2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende öle nurem hiçbişiy yapmak gelmiyo içimden acayip bi halim var

zaman yaklaştıkca korkularım artıyo ondan belkide boshayallersmile

neyse ben kaçayım şimdilik..sütümü içeli 1 saat olmuş..kahvaltı hazırlayayım..kızlarım da uyanmış..
hepinize ağrısız sancısız bi gün diliyorum..baaayyyyopuyorumnanaktan

Günaydınnn annelerrrrrrr
benim kafam iyice karıştı kızlar biri diyoki saf zeytinyağı kullan pişik için falan ,temizliği de suyla pamukla yap diyo..
biri diyo sebamed aldım çok memnunumm
biri başka bişeyyy
çocuğun cildine kullancaz sonuçta çekiniyorum karar veremedim ya..
eğer üşenmem ben bebeğim için uğraşırım diyorsan saf zeytinyağı, su pamuk en ideallleri ama kozmetiklerde pratik oluyor tabi, ben mesela bebeğim için bez de yıkarım diyordum fakat netten de araştırınca yıkanabilir bez kullanıyor olsam da dışarı çıktığımızda pratik olmak için hazır beze de ihtiyacım olacağını fark ettim, bunlarda da öyle zeytinyağı pamuk su kullanmayı planlıyorum ben, ama dışarda işler zorlaştığında bu ürünler de yardımcı olacak

kızlar 2 sorum var,ilki buhar makinesi aldınızmı,aldıysanız iyonlu,soğuk,ılık hangisini aldınız
2kulak çöpü aldınızmı?emniyetli kulak çöpleri var,almalımıyız
buhar makinası düşünmüyorum oda kaloriferinie su kabı koymanın işimizi halledeceğini düşünüyorum çünük bebeğimiz zaten yaz bebeği olacak kışa kendini toparlamış olur, böyle sağlık konularında umarım annesine değil de babasına çeker eşim bana oranla çok sağlıklıdır
gerçekten eksikler bitmiyor... bilmiyorum biz mi herşeyleri tam olsun diye abartıyoruz :)) gerçi hepsi kullanılacak şeyler tabi ama biz bebekken bu kadar çok şey alındığını sanmıyorum ...
annem nasıl dalga geçti benimle bilemezsin, eksik ne var diye sordu ben de listeyi dile getiriyordum tam, her kaleme güldü,babama dönüp biz bu doğacak diye napmıştık, biz bişey yapmamıştık dedesi çok hevesliydi beşiğini arabasını almıştı doğmadan o oldu dedi

he ya evde bütün gün tek başıma,yat kalk meyveye su iç,ertesi gün yine aynı :)doğsun artıkın sıkıldım,birde sanırım ben işe başlıycam kızlar,evde olmuyor,eşimin şirketine call center kuruyormuş ve oraya yönetici gerekiyormuş,teklif etmiş eşin çalışcaksa onu düşünelim diye,bende bebek 4aylık olsun başlayabilirim dedim,eşim hiç istemiyor ama ben evde patladım yeter,annemde yan dairemde bebeğe de o bakar zaten,sıkıntım olmaz
çok güzel olur bence yol derdi gitti geldi sen erken çıktın benim izini günümüde sen mesaideydin gibi uyumsuzluklar da olmaz ama sabah akşam birbiriniz görebileceğiniz kadar da dip dibe olmasın işleriniz sıkılrsnz birbirinizden

kızlar selma bi mevlüt şekerleri adresi vermişti neydi hatırlıyomusun ?
birmaks

Arkadaslar merhaba bugun kontrolum vardi.nts ye girdim ultrason yapildi,,alt tarafta sancim var dedim alttanda ultrason yapildi masallahh bebegim icin hersey yolunda kilomuz 1750 masallahh hersey iyi dedi yatiyordu kuzum..ama benim moralim cok bozuk hemoglabinim 6,5 cikti inanamiyorumm 2 hafta sonra tekrar kan tahlili yapilacakk halsizlikden perisanim..mafoldumben
maşallah canım sana da geçmiş olsun, kendine iyi bak şimdi halsizlik yapıyorsa emzirirken baygınlığa bile sebep olabilir,doktor ilaç vermiyorsa doğal takviyeleri dene, kara üzüm pekmez koyu yeşil sebzeler faln

valla öyle canım allah yardımcımız olsun. bende hiç alt değiştirmedim umarım başarabilirim. başta çok acemilik çekicez ama alışcaz hepsini en iyi alt değiştiren en güzel tutanda biz olcaz yavrularımızı :)))
özellikle alt değiştirme konusunda müstakbel anneler epey dikkatli olmamız gerekiyormuş eklemleri henüz çok narin olduğu için sağ bacağını bi kaldırıym sonra solu kaldrrm gib bişey değil de her iki bacağa da aynı kuvvet aynı hareket uygulanmalıymış

