Oğluşumun dişi çıkmışş yaşasınnn daha ucu görünüyo ama
kızlar ya humanayı verdim nerdeyse 2 saat olacak daha uyanmadı dönüp dönüp uyuyuyo rahatlattı galiba paşamı tabi benide şimdiye kadar 2-3 defa emmek için uyanırdı
gözünüz aydınnn alkisalkisalkis
benimki ısırdı bugün benii kaydirigubbakcemile3
hyırlı olsun nevinn bizimkinin de görünüyo ucu köpek dişinin oralarda biyerde ama ön diş değil:)
kızlar bence de yoğurtlarınızı evde kendiniz mayalasanız daha iyi olur. paketlenen hiç bir ürünün katkısız ve doğal olduğuna inanmıyorum ben. kendime de yoğurdu evde mayalıyorum. hem çok keyifli bişi yoğurt mayalamak, nasıl çıkacağını merak ediyorsunuz, hele bi güzel çıkarsa değmeyin keyfinize! :dance::hooray:
Oğluşumun dişi çıkmışş yaşasınnn daha ucu görünüyo ama
aslında ısırmıyor ama ben emmeyi bıraktıktan sonra bira daha emer belki diye ısrarla verdiğimde ısırıyor sıpam :))AYY EVET BİDE ISIRCAKLAR DİMİİİbilmiyorumkismile
bizde yoğurda başlıyoruz bugün...önce evde kendimize mayalamam lazım..Doğa için yoğurt mayası lazım malum..ama hiç yapmadım daha önce..bi tarif ediversene TIFF cığım:)
oy maşallah maşallah..hayırlı uğurlu olsun...
Doğa 40 günde 600 gr almış(ek gıdaya başlıyoruz.doktor yinede iyi olduğunu o yüzden bu ay sadece yoğurt meyve suyu ve püresi birde gece tahıllı mama vereceğimizi söyledi...ay nasıl yoğurt mayalıcam ben ya
bir de biliyosunuz kızım kabızlık çekiyordu meğer elma da kabız yaparmış..meyve olarak bu ay sadece armut ve havuç suyu ver dedi..çok heyecanlıyım..
kızımın az kilo aldığını öğrenince hemen humana stell tea aldım kendime....
bu arada demir damlasıyla ilgili olarak demir çocukların zekasını %10 oranında etkiliyormuş.mutlaka kullanılmalıymış...ferro sanol un emilimi daha kolay ve hızlıymış bu nedenle öncelikle onu öneriyorum dedi..içmezse ferrum şurup verebilirsin dedi.
aslında ısırmıyor ama ben emmeyi bıraktıktan sonra bira daha emer belki diye ısrarla verdiğimde ısırıyor sıpam :))
canım ben anlatayım kendim nasıl yoğurt yaptığımı sonra bi de tıff anlatsın bakalım aynımı tarif, el elden üstündür belki değişik bişi öğreniriz :)
sütü kaynamaya yakın ocaktan alıyorsun
serçe parmağanının dayanabileceği sıcaklığa gelince 1 lt süte 1 çorba kaşığı yoğurt ekleyip karıştırıyosun
sonra kabın ağzına süzgeç gibi bişi koyup üstüne peçetekoyuyosun ki buharını çeksin
üzerini bezle sarıp sıcak bir ortamda 4-5 saat bekletiyosun
sonra buzdolabında bekletiyosun afiyet olsun buyrunnnnnnnnn
bizde yoğurda başlıyoruz bugün...önce evde kendimize mayalamam lazım..Doğa için yoğurt mayası lazım malum..ama hiç yapmadım daha önce..bi tarif ediversene TIFF cığım:).
tatlım şimdi şöle pastörize süt alıosan ocakta hafif ılıt, açık sütse bi güzel kaynat. bebek yoğurdu için derin bi kapta hafif ılımış süt, sıcaklığı nasıl ayarlıcen? parmağını sok ne sıcak ne soğuk olcak, kaynar da değil, buzz gibi de değil. bu mevsimde hafif sıcak olmasında fayda var çünkü çok çabuk soğuyolar. sıcaklığı ayarlayınca herhangi bir yoğurttan bir yemek kaşığı kadar al bir bardağın ya da kabın içinde ılımış sütten bikaç kaşık koy ve karıştır. hazırladığın mayayı ılımış sütün içine dök yavaşça fazla sarsmadan karıştır. sonra minik kavanozlara aktarabilirsin ya da bütün olarak saklayabilirsin. üstünü ört ve en az 3 saat bekle. 3 saat sonunda açıp buzdolabına koy ve ertesi gün yedir. yoğurdun dolapta en az 24 saat beklemesi gerekiyor fermante olması için. hade bakalım afiyet olsun şimdiden. hatta bulursanız keçi yada koyun yoğurdu bulun köylünün birinden, ordan maya alıp mayalayın.
keçi sütünden yapsam dedim dr a pastörize olduğu için önermiyorum dediteşekkürler canım...sen hazır süt mü kullanıyorsun ve hazır yoğurtlardan maya olarak kullanabilir miyim?ben günlükl sütle yapabilirim ancak
kızlar moralim çok bozuk..bebeğimi 5. ay kontrolü için dr a götürdük bugün..kalbinde değişik bir ses duyuyorum sizi tıp fakültesdine sevk edelim dedi.adıyamnda yaşadığımız için eşimin memleketi adanaya gidicez.balcalı hastanesinden çocuk kardiyolojisinden randevu aldık çarşambaya dualarınızı bizden esirgemeyin
selam hanımlar,
çok uzun zamandır giremedim,bilgisayarımı düşürmüştüm,serviste halen olmadı,
umarım tüm bebişler ve anneler iyidir.bizde iyi sayılırız,20 gün önce kızımın idrar yollarındaki enfeksiyon tekrar etti .doktorumuzun tavsiyesi ile Cerrahpaşa da bir prof. a götürüp ultrason çektirdim.mesaneye giden kanallarda çok az darlık varmış ama problem değilmiş çok şükür.zamanla kendiliğinden düzeliyormuş.kilo alımını idrardaki bakteriler etkilemiş.20 gün önce 6700gr.67 cm. di maşallah.doktorumuz zaten biz tombul bebek istemiyoruz ,gayet iyi,çok sağlıklı dedi,çok güvendiğimiz bir Prof. olduğu için rahatladım.bizde durumlar böyle.sadece anne sütüne devam ediyorum .2 gün sonra aylık kontrolümüz var bakalım ne diyecek.Bu arada ben halen regl olmadım çatlamak üzereyim,5 kilo fazlam var ama veremedim,onuda regl olunca veririm herhalde.[/COLOR
bizim dr da demir damlası hakkında aynı şeyleri söyledi ve ferro sanolu önerdi...bu arada demir damlasıyla ilgili olarak demir çocukların zekasını %10 oranında etkiliyormuş.mutlaka kullanılmalıymış...ferro sanol un emilimi daha kolay ve hızlıymış bu nedenle öncelikle onu öneriyorum dedi..içmezse ferrum şurup verebilirsin dedi.
kızlar moralim çok bozuk..bebeğimi 5. ay kontrolü için dr a götürdük bugün..kalbinde değişik bir ses duyuyorum sizi tıp fakültesdine sevk edelim dedi.adıyamnda yaşadığımız için eşimin memleketi adanaya gidicez.balcalı hastanesinden çocuk kardiyolojisinden randevu aldık çarşambaya dualarınızı bizden esirgemeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?