2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar ben yesil yiyorum... ya bir dügünde masanın ortasına tabak tabak koymuslardı yanımdaki kadından cekindim önüne cekip yedi resmen gozum kaldı normalde uzumden nefret ederim:))) aklıma takıldı aserdim resmen ondan sonra bi turlu doyamıyorum:) neredeyse gunde 1 kg yiyorum ama arastırdım cok artırıyormus gercekten:)) ya once anlamadım neden arttı dıye sonra acaba dedim ve evet dogruymusÇ))

of kızlar ya gece sütüm acayip azaldı sabah çok az vardı bebeğim doymadı sonra hiç gelmedi..içlerinde süt var gibi ama damla bile gelmiyordu neyseki biraz önce biraz geldi sütte yavrum emmeye başladı memede uyudu....azaldığını farkediyodu bugünlerde steel tea içiyorum günde 1 defa ama sonuç boş humana daha iyi birde ondan alıcam artık..galiba sütüm bitiyor..(
üzzüm demişsiniz beni çok etkilemedi..

ay o kadar yemedim ben üzümü yarın alayım bari çatlayıncaya kadar yicem..öff sütüm bitmesin...

milupanın steel tea sini bende beğenmedim..humananınki iyiydi ama...su içmeyi ihmal etme...inşallah bitmez...

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Dört Mayıs Doğumlu oğlumu cumartesi doktora götürdük,oğlumun elleri gelende yumruk şeklinde aynı zamanda yüzükoyun yatırdığımızda gövdesinin kaldırıyor ancak belirli süre sonra yana düşüyor, tam kaldırabilmesi için bizim ellerini omuz hizasına getirmemiz gerekiyor. Bu şekildeyken bile elleri yumruk şeklinde duruyor. Bu durumun normal olmadığını söyledi. Sizin bebeler nasıl bilgi verirmisiniz.

( Ancak bazen biberona ellerini açarak dokunuyor yatarken elleini açıyor)

benimde sütüm azalmaya başladı..oğlum daha sık acıkıyo sanırım doymuyo senağlama bakalım bu ay kilo alımı nasıl olcak çok merak ediyorum..

güzel bir makale buldum sizlerle paylaşmak istedim..
Bebekle birlikte annenin yaşam biçimi eskiye göre çok değişmiştir. Önceden rahatlıkla spor yapabilen, arkadaşları ile kahve keyiflerine katılan , eşi ile tatile çıkan, evde dergisini okuyabilen , mışıl mışıl uyuyan, giysilerine rahatlıkla sığan bir kadın yerine uykusuzluktan gözlerini kırpan, bebeğini emzirebilmek onu güzelce besleyebilmek için tüm bedenini uyanık tutmaya çalışan,daha vitaminli yemekler yapabilmek için sebzeleri birbirine karıştıran, bebeğinin öğle uyku saatini evi toplama , çamaşırları asma vakti olarak değerlendiren , beş dakika gözlerini kapattığında saatlerce uyumuş gibi kendini hisseden bir kadın gelmiştir. Bu günlük koşturma içerisindeki bir annenin bebeği gülümsediğinde, sizce anne ne kadar içten gülümseyebilir? Eminim bir çok anne bu güzel gülümseme karşısında tüm yorgunluğunu unuttuğunu ifade eder ama.. gerçek olan şey bedenin ve pilin bittiği, ertesi gün aynı şeylerin yeniden başlayacağıdır..

Bu yorgunlukların azalması ; bebek , anne ve baba için çok önemlidir. Bunun için kısa bir formül yaratabiliriz.

Kendine zaman ayıran + mutlu bir anne = sağlıklı gelişen bir bebek ve mutlu bir evlilik

Yalnız çocuk büyüten bir annenin yorgunluklarını azaltabilmesi için birkaç öneri sıralayabiliriz:

1) Aşırı titiz, düzenli ve hijyen bir anne olmayı bırakmak : Bu aşırı çabalar anne üzerindeki baskıyı arttırmaktadır. Önceden düzenli bir eve sahip olan anne bebeğin gelmesi ile dağınıklaşan ortamdan daha fazla rahatsızlık duymakta, kalan az zamanda toparlanamayan mutfak ve odalar annenin kendisini daha gergin hissetmesine neden olmaktadır. Oysaki bu durum anne tarafından bebek gelmeden önce kabullenilmelidir. Bebekle birlikte eski düzen kalmayacak ve eve harcanan zaman bebeğe verilecektir.

