bizim doğum günü yalan oldu minik paşam sağolsunnn aah ahhh 2 dk durmadı kii:)
neyse sağlıklı olsunda ilerde kutlarız artık.:)
emir de yeğenlerimle oynuyo yani oynuyo derken sesler çıkarıyo onları görünce. yeğenlerim 4-7 yaşlarındalar
bizim doğum günü yalan oldu minik paşam sağolsunnn aah ahhh 2 dk durmadı kii:)
neyse sağlıklı olsunda ilerde kutlarız artık.:)
emir de yeğenlerimle oynuyo yani oynuyo derken sesler çıkarıyo onları görünce. yeğenlerim 4-7 yaşlarındalar
tatlım kolay gelsin umarım herşey yolunda gider,bakıcı meselesi çok önemli,bebişlerimiz henüz konuşamadığı ve bize derdini anlatamadığı için,gönlüne göre bakıcı çıkar araştır bakalım,tavsiye çok önemli bu işlerde.Günaydın herkese
Zorlu bir hafta beni bekliyor bu haftasonu taşınıcaz bebekle cok zor olucak birde calısıyorum 1 gün izin vericekler sağ sağlim bi taşınsak birde daha uzağa gidicez işe gidip gelirken zor olucak hem bebişi de getirip götürücem bakalım napıcaz.evimin yakınında iyi bir bakıcı bulsam cok iyi olucak
tatlım kolay gelsin umarım herşey yolunda gider,bakıcı meselesi çok önemli,bebişlerimiz henüz konuşamadığı ve bize derdini anlatamadığı için,gönlüne göre bakıcı çıkar araştır bakalım,tavsiye çok önemli bu işlerde.
kızlar bugün çok mutluyum izne çıkacağım amiri bekliyorum izin almak için kpss sıvaı iptal oldu ya eşimin sınava çalışması lazım o yüzdende kııma balkacağım çok mutluyum çokk inş eşimde kazanır epeydir giremeedim geçmişe bakayımm
günaydın arkadaşlar.yine uykusuz bir gecenin ardından işbaşındayım :sinifsinif:
bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz?benim bebeğim çok zor uyuyo.özellikle geceleri çok fazla uyku kahrı yapıyor.çok uykusu geliyo ama bir türlü uykuya dalamıyo.aranızda bunu yaşayan varmı?nasıl bir çözüm bulacağımı bilemiyorum.bebeğim hem beni hem de kendini yoruyor uyku yüzünden.bir yolunu bilen varsa lütfen yardımcı olsun yoksa çok yakında uykusuzluktan öleceğim.
günaydın arkadaşlar.yine uykusuz bir gecenin ardından işbaşındayım :sinifsinif:
bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz?benim bebeğim çok zor uyuyo.özellikle geceleri çok fazla uyku kahrı yapıyor.çok uykusu geliyo ama bir türlü uykuya dalamıyo.aranızda bunu yaşayan varmı?nasıl bir çözüm bulacağımı bilemiyorum.bebeğim hem beni hem de kendini yoruyor uyku yüzünden.bir yolunu bilen varsa lütfen yardımcı olsun yoksa çok yakında uykusuzluktan öleceğim.
kızlar bugün çok mutluyum izne çıkacağım amiri bekliyorum izin almak için kpss sıvaı iptal oldu ya eşimin sınava çalışması lazım o yüzdende kııma balkacağım çok mutluyum çokk inş eşimde kazanır epeydir giremeedim geçmişe bakayımm
allah kavuştursun canım22 mayıs dogumlu benım oglusumda en kucuklrı benımkı heralde haftaya asımız 23 unde sımdıden napcaz dıe korkanlardanım esım askerde bıde allah hepmızın yardımcısı olsun
ben aldım canım haftasonu müzikliler ilgisini çekio daha çok tambilmiyo ben çekiyorum o gülüyoo dişlik aldım ama ellerini daha çok seviyooKızlar oyuncak veriyomusunuz veriyosanız ne veriyosunuz ben oyuncak almak istiyorum artık
allah yardımcın olsun sabır versin canımöyle valla ya uyumasına gıcık oluyorum artık resmen< özel hayat zaten nerdeyse hiç yok. acaip sinirliyim saç baş dağınık zombi gibi dolanıyorum evde. Allah sevgisini ve sabrını veriyor yoksa benden anne falan olmazdı:)) başım çatlıyo ya hiç durmuyo bugün oğlum sabahtan beri 2 elma yedim ancak açım yaaa.
