2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
herkese günaydııınnn zemuszemus

Abera çok geçmiş olsun oğluna ve sana...

Muallim84 senin de bebeğine geçmiş olsun,şükür iyiymiş şimdi ve hoşgeldin..

günaydın..çok geçmiş olsun.eylül geliyo 1 hafta rapor alıp bayramdan sonra başlamayı düşünüyorum ben.oğlum şuan 3,5 aylık.çalışmaya başlayan arkadaşlara soruyorum özellikle nasıl yapıyosun bebeği doyurma işini falan?ben sadece anne sütü veriyorum.benimki uyanır uyanmazda emmek istiyo.nasıl yapcam hiç bilmiyorum.kafam 1 kaç gündür karışık fikirlerinizi bekliyorum...

kızlar atvde berna laçinin programında bebek ve çocuk psikolojisi üzerine konuk var, belki yararlanırız biz de :))

abera geçmiş olsun
anne sütü verenler işe başlayınca devam etmek çok zor olmuyomu
ben şimdi raporluyum sonra da ücretsiz izin alcam 6 ay aslında ben bir yıl istiyorum ama eşim pek yanaşmıyo inşallah kandırabilirim de 1 yıl alırım. 6 ay alırsam inşallah kızım 9 aylık oluyo işe başlayınca işe başladıktan sonra emzirmek çok zor olur tabi süt azalır zaten başta

günaydın arkadaşlar
kızımı kendı kendıne uyutmaya alıştırmam lazım ama yatır kaldır yöntemınını daha öne okumuştum burdan sabır lazım bendede sabır yok:)) denesem başarılı olurmu acaba akşam uyutana kadar canım çıkıyo kucakta gezınerek bırakıyorum uyanıyo yarım saat sonra ıkıncıye bazen üçüncü bırakışımda ancak derın uykuya dalıyo sıcak bıde kucakta pişiyo bi yol bulamm lazımmm o yöntemı deneyıp başarılı olan cvarmı?

yok canım ben denemedim ama deneyen arkadaşlar vardı sanırım.. benimki uykusu varsa kendi kendine uyuyor maşallah, bir de çok zorda kalırsak ( aslında önceden hayatta yapmam diyordum ) ayakta sallıyoruz hafifçe hemen uyuyor :)) ona da hatırını kıramadığım bir yengem var o alıştırdı zaten...

bende ayakta asla sallamam dıyodum ölede yaptım ama daha beterine alıştı hehe:))ayakta gezınerek kolum kopuyo..
demekki senın bebişin şu ıkınmalarıda olmasa mışıl mışıl uyucak geceleri...

canım ben sütümü sağıyorum anneler içiriyorlar biberonla ama önce kendin dene belki biberonu almayabilir bebeğin. sağ sütünü şimdiden depola dolabında diğer türlü biraz zor oluyor iş yerinde sağmak ve sürekli emmediği için azalabiliyormuş süt...

sevdacim ben dogdugundan beri kendi kendine uyumayi ogretmeye calisiyorum, artik ortalama 10 uykunun 7 sinde kendisi daliyor. dalamadigi zamanlarda ya gazini iyi cikaramamis oluyorum ya da gun boyu cok yorulmus fazla uyarilmis oluyor.
dedigin gibi cok sabir isi ben de cok yoruldum hala ugrasiyorum inan kolay degil. amac: bebegi kucakta sakinlestirip tam dalmadan yatagina koymak. aglarsa yine kucak sakinlestirme ve yatak. dalana kadar basinda beklemek lazim bir sure .
gunduz uykularinda sicaklarin da etkisiyle arabasinda sakinlestirip birakiyorum. burda en onemli nokta tamamen uyutmuyorum arabada ittirerek, sakinlesince durduruyorum arabayi kendisi dalsin diye.
bu arada parmak emmesi de isime yaradi 10 cesit emzigi begendiremedim, yan donup parmak agzinda dalmaya basladi uykuya.
ama inanin cok emek istiyor, o yuzden hepimiz kolaya kaciyoruz ya kucakta ya sallayarak... yeterince sabirla cogu bebegin asama kaydedebilecegi dusuncesindeyim.

