2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
demir damlasını dün banada verdiler dünyam karardı:) çünkü tadı çok kötü ilkinden biliyorum çok kusturuyodu oğlumu o yüzden başlamaya cesaretim yok ama vericez bir şekilde

kızlar lütfen bana bi akıl verin...
bayramdan sonra eşim yıllık iiznini alacak ve ankaraya gitcez benim orda kardeşim var, ordan heyet raporu almayı deniycem..eşimde memlketine balıkesire gidecek..asıl problem de burda başlıyo..

ama ben gitmek istemiyorum..balıkesirde sadece babası var babası kızım bir aylıkkken gelmişti ve sürekli bu çocuk aç önce emzir sonra mama ver diyodu artık benim sütüm de azalmaya başlamıştı.bişeyler yesem onada soruyodum her zman tokum ben acıkmadım çok yiyoz falan diyodu... daha bir aylıkken sütüm yetmemeye başladı sonra mama aldık ve ondan gizli verdim... sonra annemlerin yanına gidince annem mamayı bıraktırdı doktorumuzda mamaya gerek yok dedi zaten çok şükür.

eşim de biliyo tabi bu olayları gel diye zorlamıyo bişey demiyo ama bebişi hep soruyo diyo yalnız adamcağız falan dedi gözleri doldu ben de napcamı bilemedim şaştım kaldım bana bi akıl verin...lütfennn

valla bilemedim ki canım..giderseniz çok mu kalacaksınız balikesir de?eşini ikna et orada daha az bi süre kalın..

Uzun zamandır siteyi takip ediyorum ama anca yazmak kısmet oldu. Benim de 13 mayıs doğumlu Doğa isminde bir kızım var.. :)) Biz bir haftadır doktorumuzun tavsiyesiyle meyve püresi,suyu ve yoğurda başladık.. Öğün olarak değil de aralarda 4-5 kaşık tatlarına alışması açısından veriyorum. Pek hoşuna gitti yalana yalana içiyor :))
Herkese iyi bayramlar...

hoşgeldin...bende bu ayın sonunda başlayacağım meyve sularına..hangi meyveleri veriyorsun?katı meyvelerin suyunu nasıl çıkarıyorsun?

herkese şimdiden iyi bayramlar dilerim... sağlıkla mutlulukla nice bayramlara inşallah....

moonlight, Doğa ya geçmiş olsun, umarım ateşi düşmüştür..
relax, dün dra sarp tam dönemiyor ve kaldırınca kafasını tutamıyor dedim, 4,5 aya kadar döner dedi ayrıca kafasını gayet iyi tutuyor daha ne bekliyorsun ki dedi :) ben de arkadaşların bebekleri dönüyormuş dedim, ben senden daha güzelim falan diye kıyaslıyor muyum sen de kimseyle kıyaslama Sarp ı dedi, doğru söylüyor tabi... yani bizimkiler geç kalmamış canım... belki biraz tembel olabilirler tabi :))

bizim sağlık ocağından arayıp aşı günlerini hatırlatıp çağırıyorlardı, bu sefer aramadılar benim de aklımda 4. ay yok 5. ay var diye kalmış, bayramdan sonraya kaldı aşılar, inşallah geç kalmak sorun olmuyordur. ebeyi aradım aramadınız aşımız yok muydu dedim, aklımdaydınız bayramdan sonra çağıracaktım dedi..

dr dün size sağlık ocağından demir damlası verecekler mutlaka kullanın dedi, ben kullanacağım yani...

bizim dr ilk olarak şeftali, elma ve kivi ver dedi. elma katı meyve sıkacağında diğerleri cam rendede dedi...

teşekkürler canım...şimdilk düştü kızımın ateşi..bakalım bu gece nöbetteyiz...bugün verdim bende demir damlasını.7 damla başladık...elimiz mahkum yaa ne derlerse yapacağız:bbo:

benim çevremde bebeği olan herkes aynı şeyi söylüyor, sırf anne sütü alan bebekler ek gıdaya geçince yemek istemiyorlarmış 6 aydan sonra, drun tavsiye ettiği şeyler az az tattırılabilir bence de... gerçi biz yoğurt ve meyve sularına başlayalı baya oldu...

teşekkürler canım...şimdilk düştü kızımın ateşi..bakalım bu gece nöbetteyiz...bugün verdim bende demir damlasını.7 damla başladık...elimiz mahkum yaa ne derlerse yapacağız:bbo:

inşallah ateşi bir daha çıkmaz ve kolay bir gece olur sizin için... evet el mahkum :) bir de ben doktorumuza çok güveniyorum, tecrübeli bir dr, özellikle söyledi mutlaka ver diye...

kızlar hepinize iyi bayramlar,bayram kuşlarınız ne yapıyor,sabahtan başladılarmı yine...

kaç gündür siteye giriyorum bakımdayız yazıyordu,sorun çözülmesine sevindim.
bu arada ben hala süt veriyorum yanlız geçenlerde şöyle bir yazı okudum,Katı yiyeceklere geçiş,Dördüncü ay bebeklerin çoğunun sütten daha doyurucu bir şeyin zamanının geldiğine karar verdikleri dönemdir. Geceleri sıklıkla uyanmaları, siz yanında bir şey yerken yemekle ilgilenmeleri, minik yumruklarını çiğnenmeleri ve uzun iyi bir beslemeye rağmen doymayan iştahları, bebeğinizin artık katı gıdalara başlamak için hazır olduğunu gösterir.
işte kızlar benim bebeğimde yumruklarını yemeye başladı fena halde,ayrıca biz yemek yerken ağzını şapırdatıyor,gözlerini yemekten alamıyor,ne yapmalıyım acaba.

arkadaslar iyi ve mutlu bayramlar ..bu sabah doktodaydik kizim 4 gundur bize resmen hayati zindan etti megerse benim minik papatyamin disleri geliyormus kuzucugumun masllah yavruma ,,ama cok perisan oluyorlar kiyamam ben hic Allah yardimcimiz olsun herkeslerin ve miniciklerimizin bayramini kutlarimopuyorumnanaktan

iyi bayramlar kızlar..hepinizin bayramı kutlu olsun...slece17 valla benimkide öyle...yumruklar ağızda geceleri daha sık uyanıyor artık...belkide doğrudur.artık zamanı gelmiştir..
gülümse35 geçmiş olsun canım...umarım kolaylıkla atlatır kuzularımız bu süreci...

benim kızım da bu sabah yine ateşlendi ama gece iyiydi çok şükür...öptüm sizleri..

hoşgeldin...bende bu ayın sonunda başlayacağım meyve sularına..hangi meyveleri veriyorsun?katı meyvelerin suyunu nasıl çıkarıyorsun?

Şeftali ve nektarin dedi doktorumuz cam rendeyle rendeleyip kaşıkla veriyorum bir de organik mayve sularından aldım kayısı özellikle. çünkü şeftali kabızlık yapıyor onu dengelesin diye. Tatlarını sevmeyebilir dene bir dedi doktor ama Allahtan Doğa tatlarını sevdi şapırtada şapırdata yedi :)))

maşallah Doğa ya..benim kızımın ismi de Doğa...ben de vereceğim yakında yavaş yavaş..tatlara alışsınlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…