şu an ayağımda sallıyorum sakineşti biraz.
oğlum bana da yazık nezaman düzene girceksinnnnnnn
canım ilk ön alt dişler çıkarrkızlar bırsey sorucam
sanırım oğlumun dişi çıkıyor ama ilk önce ön dişler çıkmazmıydı benim canavarın köpek dişinin orasında sivilce gibi birşey var elleyince elimede geliyor ama emin olamadım. ilk önce ön dişler çıkmazmı yaaa
hmm bilmiyodum demir ilacının yan etkisinde yamıyo ama benimkiin pek değişmedii içiyoda ismii bakım öğlenselam kızlar nasılsınız bakalım. biz iyiyiz bugün doktor kontrolümüz vardı ilk defa gittik bu doktora biraz ağır kanlı sanki yoldan geçen birine doktor önlüğünü giydirip getirmişsin gibi :) bir saat kilo boy tablosuna baktıktan sonra iyi kilo almış dedi yaşıda baya var tecrübeli olması gerekmezmiydi :)
demir damlası masala çok gaz yaptı uyku düzeni kaçtı dün damlayı vermedim yine eskisi gibi uyudu. doktora sordum 7 damlayı tek sefrde verme sabah 3 damla öğlen 4 damla ver suyla ver daha iyi olur dedi
mutlu yıllar gökçengünaydın kızlar pazar günü kimse de olmaz topicte heralde..
eşim çalışıyo bugün.
ayrıca bugün benim doğum günüm ama sabah eşim hiiiç kutlama teşebbüsünde bulunmadı unuttuysa çok kırılırım yaaahoş ben bile facebook u açınca farkettim doğum günüm olduğunu:) emir aklımı başımdan aldı iyice huysuzlştı. aşının etkisi 3 gün sürer mi ya gün içinde acaip mızmız huysuzz sürekli ağlamaklı. böyle değildi gece uyumasa bile gündüz sakindik aah ah..
bende kaynamış suyla yıkıyom emzik vermiyomda oyuncaklarını falandaha öncede yazdım ama nice senelere ailenle mutlu sağlıklı günler görürsünüz inaşallah
bu arada eşin ne güzel plan yapmış bak güzel geçer de bebiş uslu durur umarım
bizde sabah sabah eşimle bebeğin emziği yüzünden birbirimize girdik memesi yere düştü bende eşime yıkarmısın dedim o da gitmiş normal musluktan yıkamış o sırada kahvaltı ediyorduk çaydanlıkta sıcak su vardı onunla yıka dedim hadi olmadı bari içme suyu ile yıkar insan dedim o da bana sen çok abartıyosun ne var ki musluk suyunda dedi bende başladım ders vermeye ona göre ben çok takılıyomuşum küçük şeylere öylemi ya siz emziği nasıl yıkarsınız yere düşse???
benimki komşun çockları geliyo5 yaşlarında falalar onları seviyo gülücük atıyo onlardan söz bekliyokızlar bebeğinizin bebek arkadaşı var mı?bebeğim kendinden büyük çocuklara daha çok ilgi gösteriyor merak ettim.
