2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benimki bir kaç gündür düzeldi gibi.yine çok uzun süre emmiyor ama eskiye nazaran ağlamıyo en azından.bunada şükür diyorum

bebeği emmeyen arkadaşş nedir son durumlar...

durum aynı canım ya hala uyanıkken emmıyo malesef uyutuyorum oyle emıyo.bıkac kerde altını actım yanına yatarak emzırdım zorlada olsa tutturdum sabır ıstıyo tabı yanında kac dakıka yatıyorum bılmıyorum ama devam bırakmıcam mucadeleyı bayramdan sonra dr a goturcez bakalım ne dıcekler.bıde gecen ay emmedıgı ıcın sadece 400 gr almıstı.bu ayda aynısı olcak acaba yıne az emıy.13 unde 4 ay asımız var o zaman tartılacak bakalım durum nolacak
3-4 saatte bır 5 dk emıyo sadece

slm kızlar nasılsınız?size bişey sorcam.doğumdan sonra ilk adetimi 6 ağustosta oldum 2. si eylül 1 de olmam lazımdı olmadım daha kasık ağrıları var ama olmuyorum.1_2 kaza oldu çok korkuyorum.2.ye adet olanlar varsa eski düzenlerine göre mi oldular iki adet arasındaki zaman değişti mi.şimdiden teşekkürler ben artık ancak gece girebilirim o zman da siz olmuyorsunuz.görüşmek üzere byyyeessalsanaalsanasmile

selamlar :)
benim doktorum 4. ay kontrolunde demir falan vermedi, zaten test yapmadan verseydi doktoru degistirirdim.
demirin ezbere verilmesinin yanlis oldugunu dusunuyorum, zaten pek de hos birsey degil, eksikligi yoksa iskence gormesin bebisler

bizde bugün kontrole gittik..kızım bu ay tam 1 kilo almış..çok mutlu oldum...fakat doktorum bu ayın sonunda ek gıdaya başlayalım dedi...ilk 6 ay anne sütü deniyor ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum 6.aydan sonra bebekler ek gıdaların çoğunu kabul etmiyor ve kilo kaybı görülüyor dedi..yavaş yavaş meyve suları falan verelim derim dedi..kararsız kaldım bende..bidahaki kontrolümüzde konuşacağız bakalım..
kızımda atopik dermatit var..bişeylere allerjisi varmış ama neye kimbilir..vücudunda kırmızılıklar oluştu..bi şurup ve krem verdi..
demir damlasına başlayalım dedi..günde 7 damla..bildiğim kadarıyla bütün bebeklere aynı d vit gibi rutin veriliyor demir damlası...benim kızıma da hiç tahlil yapılmadı..d vitaminine de devam dedi..sanırım bidahaki ay değiştirecekmiş.
rotavirüs 2. dozumuzu olduk..
2 saattir çok huysuz kızım...başım çok ağrıyor..yarın sınavım varrotavirüs yapıyor mu böyle huzursuzluk?

doğumdan sonra adet düzensizliği çok normal, benimde sık aralıklarla kanamam oluyo, 40 ım çıktığından beri 4 kere adet oldum, emzirdiğimiz için normalmiş, ama şüphelerin de var madem, bir test al bence

slm kızlar, uzun zamandır girmeye fırsat bulamıyorum, bebeklerinizde sizlerde iyisinizdir umarım
benim oğlumada bu ara bi haller oluyor, o da sıçrayan çekirgecikler kervanına katıldı galiba, normalde gece 10 gibi uyurdu şimdi 1de anca uyutuyorum bıraksam oturcak bizle daha :ecrin_bebek:

bu arada kızlar edit butonu kayıplara karışmış, kocaya kaçtı galiba kaydirigubbakcemile3 peki şimdi ben boy kilo takip çizelgesini nasıl düzelticem, böyle ilk sayfada daha iyi oluyordu, püff :hulya:

