ben tv konusunda çok hassasım açıkçası...kendimde izlemem zaten..hatta garip gelevek belki ama evimizde tv miz yok..kızım belli bir yaşa gelen kadarda almayı düşünmüyoruz...şimdi yayınlanan çizgi filmlere bile hayretle bakıyorum...ya dini içerikli ya aşk konulu..hepsi değil tabiki..o nedenle belli bir süzgeçten geçirip izletmeyi düşünüyorum..bende kızımı doğal yetiştirme taraftarıyım..mikrobuyla acısıyla tatlısıyla yaşasın istiyorum ama tv bence ayrı bir konu..büyük büyük anneannelerimiz ne güzel ki tv siz bir ortamda yetişmişler...ileride nasılsa izleyecek bunun önüne geçemeyeceğiz şimdiden bir kutuya bakıp kalmasını istemiyorum kızımın..zaman zaman çizgifilm seslerini dinletiyorum yalnızca...bu benim fikrim tabi...hepimiz bi şekilde büyüdük ve herkes büyüyor...herkesin tercihlerinın farklı olması çok normal...
rota virüs aşısından bi haber olanlar çok detlenmesin benim doktorum söylemesine rağmen biraz araştırma yapınca yaptırmamaya karar verdim hr konuda gözümü korkutmayı görev bilmiş doktorum bile olabilir dedi, domuz giribi aşısı gibi çok şişirilmiş bir aşı ama çocuğunuzun ishal olması gibi bir durumda geç kalmadan hemen doktoru ziyaret etme şansınız varsa tabi şehir merkezine uzak her an doktor bulamayacak arkadaşların çk işine yarar fırsatı olan arkadaşlar da geçer diye düşünmeden ishal durumunda hemen doktoru görsünler erken teşhis bu konuda da hayat kurtaryo,
mama sandalyesine de çok para vermek istemyorm silinbebilyolar diye ikinci ellere bakym dedim ama onlarda sıfır fiyatına nerdeyse dandik ikea mı alsam acaba?
canım ben götürdüm,bir antibiyotik şurup birde balgamı azaltıcı şurup verdi,rahat nefes alması için,birde deniz suyu.ben de sıcak suyu kaynatıp bir kaba döküyorum çok az vicks koyuyorum,buharlaşıyor rahat nefes alıyor.selam kızlar bir iki gündür giremedim nasılsnız bütün bebişler şu nezleden bi geçiyo galiba şimdide biz hastalandık kuzucuğumun burnu akıyo çok kötü oda acıyo heralde ağlıyo gece hafif ateşimiz çıktı ateş düşürücü verdim şimdi yok ateşi. burun akıntısı ve hafif öksürüğü var doktora götürmelimiyim sizce ???
bende ikeadakine baktım katalogdan..ucuz ve güzel görünüyor aslında.
yok canım sorun sende değil pastörizeyle annem bile tutturamadı kii genç kızlığından beri yoğurt mayalarmış yaş 64 suanda..günlük süt tutuyo ama sana tavsiyem pınar al ben yörsan ı tutturamadım sek te tuttu ama sünüyodu..
yok canım sorun sende değil pastörizeyle annem bile tutturamadı kii genç kızlığından beri yoğurt mayalarmış yaş 64 suanda..günlük süt tutuyo ama sana tavsiyem pınar al ben yörsan ı tutturamadım sek te tuttu ama sünüyodu..[/QUOTE
VALLAHİ kızlar en adi sütten bile yapsam taş gibi tutuyor amaaaaa oğlumun yoğurda pirinçunlu muhallebiye dondurma gibi sütlü tatlılara hatttaaaaa (dün denedim) milupa mamaya alerjisi var yüzü kıpkırmızı alerji oluyor. demekkkiiiii 5yaşına kadar emzircem memelerim dizime deycekk :sinifsinif:
ben tv konusunda çok hassasım açıkçası...kendimde izlemem zaten..hatta garip gelevek belki ama evimizde tv miz yok..kızım belli bir yaşa gelen kadarda almayı düşünmüyoruz...şimdi yayınlanan çizgi filmlere bile hayretle bakıyorum...ya dini içerikli ya aşk konulu..hepsi değil tabiki..o nedenle belli bir süzgeçten geçirip izletmeyi düşünüyorum..bende kızımı doğal yetiştirme taraftarıyım..mikrobuyla acısıyla tatlısıyla yaşasın istiyorum ama tv bence ayrı bir konu..büyük büyük anneannelerimiz ne güzel ki tv siz bir ortamda yetişmişler...ileride nasılsa izleyecek bunun önüne geçemeyeceğiz şimdiden bir kutuya bakıp kalmasını istemiyorum kızımın..zaman zaman çizgifilm seslerini dinletiyorum yalnızca...bu benim fikrim tabi...hepimiz bi şekilde büyüdük ve herkes büyüyor...herkesin tercihlerinın farklı olması çok normal...
