günaydın fıstıklar
dün gece uyuyamadım o yüzden geç kalktım.
çok sıkıldım eşimle her konuda tartışır olduk doğru düzgün konuşamıyoruz benneyaptımki
benim bi önceki gittiğim dr da söylemedi oda tam dayaklıktı (senlik yani volsecim)hiç böyle şeyler bu dr harikaaa zaten evet çiğ etde yeme çiğköfte falan dedi hatta çiğ eti bile eldivensiz elleme dedi..
selam kızlar
slm kızlar nasılsınz ben hala kara kara dusunuyom
inşallah güzel haberlerle gelirsiniz.. test sonucu hemen çıkıyor mu bilmiyorum ama cok heyecanlı bi durum bizimki de haftaya...benim şimdiden ödüm patlıyor...:bbo:
inşallah cnm saol herhalde ense kalınlığını ultrayondan ölçüp söylüyordur kan sonuçları geç çıkıyordur. di mi kızlar?
benim de diş etlerim sızlıyor.. Hayatım boyunca hiç olmamıştı.. sositososito
Ben internette araştırdım, Kalsiyum değil, Flor eksikliğinden kaynaklanıyormuş. Flor normale zehirli bir madendir ve doğada serbest halde bulunamaz. Bu yüzden floru tuzlar şeklinde alabilriiz. Bu da neyde varmış? Sularda ve deniz ürünlerinde.. Yani yine işimiz balık'ta.. Ben de pek sevmiyorum ama mecbur fosfor ve flor kaynağı olarak yemek zorundayım. Haftada 1 yemek gerekiyormuş..Böyk!:sinifsinif:
Bebek için neler yapıyoruz dimi yaa sadece ben olsam amaaan derdim şimdi olmuyor o yiyemiyor kendi..ben de onu besliyorum kaydirigubbakcemile3
aaaaaaa.. :O :1no2: sucuk ve sosis pişmiş yedim ben hem de çok mafoldumben
canım yaaa çok sinir oldum şimdi kendime lÇok üzgünüm çoook lütfen bu kadar sıkma canını. pişman oldum wala yazdığıma ne bileyim:sinifsinif: ben bilginiz olsun die yazmıştım ama sende çok takma ne olur gerekirse dr ara bi sor için rahat etmesi açısından ama zannetmiyorum sana niye elledin niye yaptın dicek özür dilerim hakikaten seni üzmek istemedim hiçbirinizi yani
Selam Kızlar...
Az önce eczaneye gittim karın çatlakları için krem aldım. Eczacı kadın ısrarla güneş koruyucu önerdi. Önermekten de öte "yerinde olsam en çok buna önem veririm" dedi. Şimdilik almadım ama kafama takıldı. Anacım 49 tl dediCADIARZU Var mı güneş koruyucu kullanan. Normalde de kullanılmalıymış ama hamilelikte önemliymiş.
doğum parası da nedir ya? şirketin özel doğuma verdiği para mı? siizn şirkete has mı?yoksa maaş gibi bişi mi?yarencim evet kapatmıştık ama sende doğru şeyler yazmışsın o yüzden cvp hakkı doğdu bana :)))fakat sorun benim burda çok yeni olmam daha 4 ay oldu başlayalı ve istediği anda çıkartabilir ayrıca işe girerken düşünmüyoruz henüzbebek demiştim ondan dolayı ezik duruyorum yoksaaa tozu dumana katarımda ama onun içinde bebeğimin katili olamam.ayrıca doğum parası 7.aya kadar çalışırsan 1,500tl alıyorsun az para değil bu zamanda bizm gibi çok borcu olan birisi için helee bebeğimin biok masrafını karşılar en azından napalım ya gittiği yere kadar işteee
biz de geçen hafta öyleydik. benceee.. hani biz şimdi hamileyiz diye kendimize biraz daha dikkat eder olduk, ev işlerini falan biraz erteledik ya benimki erkeklik triplerine girdi gibi.bir de baba olacaklarının sıkıntısı ve bebeği biz hissettiğimiz için oluşan kıskançlık..onlarında psikolojileri bozuluyor velhasıl..güzelce açıklayınca,az biraz da naz yapınca, biraz gözyaşı kuzu gibi oluyorlar tatlım.. sıkma canını.....
kızlar benimde diş etlerim kanamaya başladı fırçalarken sanırım yeterince kalsiyum alamıyoruz.
snm cim nasıl olmuş cetvel gözüküyor di mi demek ben 3 aydır süt emziriyordumkaydirigubbakcemile3
doğum parası da nedir ya? şirketin özel doğuma verdiği para mı? siizn şirkete has mı?yoksa maaş gibi bişi mi?
kedinin dışkısı ile toprağa atılan ve 24 saat içerisinde bulaşıcı özellik kazanan parazitler beslenme sırasında (örneğin otlaklarda) sığır, koyun, inek gibi hayvanların sindirim sitemine geçer. daha sonra buradan kas dokusu içerisine geçerek hayvanı enfekte eder. böyle bir hayvanın eti pişirilmeden ya da az pişirilerek bir insan tarafından yendiğinde doğrudan olarak o insanda da enfeksiyona sebep olur. bir başka bulaşma yolu da toksoplazma bulunmakta olan toprakla temas etmiş meyve ve sebzelerin ideal biçimde yıkanmadan yenmesidir.
görüldüğü gibi toksoplazma insana 3 esas biçimde bulaşabilir.
enfekte bir kedinin dışıkısı ile temas edip daha sonra bu temasın gerçekleştiği eli yıkamadan ağıza götürmek
enfekte bir hayvanın etini iyice pişirmeden yemek
paraziti barındıran bir besin maddesini iyice yıkamadan yemek
insanlarda bir bulaşma yolu daha vardır:
enfekte bir anne adayından gebelik sırasında bebeğine bulaşması
Cnm topraktan hayvanlara onların etinin az pişmesinden de insanlara diyor ama zaten sen çiçek ekmişsin o toprakta kedi pisliği olsun sanmıyorum.Ayrıca biz çok evhamız cidden kızlar ya eskiden kadınlar 9 aya kadar tarlalarda çalışıyorlarmış evde de kendileri doğuruyorlarmış.
Cnm dışarıya akşamüstü çıksak olmuyormuymuşkaydirigubbakcemile3 49 tl bu ne çok pahalı en iyisi netten doğal yollardan güneşten korunmayı araştırmak meyve sebze olayı yanikaydirigubbakcemile3
ayy ben tamamen yanlış anlamışım sanırım :) güneş kremi çatlaklar için değil de, güneş için demiş eczacı heee :) sırnaşık şey
doğum parası : devlet memurları doğum parası almıyor çünkü onlar zaten doğum izninde normal maaşlarını devletten alıyor. özel sektörde çalışanlar ise, şirketlerinden doğum izni esnasında maaş almıyorlar fakat bunun yerine sgk doğum parası ve süt parası diye bir miktar para veriyor..yani maaşını şirketinden değil, sgk dan alıyorsun. ama sadece 1 defaya mahsus mu onu bilmiyorum. benim arkadaşım her ay normal maaşım gibi alıyorum demiştii..
bunun için gerekli evrakları da sağolsun volescim bi ara yazmıştı.. buradan bakabilirsin.
Çalışan Anneler İçin: Doğum İzni İçin Gerekli Evraklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?