2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hepimizin bebişleri çıldırdı bu aralar:)benimki 2 gündür biraz sakinledi gibi..memeyide alıyor...ama dişler çıkıyor heralde arasıra geliyor gelenleri

hepimizin bebişleri çıldırdı bu aralar:)benimki 2 gündür biraz sakinledi gibi..memeyide alıyor...ama dişler çıkıyor heralde arasıra geliyor gelenleri

evet ya arada çıldırıyolar bizimkine bugün iyi sakin diyoruz bi bakıyoruz gelenleri gelyo dediğin gibi delikafadulden

ya kızlar masal elini emme işini iyice abarttı emzirirken bi bakıyorum aradan parmağıda sokuyo ağzına. srekli ağzında o eller ben çekiyorum o alıyo napıcam ya. emziğe alıştırabilseydim iyiydi ama almadı napıyım. ellerle başımız dertte

ben emzik veriyorumda ne oluyor sanki hooppp emziği atıp elini sokuyo..gerçi emziği tam tutamıyor hala...acayip salya akıntımız var ama dr diş falan demedi...

ben bayram alışverişinde uzun kollu bişeyler aldım...
ek gıdalar konuşulmuş...eşim çok hevesli başlayalım diyr..hatta geçen bi baktım elinde ceviz yalatıyo çocuğa ..napıyosun dedim çek çabuk ..tadına baksın çocuk diyor..dr ilk 6 ay ek bişey yok dedi ama dr çıkınca möarkette dayanamadık eşim çok istedi milupanın elma suyundan aldık..oğluş copur copur içti..25cc verdim ama versem hepsini içecekti...bide karışık meyve püresi aldım eşim hevesini alsınb yedirsin diye onuda yarım çay kaşığı verdik itiraz etmedi...:))

iyi akşamlar herkese, Ömer Çağan dün gece 2.30 da uyandı, emdi uyuu 1 saat sonra yine uyandı 5.30 a kadar ayaktaydık ağlaı mızıldadı durdu, burnu tıkalı gibiydi burun damlası bitmiş tuzlu su yaptım burnuna ağladı biraz ama sonra rahatlayıp uyudu, gündüz de keyifsizdi biraz inşallah hasta olmaz. Ben henüz ek gıdaya başlamadım bu pazartesi kontrole gittiğimizde soracağım doktora.

kızlar selam
geçmiş bayramınız kutlu olsun.
4. ay aşılarında da ateş oluo mu? yaptıranlar bilgi verebilir mi?
eyvahedigeldismile

canım ben geçen hafta yaptırdım. 6 saat arayla calpol ver dedi.ben 2 defa verdim ertesi gün sabah vermiyim geçmştir diye düşündüm ama 1 saat için ateş çıktı.hemen verdim calpolu üzerni değiştirdim. yarım saate indi ateşşi.

canım, erkek doktorlara haksızlık etmek istemem ama bizimki kadın ve ben çok memnunum. daha sormadan o anlatıyor zaten herşeyi, çok ilgili. tabi bir de anne olduğu içindaha iyi anlıyor bence ... uzun uzun muayene ediyor bu arada da sarpla konuşuyor şirin şirin :)) tabi tanıması lazımdı şimdiye kadar bence de...

cidden çok garip bir doktormuş sempatiksalakcinni

bize dr elma şeftali ve kivi verin demişti, şeftaliyi çoğu bebek seviyor sanırım mevsimi geçmeden tattır istersen..

kızlar selam
geçmiş bayramınız kutlu olsun.
4. ay aşılarında da ateş oluo mu? yaptıranlar bilgi verebilir mi?
eyvahedigeldismile

biz dün olduk aşılarımızı, 4 defa falan calpol vermek zorunda kaldım, ateşlendi baya.. şimdiden geçmiş olsun...

