2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek akvaryumun içindeki balık örneğinde olduğu gibi, annenin yatış pozisyonundan etkilenmez. Anne hangi pozisyonda rahat ediyor ve uyuyabiliyorsa o şekli tercih etmelidir. Yinede, gebe bir kadın için en uygun yatma pozisyonu sol yan pozisyondur. Kalbinizden vücuda kan taşıyan aort, omurganın solundan geçerken vücuttan kalbe kan getiren büyük toplardamar omurganın sağındadır. Toplardamarlar üzerlerine yapılan basınçla kolayca sıkışabilirler ve böylece içlerinden geçen kan akımı azalır. Eğer sırtüstü veya sağ yan pozisyonda yatarsanız rahminiz büyük toplardamarı sıkıştırıp kalbe gelen kan miktarını azaltabilir. Bu durumda tansiyonunuz düşer. Düşen tansiyon sizi ve bebeğinizi zor durumda bırakabilir. Bu şekilde baş dönmeleri ya da tansiyon düşmeleri oluyorsa uyku durumunda yanlışlıkla sağa dönmenizi engellemek için sırtınıza yerleştireceğiniz bir yastık yararlı olabilir. Sol yan yatmanın böbreklerin daha iyi çalışmasına da katkıda bulunur.
Özellikle mide yanması olan kadınların yataklarının baş tarafını hafifçe yükseltmelerini önermekteyiz.
sırta yerleştirilecek yastık nasıl olmalı acaba bende baş dönmesi çok oluyor reflümde fena sola yatmak şarttttttt offffffffffffffff
kızlar çatlamalar başladı sizdee bende yok ama sağlık ocağında ki hemşire karnın gerilmiş çatlakların olabilir dedi üüzldüm çokkk
olmaz iyişallahda olursada çok üzülme sonrada halletme yolları varmış kahve ve limon kürü ile geçirenler varmış, benim derdimde kaşıntı habire krem sürüyorum kesin çatlıyacağım ya az acılı olsa bari

maşallah ne sohpet ya böyle hızınıza yetişilmiyo

bencedeeeeeeee:emir_bebek:

sırta yerleştirilecek yastık nasıl olmalı acaba bende baş dönmesi çok oluyor reflümde fena sola yatmak şarttttttt offffffffffffffff

olmaz iyişallahda olursada çok üzülme sonrada halletme yolları varmış kahve ve limon kürü ile geçirenler varmış, benim derdimde kaşıntı habire krem sürüyorum kesin çatlıyacağım ya az acılı olsa bari

kaşındı göeğimde yokkk kaşıntıyla başlıyor dimi çatlaklarrr inş. çatlamayızz

bbaakk yaaa:mymeka: o nisanınnn.....sulanma hemen prensesinkineee...:oklava:
başka al bakem kendine benim dediğim acıbadem kremini almadın dimii......bak o cidden çok iyiii
nolur canım ya aramızda bi yağın lafımı olur:)) yok kuşum ya ben yanlış anlayıp acıbadem yağı almıştım oda gaz yağı gibi kokuyo eyvahedigeldismile hafta sonu alayım bari
yyyaaaaaaaaaaa...................boshayallersmile
geldim cnaımmmmmmmmm
saol şeker
colerko abrek ne demek?kaynın bence seni büyük bir dertten kurtarmış canım
delikafadulden delikafadulden delikafadulden

ya kızlar ben hep sola tarfıma yatıyorum ama 1 haftadır çok şiddetli sırt ağrısı çekiyorum sizde de oluyo mu belki de hep sol tarafıma yatıyorum ondan mı reflümde var ama gaviscon şurup harika mutlaka tavsiye ederim

ya kızlar ben hep sola tarfıma yatıyorum ama 1 haftadır çok şiddetli sırt ağrısı çekiyorum sizde de oluyo mu belki de hep sol tarafıma yatıyorum ondan mı reflümde var ama gaviscon şurup harika mutlaka tavsiye ederim

ben sağımada yatıyorum solumada kendimi çok yormadığım sürece bel ağrım olmuyo sende fazla ayakta kalmaya yorulmamaya çalış hep de soluna yatma canım arada dön

ben sağımada yatıyorum solumada kendimi çok yormadığım sürece bel ağrım olmuyo sende fazla ayakta kalmaya yorulmamaya çalış hep de soluna yatma canım arada dön
canım aslında hiç yorulmuyorum işten ayrıldım 1 aydır evdeyim üstelik evde de çok iş yapmıyorum ama akşam olunca bi ağrı anlatamam sağa yatmayıda deniyorum ama uyuyamıyırum belimde ağrıyo korkuyorum bel ağrısı çok olursa normal doğum yapamam diye

aayy ne kadar az kaldıı yaaa hem korkuyorum hem hemen geçsin istiyoruuummmm....oooyyy ooooyyy...bugün biraz yürüyüşe çıkacağım hava alsın minacığım dün çıktık iyi geldii.........

slm,kızlar hamilelik nasıl gidiyor,bu arada uyurken artık nefes almada zorlanıyormusunuz.bir iki gündür nefes almada zorlanmaya başladım.sizlerdede oluyormu kızlar?

canım aslında hiç yorulmuyorum işten ayrıldım 1 aydır evdeyim üstelik evde de çok iş yapmıyorum ama akşam olunca bi ağrı anlatamam sağa yatmayıda deniyorum ama uyuyamıyırum belimde ağrıyo korkuyorum bel ağrısı çok olursa normal doğum yapamam diye
çok oluyosa doktoruna sorsana bi tatlım
aayy ne kadar az kaldıı yaaa hem korkuyorum hem hemen geçsin istiyoruuummmm....oooyyy ooooyyy...bugün biraz yürüyüşe çıkacağım hava alsın minacığım dün çıktık iyi geldii.........

çık tabi topikler arası yeterince gezdim dışarda gez birazdaalsanaalsanasmile

merhaba kızlar, bugünki konumuz sanırım yatış pozisyonumuz ben sürekli sağ tarafımda yatmak istiyorum sol tarafıma yada sırt üstü yattığım zaman çok daralıyorum ve sırt ağrısı çekiyorum, sırtıma yastıkta yerleştiriyorum ama sabah kalktığımda yastık yerde oluyor. dr. danıştım nasıl rahat ediyorsan öyle yatıcaksın dedi fakat burada yazılanlar ve netten araştırdığıma göre sol tarafa yatmak daha sağlıklıymış.

Back
X