benim oğlan tüm gün uyuyor ama gece uyumuyor oğlum 1 saat 2 saat uyuyup uyanıyo kırkı çıkanlar gerçekten fark ediyo mu yani değişiklik oluyo mu cidden daha çıkmadı bizim
ya gazı olduğunu sanmıyorum.çünkü gazı olsa hoppidi hoppidi oynatırken evin içinde gezinirken de durmuyo. gaz ağlamasının ayırdına varabiliyorum. gazı yok da ilgi istiyo devamlı. bu ilgi de otururken olmuyor ona göre. ayakta gezdirceksin devamlı. tok olsa bile elimi dudağımı emmeye çalışıyo :) . emzik de almıyo sıpa. bugün netten kauçuk emzik siparişi verdim. dışarı çıkamıyoruz malum. evde 6 çeşit emzik var. birini emmiyo :) allah kolaylık versin tüm annelere :)
özlem benimkide öyle gündüz iyi ama akşam 10 da bir başlıyor-gece 3e ;4 e kadar ağlıyor,emiyor yine ağlıyor ,huysuzlaştı diye düşünüyorum...
bizimde öyle canım hep ayakta hoplatıcaksın durmuyo karnı şişiyo kusuyo artık emmekten ama yinede ağzı açık herşeye saldırıyo. her çeşit emziğimiz var birini almıyo sinir oluyorum.
yeri ağızlarını ben onların ya :) evlat başka bişey. sevgi olmasa insan delirir bakamaz. kızıcak gibi oluyorum çok yoruluyorum oğluşumun yüzüne bakınca dayanamıyorum ne isterse yapıyorum. kucaksa kucak memeyse meme :)
bir de bizimkinin bıngıldağı kapalı. her ay ölçülecek. eğer kafası büyümezse sıkıntı.ama genelde büyüyormuş. allah korusun kuzularımızı
arkadaşım ben karşıda otuuyorum fakat genelde duyduklarım ya medipole yada acıbademe gidiyorlar...
hafifiaysesinem spirali taktırmak zor mu acı fılan yasadın mı canım
silikonlardan daha yumuşak bir de öneri size kayınvalidemden bizde daha işe yaramadı ama belki sizde yarar ıslatıp verin her seferinde kuru vermeyin emzik ne kdar temiz kabından yeni çıkmış olsada midesi bulanmasınkızlar acil cvp istiyorum..kaucuk emziklerin ucu yumuşakmı oluyo..bi o kaldı yumuşaksa yarın alayım diyorum..silikonlar sert ve bizim oğlan emmiyo
canım Allah kavuştursun, ayrılık vermesin akşam yanyana olacaksınız alışılır ona da kaliteli zaman ayır evde olduğunda ev işleriyle değil de oğlunla ilgilen büyüdükçe daha ahat hissedersin sürekli evde olsam bu kadar ilgilenemwzdm dersinben bugün malesef iş başı yaptım oğlumu şimdiden çok özledim mafoldumben
benim de karnımın üstünde uyuyor oğlum gaz sancısı yüzünden olduğunu düşünüyorum, deliriyorum galiba dediğinde bebeğinin büyüdüğünü düşün bu geçici bi süreç elimden geleni yapıyorum bu şekilde rahatlyamıyorsa yapabileceğim birşey yok sadece geçmesini bekliycez de, sen sakinleştikçe bebeğinde biraz da olsa daha sakin olyo canım, bir de gaz olduğuna emin olursanuyuduğu sırada karnının üsütüne ısıtılmış bez koy, uykusunu devam ettirmesine yarayabiliyor sancısı çok değilsebenim bebegim neden uyanıkken hep aglıyor??? deli olacagım viyak viyak?? kolik galiba ama cok sinirleniyorum uyurken bile kıpır kıpır yerinde durmuyor?? ufff sadece sabahları biraz agu gugu biraz gulucuk sonra viyak viyak viyak surekli karnımın uzerinde uyumak istiyor?? delirecegim az lkaldı.