selam canım , kızarıklıklar haricinde iyi olmanıza sevindim.
benim kızımın cildide atopik maalesef..
Vücudunu ve saçlarını sebclair şampuanla yıkıyoruz sadece o iyi geliyor.
Ek besin konusunda tecrübeli değilim şu an için doktorumuzda bişey söylemedi ama anne sütünü alabildiği kadar almasını öneriyor.. O yüzden bilemiyorum , umarım zorluk çekmeyiz ek besinlere geçince :Saruboceq:
Ferrum damlayla ilgili olarak bende araştırma yapmıştım , sindirim sistemine etkileri hakkında kafamda soru işaretleri vardı..
Uzman doktor Ayhan Balım'ın bir yazısı vardı onu paylaşıyım :
'' Bebekler anne karninda ozellikle gebeligin 9.ayinda annelerine ait olan demiri alarak dunyaya gelirler ve bu onlara ancak 3-4 ay yeter.Eger erken dogdularsa yani 9. ayi anne karninda gecirmedilerse daha az demir almis olacaklarindan ,bu aldiklari demir ancak 2 ay yeter.Zaten sut agirlikli beslenen sut cocuklari agizdan demirden zengin gida almadiklarindan ve ayni zamanda ,sut demirin barsaklardan emilerek kana gecmesini zorlastirdigindan mutlaka disardan 4. aydan ,herseyin diyete girdigi 1.yasin sonua kadar ilac olarak verilmelidir.Cunku vucutta doldurulmasi gereken demir depolari vardir ve ozellikle beyin gelisimi icin bu cok gereklidir.demirin damla olarak verilmesi uygundur.Ancak gaitanin rengini boyamasinin hicbir mahzuru yoktur.bazen ishal veya kabizlik gibi yan etkileri olabilir.Fakat bu durumda bile iyice arastirmadan kesilmemelidir.''

Doktorumun kararlarına güveniyorum sadece yaklaşım konusunda kafamda bıraktığı bikaç pürüz var ,beni tedirgin ediyor o yüzden doktorumu değiştirmeyi de düşünüyorum.

teşekkürler canım..makale kafamdaki sor işaretlerine cevap oldu..çokta mantıklı geldi..haftaya sağlık ocağında aşımız var..o zaman alıp başlayacağız demir e..bende sebclair deniyeyim bakalım..benim cildimde çok atopiktir:)herşeyi aynı babası çeke çeke atopikliği bana çekmişsempatiksalakcinni
bende doktoruma çok güveniyorum aslında ama şu ek besine başlama mevzusu kafamı karıştırıyor...haklı olabilir ama emzirmek çok güzel yaw:sinifsinif:

herkese selamlar,
giremedim birkaç gündür umarım herkes iyidir.
bizdeki emme problemi düzeldi,antibiyotik iyi geldi herhalde,kızımın idrar yolları temizlendi,benim kızımda erken diş çıkartacak,aşırı derecede tükürük salgılıyor;lama gibi tükürüyorkaydirigubbakcemile3
gündüzleri uyumuyor ,oyun oynamak istiyor ,ellerini ayaklarını inceliyor,ilgilenmeyince basıyor çığlığı.
bu arada ben daha hiç regl olmadım,umarım en kısa sürede olurum patlayacak gibi hissediyorum kendimi.

ben 2 adet oldum normal zamnında oldum ama 3. gelmiyo bir türlü kaza da yok ama çok korkuyorum...

çook başım ağrıyor yaa
iyigecler kızlar....güzel bir gece diliyorum hepimiz için..Doğacım ve bütün bebişler 1 kerecik uyansın:)

netten baktım daha erken oluyormuş ama geçikmesiyle ilgili bişey bulamadım.annemlerdeyim ben çarşıya inemiyorum oruç tutuyorum geç kalkıyorum biraz da uzağız babm ve erkek kardeşim var onlara da alın diyemiyorum :) bakalım indiğimde alcam.umarım bişey yoktur ne psikolojik ne de fiziken uygun değilim.
cevap için teşekkürleryasakkelime

ben 2 adet oldum normal zamnında oldum ama 3. gelmiyo bir türlü kaza da yok ama çok korkuyorum...

