2010 Şubat Anneleri

yarencim sol tatlım geziyoz valla.aryacım takvim değişmiş benim yaptığımı eklememiştin

cnm evet geçmişte adını andım okumadın sanırım benim takvim gözükmüyormuş öyle dedi snm bende benimkinin aynısından yapmasını istedim ama emzirmeyle ilgiliymiş benimkisi olmuyormuş o da bunu yapmış cnm o zaman ben senin dediğini anlamamıştım cnm yazı olarak emzirmeyle ilgili birşey yazıyor sanmıştım umarım kırılmamışsındır cnmopuyorumnanaktan

maliyeye şikayet edebilirsin.ama bence şimdiden konuş aklında şüpe varsa ben 3 yıldır calışıyorum eğer vermeyiz derlerseki benden önce çalışana verdiler o yüzden banada vereceklerdir.3 yıllık tazminatımı ve 4 aylık doğum izin paramı ver çıkar diyeceğim çünkü hamile kadını işten çıkartamazlar cinsiyet ayrımı ve psikolojik baskıya gisiyor ve iş verene güzel bir ceza kesiliyormuş.bence bi fırsatını bulup muhasebe sorumlun ile konuş hatta

maaş farımı ödiyeceksiniz dimi sorun yok şaret ödenmiyecek ise ssk mı tam yatırın sgk tan paramı tam alayım de

iyiyz biz canım, çok şükür.senin de iyi olmana sevindim. bizim topiğin en küçük bebeği senin bebeğin olacak sanırım. doğumun şubata mı geliyor, marta mı?

dokturum şubat sonu olarak tarih verdi
evet en küçüğü benim olacak galiba
inş. sırayla doğacak bebişlerimiz.

ay kızlar deneme deneme.valla yaptım sanırım çizelgeyi.ama bi yanlışlık var gibi sat tarihimim yapacaktım aceba

slm kızlar ahhh ahh bu hak yiyen patronlar elbet birgün cezalarını bulacaklar ama insan çalışıp bir emek veriyosa bunun karşılıgını datam almak istiyo ben 1.5 yıldır aynı yerde çalışıyorum ve giriğimden beri ssk yapılmadı hep ertelendi 1-1.5 ay kadar önce ssk dan dogum parası alabilmem için ssk nın aynı yerde en az 6 ay çalışıyor olarak gözükmesi erektiğini ögrendim son bir kez daha ssk mı yapmasını istedim bana verdiği cvb ssk yı yaparsam maaşından keserim bana ne kalacaksa artık verdiği kuş kadar bir maaş zaten oooff sinirlendim yaa

bazı işverenler çok bencil oluyor
insanın işe ihtiyacı olmasa çıkası geliyor
ben şuan evdeyim evlenmeden önce 5 sene iş hayatım olduğu için anlıyorum sizi
Allahım yardım etsin .

yok canım neden kırılayımkaydirigubbakcemile2

yuhh vallaa ya. ne demek maaşından keserim.. insanı çileden çıkartıyorlar bunlar.. sanki analarının karınlarından patron olarak doğrular. eğer babadan zengin değillerse, eminim hepsi bizim geçtiğimiz yollardan geçti, ama ne çabuk unutmuşlar işçi oldukları günlerii..Rabbim tek tek hesabını sorar inş..

ayy ben dayanamıyorum bu insanlar versene iş yeri bilgilerini sen şikayet etmiyorsan ver ben edeyim pislikler nefret ediyorum böyle insan sömürenleden

bende bişiy merak ediyorum özelde ssklı olrak bir mikta parar ödeyerek doğum yapılıyorya peki bu rapor parasını gene alma hakkımız oluyormu

hastanenin ssk ile anlaşması var ise verdiği doğum raporu geçerli.

hastanenin anlaşması yoksa bile özelden gitsende onlar ayarlıyor analık parası için alabiliyosun benm aynı durum başımda çünküü

neyse ya, hepimiz gerildik patronların yüzünden.. inş hepimiz birgün kendi işimizin başında oluruz kızlar..

arkadaşım senin kendine baktırman için 1 ay ssklı gözükmen gerekli ilk olarakta 2.olarakta 90 gün yani 3 ay aynı yerde çalışman gerekli 6 a değil bence kendini ssklı yaptırmaya bak onlar anlamaz doğum parası alıcam 2 600 falan az değilki

bende bişiy merak ediyorum özelde ssklı olrak bir mikta parar ödeyerek doğum yapılıyorya peki bu rapor parasını gene alma hakkımız oluyormu

raporunu devlet hastanesi verir ve onaylarsa istediğin yerde doğumunu yapıp alabiliyorsun paranı.

bencede bi sor bakalım birlerine ama şirketlerin bi çoğu bunu ödemiyor ben daha hiç şahit olmadım burda ödeyenine.

zannetmiyorum canım 4.000 tl doğum parası alan duymadım. devlet karşıladığı için bunu ödeyeceği miktarda tabiki devlete gösterilen maaştır.offf amma karıştı bende muhasebeden koptum tabi yıllardır özel şirketlerde olduğum için eski bilgiler üzerinden hareket ediyorum belkide değişmiştir.

papatyacım tickerin bebeğin yaşı olarak gözüküyo pregnancy bölümünden yapman lazım sen baby age bölümünden yapmışsın sanırım... bebeğin doğalı 13 hafta olmuş gibi olmuş...

elifcim benim sigortam maaşım üstünden yatıyo da onun için ben anlamaya çalışıyorum ne kadar alacağımı... neyse o günler gelince görürüz...

hastanenin anlaşması yoksa bile özelden gitsende onlar ayarlıyor analık parası için alabiliyosun benm aynı durum başımda çünküü

anladım canım bana özelde yaparsan alamssın dedilerdide bende napıcam bilmiyorum şevket yılmaza gidiyorum kontrole ama hala doğumhanesi kapalı açılır inş.

kızlar söylüyorum işte muhasebeci olaraktan doğum parası olarak günlük kazancının 2/3 sidir.örneğin günlük 30 tl kazancı olan sigortalıya ssk 20 tl analık parası ödeyecektir.gebelik iznide 16 haftadır doğumdan önce 8 doğumdan sonrada 8 haftadır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…