selam kızlar doktorlar konuşulmuş. valla bende doktor milletinden çok müzdaribim zira hala oğluma doğru düzgün bir çocuk doktoru bulamadım. bu arada sağlık ocağımızın aile hekimi değme doktorlara taş çıkarır valla. adamın yan uzmanlık alanlarından biri de çocuk hastalıklarıymış, ilk gittiğimde bana inanın yarım saat emzirme ve bebek bakımı dersi verdi. kadın doğum hastanesinde doğum yaptım da bir allahın kulu gelip bebeğin altı böle açılır, bebek şöle emzirilir diye anlatmadı. adamın sayesinde emzirmeyi ve bebek bakımıyla ilgili bilumum ayrıntıyı öğrendim. hala da gider gitmez oğlumu adıyla çağırır hemşiresi doktoru, ilgi alaka o biçim. paramla rezil oldum, şimdi bedavaya keyif sürüyorum valla. sağolsun aile hekimimiz:lepi:

herkese selamlar;

geçmişi fazla okuyamadım umarım tüm bebişlerin ve annelerin keyfi yerindedir.
Bayramda arkadaşlarımızla beraber yazlığa gittik değişiklik olsun diye;arkadaşım hamile ,Şubat ta doğum yapacak Allah ın izniyle;hamilelik heyecanı ,korkuları,sıkıntıları kendi hamileliğimi yaşattı bana;ne sorsa normal diyorum,olur diyorum...halbuki o zamanlar bana herşey anormal bir durummuş gibi geliyordu.4 gün değişiklik oldu,havaların bozmasından denize - havuza giremedik.
Kızım bugün karma ve pnömokok aşılarını oldu ,ateşi 38,5 a kadar çıktı Tamol şurup verdim düştü şimdilik,Şimdiye kadar hiç bir aşıda ateşlenmemişti,bayağı korktum.inşallah yükselmez tekrar.Yarın doktor kontrolümüz var ;bakalım ne kadar büyümüş pamuk prensesim???

offff deme canım yaaa desene bu aşı günü gene sabaha kadar nöbetçiyiz eşimle.mafoldumben

inşallah oğlun ateşlenmez , benimki geçen sefer de baya ateşlenmişti, hiç sorma dün gece kalkıp kalkıp ateşine baktım. tekrar şimdiden geçmiş olsun canım...

biz dün olduk aşılarımızı, 4 defa falan calpol vermek zorunda kaldım, ateşlendi baya.. şimdiden geçmiş olsun...

Çok geçmiş olsun kuzucuklara. Bizim 2. ay aşılarımız çok ateş yapmıştı, ay sonuna doğru olacağız yeni aşılarımızı korkuyorum yine ateşlenecek diye, bu kez calpol verip gideceğim aşıya.

ben de seni merak etmiştim... çok geçmiş olsun canım, inşallah ateşi çıkmaz tekrar...

çok sağol canım.. ben de öyle yapacaktım aslında ama doktor ateşi çıkmadan ateş düşürücü verme dediği için önce vermedim, ateşi yükselince verdim..inşallah ateşi çıkmaz oğluşunun...

ben de seni merak etmiştim... çok geçmiş olsun canım, inşallah ateşi çıkmaz tekrar...

sağol canım ;iyiyiz çok şükür.inşallah çıkmaz çok huzursuz oluyor,kıyamıyorum,sizede geçmiş ols

Farkı varmı bilmiyorum,yarın doktorumuza soracağım ama ben bu defa sağlık ocağında vurdurdum aşıları ,şimdiye kadar parayla doktorumuzda vurduruyordum hiç ateşi çıkmadı,huzursuzlanmadı daha önce???acaba aynı aşıyı mı vuruyorlar çok merak ettim...

Bize de 2. ay aşılarında ateşi çıkmadan verme aşının etkisini azaltır her bebeğin ateşi de çıkmaz zaten demişti ben de vermemiştim, ama ateşlendi işte kuzum, ateş daha tehlikeli vericem bu sefer.

İyi geceler herkese.

Geçmiş olsun canım, aşılar aynıdır farklı olacağını sanmıyorum, sağlık ocağında gönül rahatlığıyla vurdurabilirsin demişti bizim doktorumuz, mevsim değişikliği havalar falan da etkilemiştir belki kuzuyu.

sağol canım.. ben aynı aşıdır diye düşünüyorum ama yine de doktora sorarsın gidince, ben de merak ettim şimdi... ben dün sağlık ocağındaki ebeye 2. ayda çok ateşi çıktı dedim, en ufak bir soğuk algınlığı falan bir şeyi varsa ateş yapar dedi ne kadar doğru bilmiyorum ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…