kolay gelsin canım allah yardımcın olsunGünaydın herkese
Zorlu bir hafta beni bekliyor bu haftasonu taşınıcaz bebekle cok zor olucak birde calısıyorum 1 gün izin vericekler sağ sağlim bi taşınsak birde daha uzağa gidicez işe gidip gelirken zor olucak hem bebişi de getirip götürücem bakalım napıcaz.evimin yakınında iyi bir bakıcı bulsam cok iyi olucak
saol canım inşllahAYY İNŞALLAH EŞİN KAZANIR BUSEFER SENDE RAHATLARSIN BELKİ KAZANIRSA İZNİNİ UZATIRSINopuyorumnanaktan
arada bir puset arada bir sadecearaba ben hava dutumuna göre düzenliyorum puset daha korumalı hava serinse ona sıcaksa direk rabaya ki çok terlemesinbu arada bişey sorayım size
siz arabasıyla dışarı çıkarırken hala puset içinde mi çıkarıyosunuz yoksa artık arabasının normal oturağanamı koyuyosunuz bizim arabada travel sistem olanlardan ama biz hala pusetin içinde tutuyoruz ama artık sıkılmaya başladı babasıda daha erken diyo merak ettim sizden de akıl alıyım dedim
ben de küresel ısınmayla zaten öyle çorap giyilecek hava faln da kalmamıştır bence,ben kendime palto kaban bile almıyorum çok hoşuma idiyolar ama nerede giyilecek bunlar diyevalla ben giydirmem kulotlu corap falan :)
yazmış arkadaşlar da zaten bence de bebeğin doyuyor emziremeye devam et mama verme bize doktor bu ay 400g alma dönemine girmiş oluyor dedi,eskisi gibi çok kilo almasını beklemeyin 400 ortalamaysa 300de normaldir bencekızlar hepinize merhabalar, aşı olan bebişlere geçmiş olsun pazrtei olduk bizde aeşsiz atltattık çok şükr.ben ateşi çıkmadan her 4 saatte bir calpol verdim bgün de rotanın 2. dozunu yaptırdık.bi konu hakkında gerçekten yardımlarınıza ihtiyacım var.benim oğlum bu ay 300 gr almış sadece ayını bitirdi 6100 gr sadece boyu 64 cm.adıyamanda yaşadığımız için biizm antalya ve adana da 2 ayrı dr muz var drlardan biri ddiki çok sağlıklı görünüyo sadece anne sütüne devam dedi.diğer dr ise az kilo almış hem biberon hem kaşık maması dene hangiisini hngi saatte alıyosa ona göre bi rutin oluştur sağlıklı hareketli bi bebek ama kilosu düşük mama vermesen de olur ama biraz kiloyu arttıralım dedi( bu dr a giden 2 rkaşımın çocuğu doğduğundan beri mamam takviyeli gidiolardı biir 2 bir 3 aylıkken anne sütünü bıraktı.dr biraz değil baya tombul çocuk seviyo sanırım:))ben de çok züüldüm bebeğimi besleyemiyorum hissine kapıldım bebelac anne sütü aldım emzirdim emzirdikten sonra hazırladım mama verdim almadı ne biberonla ne kaşıkla alıyo...sizce doyduğu için mi almıyodur. öğleden sonra uyandığı zman kaşık maması hazırlıyorum normal ölçünün 1/3 ü kadar onu zar zor yediriyorum oğlum aç olsa bunları şapur şupr yemez mi çok emzirmek istiyorum.kakası normal uykuya dalışı normal aç olan çocuk uyumaz derler mesela geceleri 2 ya da 3 kez kalkıyo emiyo tekrar uyyo.SİZ BENİM YERİMDE OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ?( bu arada 4 aylık erkek bebek 4600- 8250 arasında olmalıymış zaten boyu normal o çok iyi dedi biz anne baba çok uuzn değiliz çünkü:)
maşallah oğluşuna ben de geçen burdan okudum 60-90 ml 100 bırakıyordum içirmk için çok uğraşyolardı diye 60a düşürdüm yine arttırmayı denesem mi?bemnim derdim biberon verince memei almak istemiyor mafoldumbencanım sabah emzirip bırakıyorum ablam 3 öğün veriyor 400-450 ml arası içiyor.bu ay 900 gr almıs 3800 dogdu su an 7300 gr ama cok ıstahlı yanı memeyıde sevıyor evet belkıde ben alıstırdım ıse baslayınca malum uykusuzluk oluyo gece kalkıp uzun emınce bende yatarak emzırmeye basladım oda bırakmamaya basladı uyanıklmaz:
