2010 Şubat anneleri zayıflıyor..

kızlar şu mate denilen bitkide acayip yağ yakıyormuş
acaba emziren anneler içebilirmi.
hoş ipeğin emdiği günde 100 cc etmez ama olsun

mate zeynepcim baya iyi bi çaymış
Mate, Güney Amerika’da yetişen “Ilex Paraguayensis” isimli bitkinin yeşil yapraklarıdır. İlk kullanıcıları Güney Amerika yerlileri olup, sonraları Cizvit rahipleri tarafından düzenli olarak üretilmiş ve uyarıcı etkisi nedeni ile çay ve kahve yerine tüketilen günlük bir içecek olarak kullanılagelmiştir.

Asırlardır Güney Amerika yerlileri tarafından güç ve şifa kaynağı olarak tüketilen Mate çayı, bu özellikleri ile kıtanın milli içeceği.Mate Çayı, en çok Paraguay’da yetişen tropikal bir bitkiden (Ilex paraguayensis) elde edildiği için Paraguay Çayı olarak da biliniyor.

Mate Çayı tüm dünyada obezite tedavisinde kullanılıyormuş.Vücutta yağ emilimini engelliyor, yağların hızlı yakılmasını sağlıyor ve vücuttan su atılımını kolaylaştırıyormuş. Aynı zamanda kafein benzeri özelliklere sahip fakat kafeinin kötü etkisine sahip değilmiş. Her yaş kullanabilirmiş .Metabolizması yavaş işleyen kişiler için son derece sağlıklı bir içecekmiş. Tam etki için günde üç fincan tüketilmeliymiş.

Vücutta neler yapar?
1.Vücuttan su atımını kolaylaştırır, böylece ödem giderici etki sağlar.
2.Yağların hızlı yakılmasını sağlar. Bu nedenle rejimlerde ve obezite tedavisinde sıkça kullanılır.
3.Yüksek orandaki vitamin ve mineral içeriği ile vücuda enerji verir.
4.Dokuları zararlı dış etkenlere karşı koruyarak, yaşlanma etkilerini geciktirir, vücudun direncini artırır.netten alıntıdır tecrübe edilmemiştir

Paraguay Çayı – Yerba Maté – Just Like Green Tea, Only Better!
——————————————————————————–

Botanik : Ilex Paraguarensis (A.ST.HIL).
Familya : N.O. Aauifoliaceae
Cins : Ilex

Yaygın İsimler : Maté, Yerba Maté, Houx Maté, Ilex Maté, Erva Maté, Paraguay Çayı, Paraguay Tea, Paraguay Herb, Brazil Tea, Gón gouha ve South American Holly

Ekoloji : 10o ve 30o güney paralelleri arasında Arjantin, Şili, Peru ve Brezilya da yabanıl olarak, Paraguay da kültür altında yetiştirilmektedir.

İklim İstekleri : Subtropikal bir bitkidir. Yüksek sıcaklık derecelerine ve yıllık 1500 mm üzerinde yağışa ihtiyaç vardır
Yıllık Üretim : 450.000 km2′lik bir alanda 300.000 ton
Kullanılan Kısımları : Yapraklar

Çay gibi bir içecektir.
Yaygın olarak Maté diye olarak adlandırılır.
Uyarıcı, yeşil renkli, kafein ve tanen içerir.
Normal çaydan daha az burktur.
Başlıca Arjantin, Uruguay, Paraguay ve Güney Brezilyada tüketilmektedir.
Paraguay çayı, Güney Amerika’nın milli içeceğidir.
Avrupalılar tarafından ‘Yerlilerin Yeşil altını’ olarak adlandırılır.
Brezilya ve Paraguay’ın ihracatında önemli yer tutar.
Zengin aroma ve hoş bir lezzete sahiptir.
Yaprakları sadece içecek olarak kullanılmaz, yemekte yapılır.

