canım benim sağolasın verdiğin bilgiler için. ben sütüm bolken yediğim şeyleri yemeğe çalışıyorum. komposto çok yemiştim soda içiyordum birde süt içerdim akşamları onları yapmaya tekrar başladım. sütümün azalma sebebi ise işe başlayacağım pazartesi günü onu çok stres yaptım. bebeğim beni unutur diye çok korkuyorum. sanki gurbete gidecekmişim bebeğimi birdaha göremeyeceğim gibime geliyor.
Dogru, cok zor olmali. Ben de hic geri donmek istemiyorum ama o da esimin bulacagi ise bagli. 1 ay once isten cikarildi hala ariyor.
Kızlar size oğlumla ilgili birşeyler anlatacağım;
Bundan 1 ay öncesinde oğlumun sol kolunda sağ koluna oranla bir şişlik farkettik ve hemen doktora gittik. Doktorumuz inceledi ve Hemihipertrofi diye bir hastalık olabileceğini ve üniversite hastanelerinde bir takım testler yaptırmamızı söyledi. Bu hastalık bir tarafın diğer bir tarafa oranla daha hızlı büyemesiymiş. Bu da ileride bebekde böbrek ve böbrek üstü bezlerinde tümör ihtimalini artırıyormuş. Duyduğumda dünyam başıma yıkıldı. Bu testlerin yapılacağı üniversite hastanelerini aradık ve Hacettepe ve Gazi 1 yıl sonraya randevu veriyodu. Tüm özel hastaneleri aradık hiçbirinde Genetik bölümü yokmuş ve sadece üniversite hastanelerinde yaptırabileceğimizi söylediler. Hacettepenin özelinden 1 ay sonrasına randevu alabildik ama ben o kadar süre de dayanamazdım. Hacettepede bir tanıdık aracılığıyla 1 hafta sonrasına özelden randevu alabildik. Randevu sabahı erkenden hastanedeydik. Etraftaki çocukları görünce ağladım hep. Hepsi özürlüydüSıramız geldi ve muayene olduk. Prof muayene etti ve bu tarz bir hastalığın ayda 2 kez onlara geldiğini sonuçları görünce olumlu olumsuz olacağına karar vereceğini söyledi. Çoğu anne baba farketmiyor bile korkmayın dedi. O testlerin onkolojide yapılacağını söyleyip tüm muayeneyi bitirdi ve onkolojiye sevk ettirdi. Onkoloji çocuk bölümünü görmenizi hiç istemem ( Küçücük bebekler yanlarında kocaman makinalara bağlı geziyolar Sekreterden randevuyu hemen aldık. Sekreter burdaki bebeklerin yanında bu hastalık değil korkmayın dedi. Doktora girdik muayene sonucunda o da Hemihipertrofi teşhisini koydu ve testleri istedi. Aynı gün içinde bütün testleri yaptırdık ve şükürler olsun Rabbime testlerin hepsi temiz çıktı. Kısacası bebeğimde tümör yok. 1 Yaşına kadar 3 ayda bir ,1 yaşından sonra 6 ayda bir 7 yaşına kadar ultrasonla kontrol edilecek. Diğer bebeklere oranla tümör olma ihtimali biraz daha fazlaymış bizim bebeğimizde. Doktor hemen sanmaki sizin bebeğinizde tümör olacak dedi. Ben hastanedekileri görünce halima şükrettim ve diğer bebekler için üzülmeye başladım. Ben gerekirse her ay ultrason çekilmesine razıyım. Zaten rutin kontrollerimiz ayda bir yapılıyor. Size tavsiyem bebeğinizin vücudunu iyi inceleyin. Bizimki kolay ayırd edielemez bir farktı.
herkese hayırlı ramazanlar iki gündür giremedim özlemişim burayı annemler bendeydi gece gittiler kardeşim kaldı benle bu sabah da kızım düştü çok kötü oldum 25 dk sonra kızım sanki bayıldı ne yapsak uyandıramadık babası geldi hemen acile göürdük devlete gittiğimizde biraz kendine gelimişdi ama bi noktaya bakıyodu sabit dr bi saat bekletti kızım kendine geldi ellerini azına götürdü güldü eski haline gelince gidebilirsiniz ama fışkırır tarzda kusması olunca gelin dedi filim falan çekmedi şimdi iyi uyuyor inşl bişey kalmöaz öldüm öldüm dirildim
kızlar cıldırcam yardım edın ya.bugun butun gun kızım emmedı aclıktan agladı.oglen 12 de emdı ve bu saat oldu emmedı ınanırmısınız.sutumu sagıp kasıkla vermeye calıstım ama yarısını tukurdu bıraz verebıldım.bıberonuda almıyo sınır oldum agladım uzuldum kızım ac ac duruyo yaaaa yarın dr a gıdıcez ınsallah bı cozum bulur dua edın kızım acccc
herkese hayırlı ramazanlar iki gündür giremedim özlemişim burayı annemler bendeydi gece gittiler kardeşim kaldı benle bu sabah da kızım düştü çok kötü oldum 25 dk sonra kızım sanki bayıldı ne yapsak uyandıramadık babası geldi hemen acile göürdük devlete gittiğimizde biraz kendine gelimişdi ama bi noktaya bakıyodu sabit dr bi saat bekletti kızım kendine geldi ellerini azına götürdü güldü eski haline gelince gidebilirsiniz ama fışkırır tarzda kusması olunca gelin dedi filim falan çekmedi şimdi iyi uyuyor inşl bişey kalmöaz öldüm öldüm dirildim
benimkide memlkettyken 8 gibi yatar sabaha kadar kalkmazdı ben gece kaldırır emzirirdimm burda sıcaklardan uyuyamıyor kuzumm sıcaklardan bunalıyo olabilir canımm dikkat et bakalımm kıyafetini azalt veyea duş aldır bakalım nasıl olcak yada gazı olabilirr
minoset icebiliyoruz diye biliyorum ben
çok şükür ilk günler gibi değil.en az bölünmeden 3 saat bile yetiyor
o günler neydi ya.yarım saat uykuyla gazman bir bebek,dikişler(((
minoset,parol ağrı kesiciler içilebiliyor.