2) Bebeğin uyku saatlerini dinlenme zamanı olarak planlamak : Birçok annenin yaptığı en büyük hata bu noktadadır. Bu zamanları iş yaparak değerlendirmek yerine kısa uyku molaları, müzik dinleme ve dinlenme zamanı olarak değerlendirmek annenin ruh sağlığını olumlu etkileyecektir.

3) Bebekle geçirilen zamandan , oyunlardan keyif almak: Gün içerisinde bebeğin fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarının karşılandığı her anı oyun haline getirmek, onunla birlikte gülümsemek anneyi de psikolojik olarak rahatlatacaktır . Bedensel yorgunlukların azaltılması için keyifli dakikaların yatak oyunlarına dönüştürülmesi işe yarayacaktır.

4) Eşe olan ilgi ve eşle birlikte geçirilen zaman : Bebeğin aileye katılması ile birlikte evliliklerin birçoğunun zarar gördüğünü sıklıkla gözlemlemekteyiz. Bebeğin evliliğe güzel şeyler kattığı düşüncesi doğru olsa da artan sorumluluklarla birlikte eşlerin birbirine yeterli düzeyde zaman ayıramaması , ilginin bebeğe yönelerek eşe ilginin azalması paylaşımları azaltarak çatışmalara zemin hazırlamaktadır. Eşle yapılan günlük sohbetler,sevgi sözcükleri , dokunuşlar, bebeğin evliliğinize kattığı güzellikler karşılıklı olarak paylaşılmalıdır. Babalar ; bazen bebekler ile iletişim kurma zorlukları yaşayabilir. Ne yapacağı , onu nasıl kucağına alacağı , onunla nasıl oynaması gerektiği ile ilgili anne kadar becerikli olamayabilir. Bu konuda da eşe destek olunması ve bebekle iletişimin arttırılarak babaya da görev ve sorumlulukların verilmesi annenin kendine zaman ayırmasına ortam hazırlayacaktır.

5) Kendine bakımın azalmaması : Artan sorumluluklar, yorgunluk nedeni ile anne kendi ile yeteri kadar ilgilenmemektedir. Kendine bakmayan, kendisi için çaba göstermeyen anne zamanla depresyona girebilir.

6) Sosyal yaşamın bebekle birlikte kısıtlanmaması: Hamile kalmadan önce keyif aldığı aktiviteleri bebekle birlikte bitirmemek önemlidir. Çocuk doktorunun izin verdiği ortamlarda bu aktivitelere devam edilmesi annenin psikolojisi ve bedeninin dinlenmesi açısından da yararlı olacaktır.

Çalışan bir anne açısından çocuğunu yalnız büyütmek çok daha zordur. Çocuğunun gelişiminde yanında olamadığı , onunla yeterince ilgilenemediği düşüncesi ile yaşanan yoğun suçluluk duyguları annenin psikolojisini olumsuz etkiler. Çalışan anneyi psikolojik olarak rahatlatacak en önemli şey; çocuğuna bakan kişiye olan güvenidir. Bu kişi bir bakıcı, dadı veya anaokulu öğretmeni olabilir. Annenin bu kişilerle yakın , sıcak ve güven içeren bir iletişim biçimi kurması bu kişilerin de çocuğa ilgisini ve sevgisini pekiştirecektir.

Psk Eda Gokduman
Psikolog Eda Gökduman

hoşgeldin canım..benim kızımda 5 mayıs doğumlu.yüzüstü yatırınca benim kızım başını ve ayaklarını kaldırıyor yani karnının üzerinde duruyor..göğsüde bir miktar kalkıyor..elleri yeni açılmaya başladı hep yumruktu..ara ara yine yumruk halinde..sırtüstü yatarken nasıl peki?dönme çabası var mı?

