2010 Şubat Anneleri

gerçekten aradaki farkı şirketin ödeyecek mi? bizim şirketin böyle bişey yapacağını hiç sanmıyorum..

canım benim bildiğim şirketten nakit bi para almıyorsun haa ssk ya ödeme yapıyormu ayrıca bilmiyorum ama bu 4 aylık raporun bittikten sonra ssk müdürlüğüne gidip nakit olarak toplu bi şekilde alıyosun geçen ay aldı arkadaşım daha 1,460 tl

ywmwk yiyip geldik kızlar insallah bu yemek midemde durur offf bikac saat bi gecse bulantı ve kusma olmadan dua edin :Saruboceq:

bende bişiy merak ediyorum özelde ssklı olrak bir mikta parar ödeyerek doğum yapılıyorya peki bu rapor parasını gene alma hakkımız oluyormu

ay cnm onu bende çok merak ediyorum çok seveim bende yarın unutmazsam dr sorayım

tatlım eczacılar sattıkları üründen komisyon alıyorlar hepsini katmıyorumda bazıları abartıyıor ürünü satmak için.ben çiller ve lekeler için bir formül biliyorum zaten öyle ürünler bana dokunuyor cildim çok hassas.yumurta akına limon sıkıyorsun birkez yüzüne sürüyorsun kuruyor geriliyor hatta ağzını açamıyorsun bile sonra yıkayıp tekrar sürüyorsun yine kuruyor ve son kez daha yani 3 kez bunu hafta da 2 kez yapıyorsun benim annem lekelerini bununla hafifletti öneriirim

toksoplazma denen bir hastalık bu . özellikle çiğ et yiyen kedilerden geçiyor.. kedi mamasıyla beslenenlerden geçmiyormuş.. bebeğe zarar veren bir bakteri türü... biraz daha bilimsel açıklaması şakkıdı
Bebek için riskleri nelerdir?
Hamilelikleri sırasında toksoplazma enfeksiyonuna yakalanan kadınların sadece %30-40'ı bu hastalığı bebeklerine geçirirler.

Annedeki enfeksiyonun bebeği de etkileme riski gebelik yaşı ile direkt ilişkilidir. Bu risk gebeliğin son trimesterında daha yüksektir ve %70'le kadar ulaşabilirken bu oran ilk trimester enfeksiyonlarında %15'ler civarındadır. Ancak ilk trimesterda bebeğe enfeksiyon geçme olasılığı düşük olmasına rağmen bebekte yaratacağı zarar daha fazladır.

Bir başka deyişle son 3 ayda bebeğe enfeksiyon geçmesi daha kolay ancak zarar yaratma olasılığı son derece düşükken, ilk 3 ayda çok zor geçen enfeksiyon daha ciddi sorunlara neden olmaktadır.

Erken dönemde görülen toksoplazma düşük ya da ölü doğumlara neden olabilir. Toksoplazmanın diğer etkileri ise beyin hasarı, beyinde su toplanması (hidrosefali), görme ve işitme bozuklukları, gelişme geriliği, zeka geriliği ve epilepsi gibi sinir sistemi bozukluklarıdır.

aaaaaaa.. :O :1no2: sucuk ve sosis pişmiş yedim ben hem de çok mafoldumben
evet canım onlarıda tüketmemek gerekiyoe dikkatli ol bundan sonraa
slm kızlar nasılsınz ben hala kara kara dusunuyom

gerçekten aradaki farkı şirketin ödeyecek mi? bizim şirketin böyle bişey yapacağını hiç sanmıyorum..

eli mahkum ödiyecek tabii o zaman tam göstersin sigortaya bende yarı iş yeri yarı devlet uğraşmıyayım.ama benden önce doğum yapan arkadaş vardı o devam etmedi işe ama her ay aradaki fark için gelip parasını alıyordu.

klava:klava:klava: valla oklava ile kovalarım bunları hele bi vermesinler

1460.00 tl 4 aylık maaşıdır arkadaşının.benim söylediğim iş yerim benim maaşımı devlete asgari ücret gösteriyor yani 500 MÜ 550 Mİ nedir ama ben daha yüksek alıyorum atıyorum.doğum da 500 ü sgk dan kalan 500 ü de işyerimden alacağım.sigortaya tam göstermediği için hepsini sgk tan alamıyorum.hatta iyi aklıma gelmişken bugün müdüre bi sorayım sorun olmayacak dimi aksi taktirde uyuzluk yapayım çıkartsın beni işine gelmiyor ise 3 yıldır çalışıyorum boşuna sürinmiyeyim o parayıda alacağım için çlışıyorum .