günaydın kızlar .. geçmi,ş olsun canımmm çok çokkherkese hayırlı ramazanlar iki gündür giremedim özlemişim burayı annemler bendeydi gece gittiler kardeşim kaldı benle bu sabah da kızım düştü çok kötü oldum 25 dk sonra kızım sanki bayıldı ne yapsak uyandıramadık babası geldi hemen acile göürdük devlete gittiğimizde biraz kendine gelimişdi ama bi noktaya bakıyodu sabit dr bi saat bekletti kızım kendine geldi ellerini azına götürdü güldü eski haline gelince gidebilirsiniz ama fışkırır tarzda kusması olunca gelin dedi filim falan çekmedi şimdi iyi uyuyor inşl bişey kalmöaz öldüm öldüm dirildim
geçmiş olsun çatlakta kötü ya kızımı gazını çıkartırken ağlarıd anım yavrum allah kolaylık versinn ben zeytin yağı sürdümpoposuna canımm şimdi daha iyiyiz ama hala mızıldanıyo gaz çıkartırkennkızlar dün götürdüm çağanı doktora. biliyosunuz kakasında kan vardı. kakasını tahlil yaptırdık alllahtan pazarit,virüs,rota herhangi bişey çıkmadı. ama galiba poposunda çatlak olmuş. tam göremedi doktor içte olunca. bepanten ve bir merhem daha verdi. onları kullanıcam.bide idrarının çok sarı olduğunu söylemiştim. su kaybıından olabiliyomuş.istersen 3-4 çay kaşığı su ver dedi. elini sürekl emiyor dedim. diş olabilirmi diye. erken diş olayı anne-baba ile alakalıymış. eğer bizde erken çıkaran varsa bebekta erken çıkarabilirmiş. istersen dişlik ver oyalansın dedi.bide sütnet işini halledin elinde sonunda olcak rahat etsin dedi. tatil dönüşü düşünüyoruzz.işte böyleee
geçmiş olsun ya bizde eşimle hep sağlıklı evlat verdiği için şükrediyoruz en büyük servet o çünküüüKızlar size oğlumla ilgili birşeyler anlatacağım;
Bundan 1 ay öncesinde oğlumun sol kolunda sağ koluna oranla bir şişlik farkettik ve hemen doktora gittik. Doktorumuz inceledi ve Hemihipertrofi diye bir hastalık olabileceğini ve üniversite hastanelerinde bir takım testler yaptırmamızı söyledi. Bu hastalık bir tarafın diğer bir tarafa oranla daha hızlı büyemesiymiş. Bu da ileride bebekde böbrek ve böbrek üstü bezlerinde tümör ihtimalini artırıyormuş. Duyduğumda dünyam başıma yıkıldı. Bu testlerin yapılacağı üniversite hastanelerini aradık ve Hacettepe ve Gazi 1 yıl sonraya randevu veriyodu. Tüm özel hastaneleri aradık hiçbirinde Genetik bölümü yokmuş ve sadece üniversite hastanelerinde yaptırabileceğimizi söylediler. Hacettepenin özelinden 1 ay sonrasına randevu alabildik ama ben o kadar süre de dayanamazdım. Hacettepede bir tanıdık aracılığıyla 1 hafta sonrasına özelden randevu alabildik. Randevu sabahı erkenden hastanedeydik. Etraftaki çocukları görünce ağladım hep. Hepsi özürlüydüSıramız geldi ve muayene olduk. Prof muayene etti ve bu tarz bir hastalığın ayda 2 kez onlara geldiğini sonuçları görünce olumlu olumsuz olacağına karar vereceğini söyledi. Çoğu anne baba farketmiyor bile korkmayın dedi. O testlerin onkolojide yapılacağını söyleyip tüm muayeneyi bitirdi ve onkolojiye sevk ettirdi. Onkoloji çocuk bölümünü görmenizi hiç istemem ( Küçücük bebekler yanlarında kocaman makinalara bağlı geziyolar Sekreterden randevuyu hemen aldık. Sekreter burdaki bebeklerin yanında bu hastalık değil korkmayın dedi. Doktora girdik muayene sonucunda o da Hemihipertrofi teşhisini koydu ve testleri istedi. Aynı gün içinde bütün testleri yaptırdık ve şükürler olsun Rabbime testlerin hepsi temiz çıktı. Kısacası bebeğimde tümör yok. 1 Yaşına kadar 3 ayda bir ,1 yaşından sonra 6 ayda bir 7 yaşına kadar ultrasonla kontrol edilecek. Diğer bebeklere oranla tümör olma ihtimali biraz daha fazlaymış bizim bebeğimizde. Doktor hemen sanmaki sizin bebeğinizde tümör olacak dedi. Ben hastanedekileri görünce halima şükrettim ve diğer bebekler için üzülmeye başladım. Ben gerekirse her ay ultrason çekilmesine razıyım. Zaten rutin kontrollerimiz ayda bir yapılıyor. Size tavsiyem bebeğinizin vücudunu iyi inceleyin. Bizimki kolay ayırd edielemez bir farktı.