üsttekini ölçüyor bizim parmakla hemşire onu da ilk defa geçen ay ölçtü işte arkada olduğunu bile bilmiyordum ben cahil anne sempatiksalakcinniiyi günler kızım 7 mayıs 2010 dünyaya geldi 4 aylık herşeyi normal fakat kafasının arkasındaki bıngıldak (hafif bir çöküntü var orası yumuşak) daha kapanmadı hemşire kapanmak üzere dedi doktor olmazsa 5. yada 6. ayda kalsiyum veririz dedi benimle aynı durumda olan var mı sizinkiler kapandı mı cevaplarsanız sevinirim
tülbentsiz kaşısak nolur? benim oğlum elimi her bulduğunda ağzına sokyo ellerim yıkamaktan bir diş kaşıyıcı kadar pütürlü zatenvallaha olur tatlım neden olmasın, bizde belirtiler ağzı köpük köpüktü hep, salya tükrük hep. dudakları felan çatladı. birde alt damakta kabarıklık vardı böle sivilce gibi beyaz beyaz. kızlar dişetlerini kaşımak için parmağınızı temiz bir tülbente sarıp hafifçe ıslatın ve dişetlerini yumuşak biçimde kaşıyın. bizimkiler daha çok küçük oldukları için her zaman kaşınan yeri tam olarak bulamıyorlar yardıma ihtiyaçları var. bu çok iyi geliyor. ama şu ara elletmiyo ağzına damakları acımaya başladı artık oğuzhanın.
emmediği için az yapıyordur kakasını, ona takılmada çeştili şekiller denesen yine keyfi yerinde olan bi zamanı yakalasan kızızın da dişleri kaşınıyorsa müssit olduğun bi ara öyle memelr dışarda gezip hop hop ağzına soksan fırsat buldukça ben de şaklabanlıklar yaparak içiriyorum memelerii görmeyen de kalmadı herhalde ne sülalede ne istanbuldaselam kızlar .kızım ıyıce emmemmeye basladı gece 2 kez emıyo gunduz hıc emmıyo bıkac gundur sagıyorum.bıberonla verıyorum.napıcam bılmıyorum bırakcak dıye cok korkuyorum.
kaksınıda 4 gunde bır yapıyo.
iyi düşün şekerim zaten ben geçen habe dinledi böyle bi düzenlee yapılmadığına dair, içini rahat tut5 aylık askerdı acmılık bıttı4ayımız kaldı ama yenı yasa falan dıolarya o urkutuomafoldumben
sen biraaz sabredip bıraktırmasan onun keyfinin gelmesini beklesen ben de ben çekersem memryi uyanıp kızıyor istiyor hemen anınıda vermeyince de huysuzlanıp duruyor ne meme alyo bu sefer ne uyyo ama sabreebilirsem kendi bıraktığında direk uykuya geçtiği bile olyo, biraz gernişipdenedim yatağından almadan emziği veriyorum almıyo kucağıma alıp emziği veriyorum basıyo gece yarısı çığlığı illa emecek ben bırakmadan da bırakmıyo gözlerim resmen kan çanağı oldu gündüzde öyle gözler kapalı uyanıyo emince susyo inşallah atlatırız çabuk yoksa benim memelerde süt müt kalmayacak vakumluyo resmen
pusete takılan dönence fisherpricein ki mi? bize de bi arkım almış da ben ana kucağına taktığımda çocuğun kafasına gelyo aarabaya da deneyemedim daha hiç ama paketin üstündeki şekilde takarsam düşer gibi gelyo tam halka değil sıkıştrılacak gibi sen nasıl takıyorsun?benim oğlan cıngırak hastası 3-4 tane varonlarla oynuyo birde dönencemiz var pusete takılan ordaki hayvancıklarıda yakalamaya bayılıyo
çok değil iyi tarafından bak herkes bak sıkıntısını eşlişnden çıkartyo burdas sizin aşkınız taze kalmış olcak124 cook var daha ama sabir vercek in$ rabbim en kotusude beraber buyutememek her gun deg$en haraketlerini yanliz ba$ina seyretmek
bence olmaz ama belki de ben bu sıralar rejimi bozdum diye mi oğlum adam gibi emmiyorherkese merhabalar....
