çok kötü bı gece geçirdim bu çocuk nıye bukadar doner anlamıyorum kurtlu nolcak
sabahta 6.30da uyandı uyuturken ağlıyo benım kızım dun çok zorlandım
sizin bebişleriniz nekadar uyanık kalıyor kaç saat benım kızım 2 aat öle ayarladık ama erkenmı acaba benmı zorluyorum çocugu uyusun dıye:S
annen geldimi? rahalamışsındır birazbakalim annemde hediye almis torununa tefalin buhar makinesi kullanmaya baslayaim sonuclarini yazarim
benimki de 2 saat arayla uyurdu gündüzleri şimdi 3 saate çıkardı arayı.ama uykusu geldiğini anlarsın gözlerini çıkarcak gibi ovuşturuyo:))
çok kötü bı gece geçirdim bu çocuk nıye bukadar doner anlamıyorum kurtlu nolcak
sabahta 6.30da uyandı uyuturken ağlıyo benım kızım dun çok zorlandım
sizin bebişleriniz nekadar uyanık kalıyor kaç saat benım kızım 2 aat öle ayarladık ama erkenmı acaba benmı zorluyorum çocugu uyusun dıye:S
sütün varsa niye mama verdin mehtapp dr mu diyo verin diye?
hasta bebişlere çok geçmiş olsunnn
günaydınlarr olsunnnnnnnnnnnnnnnn
canım ıslak bez koy peteğin üstünee
sakın canım niye atasın sakla biberonda cam kavanozda çok ucuz pompalar var
geçmiş olsunn
annen geldimi? rahalamışsındır biraz
2-2.5 saat kalıyo ama uykusu gelince burnuyla gözüyle falan oynuyo o zaman yatırıyorum zorla uyutmuyorum yani
merhaba kızlar,
moralim çok bozuk... perşembe izmire gittik sabahtan ekg si çekildi sarp'ın, öğleden sonra da prof. muayene etti. ekg ye bakarak net bi şey söyleyemeyiz eko çekilsin tam ne olduğu anlaşılır dedi. eko için de öyle hemen sıra alınamıyormuş sanırım. zor bela pazartesi gününe eko randevusu aldık. yardımcısına asd den süpheleniyorum dedi, ne olduğunu bile soramadım heyecandan, eve gelince baktım netten Atriyal Septal Defect demekmiş yani delik kalp... yerine ve büyüklüğüne bağlı olarak ciddiyeti değişiyormuş. cuma döndük izmirden yarın yine gideceğiz, pazartesi ekodan sonra tam ne olduğunu öğreneceğiz. düşündükçe, sarp a baktıkça ağlıyorum, çok kötü hissediyorum kendimi....
benim bebeğimde de kalça çıkıklığından şüpheleniyorlar.yarın bir doktora daha götüreceğiz.boğumların bir tanesi denk gelmiyor.inş. bir şey çıkmaz.
bizde de var vala hiç aklıma gelmemişti kaynatmaya falan da gerek yok dimi oh bende koyim içsin kuzum mübarek zemzemi:=)
selam kızlar sizinkiler biberon almıyo benimkide herşeyi biberonla istiyo yoğurt meyve mama ne versem kaşıkla yemiyo ağzını kapatıyo almıyo bağırıp duruyo ama hepsini biberona koyunca bayıla bayıla içiyo bende kaşığa nasıl alıştırıcam diye dertliyim bi akıl verin kızlar
kızlar meleğim bir ayda sadece 200 gr almışmafoldumbenmafoldumben
dr dan geldik..kaşık maması ver dedi marka saydı..agrıdaki dr u begenmedim önceki dr umuzu aradık..oda zaten ek gıdalara baslayacaksın mamaya alıştırma bir iki kaşık püre ve meyve suyu ver dedi..çok üzgünüm ya dogrudüzgün bir dr yokki burda muayene etsinmafoldumben
kızlar bu arada demir takviyesine ne zaman basladınız?