dalinin sıvı deterjanını aldım ama kullanmadım daha. arkadaşlar genelde sabun tozu olandan almış sanırım.
bebek doktorları pek önermiyormuş sabun tozunu dove'un reklamlarındaki gibi kalıntı bırakıyormuş :1no2:

günaydın, ben feci tembel oldum. işler çok ama yapacak istek ve hal yok...
ah beni sorsanız evden çıkarken Allahım dedim biri yanlışlıkla eve gelirse bu durumu neyle açıklayabilirim ki kötükedihüso

Bugün akşam kontrolüm var, heyecanla bekliyorum bebeğimi görmeyi:) Bakalım kaç kilo oldu? Ben kaç kilo aldım?

Sinem, hiç sorma hata kaza bir misafir gelse rezil olurum vallahi :) bir de daha bahar temizliği falan yapılacak, perdeler halılar koltuklar...hatta boya badana... oofff nasıl gözümde büyüyor...

Allah kolaylık versin hepimize gerçkten..
artık tembellik çökmeye başladı hepimize galiba...

Evet hemde ne tembellik:) Hafta sonu işlerimizi eşimle beraber yapacağız. Kaçmaya çalışıyor ama, başka yolu yok bana yardım edecek. Biz bebeğimizin kıyafetleri için dolapta yer açacağız:)

Bugün akşam kontrolüm var, heyecanla bekliyorum bebeğimi görmeyi:) Bakalım kaç kilo oldu? Ben kaç kilo aldım?

ne güzel az kalmış buluşmaya :) güzel haberlerini bekliyoruz... ay sen kilo almamışsındır, çok iyi gidiyordun şimdiye kadar maşallah :)

günaydın kızlar ben çarşamba günü yıkadım annemle beraber bebeğimin hastane çıkışları ve ilk üç ayda giyeceklerini dalinin granl sabunundan aldım çok ta güzel kokuyor yumuşatıcı falan koymadım annem dün ütülemiş hepsini haftasonu çantası hazırlarız sanırım. bebek şekerlerini ben eminönündeki kurukahveci mehmet efendinin sokağındaki can süs diye bir yerden aldım 100 bebek şekeri kapı süsüm ve sepetine toplam 150 lira vercem şekerler yarın hazır olacak eşim alacak. bugün kayınpederim geliyor annem dün yine eminönüne gitmiş puset almamıza rağmen şu çantalı yatırılan setler varya onlardan almış habire bebeğe kıyafet alıyor durduramıyorum resmen ya .sizde ne var ne yok.

bizim şafak 48 bu gün mugladayız ipek teyzesine gitçez biz oğlumla bugün kaydirigubbakcemile4

ayy kızlar ben iki kilo daha almışım toplam 15 kilo almış oldum. dr 18 ile kapatırsın demişti yok 15 sınır demiştim ne mümkün kadın bende o potansiyeli gördü heralde.mafoldumben

günaydın kızlar ben çarşamba günü yıkadım annemle beraber bebeğimin hastane çıkışları ve ilk üç ayda giyeceklerini dalinin granl sabunundan aldım çok ta güzel kokuyor yumuşatıcı falan koymadım annem dün ütülemiş hepsini haftasonu çantası hazırlarız sanırım. bebek şekerlerini ben eminönündeki kurukahveci mehmet efendinin sokağındaki can süs diye bir yerden aldım 100 bebek şekeri kapı süsüm ve sepetine toplam 150 lira vercem şekerler yarın hazır olacak eşim alacak. bugün kayınpederim geliyor annem dün yine eminönüne gitmiş puset almamıza rağmen şu çantalı yatırılan setler varya onlardan almış habire bebeğe kıyafet alıyor durduramıyorum resmen ya .sizde ne var ne yok.

bizim şafak 48 bu gün mugladayız ipek teyzesine gitçez biz oğlumla bugün kaydirigubbakcemile4

ne güzellll, demek bugün şafak muğla, bekleriz tatlı oğluşunla birlikte :))
aldıklarınızın hepsini güle güle kullanın inşallah, eşim haftaya istanbula gelecek söyleyeyim de bahsettiğin yere baksın bebek şekeri için... benim annem de seninkinin tam tersi, beni engellemeye çalışıyor ama iflah olmuyorum :)

ne güzel az kalmış buluşmaya :) güzel haberlerini bekliyoruz... ay sen kilo almamışsındır, çok iyi gidiyordun şimdiye kadar maşallah :)