eşi askere giden arkadaşım hem asker yolu beklemek hem bebek zor olacak ama geçip gidicek hepsi sayılı gün..allah yanında olur...
bişey sorucam kızlar eşimle canımız çok çiğ köfte istedi ayrın yapıp yesek diyoruz ama tereddüt ediyoruz benbeğe sütle geççecek bir sıkıntı olur mu diye...sizce çiğ köfte yesem bişey our mu?
nice sağlıklı mutlu çocuklu ve huzurlu yıllaragünaydın kızlar pazar günü kimse de olmaz topicte heralde..
eşim çalışıyo bugün.
ayrıca bugün benim doğum günüm ama sabah eşim hiiiç kutlama teşebbüsünde bulunmadı unuttuysa çok kırılırım yaaahoş ben bile facebook u açınca farkettim doğum günüm olduğunu:) emir aklımı başımdan aldı iyice huysuzlştı. aşının etkisi 3 gün sürer mi ya gün içinde acaip mızmız huysuzz sürekli ağlamaklı. böyle değildi gece uyumasa bile gündüz sakindik aah ah..
sadece 15se iyi bencekızım 4 aylık oldu...zaman su gibi geçer inşallah ....bu yıl benim için zor bir yıl olacak..sanırım...evde 1 bebek ...okulda 15 öğrenci....
benim eşim hiç anne sütü içmemiş mamda kabul etmemiş bütün çocukluuğu açık çay ve şeftali suyuyla geçmiş annesinin dediğine göre alerji faln hiç bi rahatsızlığı yok çok şükür sadece hasta olduğunda o da kırk yılda bir dudağında bi uçuk çıkar ben anne sütü de içmişim annem dikkat de etmiş ama ne kadar cins hastalık varsa beni bulur biraz bünye meselesi çk takmamka lazım canım napaprsak yapalım olacak oluyor rahat olemmeyide böyle bırakmıştı benimki önce geceleri uyku arası aldım ve bıraktıiişimdide bebek sütünü gece alıyo..offf bu çocuğun bağışıklık sistemi nasıl güçlenicek peki..hemen pes etmiyim diyorum allah yardımcımız olsun canım
ben sürekli musluk suyunda yıkıyorum 40ı milat kabul ettki biz artık pimpiriklensem de biraz mikrop alsın diye ses çıkarmıyorum hiç bişeye, geçen ağzından öpen bi arkadaşıma yuh dememi saymazsak amam o da hak etmişti yanidaha öncede yazdım ama nice senelere ailenle mutlu sağlıklı günler görürsünüz inaşallah
bu arada eşin ne güzel plan yapmış bak güzel geçer de bebiş uslu durur umarım
bizde sabah sabah eşimle bebeğin emziği yüzünden birbirimize girdik memesi yere düştü bende eşime yıkarmısın dedim o da gitmiş normal musluktan yıkamış o sırada kahvaltı ediyorduk çaydanlıkta sıcak su vardı onunla yıka dedim hadi olmadı bari içme suyu ile yıkar insan dedim o da bana sen çok abartıyosun ne var ki musluk suyunda dedi bende başladım ders vermeye ona göre ben çok takılıyomuşum küçük şeylere öylemi ya siz emziği nasıl yıkarsınız yere düşse???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?