rota virüs aşısından bi haber olanlar çok detlenmesin benim doktorum söylemesine rağmen biraz araştırma yapınca yaptırmamaya karar verdim hr konuda gözümü korkutmayı görev bilmiş doktorum bile olabilir dedi, domuz giribi aşısı gibi çok şişirilmiş bir aşı ama çocuğunuzun ishal olması gibi bir durumda geç kalmadan hemen doktoru ziyaret etme şansınız varsa tabi şehir merkezine uzak her an doktor bulamayacak arkadaşların çk işine yarar fırsatı olan arkadaşlar da geçer diye düşünmeden ishal durumunda hemen doktoru görsünler erken teşhis bu konuda da hayat kurtaryo,
mama sandalyesine de çok para vermek istemyorm silinbebilyolar diye ikinci ellere bakym dedim ama onlarda sıfır fiyatına nerdeyse dandik ikea mı alsam acaba?
yok canım sorun sende değil pastörizeyle annem bile tutturamadı kii genç kızlığından beri yoğurt mayalarmış yaş 64 suanda..günlük süt tutuyo ama sana tavsiyem pınar al ben yörsan ı tutturamadım sek te tuttu ama sünüyodu..[/QUOTE
VALLAHİ kızlar en adi sütten bile yapsam taş gibi tutuyor amaaaaa oğlumun yoğurda pirinçunlu muhallebiye dondurma gibi sütlü tatlılara hatttaaaaa (dün denedim) milupa mamaya alerjisi var yüzü kıpkırmızı alerji oluyor. demekkkiiiii 5yaşına kadar emzircem memelerim dizime deycekk :sinifsinif:
hahahhaaa alemsin tatlım. memeleri sarkıtan emzirmek değil göğüslerin sütle dolup emzirmeyi bıraktığında içlerinin boşalmasıymış aslında. sarkmalar bundan oluyomuş, kilo alıp verenlerin de memeleri sarkıktır dikkat edersen. o yüzden her halükarda sarkacaksa bu güğümler 2 yaşına kadar emzirmeye devam diyorum ben:lepi:
kızlar akşam eşiniz eve gelince nasıl geçiyor konuşmaya vakit bulabiliyormusunuz,bizde sen çocuğa bak, ben yemek yapayım,birazda sen tut ben yiyeyim,sofrayı topla,v.s bebeği uyut,çay koy ,yarı uyur yarı uyanık iç falan anlamıyorum,hep bebişim uyusun daha sonra şöyle konuşuruz diyorum ama yorgunluktan olmuyor.uyuyup kalıyorum.birde benim gibi eşiniz evde fazla konuşmayı sevmeyenlerdense,durum daha kötü,dışarıya çıktımı bülbül gibi öter.mesala ben sorsam bugün iş nasıl geçti neler yaptınız,sen tanımıyorsunki iş arkadaşlarımı ne yapıcaksın ,ahmet şunu ,mehmet şunu yaptı desem ,kafanı bunlarla meşgul etme der geçer.lakin dışarıya çıkarız başlar konuşamaya bizimki.bebk olduktan sonrada her zamn çıkılmıyor kikafamçokkarıştı
offf sende haklısın..bi de o yönden düşünmek lazım..ama 50 tl nerde 200 tl nerde...acayip fark var arada...bende ço para vermek istemiyorum ama kullananlardan bikaç öneri aldım..mesela tepsi genişliği ayarlanır olması gerekiyomuş..çocuk biraz büyüyünce sığmıyomuş..işte klasik sırt ayarı vs..bunlar çok ucuzlarda olmuyo malesef..alınca bi süre kullanmak isterim
maşallah elvan ya...bi de sen ver bakiim yoğurt tarifini:))yok yok kesin ben beceriksizim:1closedeyes:yok canım sorun sende değil pastörizeyle annem bile tutturamadı kii genç kızlığından beri yoğurt mayalarmış yaş 64 suanda..günlük süt tutuyo ama sana tavsiyem pınar al ben yörsan ı tutturamadım sek te tuttu ama sünüyodu..[/QUOTE
galiba senin oğluşunda inek sütü allerjisi var canım...