Aynı yeşil çaya banzer, yalnız daha iyidir.

Demlenme ve İçim

Demlik olarak kurutulmuş su kabağı, bölgede yetişen sert kabuklu meyvaların kurutulmuş kabukları, gümüş, cam veya uygun metal kaplar tecih edilir. Bu kaplar ‘mate’ olarak adlandırılır.

Demlemeden önce kap ~ 65oC lik bir suyla çalkalanır. Yerba mate denilen kurutulmuş çay yaprakları kaba konur. Çay üzerine kaynar vaziyette olmayan sıcak su dökülür. Bir iki dakika demlemeye bırakılır. Çay içimi bombilla denilen çubuklarla olur. Bu çubuklar yaprakların ağza girmesine engel olur. Hazırlanan deme konulmadan önce bombilla 85oC civarında sıcak su ile çalkalanması gerekmektedir. Genellikle sade olarak içilmekle beraber, isteğe göre süt, şeker veya limon ile farklı bir lezzet katılarak içilebilinir.

Paraguay Çayı ve Sağlık

Doğal bir besin kaynağıdır. Kanı temizleyici, kalbi rahatlatıcı, saçları kuvvetlendirici, gelişme bozukluklarını giderici, zihin açıcı, iştahı kontrol edici, yorgunluk giderici, stres azaltıcı, mide iltihabını ve uykusuzluğu giderici olduğu söylenmektedir.

100 Gram Yerba Mate İçinde
Kalori
Protein
Glükoz
Vitamin B1
Vitamin B2
Vitamin PP
Potasyum
Bakır
Magnezyum
Mangenez
28.80 Kcal
3.10 g
3.30 g
.55 g
.90 g
3.15 g
302.00 g
.30 g
90.00 mg
36.50 mg

Source: Cruz De Malta
Genel Özellikler
Su Ekstraktı : % 36,1 – 46.7
Ether Ekstraktı : % 5,57 – 9,10
Alkol ekstraktı : % 24,10 – 39,75
Toplam Şeker : % 7,4 – 11.35
Sakaroz : % 3,6 – 6,9
Nitrojen : % 1,85 – 2,60
Kafein : % 0,97 – 1,79
Tanen : % 7,55 – 11,00
Selüloz : ~ %22,10
Kül : % 5,07 – 6,60
Su Ekstraktından Kül : % 2

valla dün bi arkadaşla konuştum
1 ayda tam 9 kilo vermiş şu 5i bi yerde çayıyla
sabah aç karnına 1 litre içimiş başkada bişey yapmadım zaten iştimi kesti dedi tamamen bende sordum emzirenler kullanıyo mu diye oda kullanmıyo dedi
ama ecrinde sabah öğle akşam emiyo bi zararı olur mu avcaba ki içsek

zeynepcim ben içiyorum mate doktor vermişti özellikle akşam yemeğinden sonraki ara öğünümde verişti tadıda çok kötü değil

evet iyi gidiyo çok şükür allah bozmasın sende bu motiveyle bi daha bozmassın canım kilo verdikçe veresi geliyo insanın

ay inşallah yaa.bi daha yemem..

evet ya lağzım oluyo.hem çocuklarımızda büyüdü öyle doktora gidemiyoz.evde tartı çocuklar içinde iyi oluyo.artık yürüyorlar.tartıya kendileri çıkıyo.iyi oluyo.
ama evet dışarı buz.havalar ısınacakmış artık ohh kurtuluyoz.