gaz sancısını geçirmek için de emme refleksi gelirmiş çocuklara ben de her istediğinde veriyorum (ama vermemek gerekirmiş gazını çıkartıp vermek lazımmış)sonra bi kusuyor öyle rahatlıyor çocuk kustuğunda çok üzülüyorum ama hiç değilse arkasından rahatlıyor diyorumbizimde öyle canım hep ayakta hoplatıcaksın durmuyo karnı şişiyo kusuyo artık emmekten ama yinede ağzı açık herşeye saldırıyo. her çeşit emziğimiz var birini almıyo sinir oluyorum.
aman ne güzel işte vermesin bizimki verdi ben deoğluma verdim iki gün ama o iki günden bilwe çok pişmanım sab herkesin işine yarıyormuş ama bizim işimize hiç yaramadı oğlumu enerji içeceği içmiş gibi yaptı uyyamadı çocuk, ama ilk haftalarda neo baby gripe mixture diye bişey vermiştik bitkisel o işe yaramıştı ama iki hafta işe yaradı sonra o da etkisini kaybetti,bizde sağlık ocağından geldik, aşımızı olduk
ya arkadaşlar dra sorum kıvranıyo sabaha kadar gaz ilacı istedım yazmadı gazı engelle dedi hava yutmıcak dedi dıkkat edıyorum ama nekadar normal dururken bıle hava yutuyo
eşime eczaneden aldırsammı bi gaz ilacı ?ve hangisini önerirsiniz
ıkınıp duruyo çıkarıyoda ne gazı anlamadım bukadar
bizde sağlık ocağından geldik, aşımızı olduk
ya arkadaşlar dra sorum kıvranıyo sabaha kadar gaz ilacı istedım yazmadı gazı engelle dedi hava yutmıcak dedi dıkkat edıyorum ama nekadar normal dururken bıle hava yutuyo
eşime eczaneden aldırsammı bi gaz ilacı ?ve hangisini önerirsiniz
ıkınıp duruyo çıkarıyoda ne gazı anlamadım bukadar
Merhabalar arkadaşlar..öncelikle kuzularınızla sizlere mutlu ve sağlıklı bi hayat dilerim..darısı bizler gibi bebeklerini bekleyen hamilelere inşallah..
sizler yeni anneler olaraktan size sormak istedim.Ben bebeğim için hastane çantamı hazırladım.doğduğunda giydirileceği zıbın takımını (patikli alt zıbın,üst zıbın,iç zıbın,şapka,eldiven),1 adet bezini hazırladım. buzdolabı poşetleri olur ya kilitli ona koydum.Size sorum bu noktada..yani diyorlarkı bebişlerin göbek bağı olduğu için iç zıbın tercih ediyor hastaneler..bu doğrumu..yani çıtçıtlı badi giydirilmiyo deniyo (ben buna rağmen ne olur ne olmaz diye 3 tane kolsuz çıtçıtlı badide koydum çantama)
Bide ilk doğduğunda battaniyede vermemiz gerekiyormu..ben penye battaniyede koydum çantama 2 adet..fakat ayrı poşetledim.. yani bezi,kıyafetleri ile hazırlanınca battaniyesi ilemi getiriyolar odaya yoksa battaniye istenmiyomu bu aşamada?çünkü ona göre poşetleme işlerini düzenlicem..
Buarada hastane çıkşları yani zıbın takımları hep ayaklı.ayrıca çorabada ihtiyaç olurmu?(buarada kısmetse ağustos ortası gibi doğumum)
Ayrıca hazırladığım çantamada bi göz atarsanız sevinirim eksiğim gediğim veya fazlam varmı gibilerinden..
-3 adet 5 li hastane çıkışı (zıbın takımı)
-15 adet bez
-5 adet ağız bezi
-3 adet minik ter bezi (havlu)
-2 adet çorap
-2 adet önlük
-2 adet penye battaniye
-1 tane canbebenin hazır alt açmasından
-Emzik,Biberon (umarım biberona ihtiyacımız olmaz)
-Pişik kremi
-1 paket uni baby nin ıslak pamuk
-Kirli torbası
-Çay bardağı ve çay kaşığı (sanırım süt konusunda emzirmede sıkıntı olunca sağılıp kaşıkla veriliyomuş)
-Oto-taşıma koltuğu
Eğer unutmadıysam hepsi bunlardı..ne diyosunuz?
