2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
slm kizlar napiyor bebisleriniz benimki cok huysuz emzik verme cabalarim basarisiz simdilik dr bize bactrim diye bir surup verdi kullanan varmi antibiyotikmi bu surup anlamadim

selam kızlar..oğlum bikaç gündür az emmeye başladı önceden 1saatte 10 15 dk emerdi şimdi 2 saatte 5dk emiyo acaba sıcaklardan mı doymasa ağlar ama demi

bizimki de bugünlerde 2.30-3 saat arayla eiyo ve 5-7 dk emiyo sadec zorlarsam ağlıyo. benimde kafama takılıyodu ama bakalım bu ayki kontrolümüzde kilosuna bakcaz.
belki daha kuvvetli çekiyolar ya ondan çabuk doyuyolardırCADIARZU
slm kizlar napiyor bebisleriniz benimki cok huysuz emzik verme cabalarim basarisiz simdilik dr bize bactrim diye bir surup verdi kullanan varmi antibiyotikmi bu surup anlamadim

ne için vermişti o şurubu geçmişe baktım ama kaçırdım galba hayıdı hasta mı kuzucuğun?

bu arada bugün nezamandır ilk defa eşimle yemeğe gittik. hemde oğluşumla sağolsun uyudu arabasında mışıl mışıl. şaştım kadım ayolsempatiksalakcinni sağı solu belli değil bizim paşanın,arabasını hiç sevmezdi oysa. neyse kendime geldim biraz , sürekli evde patlıyodum...zemuszemus

canım antibiyotikmi bilmiyorum ama cuma günü tatile gidicez deyince dr. bizede yazdı yazarkende ishal ve alerji için şurup falan yazayım dedi bunu ve avil i yazmış

ohhh sefan olsun güzel bi moral olmuştur

benim kzında köpek diş yerleri şiş ve kzızrık
hoşgeldin canım maşallah bebişi kilosuda maşallah çok iyi

benim kızda çok huysuz şimdi ayağımda uyudu normalde hiç ayakta uyutmamıştım birde iki üç gündür gündüzleri derin uykuya geçemiyo tam uyuyo 10 dk ka sonra basıyo çığlığı

teyzoşlar benim oğlanın uyku belirtiler başladı uyuyuncada işlerim var..şimdiden yazayım kendinize ve bebişlere iyi bakın allah izin verirse 15eylülde görüşmek dileğiyle..allaha emanet olun bizi unutmayınopuyorumnanaktan

slm nasılsınız güzel anneler pazar günü maşallah baya kalabalığız gece oğlumun ateşi yine çıkmış gündüz de vardı 38.2 yi geçmiyo neden çıkıyo anlamadım birahatsızlığıda yok görünüşte ateşten başka olmaza yarın dr götürücez kızımda aksi gibi hiç durmuyo uyumada düzgün uyumuyo hep kucak evde iş okadar çokki yarında annemler gelecek etrafı toplamam lazım eşimde bu gün sana bi yardımcı lazım diyoo fesubhanallah ağlancak halim var oda kafa buluyo

allaha emanet olun güle güele gidin iyi tatiller:gitme:

kızlar oruç konusu geçmiş ben uzun süre din eğitimi alım ordan biraz bilgim var orucun farz olmadığı kişilerden iki taneside hamile ve emzikli bayan lar eğer açlıktan dolayı sütünüz aazalmazsa ve bebek açkalmıyosa doyuyosa tutmak gerekir şayet uzun açlıktan dolayı sütünüz bariz azalıyosa bebek aç kalıyosa bundan dolayı mamaya başlamak gerekiyosa anne ramazan orucunu tutmaz sonra tutmadığı günleri kaza eder ister peş peşe tutar ister ara ile diye biliyorum ben oğlumda tutmuştum günler kısaydı ama şimdi uzun günler benimde sütüm yemeyince hemen fark ediyo onun için ilk gün tutup bakacam eğer azalıyosa tutmayacam nasıl olsa önümüz kış en kısa günlerde bir ay ara vermeden tutarım diye düşünüyorum buarada bigün tutup bigün tutymama f,ikri de güzel ne yapamlım mama vermektense tutmamak daha iyi geliyo bana

iiyi yolculuklar kendine ve oğluiuna iiy bakkk tatlımmm:teytey:
geçmişolsun ılık duş aldırsaydınnn

canım aslında benim üzüldüğüm kilosu değil,emmemesi;çok az emiyor bu aralar;hani diyoruz ya kaka yapmadı diye;doyan çocuk gün aşırı veya hergün kaka yapmalıymış,ve bu aylarda memeyi reddedermiş
aslında kemik gelişimi çok iyi dedi deviti 8 damla yapalım dedi;bende sormadım neden diye,doktorumuza güveniyorum;o yüzden çok da sorgulamadım.

