bebeği emmeyen arkadaşş nedir son durumlar...
slm kızlar nasılsınız?size bişey sorcam.doğumdan sonra ilk adetimi 6 ağustosta oldum 2. si eylül 1 de olmam lazımdı olmadım daha kasık ağrıları var ama olmuyorum.1_2 kaza oldu çok korkuyorum.2.ye adet olanlar varsa eski düzenlerine göre mi oldular iki adet arasındaki zaman değişti mi.şimdiden teşekkürler ben artık ancak gece girebilirim o zman da siz olmuyorsunuz.görüşmek üzere byyyeessalsanaalsanasmile
bizde bugün kontrole gittik..kızım bu ay tam 1 kilo almış..çok mutlu oldum...fakat doktorum bu ayın sonunda ek gıdaya başlayalım dedi...ilk 6 ay anne sütü deniyor ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum 6.aydan sonra bebekler ek gıdaların çoğunu kabul etmiyor ve kilo kaybı görülüyor dedi..yavaş yavaş meyve suları falan verelim derim dedi..kararsız kaldım bende..bidahaki kontrolümüzde konuşacağız bakalım..
kızımda atopik dermatit var..bişeylere allerjisi varmış ama neye kimbilir..vücudunda kırmızılıklar oluştu..bi şurup ve krem verdi..
demir damlasına başlayalım dedi..günde 7 damla..bildiğim kadarıyla bütün bebeklere aynı d vit gibi rutin veriliyor demir damlası...benim kızıma da hiç tahlil yapılmadı..d vitaminine de devam dedi..sanırım bidahaki ay değiştirecekmiş.
rotavirüs 2. dozumuzu olduk..
2 saattir çok huysuz kızım...başım çok ağrıyor..yarın sınavım varrotavirüs yapıyor mu böyle huzursuzluk?
selam canım , kızarıklıklar haricinde iyi olmanıza sevindim.
benim kızımın cildide atopik maalesef..
Vücudunu ve saçlarını sebclair şampuanla yıkıyoruz sadece o iyi geliyor.
Ek besin konusunda tecrübeli değilim şu an için doktorumuzda bişey söylemedi ama anne sütünü alabildiği kadar almasını öneriyor.. O yüzden bilemiyorum , umarım zorluk çekmeyiz ek besinlere geçince :Saruboceq:
Ferrum damlayla ilgili olarak bende araştırma yapmıştım , sindirim sistemine etkileri hakkında kafamda soru işaretleri vardı..
Uzman doktor Ayhan Balım'ın bir yazısı vardı onu paylaşıyım :
'' Bebekler anne karninda ozellikle gebeligin 9.ayinda annelerine ait olan demiri alarak dunyaya gelirler ve bu onlara ancak 3-4 ay yeter.Eger erken dogdularsa yani 9. ayi anne karninda gecirmedilerse daha az demir almis olacaklarindan ,bu aldiklari demir ancak 2 ay yeter.Zaten sut agirlikli beslenen sut cocuklari agizdan demirden zengin gida almadiklarindan ve ayni zamanda ,sut demirin barsaklardan emilerek kana gecmesini zorlastirdigindan mutlaka disardan 4. aydan ,herseyin diyete girdigi 1.yasin sonua kadar ilac olarak verilmelidir.Cunku vucutta doldurulmasi gereken demir depolari vardir ve ozellikle beyin gelisimi icin bu cok gereklidir.demirin damla olarak verilmesi uygundur.Ancak gaitanin rengini boyamasinin hicbir mahzuru yoktur.bazen ishal veya kabizlik gibi yan etkileri olabilir.Fakat bu durumda bile iyice arastirmadan kesilmemelidir.''
Doktorumun kararlarına güveniyorum sadece yaklaşım konusunda kafamda bıraktığı bikaç pürüz var ,beni tedirgin ediyor o yüzden doktorumu değiştirmeyi de düşünüyorum.
slm kızlar nasılsınız?size bişey sorcam.doğumdan sonra ilk adetimi 6 ağustosta oldum 2. si eylül 1 de olmam lazımdı olmadım daha kasık ağrıları var ama olmuyorum.1_2 kaza oldu çok korkuyorum.2.ye adet olanlar varsa eski düzenlerine göre mi oldular iki adet arasındaki zaman değişti mi.şimdiden teşekkürler ben artık ancak gece girebilirim o zman da siz olmuyorsunuz.görüşmek üzere byyyeessalsanaalsanasmile
doğumdan sonra adet düzensizliği çok normal, benimde sık aralıklarla kanamam oluyo, 40 ım çıktığından beri 4 kere adet oldum, emzirdiğimiz için normalmiş, ama şüphelerin de var madem, bir test al bence
ben 2 adet oldum normal zamnında oldum ama 3. gelmiyo bir türlü kaza da yok ama çok korkuyorum...
çook başım ağrıyor yaa
iyigecler kızlar....güzel bir gece diliyorum hepimiz için..Doğacım ve bütün bebişler 1 kerecik uyansın:)
hayırlı geceler nasılsınız ben cook yorgunum allah ızın ederse pazardan sonra ızmıte gıdecegız ordan trabzona gececegız annemlerle esım malesef gelemeyecek ıkı gunum kaldı ve benım ev göctu gıdıyo hergece 2 ye 3 e kadar ev toplamaktan yoruldum gunduzde uyuyamıyorum vücudum ıflas sınyallerı verıyo bu arada yıne sutum baya bı azaldı kızımda emmemek ıcın dıretıyo emdıgınıde gerı cıkarıyo mamada almıyo zaten bu gün saglık ocagına götürdüm acaba kılo alıyomu dıye tarttılar boy 63 cm kılo 7800gr 37 günde 800 almıs normal dedı nezamandır emmıyo dedı 3 hafta dedımbaska rahatsızlıgı varmı dedı yok dedım belkı önceden almıstır bu kıloyu ayın 23 asımız var ozaman kadar takıp edelım kılo alamzsa bakarız dedı 4 gun sonrada . ayımız bıtıyo ama hala dönemıyoruz bıker döndu baska yok ama popoyu kaldırıyo yan dönuyo benım kız bıraz tembel galıba abısı 5aylı emeklemıstı her cocuk farklı ıste uzatılan nesneyı tutuyo ellerınden tutunca kalkıyo dıslerı hıc sormayınbır aydır belırtılerı var ama son ıkı haftadır daha bı acayıp oldu durduk yere yırtınıyo eller agızda bız dıslerını kasıdıkmı susuyo zıllı dıslıkde beceremıyo bende gecen mutfakta sıvrı bıber verdım allah öyle guzel tutup kasıdıkı ama altlarda sıs yok bızım kopek dısler sıs nasıl oluyosa ayy cok uzattım kusura bakmayın ıyıkı varsınız anlatacak kımse olmayınca sızde olmasanız balatalar sıyrılır valla
selamlar :)
benim doktorum 4. ay kontrolunde demir falan vermedi, zaten test yapmadan verseydi doktoru degistirirdim.
demirin ezbere verilmesinin yanlis oldugunu dusunuyorum, zaten pek de hos birsey degil, eksikligi yoksa iskence gormesin bebisler
benim kız 13 mayıslı 6.5 kilo 65.5 cm seninki emmemesine göre maşşallah iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?