bu dr yazmış bi demir damlası ama siz hangisini kullanıyosunuz ondan emin olayım bari
geç amam içten nice yaşlara genişleyen ailenle mutlu mutlu....bu sıkıcı gün benim doğum günüm maalesef..:sinifsinif:
canım benim hiç üzme kendini, çok olağan şeyler bunlar benim ilk okulda bi arkadaşım vardı kalbi delikmiş fark edilmemiş de bebekkken daha sonradan fark edilmiş ki (çoğu bebekteki delik kalp büyüyene kadar kendilğinden kapanıyor bununki kapanmadığığna göre epey büyükmüş)bizden biraz daha minyon tipliydi sonra bi gelişti şimdi yukardan bakıyor bizlere Allah şifasını versin en iy işekilde bakarsın sen ona büyütürsün sağlıklamerhaba kızlar,
moralim çok bozuk... perşembe izmire gittik sabahtan ekg si çekildi sarp'ın, öğleden sonra da prof. muayene etti. ekg ye bakarak net bi şey söyleyemeyiz eko çekilsin tam ne olduğu anlaşılır dedi. eko için de öyle hemen sıra alınamıyormuş sanırım. zor bela pazartesi gününe eko randevusu aldık. yardımcısına asd den süpheleniyorum dedi, ne olduğunu bile soramadım heyecandan, eve gelince baktım netten Atriyal Septal Defect demekmiş yani delik kalp... yerine ve büyüklüğüne bağlı olarak ciddiyeti değişiyormuş. cuma döndük izmirden yarın yine gideceğiz, pazartesi ekodan sonra tam ne olduğunu öğreneceğiz. düşündükçe, sarp a baktıkça ağlıyorum, çok kötü hissediyorum kendimi....
kızlar ya benim oğlan biberon almıyo meyve slarını ermekte zorlanıorum bide nuby alsam tutarmı acaba tavsiye ediyomusunuz
ben alıştırma bardağı aldım daha denememedim ama ek gıdaya geçince suyu faln onla verrim diye istersen bir de onla denebenimkide almıyor valla..oynuyor onla ısırıyor bi türlü içemiyor ...ben meyve sularını ya bardakla ya da kaşıkla veriyorum..henüz miktar az old. için sıkıntı olmuyor ama ilerde zor olacak
nubynini kaşık ağızlı bibieronu var kullammadım ben ama burdan kullananbi arkadaş vardı belki onla alışır sonra kaşığa geçersinselam kızlar sizinkiler biberon almıyo benimkide herşeyi biberonla istiyo yoğurt meyve mama ne versem kaşıkla yemiyo ağzını kapatıyo almıyo bağırıp duruyo ama hepsini biberona koyunca bayıla bayıla içiyo bende kaşığa nasıl alıştırıcam diye dertliyim bi akıl verin kızlar
canım doktoruna danış kepekli şeyler benim bildiğim kadarıyla bebeklerimiz için çok erken hatırladığığm kadarıyla sizde bir de kansızlık vardı kepek kaNsızlığı tetikkller, ben severim öyle tam buğday ekmeklerini faln kansızlkıuğım vbar diye doktor yasaklamıştı bi ara şimdi yine tüketiyorum ama bebekler çin çok zor olur, bir de zaten az yediğinden şikayetçisin o daha çok tok tutacak daha da az yiyecek ve su da içmiyor diyordun susuz alımı bağırsakları kötü etkiliyor felaket tellalı gibi konuşmym ama bebeklerimiz için en iyisini yapmak için uğraşırken bir de kötü şeylere sebep olmyalım diye uyarayım dediminş.canım aslında kendime yapmıştım ekmeği:kedi:kepekli ekmeğin üsütne labne sürmüştüm yerken öyle bakıyodu onada verdim baktım yiyo 15 parça kadar yedi..tam buğday ekmeği alıcam bebekler için daha sağlıklıymış
buhara tutup masaj yaparak sağmayı dene olmazsa içersin antibiyotiği, 1-2 saat bıkmadan masajla havlu ütüleyip sıcak sıcak koy açılır inşallahkızlar aranızda süt düğümlenmesi olan var mıydı?galiba benim sütüm düğümlendi..bi göğsümde bi sertlik var..ve biraz daha sıcak diğerine göre.sağlık ocağına gittim bugün hemen antibiyotik yazdı ama kullanmak istemiyorum...
kızlar aranızda süt düğümlenmesi olan var mıydı?galiba benim sütüm düğümlendi..bi göğsümde bi sertlik var..ve biraz daha sıcak diğerine göre.sağlık ocağına gittim bugün hemen antibiyotik yazdı ama kullanmak istemiyorum...
canım bizde ek gıdaya başladık yavaş yavaş...ilk defa dün akşam bir öğün olarak kaşık maması verdim...üzülme canım..sütünü arttırmaya çalış..stell tea falan iç bakalım bu aralar farkedecek mi?demir takviyesine biz 4.ayda başladık ama açıkçası ben kafamdaki soru işeretleri nedeniyle düzenli kullanmadım..ferrosanol en iyi emileniymiş ama tadı iğrenç..bebişler sevmiyor onu..bugün ferrum housman şurup aldım ben..düzenli olarak onu vereceği artık..
buhara tutup masaj yaparak sağmayı dene olmazsa içersin antibiyotiği, 1-2 saat bıkmadan masajla havlu ütüleyip sıcak sıcak koy açılır inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?