Merhabalar arkadaşlar..öncelikle kuzularınızla sizlere mutlu ve sağlıklı bi hayat dilerim..darısı bizler gibi bebeklerini bekleyen hamilelere inşallah..
sizler yeni anneler olaraktan size sormak istedim.Ben bebeğim için hastane çantamı hazırladım.doğduğunda giydirileceği zıbın takımını (patikli alt zıbın,üst zıbın,iç zıbın,şapka,eldiven),1 adet bezini hazırladım. buzdolabı poşetleri olur ya kilitli ona koydum.Size sorum bu noktada..yani diyorlarkı bebişlerin göbek bağı olduğu için iç zıbın tercih ediyor hastaneler..bu doğrumu..yani çıtçıtlı badi giydirilmiyo deniyo (ben buna rağmen ne olur ne olmaz diye 3 tane kolsuz çıtçıtlı badide koydum çantama)
Bide ilk doğduğunda battaniyede vermemiz gerekiyormu..ben penye battaniyede koydum çantama 2 adet..fakat ayrı poşetledim.. yani bezi,kıyafetleri ile hazırlanınca battaniyesi ilemi getiriyolar odaya yoksa battaniye istenmiyomu bu aşamada?çünkü ona göre poşetleme işlerini düzenlicem..
Buarada hastane çıkşları yani zıbın takımları hep ayaklı.ayrıca çorabada ihtiyaç olurmu?(buarada kısmetse ağustos ortası gibi doğumum)
Ayrıca hazırladığım çantamada bi göz atarsanız sevinirim eksiğim gediğim veya fazlam varmı gibilerinden..
-15 adet bez
-5 adet ağız bezi
-2 adet çorap
-2 adet önlük
-2 adet penye battaniye
-Pişik kremi
-Kirli torbası
-Çay bardağı ve çay kaşığı (sanırım süt konusunda emzirmede sıkıntı olunca sağılıp kaşıkla veriliyomuş)
-Oto-taşıma koltuğu
-15 adet bez
-5 adet ağız bezi
-2 adet çorap
-2 adet önlük
-2 adet penye battaniye
-Pişik kremi
-Kirli torbası
-Oto-taşıma koltuğu
BebeĞİnde gaz sorunu olan arkadaŞlar bebeklerİn karınlarına sĞreklİ bİr tÜlbent daha kalın pamuklu bezde olabİlİr İyİce ısıtın koyun bİrde mİlupanın rezene Çayını 30 ml İÇİne 1 Çay kaŞıĞı katıp sabah ve akŞam verİn Çok Çok İŞe yarıyor bu dedİklerİm poposuna da mutlaka zeytİnyaĞı sÜrmenİzİ tavsİye ederİm bİr de bebek uyanıkken İyİce yoĞurun onu ne kadar hareketlİ olursa o kadar rahat gaz Çıkarıyo ve mutlaka aĞladıĞında altını aÇın ayaklarını İyİce hareket ettİrsİn altı aÇıkken rahat gaz Çıkarıyor bu yaptıklarım Çok İŞe yaradı mutlaka tavsİye ederİm
merhaba herkese, benim bebeğim de 2 aylık oldu. erkek. sürekli emmek istiyor. oyalamaya çalışıyorum. koşuyoruz habire evin içinde. sadece ondan hoşlanıyo. altını değiştirirken keyifleniyo bi on dakika sadece. emerken de mutlu. geçenlerde bir bebe mağazasına gitmek için dışarı çıktık. mümkün değil susmuyo. kabine girdim emzirdim :) sadece memede uyuyo. çok ilginç baktım orda anakucağında durup usul usul etrafı izleyen bebeğe. alışık olmayınca :) eve hapsoldum. hiçbiryere gidemiyorum ağlayacak diye. sizde durumlar nasıl. çıkabiliyomusunuz bi yerlere
bu rezeneyi bi benim oğlum içmiyo yaa..su yerine versem dedim ama onu da içmedi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?