2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

benimki de 2 saat arayla uyurdu gündüzleri şimdi 3 saate çıkardı arayı.ama uykusu geldiğini anlarsın gözlerini çıkarcak gibi ovuşturuyo:))

benimki de 2 saat arayla uyurdu gündüzleri şimdi 3 saate çıkardı arayı.ama uykusu geldiğini anlarsın gözlerini çıkarcak gibi ovuşturuyo:))

evet canım gözlerini ovuyo kıkpkırmızı edıyo:)) benm kızda 3 saat ıstıyo galıba artk...
çok iş var yapasım yok nolcak bu halim

2-2.5 saat kalıyo ama uykusu gelince burnuyla gözüyle falan oynuyo o zaman yatırıyorum zorla uyutmuyorum yani

sütün varsa niye mama verdin mehtapp dr mu diyo verin diye?

hasta bebişlere çok geçmiş olsunnn

günaydınlarr olsunnnnnnnnnnnnnnnn

canım sütüm var çok şükür ama Doğa yemeklere resmen atlıyor...dün akşam bir kaşık maması yiyişi vardı ağzım açık kaldı resmen..sanki çocuk kıtlıktan çıkmış..ben onu hiç doyurmamışım gibi..halbuki 1 saat önce emmişti...130 ml mamayı ağzını şapırdata şapırdata yedi...sonrası ilginç asıl..mama vermediğimde yaptığı gibi aynen gece 11 de sonra 2 de ve sabah 5 30 da beni emdi...maşallah diyeyim ama bu kadarda olmaz ki.mama versem de aynı vermesemde..bende sabaha kadar uyur diye ummuştumdelikafadulden

canım ıslak bez koy peteğin üstünee

sakın canım niye atasın sakla biberonda cam kavanozda çok ucuz pompalar var

geçmiş olsunn

sakladım canım...bakalım bugün içiricem...

2-2.5 saat kalıyo ama uykusu gelince burnuyla gözüyle falan oynuyo o zaman yatırıyorum zorla uyutmuyorum yani

ben de zorla uyutmuyorum..dediğin gibi uykuları gelince belli ediyorlar zaten..Doğa günde 1 kere 3 saat uyuyor..bir kere de 1 yada 2 saat..her geçen gün azalıyor uykusu..ama gece neredeyse 11 saat uyuyor..arada ujyanıp emiyor tabi.

uyumadı demek sabaha kadar:)) maş. doğa ya iştahlı

sevda benim evde de bissürü iş var çok dağınık yaaaaaaa amannnn

canım okuyunca cok üzüldüm gözlerim doldu inan inş önemli bişey değildir Rabbim şifasını versin korusun Sarp'ı iyi haberlerini bekliyoruz:Saruboceq:

benim bebeğimde de kalça çıkıklığından şüpheleniyorlar.yarın bir doktora daha götüreceğiz.boğumların bir tanesi denk gelmiyor.inş. bir şey çıkmaz.

gecmıs olsun ıns bısey cıkmaz

bizde de var vala hiç aklıma gelmemişti kaynatmaya falan da gerek yok dimi oh bende koyim içsin kuzum mübarek zemzemi:=)

ya benımoglanda ek gıdaya basladık dıye su vermeye basladım ama ıcmıyor bende zemzemı bır deneyım su yerıne gecer mıkı sıfa nıyetıne gece guzel uykular olsun ıns

canım cok aç oldugu zaman denedın mı hıc

kızlar meleğim bir ayda sadece 200 gr almışmafoldumbenmafoldumben
dr dan geldik..kaşık maması ver dedi marka saydı..agrıdaki dr u begenmedim önceki dr umuzu aradık..oda zaten ek gıdalara baslayacaksın mamaya alıştırma bir iki kaşık püre ve meyve suyu ver dedi..çok üzgünüm ya dogrudüzgün bir dr yokki burda muayene etsinmafoldumben
kızlar bu arada demir takviyesine ne zaman basladınız?
bu dr yazmış bi demir damlası ama siz hangisini kullanıyosunuz ondan emin olayım bari

kızlar aranızda süt düğümlenmesi olan var mıydı?galiba benim sütüm düğümlendi..bi göğsümde bi sertlik var..ve biraz daha sıcak diğerine göre.sağlık ocağına gittim bugün hemen antibiyotik yazdı ama kullanmak istemiyorum...

canım bizde ek gıdaya başladık yavaş yavaş...ilk defa dün akşam bir öğün olarak kaşık maması verdim...üzülme canım..sütünü arttırmaya çalış..stell tea falan iç bakalım bu aralar farkedecek mi?demir takviyesine biz 4.ayda başladık ama açıkçası ben kafamdaki soru işeretleri nedeniyle düzenli kullanmadım..ferrosanol en iyi emileniymiş ama tadı iğrenç..bebişler sevmiyor onu..bugün ferrum housman şurup aldım ben..düzenli olarak onu vereceği artık..

bu sıkıcı gün benim doğum günüm maalesef..:sinifsinif:
geç amam içten nice yaşlara genişleyen ailenle mutlu mutlu....