ywmwk yiyip geldik kızlar insallah bu yemek midemde durur offf bikac saat bi gecse bulantı ve kusma olmadan dua edin :Saruboceq:

kusma isteğin geldiği zaman ağzına şeker falan atsan bazen bende işe yarıyor bazen banamısın demiyor ama olsun.akide şekeri aldım evde-işte birde çantamda var bazen iyi geliyor dene bi istersen

muhasebeci arkadaşlar bunu daha iyi bilir bişey diycem şimdi elifin arkadaşı 1460 almasının sebebi maaşı tam gösterilmediği için mi? yani 1000 tl maaş alan biri tam maaşı gözüküyosa sigortadada 4000tl mi alıyo... sanmam devlet hayatta bu kadar para vermezzz iş yeri verebilir ama bişey diyemem

selam kızlar.eee hep dogum paralaraı falan konuşmuşsunuz.e hadi bakalım inşallah alırsınız.....

ben griptenmi ne bi uyuşukluk var üstümde uyku geliyo hep bu saatlerde.......kendime zor geeliyorum....

ben yine yiyecek birşey bulamadım kendime oyy düşünüp duruyorum ne yesem diye......

kusma isteğin geldiği zaman ağzına şeker falan atsan bazen bende işe yarıyor bazen banamısın demiyor ama olsun.akide şekeri aldım evde-işte birde çantamda var bazen iyi geliyor dene bi istersen

canım deneyeyim. aslında simdi midem fena reniee cigneme tableti alıyorum oda seker gibi ya aslında haklısın iyi gelebilir. Bir de bu aksam 2 saat vapur seyahati yapıcam off off insallah cok etkilenmeden giderim :Saruboceq:

günaydın canım hoşbuldum sende bursaya hoşgeldin canım hımm cumalıkızığa gelmişin oh oh ne güzel
evet canım burdan izmire gelin gittim.hoş buldum.
canım kestel tarafına gelmişsin sanırımm hadi hoşgeldin :)
evet canım kestel tarafı.
inşallah güzel haberler le gel canım
günaydın fıstıklar
dün gece uyuyamadım o yüzden geç kalktım.
çok sıkıldım eşimle her konuda tartışır olduk doğru düzgün konuşamıyoruz benneyaptımki
günaydın canımcım.
as canım
canım iyleşmedin mi hala.zemuszemus

yarencim sol tatlım geziyoz valla.aryacım takvim değişmiş benim yaptığımı eklememiştin

arkadaslar bu konuda İnsan kaynaklarında çalışan olarak sizlerle bildiklerimi paylaşayım.Eger maasınız sigorta tavanını geçmiyorsa 4,504.50 TL'yi maasınızın 2/3 ünü devlet size net olarak odüyor. Eger tavanı geciyorsa bazı sirketlerde gecen kısmı sirket oduyor bazıları odemiyor. Ama sizlerin asgari ücret üzerini şirket elden verdiğinden ordaki uygulama nasıl bilmiyorum. Hic otarz bir uygulama yapmadım. Umarım yardımcı olmusumdur...

canım cetvel olmadı mı :sinifsinif:

evet canım burdan izmire gelin gittim.hoş buldum.

evet canım kestel tarafı.

inşallah güzel haberler le gel canım

günaydın canımcım.

as canım

canım iyleşmedin mi hala.zemuszemus

biraz daha iyim sagol.bursa çok güzeldir.keyfini çıkar.

canım cetvel olmadı mı :sinifsinif:

yok anacıgım o yapıştır aktif olmayınca olmuyo.ya tekrar bide ben deneyeyem bakalım hangi siteden giriliyo...

hastanenin ssk ile anlaşması var ise verdiği doğum raporu geçerli.

iyi bari,sevindim buna.

sinemcim sağol. 2/3 ü öğrendiğimiz iyi oldu. peki tatlım, şirket kalan parayı ödemezse, itiraz edebiliyor muyuz? hoş gerçi diceksin ki şimdi, şimdiye kadar sigortan maaşın üzerinden yatmamış, itiraz etmemişşin, şimdi aklın başına geldi :) oof bu maaş üzerinden sigorta yaptırmama uygulaması ne iğrenç ya, resmen hak yiyorlar, haram olsun..

mrb kızlar nasılsınız
ben buğün biraz iyiyim çok şükür
ama zayıfladım galiba.
umarım herkes iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…