başın sağolsun canım,eminim o bir yerlerden görüyordur sizi;bende babamı 17 yaşındayken kaybettim;ne lise-üniversite mezuniyetimi;ne evlendiğimi ne de torununu görebildi,Allah geride kalanlara ömür versin.

benim kızda aynı işte;az almış bu ay ;doktorumuz en uygun şekilde emzirmeye zorlamamızı tavsiye etti,bugün yatarak emzirdim,20 dk. emdi,elektrik süpürgesiylede çok güzel emdi,hepsini deneyeceğim ,yeter ki emsin...

geçmiş olsun canım,belki sıcaklardandır,ateşi çıktığında ılık suyla sil yada yıka vücudunu belki düşer;düşmezse doktorunuza sorarsınız,

ben de şöyle netten bi baktım öyle diyor, yaptırcam herhalde

ben gece kaka yapmadıysa açmıyuorum uykusu açılmasın diye
çift yönlü emzik nasıl olyomuş özelliği ne?

peki gece uyurken ne giydiriyorsunuz. üzerini örtüyormusunuz?
kesinlikle ayaklarına bişey değdirtmiyor üstünü örtmeye çalışırsam da hemen uyuanıyor ne ona ne kendime kıyamadığımdan örtmüyorum üstünü
canım sıcaklardandır takma kafanı o isteseydi fazlasını da senn sütün ytetmeseydi daha mı iyiydi benimki de eskiden emdiği gibi emmiyor şu sıralar başlarda ben de rahatladımama sonra sütüm azxalmya başlayınca o istemeden aklıma geldkçe memeyi verdm ağzına iki kere üç kere de çekse bişeydr diye öyle yap istersen bu sıcakta her tarfmz ortada gezyorz zaten şsk diye memeyi çıkarp denemek hiç de zor olmuyor, bi de banyo yaptrp dene sıcaktan bunalıyorsa İŞE YArar
birde kafasını garip bir biçimde muayne etti...kemik gelişimi iyi ama devit 3 ü günde 8 damlaya çıkar dedi,siz kaç damla veriyorsunuz?ben 5 damla veriyordum şimdiye kadar.
ben de tam araştrmadm ama güneşe faln da çık dedğne göre d vitamni ekskliğinden şüphelenmş olablr belki canm diye düşündm
güaydın kızlar
ben oruç tutucam inşallahta sütüm azalırmı dıyede tereddut edıyorum:S
ben 1. gün denycem tutablceğmi zannetmyorm ama hiç değilse ilk günü tutmuş olurum bir de kadr gecesi tutarm inşallah, sonrasnı ocakta 8-9aylık olduğunda tutmayı planlıyorm hem günler de kısa oluyor ya

ben gece kaka yapmadıysa açmıyuorum uykusu açılmasın diye
çift yönlü emzik nasıl olyomuş özelliği ne?

bir çok emziği damaklı kızmına göre bebeğin ağzına veriyoruz ya yönüne göre yani.ama aventinkinin iki tarafıda damaklı.çevirmek zorunda kalmıyosun.o kolaybide kapağı falan kullanışlıydı.bende ilk aylar pişiği çoktu her uyandığında gece aldım altını ama şimdi sadece acıkınca uyanıyo oğlum uykusu açılacak diye korkuyorum.içimde rahat etmiyo sizlere sorayım dedim.teşekkürler sizde öyle yapınca rahatladım biraz erkek bebek yaemin olamadım...ben sağlık ocağının verdiği d vitamini kulandım hergün 3-4 damla.bu ay doktorum MULTİ-TABS ı verdi.ona başladım d vitamini bırakabilirsin dedi.bir çok vitamin içeriyomuş.

günaydın uykucu annişlerkaydirigubbakcemile2
bebekler uyutmadı mı dün gece? bugün bir arkadaşım geliyor ziyaretime o da geldikten sonra sanırım artık tebrik ziyaretleri sona erecek, hem ramazan da araya giriyor. misafiri çok sevmeme rağmen yoruldum valla, pastaydı börekdi, temizlikti vs. vs.. ohhhh oğlumla ben paso yatcez valla ramazan da. delikafadulden
bu arada ramazanda oruç tutacak arkadaşları can-i gönülden tebrik ediyorum, bildiğim kadarıyla farz değil emziren annelere. ben oğlumu emzirmeye başlar başlamaz susuyorum, hem de nasıl bir susuzluk tarif edemem. o emmeye başlıyor bende su içmeye. hatta öyle ki her emzirmede 1 lt su içiyorum diyebilirim. bu şartlar altında oruç tutmak benim için işkenceden öte olmaz. ben borcumu kaç paraysa ödemeyi düşünüyorum. ramazanın ilk günü oğlum 3. ayına giriyor. yeni mayıs anneleri de gelmeye başladılar zaman su gibi..
herkese hayırlı ramazanlar arkadaşlar..
kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…