şimdi aklıma geldi ben gece uyanıp 5 adet çokomel yemiştim, ne yapim kızlar:78::26:
ben zaten gece yemelerimden kilo almıştım.

ayy hadi yaa..valla ben dün cazalıydım bişi diyemeyecegiminşallah son olur

fatma rüyandamı gördün kız çokomeli ben kalkıp tuvalete gitmem gece uykum bölünecek diye yürüyüş yap canım yakarsın yediğin çokomelleri

ayy.bazen bende gitmyom wc ye.

ben bu hafta zor veririm her yerim şişt, ödem oluyorum ben regl olucam bu hafta fazla bile çıkarım ben

olsun serap.3-4 gün sonra atarsın inşallah.evet ödem toplanıyo ister istemez.ben yinide iyi dikkat et.

yok yok anladım sana bişey olmazhatta sen vermişsindir bile kilo.anıcım ye tatlıları bi güzelde kilo ver..bak sabah bi tartıl kesin gitmiştir.

afyet olsun.valla kaçamak demeyin..ben bilmem emmii.az ye bari kızz..bi yerin şişmesin

günaydınlarrr....
elma sirkeli suyumu içtim..
sabah 2 dilim ekmek
3 zeytin peynir yumurta
1 fincan çay..2bardak su...
afiyet olsun.bacım yazdım amagörmedin.yada eskiyi okumuyon.ticker için değişteriyimde.sana sakla dedigim linki ver düzelteyim.hani sıkkulanılanlara ekle demiştim.bulamazsan eski sayfalarda ekle diye linki vermiştimya onu bul bari.

ayy ayı bended evar göbek duruyo.basenlerden veriyom gibi geliyo banada.tabi az gitti göbek ama.daha var yaa.

kızlar ara öğün incir yesem olarmıki???
kayısı yok evde:26:
2 tane ye bari bacım.

makarna ben yiyorum zeynep.haftada bi kez hak tanıdım kendime.yarım taak yiyorum.makarnayı bende çok severim.bişey olmaz ye canım.
bu arad teşekkürlerr..ohh ne güzel kilo vermek.

evden uzaklaştıramıyorum çocuklar yiyor ama benim kendime engel olmam gerekiyor, diyet yaptığım sürede gece kalkmalarım olmuyordu ama reglim yakınya ondan sanırım ama bir daha olmayacak.

kızlar şu mate denilen bitkide acayip yağ yakıyormuş
acaba emziren anneler içebilirmi.
hoş ipeğin emdiği günde 100 cc etmez ama olsun

evet onu bendeduydum.hani 5 i bi yerdeler varya.işte o 5 tanesinin biri bu mate çayı.bildigim kadarıyla emzirenler için yasak..
yada bilmiyorum.aktarcılar bu karışımı hazırlayıp veriyorlar.ezberlemişler adamlar yaa..ben yeşil çay alınca 5 ib biyerdede yapıyoz dedelir.yok kalsın dedim

besıbıyerde emzırırken ıcılmıyor ama mate ıcılıyor sanırım baksana serabın dr vermıs

zeynepcim ben içiyorum mate doktor vermişti özellikle akşam yemeğinden sonraki ara öğünümde verişti tadıda çok kötü değil
ben aksam yemegınden sonra daha yemıyorum 7 de yemek olayı bıtıyo benım ıcın.
ama yemekten sonra yatmadan ıcebılırım
pekı bunu doktor emzırdıgını bıle bıle werdı dımı
demek emzırenlerde ıcebılıyor.

aktardan mı alıyoruz nasıl tedarık edılıyor kendımızmı demlıyoruz bı anlatsana bacım şu işi.

mat çayını bi araştıralım bakalım.emzirelner içiyorsa onudaalalım.benimkide çok emiyo..

kızlar besıbıyerde olmaz ama şu mate yı emzırenler ıcebılıyor demek

ben alıyım bugun
emdıgı zaten 3 kere taş çatlasın 5 dk

mat çayını bi araştıralım bakalım.emzirelner içiyorsa onudaalalım.benimkide çok emiyo..

kız diyom ya ipek taş çatlasın 3 kere en fazla 3-4 dk emiyorduk. gıdım gıdım. sütüm çok az.