canımm öyle düşünme bak memeleketten buraya geldik aravbadan indik uyuyodu kıyamadım uyandırmıya öyle yattı ama ev yanıyodu bir badiyle yattığı halde ertesi gün isilik oldu sıcaklardan herşey moralini bozma günde 3 kere ılık suyla yıkıyoruz düzeliyo oluyop az terlese yine aynı oluyo havalar ılınınca düzelir kendini suçlamaÇok geçmiş olsun Nurem , o bekleme salonundaki ufak miniklere de Allah şifa versin inşallah. :Saruboceq:
Kızım çok kötü isilik oldu benim de 3 tane krem verdi doktor isilik yüzünden aşımızı 1 hafta erteledi ayrıca , çok üzgünüm şu anda moralim çok bozuldu , çocuğa bakamamışım gibi hissettim ne yazık ki mafoldumben
ben önden arkaya doğru siliyorum canımmmkız bebek anneleri bi sorum olucak bebeğin orasını nasıl temızlıyosunuz ben fazla elleyemıyorum korkuyorum bişe felan olur dıye dra sormayı unuttum:S
canım ya inş düzelir git doktora bakalımm niye almıyo acaba gögsünü yıka ver canım benlki terli olursun ne bilim kokar emmek istemezzkızlar cıldırcam yardım edın ya.bugun butun gun kızım emmedı aclıktan agladı.oglen 12 de emdı ve bu saat oldu emmedı ınanırmısınız.sutumu sagıp kasıkla vermeye calıstım ama yarısını tukurdu bıraz verebıldım.bıberonuda almıyo sınır oldum agladım uzuldum kızım ac ac duruyo yaaaa yarın dr a gıdıcez ınsallah bı cozum bulur dua edın kızım acccc
çok üzüldüm ya şükür düzelmil ama geçmiş olsunherkese hayırlı ramazanlar iki gündür giremedim özlemişim burayı annemler bendeydi gece gittiler kardeşim kaldı benle bu sabah da kızım düştü çok kötü oldum 25 dk sonra kızım sanki bayıldı ne yapsak uyandıramadık babası geldi hemen acile göürdük devlete gittiğimizde biraz kendine gelimişdi ama bi noktaya bakıyodu sabit dr bi saat bekletti kızım kendine geldi ellerini azına götürdü güldü eski haline gelince gidebilirsiniz ama fışkırır tarzda kusması olunca gelin dedi filim falan çekmedi şimdi iyi uyuyor inşl bişey kalmöaz öldüm öldüm dirildim
allah korumuş canımmm şükürr allah yavrularımızıda bizide korusunnGünaydın arkadaslar yüreğim ağzımda bugün eşim polis memuru ve dün gececiydi sabah aradı ben gelemıycem sen cocugu bırakıp ıse gıdersın dedı.hayırdır dedım iskitlerde 3.5 kıloluk bomba bulmuslar sımdı emnıyete cagırmıslar tesekkur ıcın.eger patlasaymıs ıskıtler havaya ucardı demısler cok korktum ya patlasaydı o an diye.eşim cocugumuza bagısladı Allah dedı.
allah korumuş canım. azdılar yinee bu canavarlar kendi başlarını yesinler inş. o kadar masum günahsız insanı mahvettilerGünaydın arkadaslar yüreğim ağzımda bugün eşim polis memuru ve dün gececiydi sabah aradı ben gelemıycem sen cocugu bırakıp ıse gıdersın dedı.hayırdır dedım iskitlerde 3.5 kıloluk bomba bulmuslar sımdı emnıyete cagırmıslar tesekkur ıcın.eger patlasaymıs ıskıtler havaya ucardı demısler cok korktum ya patlasaydı o an diye.eşim cocugumuza bagısladı Allah dedı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?