canım benim hiç üzme kendini, çok olağan şeyler bunlar benim ilk okulda bi arkadaşım vardı kalbi delikmiş fark edilmemiş de bebekkken daha sonradan fark edilmiş ki (çoğu bebekteki delik kalp büyüyene kadar kendilğinden kapanıyor bununki kapanmadığığna göre epey büyükmüş)bizden biraz daha minyon tipliydi sonra bi gelişti şimdi yukardan bakıyor bizlere Allah şifasını versin en iy işekilde bakarsın sen ona büyütürsün sağlıkla
kızlar ya benim oğlan biberon almıyo meyve slarını ermekte zorlanıorum bide nuby alsam tutarmı acaba tavsiye ediyomusunuz

benimkide almıyor valla..oynuyor onla ısırıyor bi türlü içemiyor ...ben meyve sularını ya bardakla ya da kaşıkla veriyorum..henüz miktar az old. için sıkıntı olmuyor ama ilerde zor olacak
ben alıştırma bardağı aldım daha denememedim ama ek gıdaya geçince suyu faln onla verrim diye istersen bir de onla dene

nubynini kaşık ağızlı bibieronu var kullammadım ben ama burdan kullananbi arkadaş vardı belki onla alışır sonra kaşığa geçersin

canım doktoruna danış kepekli şeyler benim bildiğim kadarıyla bebeklerimiz için çok erken hatırladığığm kadarıyla sizde bir de kansızlık vardı kepek kaNsızlığı tetikkller, ben severim öyle tam buğday ekmeklerini faln kansızlkıuğım vbar diye doktor yasaklamıştı bi ara şimdi yine tüketiyorum ama bebekler çin çok zor olur, bir de zaten az yediğinden şikayetçisin o daha çok tok tutacak daha da az yiyecek ve su da içmiyor diyordun susuz alımı bağırsakları kötü etkiliyor felaket tellalı gibi konuşmym ama bebeklerimiz için en iyisini yapmak için uğraşırken bir de kötü şeylere sebep olmyalım diye uyarayım dedim

buhara tutup masaj yaparak sağmayı dene olmazsa içersin antibiyotiği, 1-2 saat bıkmadan masajla havlu ütüleyip sıcak sıcak koy açılır inşallah

buhara tutup masaj yaparak sağmayı dene olmazsa içersin antibiyotiği, 1-2 saat bıkmadan masajla havlu ütüleyip sıcak sıcak koy açılır inşallah[/QUOTE]

teşekkürler canım..deneyeyim bu akşam..

yaa ben çok çektim ilk 3 ayımız öyle geçti sütüm çokmuş bebek emmiyomuş hepsini göğsünde süt kalınca öyle oluyomuş abartısız söylüyorum enaz 7-8 kere olmuştur,sağıp boşaltman lazım antibiytik kullan ben kullandım geçmedi çünkü kullanmazsan ateş de yapıyoo tam bi kabus yanii

biz de nezle mi grip mi ne olduysak artık, genzimin dolu yatamıyoruz rahat kuru tıkalı değil de dolu çarşamba kontrole gidecektik onu bekliyoruz ama gidene kdar kendiliğinden geçer inşalalh diye dua ediyorum, buhar makinesi yerine de petekelre takılan su haznelerinini iş göreceğini düşünyorum yanılıyor muyum? gerçi kurulukta ndeğildir diye doldurmadım hazneyi bizim evler zaten rutubetli onldan değildir dedim ama tam olarak yakmya başladığımızda planım o yönde bir de mama sandalyemizi ikinci el aldık yıkadık sildik papzar sabahı annemiz evi yaşanabilir hale getirebilmek için uğraşırken orda oturduk tepsizi vaziyette bence alırken kemerli olanlardan almaya gayret gösterin iki alternatifi olur ben kemer işe yaramaz kullanılmaz diyordum ama ilik olarak tepsizi kemerle kullandık oturabileceği bi yer hoşuna gitti inşalalah toprak'ın iki tane mama önlüğü aldım süt verriken sorun olmuyordu da meyve deneteleim biz de demiri bi deneyelim derken giydiğimiz herşey lekelendi, sabun tozuyla toprak'ın kendi detyerjanıyla 40 derecede yıkadım şıkmadı sonra persille yıkadım sıvı deterjanının denemek için almıştım amam memnun kalmadım tavsiye etmem aklınızda olsun onla denedim yine 40ta yine çıkmadı 90 da koslayla ve persille denedim yine lekeli duruyoruz elma ve demir damlasının elkesini nasıl çıkartabileceğim konusunda fikri olan var mı?
bu arada önlüklerin biri muşamba ve kolları var eline meyve faln veririsem kollarına da bulşmadın diye bu ek gıdalar beni baya heyecanlandırıyor anladığım kadarıyla :))

işin garip tarafı benim sütüm hep taşar süt var ama kalitelimi değil nedir anlamadım ben..önceki aylarda 900 gr aldıgı bile oldu..yeme içmemede dikkat ediyorum
neyse bakalım bende ek gıdaya başlicam artık yavastan
demir için söylediğin şurup iyi gibi sagol cnm
bu arada bendede zaman zaman süt düğümlenir yani öyle derler deli gibi ağrır bir hafta çektiğimi bilirim sonra kendi kendine geçiyor cnm

buhara tutup masaj yaparak sağmayı dene olmazsa içersin antibiyotiği, 1-2 saat bıkmadan masajla havlu ütüleyip sıcak sıcak koy açılır inşallah

teşekkürler canım..deneyeyim bu akşam..[/QUOTE]

ne demek canım sıcak buhar temiz bi kaba kaynamış su koyup havluyla etrafını kapayarak daha yoğun yapalirisin dayanabileceğin kadar sıcak olması iyiymiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…