canım bence çok ıyı benım kızımda heray 1000gr dan fazla alırdı bu ay 500 gr almış ebeye sordum endişelenecek bişey yok çünkü senin bebek zaten normal kilosunun üstünde biz bebek ayına göre normal kilosunda olmazsa az kilo aldımı endişeleniriz dedi benimde içim rahatladı zaten 3 aylık 7 kilo bu ay bikilo alsaydı 8 kilo alırdı bide bebeklr büyüdükçe kilo alımı yavaşlıyomuş bence üzülmene gerek yokselamlar;
bugün canım çok sıkıldı kızım 25 günde sadece 600gr.almış,her ay 1000-1200 gr alıyordu gerçi doktorumuz çok abartılacak birşey değil dedi ama nedenini anlamadım,bu aralar çok az emiyor,5 dk. emiyor başlıyor ağlamaya almıyor memeyi bir daha ...doktor amcası onun en rahat emeceği pozisyonu bulmamızı tavsiye etti,yarından itibaren heryolu deneyeceğiz,yatarak,ayakta sallayarak ,pışpışlayarak ....bakalım hangisinde daha çok kalacak memede???o yeter ki emsin ben amuda bile kalkarım...bazı bebekler 3-4 ay arası bunu yapıyormuş anne memesini emmemezlik yapabiliyormuş.Ama kesinlikle anne sütüne devam dedi doktor.yeterki süt olsun dedi.kakasını 3-4 gün bir yapıyordu bu 2 haftadan beri az yediği içinmiş,peki neden acıkmıyor ağlamıyor dedim,o süt ona yetiyor demekki dedi.durumlar böyle yani,moralim çok bozuldu ama kendimi hemen toparlamam lazım ki sütüm azalmasınkafamçokkarıştı
ya bende bu konuyu sorcaktım ben oğlumdada hep 3 damla kullandım kızım da da ilk gittiğimizde 3 damla dediler geçen ay burdaki ebe 8 damlaya çıkardılar artık 8 damla ver dedi ama ben terettüt ediyorum 8 çok değilmi yaabirde kafasını garip bir biçimde muayne etti...kemik gelişimi iyi ama devit 3 ü günde 8 damlaya çıkar dedi,siz kaç damla veriyorsunuz?ben 5 damla veriyordum şimdiye kadar.
bende aynen ince bi tülbent örtüyorum bazen nevresim örteyim diyorum hemen harekete geçiyo anlıyo sıpacıkbende çıtçıtlı badiyle örtüyorum üzerine pamuklu bi başörtü örtüyorum uyuyanın üzerine kar yağarmış
bıngıldağına zaten bakıyor ama garip bir şekilde kafasının arkasının alt kısımlarını muayne etti hatta kızımın canı yandı;sormadım nereye baktınız diye;bıngıldağımız gayet iyiymiş;öncelikle maşallah kızına canım üzülme önümüzdeki ay çok alır sevindirir seni..bıngıldağını mı kontröl editti ben başından beri 3 damla veriyorum..bende farkediyorum biraz küçüldü bıngıldağımız ilk zamana nazaran..
canım bence çok ıyı benım kızımda heray 1000gr dan fazla alırdı bu ay 500 gr almış ebeye sordum endişelenecek bişey yok çünkü senin bebek zaten normal kilosunun üstünde biz bebek ayına göre normal kilosunda olmazsa az kilo aldımı endişeleniriz dedi benimde içim rahatladı zaten 3 aylık 7 kilo bu ay bikilo alsaydı 8 kilo alırdı bide bebeklr büyüdükçe kilo alımı yavaşlıyomuş bence üzülmene gerek yok
yaa öyle de benim canımı sıkan memede çok kalmaması,ben zaten az emdiğini farkettim,5 dk. zor duruyor;normal seyrinde emse az kilo alsa bu kadar üzülmezdim,memeden soğuması üzdü beni...sağlığı çok iyi çok şükür;en önemliside bu.
ya bende bu konuyu sorcaktım ben oğlumdada hep 3 damla kullandım kızım da da ilk gittiğimizde 3 damla dediler geçen ay burdaki ebe 8 damlaya çıkardılar artık 8 damla ver dedi ama ben terettüt ediyorum 8 çok değilmi yaa
çok değilmiş canım;ben sordum normal dedi.
bende aynen ince bi tülbent örtüyorum bazen nevresim örteyim diyorum hemen harekete geçiyo anlıyo sıpacık
günaydınlarr..bugün sizlerle son günüm taakiii15 eylüle kadar..salı günü yola çıkıyorum..yarında herif laptop u tamire götürücek..inş.netim gidip durmazda girebilirim
selam şekerler iyi pazarlar....
nasılsınız bakalım. pazartesiden beri giremedim özledim sizleri fıstıklar neler yapıyosunuz bakalım. geçmişe bi gözatıyım.
annemde kaldım 4 gün çok iyi geldi valla özlemişim onu hemde 4 gün rahatladım annem elinden bırakmadı masalı :))) bende yan gelip yattım :)))
selam şekerler iyi pazarlar....
nasılsınız bakalım. pazartesiden beri giremedim özledim sizleri fıstıklar neler yapıyosunuz bakalım. geçmişe bi gözatıyım.
annemde kaldım 4 gün çok iyi geldi valla özlemişim onu hemde 4 gün rahatladım annem elinden bırakmadı masalı :))) bende yan gelip yattım :)))
güaydın kızlar
ben oruç tutucam inşallahta sütüm azalırmı dıyede tereddut edıyorum:S
güaydın kızlar
ben oruç tutucam inşallahta sütüm azalırmı dıyede tereddut edıyorum:S
sütüm çok çok şükür ama daha küçük pancake nin dediği ginbi azalırsa mamaya başlamak zorunda kalırım, ki bunu ben kendım yamış olurum bı araştırmam lazım bu onuçta borç oluyo sonra nasıl tutucam bıd ovar bakalım hayırlısı...
bu arada kızlar bugun 2 sene oldu annem vefat edeli duyorum sizlerın annelerden bahsettıgınııde bazı arkdşlada şikayet edıyor keşke yaşasaydıda uzaktan baksaydı bana bı sesnı duysam yetrdı, bu torununuda çok istedı ama göremedi kızım olmasaydı bu acıya nası dayanırdım bılmıyorum kusura bakmayın ama içimi dökmek istedım
Allagh sizlerınkıne hayırlı sağlıklı uzun ömür versin...
bu arada kızlar bugun 2 sene oldu annem vefat edeli duyorum sizlerın annelerden bahsettıgınııde bazı arkdşlada şikayet edıyor keşke yaşasaydıda uzaktan baksaydı bana bı sesnı duysam yetrdı, bu torununuda çok istedı ama göremedi kızım olmasaydı bu acıya nası dayanırdım bılmıyorum kusura bakmayın ama içimi dökmek istedım
Allagh sizlerınkıne hayırlı sağlıklı uzun ömür versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?