2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Oğluşumun dişi çıkmışş yaşasınnn daha ucu görünüyo ama

aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! ilk ben tebrik edeyimmmmmmmmmmmmmmmmmm canımmmmmmmmmmmmmmmmmmm!! :teytey::hooray::dance:

bizimki 1 buçuk aydır çırpınıyor ama hala görünen bişi yok.
:1no2:

kızlar ya humanayı verdim nerdeyse 2 saat olacak daha uyanmadı dönüp dönüp uyuyuyo rahatlattı galiba paşamı tabi benide şimdiye kadar 2-3 defa emmek için uyanırdı

ben alamadım bugün yaa unuttum eve geldim şimdi yeni aklıma geldi. demek işe yarıyo hehee çok sevindim yaf:)

hyırlı olsun nevinn bizimkinin de görünüyo ucu köpek dişinin oralarda biyerde ama ön diş değil:)

bizde yoğurda başlıyoruz bugün...önce evde kendimize mayalamam lazım..Doğa için yoğurt mayası lazım malum..ama hiç yapmadım daha önce..bi tarif ediversene TIFF cığım:)

Oğluşumun dişi çıkmışş yaşasınnn daha ucu görünüyo ama

oy maşallah maşallah..hayırlı uğurlu olsun...

Doğa 40 günde 600 gr almış(ek gıdaya başlıyoruz.doktor yinede iyi olduğunu o yüzden bu ay sadece yoğurt meyve suyu ve püresi birde gece tahıllı mama vereceğimizi söyledi...ay nasıl yoğurt mayalıcam ben ya
bir de biliyosunuz kızım kabızlık çekiyordu meğer elma da kabız yaparmış..meyve olarak bu ay sadece armut ve havuç suyu ver dedi..çok heyecanlıyım..
kızımın az kilo aldığını öğrenince hemen humana stell tea aldım kendime....

bu arada demir damlasıyla ilgili olarak demir çocukların zekasını %10 oranında etkiliyormuş.mutlaka kullanılmalıymış...ferro sanol un emilimi daha kolay ve hızlıymış bu nedenle öncelikle onu öneriyorum dedi..içmezse ferrum şurup verebilirsin dedi.

AYY EVET BİDE ISIRCAKLAR DİMİİİbilmiyorumkismile
aslında ısırmıyor ama ben emmeyi bıraktıktan sonra bira daha emer belki diye ısrarla verdiğimde ısırıyor sıpam :))

canım ben anlatayım kendim nasıl yoğurt yaptığımı sonra bi de tıff anlatsın bakalım aynımı tarif, el elden üstündür belki değişik bişi öğreniriz :)
sütü kaynamaya yakın ocaktan alıyorsun
serçe parmağanının dayanabileceği sıcaklığa gelince 1 lt süte 1 çorba kaşığı yoğurt ekleyip karıştırıyosun
sonra kabın ağzına süzgeç gibi bişi koyup üstüne peçetekoyuyosun ki buharını çeksin
üzerini bezle sarıp sıcak bir ortamda 4-5 saat bekletiyosun
sonra buzdolabında bekletiyosun afiyet olsun buyrunnnnnnnnn

teşekkürler canım...sen hazır süt mü kullanıyorsun ve hazır yoğurtlardan maya olarak kullanabilir miyim?ben günlükl sütle yapabilirim ancak

bizde yoğurda başlıyoruz bugün...önce evde kendimize mayalamam lazım..Doğa için yoğurt mayası lazım malum..ama hiç yapmadım daha önce..bi tarif ediversene TIFF cığım:).

tatlım şimdi şöle pastörize süt alıosan ocakta hafif ılıt, açık sütse bi güzel kaynat. bebek yoğurdu için derin bi kapta hafif ılımış süt, sıcaklığı nasıl ayarlıcen? parmağını sok ne sıcak ne soğuk olcak, kaynar da değil, buzz gibi de değil. bu mevsimde hafif sıcak olmasında fayda var çünkü çok çabuk soğuyolar. sıcaklığı ayarlayınca herhangi bir yoğurttan bir yemek kaşığı kadar al bir bardağın ya da kabın içinde ılımış sütten bikaç kaşık koy ve karıştır. hazırladığın mayayı ılımış sütün içine dök yavaşça fazla sarsmadan karıştır. sonra minik kavanozlara aktarabilirsin ya da bütün olarak saklayabilirsin. üstünü ört ve en az 3 saat bekle. 3 saat sonunda açıp buzdolabına koy ve ertesi gün yedir. yoğurdun dolapta en az 24 saat beklemesi gerekiyor fermante olması için. hade bakalım afiyet olsun şimdiden. hatta bulursanız keçi yada koyun yoğurdu bulun köylünün birinden, ordan maya alıp mayalayın.

teşekkürler canım...ben bu yoğurdu sadece maya olarak kullanabileceğim.bebeğimin yoğurtlarını formul 1 lerle yapacağım çünkü inek sütü allerjisi var..

teşekkürler canım...sen hazır süt mü kullanıyorsun ve hazır yoğurtlardan maya olarak kullanabilir miyim?ben günlükl sütle yapabilirim ancak
keçi sütünden yapsam dedim dr a pastörize olduğu için önermiyorum dedi
ama günlük sütlerden yapabilirsin dedi şişe olanlardan inek sütü
tabi sütçülerden inek yada keçi sütü alabilirsen o da olur dedi
ama açık alırsan 2-3 dk kaynat dedi
bende acemiyim aslında bir defa yaptım yoğurt denemek için
hazır yoğurdu kullanabilirsin heralde benim bi bilgim yok o konuda

kızlar canım sıkıldı yaa
antibiyotiği verince sürekli kusuyo diye sütümü sağdım içine karıştırdım
biberonla verdim unutmuş biberonu geveledi ağzında bende kaşıkla verdim
3 ündür ilacı bu şekilde veriyorum
dün zorla emzirdim
bugün emmiyo resmen yaa
kaşıkla mı istiyo yine acaba deli olcam ya emmezse offf

kızlar moralim çok bozuk..bebeğimi 5. ay kontrolü için dr a götürdük bugün..kalbinde değişik bir ses duyuyorum sizi tıp fakültesdine sevk edelim dedi.adıyamnda yaşadığımız için eşimin memleketi adanaya gidicez.balcalı hastanesinden çocuk kardiyolojisinden randevu aldık çarşambaya dualarınızı bizden esirgemeyin

geçmiş olsun inş bişey çıkmaz canım hayırlı haberlerini bekliyoruz..

geçmiş olsun Selin... maşallah kızına...
bizim dr da demir damlası hakkında aynı şeyleri söyledi ve ferro sanolu önerdi...

çok geçmiş olsun, biz de bu hafta gideceğiz 9 eylül pediatrik kardiyolojiye. kalbinde üfürüm var dedi dr bizimkine. inşallah ikimiz de güzel haberlerle döneriz canım... dualarım sizinle...

iyi geceler bayaadır g,remiyorum bende bebeğimde hala hastayız hatta ben antibiyotik kullanıyorum çok üzülüyorum çocuğumu hasta ettim diye benden geçti sonuçta birde
ben çorba yoğurt meyve püresi veriyorum bide anne sütüne devam tabi

canım çok geçmiş olsun tabiki dualarımız seninle olacak güzel haberlerini alırız inşallah:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…