kızlar akşam eşiniz eve gelince nasıl geçiyor konuşmaya vakit bulabiliyormusunuz,bizde sen çocuğa bak, ben yemek yapayım,birazda sen tut ben yiyeyim,sofrayı topla,v.s bebeği uyut,çay koy ,yarı uyur yarı uyanık iç falan anlamıyorum,hep bebişim uyusun daha sonra şöyle konuşuruz diyorum ama yorgunluktan olmuyor.uyuyup kalıyorum.birde benim gibi eşiniz evde fazla konuşmayı sevmeyenlerdense,durum daha kötü,dışarıya çıktımı bülbül gibi öter.mesala ben sorsam bugün iş nasıl geçti neler yaptınız,sen tanımıyorsunki iş arkadaşlarımı ne yapıcaksın ,ahmet şunu ,mehmet şunu yaptı desem ,kafanı bunlarla meşgul etme der geçer.lakin dışarıya çıkarız başlar konuşamaya bizimki.bebk olduktan sonrada her zamn çıkılmıyor kikafamçokkarıştı
aynı model kocadan bende de var canım itiyorum çekiyorum ama değişmiyor, ne vaadlerle kandırılarak evlendim anlatamam, şiir akşamları yapcaktık, tvyi açmycaktk faln adam eve gelirgelmez s.a demeden tvyi açyoikinize de katılıyorum kızlar!
tv konusunda bende elimden geldiğince duyarlı olmaya çalışıyorum fakat zaman zaman ipin ucu maalesef kaçıyor. bazen tv'ye ters oturtuyorum bazen de receiver'dan kapatıp karlı görüntü yaratıyorum, bazen de hiç açmıyorum ama eşim eve gelince adam kumandaya yapışık mecburen açıyoruz. büyüdüğünde ailece okuma saatleri yaparız diye hayal ediyordum ama bu herüfle olmucak sanırsam.:çok üzgünüm:
rotavirüs aşısı için de ben de şaibeli bulduğum için yaptırmadım aşıyı. domuz gribi vakasına benzetiyorum bunu da. :uhm:
yukardada dediğim gibi bu erkekleri anlamıyorum dün akşam kıyameti kopardım sinirimden uyuyamamkla kaldm beyefendi horul horul uyyodu işlerine gelince hayatım canm cicim işlerine gelmeyince of pofkızlar akşam eşiniz eve gelince nasıl geçiyor konuşmaya vakit bulabiliyormusunuz,bizde sen çocuğa bak, ben yemek yapayım,birazda sen tut ben yiyeyim,sofrayı topla,v.s bebeği uyut,çay koy ,yarı uyur yarı uyanık iç falan anlamıyorum,hep bebişim uyusun daha sonra şöyle konuşuruz diyorum ama yorgunluktan olmuyor.uyuyup kalıyorum.birde benim gibi eşiniz evde fazla konuşmayı sevmeyenlerdense,durum daha kötü,dışarıya çıktımı bülbül gibi öter.mesala ben sorsam bugün iş nasıl geçti neler yaptınız,sen tanımıyorsunki iş arkadaşlarımı ne yapıcaksın ,ahmet şunu ,mehmet şunu yaptı desem ,kafanı bunlarla meşgul etme der geçer.lakin dışarıya çıkarız başlar konuşamaya bizimki.bebk olduktan sonrada her zamn çıkılmıyor kikafamçokkarıştı
canım ne yaptında adamın çenesini açtın bakayım,benimkiyle çok konuştum,hep benim senin gibi anlatma özelliğim yok diyerek başlar konuşmaya.gündüzü akşam tekrar etmenin ne anlamı var der.neden tekrar yaşayayım aynı şeyleri der,canım benım eşim polis memuru o yüzden gecesi gündüzü belli değildir ama benım eşiminde çenesi iyidir evde de konusuruz arabada gıdıp gelırkende ama eskıden daha bı keyıf yapardık o yok tabı