kaza yoksa korkma bence ben ilk adetimde t taktırmaya gittim küçük bi ilçedeyim ebe doğum iznine ayrılmış.yerine gelecek kişi 20 güne gelcek dediler eşim gidelim başka ilçeye dedi başka ilçeye de gitmedim şimdi korkuyorum keşke gitseydim şimdi kafam rahat olcaktı :))

çook başım ağrıyor yaa
iyigecler kızlar....güzel bir gece diliyorum hepimiz için..Doğacım ve bütün bebişler 1 kerecik uyansın:)

geçmiş olsun sana da iyi geceler umarım dediğin gibi olur.bizinki geç yattığından 7 ye kadar uyanmıyor gerçi ama diğerleride uyanmasın sizler de mışıl mışıl uyuyun

hayırlı geceler nasılsınız ben cook yorgunum allah ızın ederse pazardan sonra ızmıte gıdecegız ordan trabzona gececegız annemlerle esım malesef gelemeyecek ıkı gunum kaldı ve benım ev göctu gıdıyo hergece 2 ye 3 e kadar ev toplamaktan yoruldum gunduzde uyuyamıyorum vücudum ıflas sınyallerı verıyo bu arada yıne sutum baya bı azaldı kızımda emmemek ıcın dıretıyo emdıgınıde gerı cıkarıyo mamada almıyo zaten bu gün saglık ocagına götürdüm acaba kılo alıyomu dıye tarttılar boy 63 cm kılo 7800gr 37 günde 800 almıs normal dedı nezamandır emmıyo dedı 3 hafta dedımbaska rahatsızlıgı varmı dedı yok dedım belkı önceden almıstır bu kıloyu ayın 23 asımız var ozaman kadar takıp edelım kılo alamzsa bakarız dedı 4 gun sonrada . ayımız bıtıyo ama hala dönemıyoruz bıker döndu baska yok ama popoyu kaldırıyo yan dönuyo benım kız bıraz tembel galıba abısı 5aylı emeklemıstı her cocuk farklı ıste uzatılan nesneyı tutuyo ellerınden tutunca kalkıyo dıslerı hıc sormayınbır aydır belırtılerı var ama son ıkı haftadır daha bı acayıp oldu durduk yere yırtınıyo eller agızda bız dıslerını kasıdıkmı susuyo zıllı dıslıkde beceremıyo bende gecen mutfakta sıvrı bıber verdım allah öyle guzel tutup kasıdıkı ama altlarda sıs yok bızım kopek dısler sıs nasıl oluyosa ayy cok uzattım kusura bakmayın ıyıkı varsınız anlatacak kımse olmayınca sızde olmasanız balatalar sıyrılır valla

benim kız 13 mayıslı 6.5 kilo 65.5 cm seninki emmemesine göre maşşallah iyi

al benden de o kadar tatlım:lepi:

benim kız 13 mayıslı 6.5 kilo 65.5 cm seninki emmemesine göre maşşallah iyi

maşllah canım bebeğine benimkide 7 mayıs doğumlu canım kızım çok güzel emiyodu şu son üç haftadır emmek istemiyor ve sütüm çok azaldı elimle sağmaya çalışıyorum damla damla zor çıkıyo

ya bu kandamlası konusunda verilmesini söyleyen dr açıklaması çok mantıklı ama bn oğlumda 6 aylık başladık kan damlasına düzenli kullandık beslenmesinede dikkat ettik yemek hiç seçmez herşeyi yer ama 2 yaşından beri sık sık kansızlık için demir ilacı kullanıyoruz şuan 4.5 yaşında sürekli kansızlık ve kabızlık çekiyor kısaca önlem için kullandığımız sonrasında tedavi amaçlı kullandığımız demir ilaçları nere gitti ve demir ilacları bağırsaklarda rahatsızlıklara yolaçıyomuş kısaca kızımda ne yapacağım kararsız kaldım aynı şekilde (bende kendimi bildim bileli sürekli kanım düşer ve demir ilacı kullanıım ama bi türlü sınırı geçemem )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…