boynum omzum ağrıyor taşıyamıyorum 1 ayda kamburum da çıktı zatenkizlar benimki ya memede ya da omzumda uyumak istiyor, emzikle yataginda uyusun istiyorum, bir uykuda oluyor ama cogunlukla emzigi reddediyor, elini emmeye calisiyor. emzige nasil iyice alistirabilirim?
bana doktor humananini kini önerdi üstinde nasıl hazırlanacağı yazıyor her emmeden sonra üç çay kaşığı dedi her emmeden sonra değil de günde iki üç kere veriyorum, ialç da kullanıyoruz biz günde üç kereslmlar kızlar gaz sancıları için rezene çayı aldım nasıl vericem bebeğe fikri olan varmı
hepsini aynı gün yaptırmama şansımız varmıymış? mesela bi gün gitsek birini yaptırsak iki gün sonra gidip diğerini yaptırsak olmazmıymış hepsi birden ağır gelmiyor mu çocuğa?slm kızlar..bugün kuzumun 2.ay aşıları vardı..okadar çok ağladıki o ağladı ben ağladım.mafoldumben çok zormuş valla şimdi uyuyo kuzucuğum
işe yaraması çiçn bir kaç gün sancısı olmasa da düzenli kullanmak gerekiyormuş gaz sancısı için olan yöntemleri bizim doktorumuzun dediğinie göreşu rezeneyi nekadar veriyosunuz arkdaşlar benim kızımda yoktu gaz problemi ama şu 5 gundur huzursuz hep ıkınıyo hep bi kaç çay kaşığı verdım dün akşam ama fayda etmedi gece yıne ıkınıyodu uykusunda:)
canım ben komilinin taş baskısı vardı evde onu sürym dedim oğluma tesadüf mü bilimyorum ama her yeri küçükküçük sivilce gibi oldu, bizim seinni gibi saf bulma imkanımız yok kimi bünyeye ağır gelir mi korktum bir de oğlum hiç elletmiyor karbnını sancıdan olsa gerekkızlar gaz için ben yine bir zeytinci torunu olarak zeytinyağını tavsiye ediyorum gülmeyin. herşeye zeytinyağı sürdüm valla ama cidden mucize mucizeeeeeeeeeee.!!! poposuna her kaka yaptığında, vücuduna da her banyodan sonra zeytinyağı sürüyorum. hem pişik olmasını engelliyor hem de gaz varsa gazı, kaka varsa kakayı çıkartıyor. yağı sürer sürmez çikolata şelalesi gibi kakasını yapıyor, çok komik. :roflol::roflol::roflol::smiley-cool:
bu arada bende gün içinde iki kupa rezene içiyorum mutlaka, kötü gazları çıkartıyor, bebekte oluşmasını engelliyor. bebişim erkek olmasına rağmen bunların sayesinde hiç gaz problemi yaşamadık çok şükür.
ben herşeyi yiyorum yesem de yemesem de gazı oluyor, doktorum da yediklerinle bir alakası yok dei bir de gaz yapanlar süt de yapıyor deniyor, gaz eni sonu geçecek bir problem ama anne sütü alması önemli tüm hayatı için şimdilik bu sıkıntılara katlanıyoruzslm kızlar benim kızımda günde 5-6 kez yapıyodu kakasını şimdi 1-2 ye düştü ama bi yapıyo tam yapıyo mutlaka yıkamak gerekiyo.birde siz neleri yemiyosunuz ben nerdeyse hiç bişey yiyemez oldum sancısı olcak diye ama böylede olmuyo bakliyat hiç yemiyorum salatayı soğansız marulsuz yiyorum karpuz falan çok istiyo canım ama korkumdan yiyemiyorum.yediklerinizi yemediklernizi yazarmısınız ltfn..
evet parmağını değil elini suratına değen herşeyi emmek isityor oğlum bir de çok sinirlibugün doktora gittim kontrole,
6 kilo falam var hala((
vajinal kuruluk varmış bende,hormonlardan dolayı...muayne olamadım((onun haricinde herşey iyi çok şükür....
kızım parmağını emiyor,doktorumuz bırak emsin dedi:))))sizinkilerdede var mı?gerçi ben daha hiç emzik vermedim
kızlarrr imdat. hamileyken asla yapmıcam dediğim şeyi yapıyorum. uyutabilmek için ayağımda sallıyorum. ve 5dakikada uyuyor.alışıcak sanırım. varmı böyle uyutan?
slm anneler biz yine bu gece sabahladık elif saat 4te uyudu sancı yüzünden.benimse belim boynum heryerim tutuldu.bu gaz damlası zinco hiç bir işe yaramıyomu ne 3 damla verdim ama nafile kullanan varmı kaç damla veriyorsunuz?
benimki kucağa alıştı ayakta sallamak daha mantıklı.bazen okadar yoruluyorum ki az dalınca ayağıma alıyorum uyuyor.bazende hiç uyumuyo ayakta.keşke alışsada ayağımda sallasam.kucakta çok zor.kızlarrr imdat. hamileyken asla yapmıcam dediğim şeyi yapıyorum. uyutabilmek için ayağımda sallıyorum. ve 5dakikada uyuyor.alışıcak sanırım. varmı böyle uyutan?
bende kullanıyorum ama çok şükür iyi günde 3 kez 4 damla veriyorum
çok sancısı olduğu zaman 7-8 damlaya kadar verilebilirmiş
offff sorma,koycam yatağına yatrsa yatar diyordum,şimdi bütün gün ayağımdakızlarrr imdat. hamileyken asla yapmıcam dediğim şeyi yapıyorum. uyutabilmek için ayağımda sallıyorum. ve 5dakikada uyuyor.alışıcak sanırım. varmı böyle uyutan?
merhaba kızlar benim kızımda 50 günlük oldu gaz sancısından çok çekioruz..
metsil kullanıoduk bi işe yaramadı ,zinco aldım şimdi hem bitkisel hemde iyi geldi günde 3 kere 4 damla veriom daha iyiyiz şimdi ama anne yediklerine dikkat etmeli sınadım ve gördüm ben gazlı bişiy yiyince sütten geçiyo onada..
karpuz çok gaz yapıomuş bilmiyodum yiyodum bolbol şimdi yemiom kızım daha iyi
enteresan çünkü 3. ayda verem ve özel bir aşı olan rota virüsü aşısı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?