ayy vallahi kızlarr o yasak bu yasak.. tv de mi yasak??? kuralcı anneleri tenzi ediyorum tabii her annenin kendi tercihi ama ben cok kuralcı davranmıyorum... dogal buyutmeye calısıyorum. cok mudehale ve kural bebegin psikolojisini olumsuz etkiler diye düşüğnenlerdenim... ha bunu oyle kafadan da uydurmuyorum tabii bilgi birikimim ve arastırmalarıma dayanarak..(psikoloji ve sosyoloji egitimi aldım ve genel anlamda ilgi alanıma giriyorlar) 4. aydan itibaren her pişirdiğim yemegin tadına 1 kasık baktırdım damağı zenginleşsin diye... tv de izletiyorum aglayınca yalnız da bırakıyorum bazen canı acıyınca bile mudehale etmedigim oluyor kendi susmayı ogrensin diye... oyunda oynurorum iitip kakısarak canının acımasından cekinmeden ... cıt kırıldım olmasın diye.... ayrıca tv konusunda 24 saat tv izlemiyorki oyuncaklarıyla oynarken ben iş yaparken izliyor bazende bakmıyor sadece dinliyor ingilizce kulagı gelişsin istiyorum... ayrıca benim kucuk kardesim cok tv düşkünüydü okadar yakından takip ediyorduki 3 yasında kendi kendine okumayı yazmayı soktü??? şimdi ise insan ilişkilerinde cok basarılı birisi ve cok güzel bir bölümde burslu okuyor...??? yanii genelleme yapmamak lazım demek istiyorum:))) tv izledi diye olmadı tabi ki.:)))) ben cok pıs pıs buyumemişim annemde anne annemde onun anne annesi de:))) sonuc olarak bu kurallar tek tip cocuklar yetiştirilmesine sebep oluyor karakter kısıtlıyor bence biraz altını ciziyorum cok degil biraz salmak lazım çayıra mevlam kayıra:))) tabiiii bence :)))
canım ben götürdüm,bir antibiyotik şurup birde balgamı azaltıcı şurup verdi,rahat nefes alması için,birde deniz suyu.ben de sıcak suyu kaynatıp bir kaba döküyorum çok az vicks koyuyorum,buharlaşıyor rahat nefes alıyor.
tepsi genişliğini bilmiyorum ama e bebekte var benim almaya düşündüğüm nette 117 lira e bebekte 130 lirabende ço para vermek istemiyorum ama kullananlardan bikaç öneri aldım..mesela tepsi genişliği ayarlanır olması gerekiyomuş..çocuk biraz büyüyünce sığmıyomuş..işte klasik sırt ayarı vs..bunlar çok ucuzlarda olmuyo malesef..alınca bi süre kullanmak isterim
senin dizine değmedimi canım aaa benimki süpürüyo yerleri kaydirigubbakcemile3yok canım sorun sende değil pastörizeyle annem bile tutturamadı kii genç kızlığından beri yoğurt mayalarmış yaş 64 suanda..günlük süt tutuyo ama sana tavsiyem pınar al ben yörsan ı tutturamadım sek te tuttu ama sünüyodu..[/QUOTE
valla arda uyuyana kadar aynı sizinki gibi sen al bulaşıklar sen al tuvalet sen al şunu yapcam sen al bunu yapcam ne zaman arda uyuyo anca bi çay içiyoruz, konuşulması zorunlu konuları konuşuyoruz onun haricinde muhabet edemşyoruz canım.geçen film izleyelim dedik yarısını izleyebildik uyuyakalmışız ertesi akşam devam ettik
canım bende birlikte bebek dışında bir şeyler yapalım istiyorum ama konuşmayı çok az seven birisiyle olmuyor. 40 kişiyle kafam şişiyor,ne konuşayım ki diyor.zaten yorulmuşum,şöyle yemek yiyeyim ,çay içeyim ,ayağımı uzatıp uyuyayım diyorum diyor.eşim zaten 19 gibi evde oluyor...o Doğa ile oynarken ben yemek hazırlıyorum sonra yiyoruz..yıkayacaksak Doğa yı yıkıyoruz 21 de uyuduğu için kızım bize bikaç saat kalıyor...ben zaten yemek esnasında birsürü konuşturuyorum adamı :))Doğa uyuduktan sonra bazen film izleriz ,kitap okuruz,bazen sohbet ederiz yani ileitşim sorunumuz yok gibi.ama 23 gibi yatıyorum ben zaten..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?