ama mate yi bakıyım bı netten. form çaya ara verip mate ye baslıyım. vücüt alışmasın. dönüşümlü içerik bi bakam netten dur

ne yaptığımı sabah kalkınca anladım ama gece kendime dur diyemedim

sende çok az yiyon bacım ya, hasta falan olayım deme de mazallah

bu göbücükler nasıl gitcek bende bir yolunu bulamadım

kızlar ara öğün incir yesem olarmıki???
kayısı yok evde:26:

olar bacım bende hurma yiycem şimdi.

kötü bişiy yaptım bacım, ama bugün telafi ediciim

kiraz saplı form çayı içiyorum reglim geldi gelecek ödem olmaz inş.

canım bana doktor kendi verdi emzirenler içebilir dedi sormuştum özellikle
sıcak suya atıp demlenince süzüp içiyorum içinede çubuk tarçın at dedi bana birde

SORU
Çaylarınızda "emziren annelerin doktora danışması" tavsiyesi bulunmakta... Bu durumda, çayı kullanıp kullanmamakta tereddüt ediyorum. Katkısız olduğuna göre, neden doktora danışmak gerektiğini söylüyorsunuz?

CEVAP

Ürünlerin % 100 doğal ve katkısız, yani hiçbir kimyasal madde içermemesi hususunda kesinlikle şüphe taşımayınız. Emziren annelerin doktora danışması hususunda not koyduğumuz tek çaydır. Bunun nedeni de sinameki yaprağı içermesidir.

Diğer bitkisel çaylarda böyle bir uyarı zaten bulunmamaktadır. Bakanlık bu uyarıyı, Form çaylarının sinameki içermesinden dolayı özellikle istemektedir. Form çaylarının formülasyonunda kullanılan birçok bitkinin yanında yer alan sinameki bitkisi, bağırsakların çalışmasını sağlayan bir bitkidir.

Sinameki bitkisi içerisinde yer alan sennozit adı verilen etken madde, bağırsak floralarını uyararak boşaltım sistemini harekete geçirir. İşte bu etken maddeyi içeren sinameki, kullanımında çok hassas olunması gereken, ölçümlemeden asla ve asla formülasyona katılmaması gereken bir bitkidir. Çünkü sinameki içerisinde yer alan sennozit adı verilen etken maddenin ölçümlenmeden yüksek oranda kullanılması, kişinin bağırsak floralarının zaman içerisinde işlevselliğini kaybetmesine, kişinin boşaltım için bu bitkiye muhtaç olmasına ve zamanla metabolizmada çok büyük tıbbi problemlere yol açabilir.

Bu nedenle, karışık bitki çayının içerisinde kullanılan sinameki bitkisi ölçülmüş ve günlük önerilen kullanıma binaen doze edilmiştir. Bu bağırsak etkinliği, emziren annellerde sütü vasıtası ile bebeğe de geçebileceği için, bu uyarının konulması zorunludur. Ama diğer bitkisel çaylarla ilgili böyle bir konu yoktur. Bu nedenle gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

kızlar burda sadece sınamekı tuketılmemesı gerektıgı yazıyor. nedenlerı de acıklanmıs.
dıgerlerını tuketebılırsınız dıyor.
benım ıctıgım form cayın ıcınde sınamekı war ve gercekten ınanılmaz bagırsak calıstırıyor.
ona ara verıyorum ben korktum sımdı

derin akşam nerdeyse hiç emmedi bile bırakcak sanırımmm bazen aklına geliyo saldırıyo bazen istemiyo bu kız yahuuu

canım bana doktor kendi verdi emzirenler içebilir dedi sormuştum özellikle
sıcak suya atıp demlenince süzüp içiyorum içinede çubuk tarçın at dedi bana birde

aktardan mı alıyorsun.bende alayım bugun madem şu mate yi.
sinamekili form çayınıda bırakayım madem çok zararlıymış baksana. onun yerine mate içerim.

ne kadar suya ne kadar koyuyosun ölçüsü ney? 1 tarcın cok degıl mı pekı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…