Yüzükoyun yatırdığımda sırt üstü dönüyor. Sırt üstü yatırdığımda yüzükoyun bir kez döndü. Yüzükoyun yattığında başını ve ayaklarını kaldırıyor ama hemen yana düşüyor. Ellerini omuz hizasına getiremediğim sürece..

cevap yazın ne olur çok üzüldüm.

kızlar ben dr gittigimde bebşim bu ay diger aylara gore daha az kilo almıstı. 4. ayı bitti dr a sordum ek gıda vereyimmi püre falan hayır dedi kilosu iyi olmasa ver derdim dedi ama ben vermeye basladım cunku doymuyordu eminim. birde tatlara alıssın istiyorum cunku 4. ayda tat olgusu gelisiyormus. hep anne sutu alıyor diye baska bisey yemiyormus ilerde. herneyse veriyoırum gunde birtane meyve püresi... suan mutluyuz ... bide üzüm iste işe yaradı bende...

doktorun niye öyle demiş anlayamadım canım..bence sıkıntı yapma..her bebeğin gelişimii aynı olmaz ki..benimkide yüzüstüyken hiç dönemedi daha....7 aylık olup hiç dönmeyen bebekler gördüm ve problemleri yokmuş..için rahat etsin diye bir başka doktora daha göster istersen ama biraz takip et bakalım.günden güne değişiyor bebekler

slm kızlar oğlum emmemekte ısrarlı acıkınca çok ağlıyor dr aradım 7 tahıllı mama verdi aldrdm hemen verdim zorla sonra uyumk için ağladı ama hala emmem diye tutturuyor sonra zorla aldı ve uyudu şiimdide uykusunda mutsuzz kşlar çatık inliyooo:sinifsinif:
söyleyin ne yapayımm yaa çok üzülüyorum sütüm emmedikçe gidecek diye korkuyorum ve azaldı gibigeliyooo ufff ne zormuşş..
k.pederimin adını koydum k.pederimde çok stresli ve bağırıp çağıran biri ona mı çekti acepppp sempatiksalakcinni
tüm tahliller normal çıktı geriye bu ihtimal kalıyorrr..ve birde dişşşş...eli hep ağzında....

ya birdekaç saat arayla emiyor bebişlerinizne olur yazın bişii fırsat budum netteyim kimse yok şansa bak yahıuuuukafamçokkarıştı

ya birdekaç saat arayla emiyor bebişlerinizne olur yazın bişii fırsat budum netteyim kimse yok şansa bak yahıuuuukafamçokkarıştı

canım benım kızım yaklasık 2 aydır emmek ıstemıyor zorla sekılden sekle gırerek emzırmeye calısıyorum ama hıcbısey vermedım daha ınat edıyorum sadece anne sutu gecen ay 400 gr aldı sadece ama yınede vermedım bısey.3 saatte bır falan emıyo kızım ve 5 dk napsam artıramıorum zaten uyanıkken emmıyo benım kız uyutup uyandırıp oyle emzırıyorum oda 3 saatı bıle gecıyo bazen hıııııc uzulme canım hakketen bu gunler gececek gulecegız bu hallerımıze ben kendımı boyle avutuyorum.bebısler 6 aylık olunca rahatlarız dıye dusunuyorum

merhaba canım...valla benim normalde 2 saatte bir emer gündüzleri...ama bikaç gündür çook huysuz...ağzında ön alt tarafta bi beyazlık var..şişlik değil ama beyazlık..diş mi bilmiyorum...geceleri normalde 1 yada 2 kere kalkar ama bu aralar karıştı herşey..

bayagıdır giremiyorum yine sütten konuşulmuş benim sütümde geçenlerde azalmıştı çocuk hep emmek istiyor yeni doğduğu günlerdeki gibi ağlamıyorda hep memede duruyodu sonra vişne kompostosu kaynatım bol şekerli yememede dikkat ettim şikir sütüm çoğaldı sadece su içmekle süt olmuyomuş onu anladım makaleler bana tutmadı kilo almadan süt olmuyo valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…