2010 Şubat Anneleri

Selam Kızlar...
Az önce eczaneye gittim karın çatlakları için krem aldım. Eczacı kadın ısrarla güneş koruyucu önerdi. Önermekten de öte "yerinde olsam en çok buna önem veririm" dedi. Şimdilik almadım ama kafama takıldı. Anacım 49 tl dediCADIARZU Var mı güneş koruyucu kullanan. Normalde de kullanılmalıymış ama hamilelikte önemliymiş.

günaydın fıstıklar
dün gece uyuyamadım o yüzden geç kalktım.
çok sıkıldım eşimle her konuda tartışır olduk doğru düzgün konuşamıyoruz benneyaptımki

biz de geçen hafta öyleydik. benceee.. hani biz şimdi hamileyiz diye kendimize biraz daha dikkat eder olduk, ev işlerini falan biraz erteledik ya benimki erkeklik triplerine girdi gibi.bir de baba olacaklarının sıkıntısı ve bebeği biz hissettiğimiz için oluşan kıskançlık..onlarında psikolojileri bozuluyor velhasıl..güzelce açıklayınca,az biraz da naz yapınca, biraz gözyaşı kuzu gibi oluyorlar tatlım.. sıkma canını..

benim bi önceki gittiğim dr da söylemedi oda tam dayaklıktı (senlik yani volsecim)hiç böyle şeyler bu dr harikaaa zaten evet çiğ etde yeme çiğköfte falan dedi hatta çiğ eti bile eldivensiz elleme dedi..

çiğ köftede mii delikafadulden dün akşam yedim, öncesinde de yedim, üstelik de çok severim. ne olcek şimdi bi daha yiyemeyecek miyim mafoldumben

selam tatlım, naber?

slm kızlar nasılsınz ben hala kara kara dusunuyom

canım dr endişelecek bişey yok demiş ya, neden hala düşünüyorsun. hem neden başka dr'a gitmedin ki hala. pazartesiye kadar 2 gün var daha...

ayy cnm bende balık yiyemiyorum walla zaten sevmezdim şimdi hiç sevmiyorum.ceviz badem yiyiyorum et yiyeyemiyorum diye dr bana baklagil tüketmemi söyledi.

aaaaaaa.. :O :1no2: sucuk ve sosis pişmiş yedim ben hem de çok mafoldumben

Cnm walla benim dr ilkgittiğim gün yasakladı sizinki yasaklamadımı?fisfisfis Hatta pizza çok sevmeme rağmen 3 aydır yiyemiyorum.mirmirmirmir

Yarencim napayım cnm ya işte insan birkere yaşayınca aynı acıyı tekrar yaşamaktan korkuyor.:çok üzgünümr da bırak artık evhamı diyor bende kendi kendimi zorluyorum bunun için ama olmuyor.elde olan birşey değil.Allahıma dua ediyorum sürekli uzun ömürlü olsun diye inşallah sizlerinde duasıyla iyi haberlerle gelicez saolun cnm desteğiniz için.bulantı geçmesi iyi oldu tabi o ayrı:kedi:

hayır lütfen rica ederrim salı gününe kadar beklerim.Annemle konuştum az önce akşama kadar toprak içinde çalışanlar var olsa onlara olurdu onlar napsın butün gün tarlada dedi bide azarladı bu kadar evham yapma sakındığın göze çöp batar dedi haklıda aslında ota poka stres yaparsam vay halime sakin olmalıyız galibaa

Cnm dışarıya akşamüstü çıksak olmuyormuymuşkaydirigubbakcemile3 49 tl bu ne çok pahalı en iyisi netten doğal yollardan güneşten korunmayı araştırmak meyve sebze olayı yanikaydirigubbakcemile3

biricik güneş kreminin çatlaklara iyi geldiğini hiç duymamıştım. benim evde var, geçen sene yığın paraya almıştım ve 1 kere kullandım sadece. bu sene de kullanamadan, bozulacak diye üzülüyordum. iyi geliyorsa kullanayım da israf olmasın bari :)

canım dr endişelecek bişey yok demiş ya, neden hala düşünüyorsun. hem neden başka dr'a gitmedin ki hala. pazartesiye kadar 2 gün var daha...[/QUOTE]

canım aradım yarın gel dedı ufff endıseleneck bı durum yok dedı ama bunu gelde anlat bana napım benn baska bı doktora gıtmeye cesaretım yok bu benım ıkıncı gebeliğim ılkını 3 aylıkken kaybettım yanı içimde olup bıteı anlatmam canım yaa

doğum parası da nedir ya? şirketin özel doğuma verdiği para mı? siizn şirkete has mı?yoksa maaş gibi bişi mi?