İnşallah haberler güzel olur canım. Özleminde bugün sabah 11 deydi. Bakalım o napıcak. Evet kilo fazla almadım diye düşünüyodum ama doktorum fazla diyo... Ben 6 kilo almıştım bir önceki kontrolde. Şimdi ne oldu bilmiyorum. Bir de kontrolüm akşam üzeri olunca, tok karna gideceğim kilo iiyice fazla çıkacak:)):dance:

Ohh ne güzel çanta derdini hafifletmişsiniz. Neye koyacaksın kıyafetleri peki, valize mi?
Ben bebek şekeri filan yaptırmayı düşünmüyorum:))
Bir de o çantalı setleri kullanan iki kişiye sordum, sadece 2-3 kere kullanıyosun almana gerek yok dediler. Ama anneanne dayanamıyor sanırım:)) Biz de puset almayı düşünüyoruz bakalım:)

günaydın kızlarrr.....

bende yıkamadım henüz kıyafetlerimizi..çanta falan da hazır değil alınacaklar bitti şükür bir küvetimiz ve filesi kaldı birde bel desteği görmüştüm şöyle cırtlı birşey ondan alacağım.ben sabun tozu kullanmayı planlıyorum ilk kızımdada kullandım o zaman bebek sıvı deterjanı yoktu şimdi o yüzden belki sabun tozu için kalıntı bırakıyor denmiştir.bir araştırayım doktorumuza sorayım bakalım...
bahar temizliği içinde kadın tutacağım şimdi cumartesileri üzerinden eşimle yapıyoruz.......bundan sonra iki çocuklu olacağım birde çalışacağım için 15 günde bir bi kadınla anlaşacağım başa çıkmam imkansız........

Sinem, hiç sorma hata kaza bir misafir gelse rezil olurum vallahi :) bir de daha bahar temizliği falan yapılacak, perdeler halılar koltuklar...hatta boya badana... oofff nasıl gözümde büyüyor...
aynenbende de biraz da o yüzden bu kadar boşladım nasıl olsa her yer dökülecek ben şimdiden toplamakla uğraşmıyım dedim:lepi:

İnşallah haberler güzel olur canım. Özleminde bugün sabah 11 deydi. Bakalım o napıcak. Evet kilo fazla almadım diye düşünüyodum ama doktorum fazla diyo... Ben 6 kilo almıştım bir önceki kontrolde. Şimdi ne oldu bilmiyorum. Bir de kontrolüm akşam üzeri olunca, tok karna gideceğim kilo iiyice fazla çıkacak:)):dance:
ya sizin doktor bana biraz manyak geliyor özlemin de galiba öyleydi, 6 kilo nedir ya çağla şıkel bile aldı o kiloyu, ben 21 kilo aldım dikkat et dedi diyetisyene gönderdi öyle de çok
bi sorunmuş gibi bi durum çıkarmadı

ayyy bu nasıl doktorlaelaelaelaelae siz dedikçe ben sinir oluyorum walla..
6 kilo fazla mı ya..sen hiç kilo almadan bebeğe mi aldıracaksın..bunu mu yaptırmaya çalışıyo??
daha böyle doktor görmedim..çok saçma geldi bana..zaten en az 7,5 en fazla 13 kg alman lazım..ben 15 kiloya dayandım ama hadi beni boşver..:kedi:

günaydın gökkuşak,
valla söylediğin iyi oldu ben küvetle fileyi tümden unutmuştum, haklısın en güzeli temizlik için bir kadınla anlaşmak olur sanırım, biz de şimdilik eşim annem ve ben yapıyoruz hafta sonları...

aynenbende de biraz da o yüzden bu kadar boşladım nasıl olsa her yer dökülecek ben şimdiden toplamakla uğraşmıyım dedim:lepi:

ya sizin doktor bana biraz manyak geliyor özlemin de galiba öyleydi, 6 kilo nedir ya çağla şıkel bile aldı o kiloyu, ben 21 kilo aldım dikkat et dedi diyetisyene gönderdi öyle de çok
bi sorunmuş gibi bi durum çıkarmadı

valla sana katılıyorum hee sinemm...çok kilo alınması taraftarı değilim kesinlikle de 6 kilo nedir ki yaaa.............bende bir ay 3 kilo birden aldım biraz hareket et yürüyüşü arttır dedi o kadar.dikkat etmek hep lazım zaten

evet kızlar ya, 6-7 kilo nedir ki, zaten bebek, plesentası, suyu, artan kan hacmimiz en az o kadar eder sanırım... benim ilk doktorumda en fazla 9 kilo alacaksın demişti bana. 11 oldum 15 e kadar gider diye düşünüyorum...

Back
X