ilk deneme zor oldu 7 defa yatırdım kaldırdım şşş diye diye yerine koydum en sonunda uyudu:))) bakalım kaç dakıka surucek ama çok zor ya gözleri kıpkırmızı dırendı ama uyudu

katılırıyorum canım herşey bizden geçiyor sadece buyuk sabır anne olmak zaten sabrıda getırıyo,oda ellerını emerken özleri hep gıdıyor ama ne emzık nede parmağı yakalayamadı henuz ben doğduğundan beri bellı alışkanlıkları olsun istemıyorum hanı emzık gibi bağımlı olmasın her turlu yapabılsın herşeye alışsın ama tabi bunu başarmakta güç Allah sabır versin biz annelere sonunda meyvesi güzel oluyo ama az sabır çok yol katettrırcek bize eminim... şutarafagitti

bayrama kadar rapor alıcam başka yolu yokta bayramdan sonra başlıcam bakalım kısmetse.sağmaya başladım bende şimdiden.dondurucudan çıkarınca kendi kendine çözündürüyorum sonra sıcak suyun içinde ılıtıyorum sütü doğru mu?bakalım zman yaklaştıkça tedirgin olmaya gerilmeye başladım nasıl yapıcam diye.ev iş çocuk Allah yardımcımız olsun...bilmiyorumkismile

bende ayakta asla sallamam dıyodum ölede yaptım ama daha beterine alıştı hehe:))ayakta gezınerek kolum kopuyo..
demekki senın bebişin şu ıkınmalarıda olmasa mışıl mışıl uyucak geceleri...

artık ıkınmaları azaldı, gece sadece bir kez kalkıyoruz... ay maşallah diyeyim de mışıl mışıl uyuyor sarp :)

sarp zaten 10 uykunun 8-9 unda kendi kendine uyuyor :) sallama da günde en fazla bir defa oluyor.. benim çok nazarım değiyor sarp a maşallah diyeyim yine :)) neyi hoşuma gitse tam tersi oluyor hemen :)

en zor uyuyan benım bebıs sanırım.salıncakta elektrık süpürgesini çalıştırarak uyutuyoruz gündüzleri gece emerek uyuyo şükür uykusu acılırsa yıne aynı yontem ama.sızın bebıslere masallah

bu arda benım işte 2nci haftam bende öğlen sagıyorum.gıdınce bırını emzırıp dıgerını sagıyorum bırde gece bırını emzırıp dıgerını sagıyorum sabaha karsı zor oluyor dakka bası tabı ama napalım mecbur sımdılık yettı 1 haftadır mamaya gerek kalmadı hafta sonu da 2 gun gece sagıyorum bakalım nereye kadar gıtcez barı 4 aylıkolana kadar sutum yetse ondan sonra takvıye ek gıda fılan bıseyler düşünürüz.

slm kızlar maş. bebişlerinze. kendisi uyusun diye o yöntemi denedim 7 değil 70 kere yapsam yine ağlıyo. beceremedik biz çok ağlıyo oğlum..
salıncakta yada ayakta sallanarak uyuyo uykuya dalana kadar da bazen çok ağlıyo yüzünü gözünü çiziyo..

hele gecelriii 2 saatte bir ayaktayızzz.......

neyse buna da şükür oğlum iyi olsunda:)

slmlar dün doğumgünümdü ama bütün gün nerdeyse hastanedeydik,bebişimin gözü nazar oldu kızlar ya kaşında bi yağ bezesi gibi bişiy çıktı,doktor 100 de 99 iyi huylu ama emar çektirin dedi,bugün emardaydık ama çektiremedik ilaç verdik uyumadı sıpa emar başka zamana kaldı artık inş atlatırız

tez zamanda iyileşsin oğluşun tuğbacım..

kızlar ben de ençok uykusu geldiği saatleri not ettim. (gözünü ovuşturuyorsa kulağını tutuyorsa nedensiz mızmızlanıyorsa) o saatlerde emziriyorum, gaz çıkarırken gözünü açıyor ama beşiğe koyuyorum hemen uyuyor, gece uyutmakta zorlanıyorum biraz. poposuna vurarak kolumda dolaştırdığımda uykuya dalıyor. öğlen 11-12 bir buçuk saat gibi 15-16 1saat ve 18-19 yarım saat uyuyor. sonra akşam 10gibi anca uyuyor. (şanslysak) yani uyku saatlerini o belirledi ben uyumasında yardımcı oluyorum sadece.
çok ilginç dün eski memelerinden birini verdim. cok cok emdi. şaşkın bu çocuk ya.
bugün tetanoz aşımı vuruldum 3.dozu. kolum kalkmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…