ayy ben tamamen yanlış anlamışım sanırım :) güneş kremi çatlaklar için değil de, güneş için demiş eczacı heee :) sırnaşık şey

aynen canım ya evde iş görmüyorsun deyip duruyor ama ne yapayım sanki keyfimden mi pis evde oturmayı kim ister ki... off biraz ilgiden başka ne istiyoruz ki :çok üzgünüm:

kedinin dışkısı ile toprağa atılan ve 24 saat içerisinde bulaşıcı özellik kazanan parazitler beslenme sırasında (örneğin otlaklarda) sığır, koyun, inek gibi hayvanların sindirim sitemine geçer. daha sonra buradan kas dokusu içerisine geçerek hayvanı enfekte eder. böyle bir hayvanın eti pişirilmeden ya da az pişirilerek bir insan tarafından yendiğinde doğrudan olarak o insanda da enfeksiyona sebep olur. bir başka bulaşma yolu da toksoplazma bulunmakta olan toprakla temas etmiş meyve ve sebzelerin ideal biçimde yıkanmadan yenmesidir.
görüldüğü gibi toksoplazma insana 3 esas biçimde bulaşabilir.
enfekte bir kedinin dışıkısı ile temas edip daha sonra bu temasın gerçekleştiği eli yıkamadan ağıza götürmek
enfekte bir hayvanın etini iyice pişirmeden yemek
paraziti barındıran bir besin maddesini iyice yıkamadan yemek
insanlarda bir bulaşma yolu daha vardır:
enfekte bir anne adayından gebelik sırasında bebeğine bulaşması

Cnm topraktan hayvanlara onların etinin az pişmesinden de insanlara diyor ama zaten sen çiçek ekmişsin o toprakta kedi pisliği olsun sanmıyorum.Ayrıca biz çok evhamız cidden kızlar ya eskiden kadınlar 9 aya kadar tarlalarda çalışıyorlarmış evde de kendileri doğuruyorlarmış.

doğum parası : devlet memurları doğum parası almıyor çünkü onlar zaten doğum izninde normal maaşlarını devletten alıyor. özel sektörde çalışanlar ise, şirketlerinden doğum izni esnasında maaş almıyorlar fakat bunun yerine sgk doğum parası ve süt parası diye bir miktar para veriyor..yani maaşını şirketinden değil, sgk dan alıyorsun. ama sadece 1 defaya mahsus mu onu bilmiyorum. benim arkadaşım her ay normal maaşım gibi alıyorum demiştii..

bunun için gerekli evrakları da sağolsun volescim bi ara yazmıştı.. buradan bakabilirsin.

Çalışan Anneler İçin: Doğum İzni İçin Gerekli Evraklar

aslında kozmetik ürünü diye normalde kullandığım güneş kremini şimdi kullanmıyorum ben.
özellikle ilk üç ay çok önemli kozmetik ürünleri zararlı, makyaj malzemelerinden de sadece rimel kullanıyorum

doğum parası değil o yani doğum yardımı gibi anladım ilk başta ama şimdi ne demek istediğini anladım.
Ben özel sektörde çalışıyorum 4 aylık iznimde şuan aldığım maaş burda asgari ücret gibi gözüküyor ama daha fazla alıyorum izinli olduğum sürece her ay sgk dan asgari ücret olan maaşımı alıcam + geri kalan farkı ise iş yerim sigortada tam göstermediği için aradaki farkı iş yeri ödeyecek bana .
Zaten iş verenin derdide burda başlıyor 4 ay çalıştırmadan maaş farkını ödüyor ya derdi o

doğum parası da nedir ya? şirketin özel doğuma verdiği para mı? siizn şirkete has mı?yoksa maaş gibi bişi mi?

canım işyeri ile ilgili değil devletin ödediği bi para nikah parası,askerlk parası gibi bişiy hamileyken çalışıyosan ve dr raporu ile doğuma gidersen doğumdan önce sonra 2 raporlu olursan yani bu parayı hak ediyosun

gerçekten aradaki farkı şirketin ödeyecek mi? bizim şirketin böyle bişey yapacağını hiç sanmıyorum..

aynen canım katılıyorum şimdi herşeyi okuyup dinliyoruzda ondan böyle eskiden nerde int.dr filan rahat olun sadece dikkat o kadar

kızlar maydonoz da düşüğe sebep olduğu için yasaktı ya, ilk 3 ay dan sonra hala yasak mıdır acaba? ben çok severim ve böyle avuç avuç yemek istiyorum. hani 3. aydan sonra düşük riski ortadan kalkıyor ya ondan sordum..

Cnm dışarıya akşamüstü çıksak olmuyormuymuşkaydirigubbakcemile3 49 tl bu ne çok pahalı en iyisi netten doğal yollardan güneşten korunmayı araştırmak meyve sebze olayı yanikaydirigubbakcemile3

Walla ben de öyle dedim. Yaz bitti zaten bir yere gitmicez nasılsa dedim. Bütün gün ofiste geçiyo dedim... Onlarla alakası yok canım yaz kış kullanman lazım lekelenme olmasın diye dedi. Bilgisayar ışığı bilmem ne bilmem ne saydı durdu....Benim cildim çok müsaitmiş şimdiden benler çiller varmış:umursamaz:

Ama iyi haber onun önerdiği ürünü G.G de buldum 13 tl. Hem de bi sürü hediyesi var yanında. Bana çilli dedi birde gidip ondan mı alcam beekaydirigubbakcemile3

ayy ben tamamen yanlış anlamışım sanırım :) güneş kremi çatlaklar için değil de, güneş için demiş eczacı heee :) sırnaşık şey

Hamilelikte cildin koruyucu tabakası kayboluyormuş... Hamilelik lekeleri oluşuyormuş ya onları önlemeye yönelik canım.

Canım bu forumda biri doğum parası alabilmek için doğumu devlet hastanesinde yapma şartı var demişti. Aslı var mı acaba onu da öğrenmemiz lazım.

Bilen var mı arkadaşlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…