2010 Şubat Anneleri

hoşgeldin hayatım nereye geldin bursayaa
yıldırım kınalı karı bilirsin canım oraya değirmen önüne geldim.
fatoşcum benim yerimede derin nefesler çek içine ahh burda soluduğumuz hava rezalet ... orda bu nefeste esra içn diyip iki soluklan :sinifsinif:
sorma canım ya yaz başından beri ilk defa dün gece rahat uyumuşum. çekerim hayatım.
Kızlar gÜnaydın herkese nasılsınız bakayımm

günaydın canım iyiz sen nasılsın bakımzemuszemus

günaydın canım iyiyiz çok şüküğr seni sormalı sen nasılsın?

iyiym canım ne olsun gün geçirmeye bakıyorum akşamları rüyalarımda habire bebeğimizn cinsiyetiyle ilgili rüyalar görüp yorum yapmaktan fenalık geldi valla.hep erkek çocuk görüyorum geceleride çok uyanıyorum canımmm sositososito

güle güle kullan canım çok sevimli olmuş...

saol cnm senin bulantılar nasıl geçti di mi seninde?

hiç duymamıştım ben bunu ilkkez duydum şimdi hatırlamaya çalışıyorum acaba toprak elledimmifisfisfis

günaydın canım hoşbuldum sende bursaya hoşgeldin canım hımm cumalıkızığa gelmişin oh oh ne güzel

canım benim dr. biraz odun olduğu için beni bu şekilde uyarmamıştı (aklımda dövücem onu) ama söyledikleri çok mantıklı toksoplazma içn söylemiş olabilir belki bunu ben akıl edememiştim... onun için çiğ et falanda yasak zaten bizlere.... ben ona yordum...

canım bende duymadım hadi sebze meyveleri anlarımda diğerleri neden ama vardır bir bildiği herhalde

günaydınnn bizler iyiyiz sen nasılsın bugünn

idare eder canım valla iş yeri çekilmiyo sıcakta doğum iznim gelsede gitsem diyorumm kaydirigubbakcemile3

kızlar biz bugün ikili tarama testine gidicez... bu mübarek günde bizede dua edermisiniz sonuçlarımız güzel çıksın,inanın geceden beri gözüme uyku girmiyor çok stresliyiminşaALLAH güzel haberlerle dönerim...

toksplazma dan olabilir volescimin dediği gibi kızlar bakın bir yazı buldum

Çiğ ya da az pişmiş yenen etlerden ya da kedi besleyenlerde bakımı esnasında kedinin dışkısından insana bulaşan toksoplazma, gebelik esnasında enfeksiyon oluşmasına ve bu enfeksiyonun doğmamış bebeğe bulaşmasına neden olabilir. Herhangi bir aşısı olmayan bu enfeksiyonu gebelikte geçirme riskini azaltmak elinizdedir.

Enfeksiyon bebeğe geçtiğinde ne olur?

Birinci trimesterde anne adayının geçirdiği enfeksiyonun bebeğine geçme olasılığı az, fakat bebekte enfeksiyon oluştuğunda düşük oluşma ya da bebekte ciddi toksoplazma enfeksiyonu sekelleri görülme riski yüksektir. Gebelik haftası ilerledikçe enfeksiyonun bebeğe geçme olasılığı giderek artarken bebeğin geçireceği enfeksiyonun sekel (kalıcı bozukluk) bırakma riski de azalmaktadır. Bu kuralın istisnaları da vardır.

Toksoplazma anne adayından plasenta yoluyla bebeğine geçtiğinde bebekte göz enfeksiyonlarına (koryoretinit) ve buna bağlı şaşılığa ya da körlüğe neden olabileceği gibi, beyin dokusu enfeksiyonu oluşursa, doğumdan yıllar sonra ortaya çıkan sara hastalığının ve/veya zeka geriliğinin nedeni olabilmektedir.

Doğmadan önce enfeksiyonu geçiren bebeklerde doğumda sarılık, gelişme geriliği, çok sayıda lenf bezinin büyümesi, karaciğer ve dalakta büyüme, havale, beyin dokusunda kalsifikasyon (kireçlenme), hidrosefali (beyinde su toplanması), göz enfeksiyonu, mikrosefali (kafanın ufak olması), nörolojik gelişim kusurları gibi belirti ve bulgular gözlenebilmektedir.

Gebelikte toksoplazmadan korunmak için neler yapılabilir?

Öncelikle anne adaylarının bu enfeksiyonu geçirip geçirmediklerini bilmelerinde fayda vardır. Bu amaçla gebeliğin planlandığı dönemde ya da gebeliğin en erken dönemlerinde kanda toksoplazma IgM ve IgG ölçümleri yapılır. IgG'si pozitif olanların (çok yüksek pozitiflik olmaması koşuluyla) daha önceden enfeksiyonu geçirdikleri kabul edilir. Bu anne adaylarındaki antikorlar yeni bir enfeksiyona karşı koruyucu olduklarından gebelikte enfeksiyon geçirme riskleri olmadığı kabul edilir.

Herkes için geçerli olan genel gıda hijyen kuralları anne adayları için daha önem kazanır. Etleri iyi pişirerek yemek, meyve ve sebzeleri iyi yıkamak önemlidir. Anne adaylarının kedilerle yakın temasta bulunmamaları önemlidir. Özellikle dışarıda dolaşma alışkanlığı olan ev kedilerinin dışkılarında toksoplazma olma olasılığı çok yükselir ve siz ne kadar temizliğinize önem verseniz de herhangi bir şekilde bu parazit yumurtaları size geçebilir.

--------------------------------------------------------------------------------

dualarımız seninle canım hayırlı haberlerini bekliyoruz cinsiyetide belli olur belki hadi bakalım

Cumalıkızıkta annem bir süre öğretmenlik yapmıştı.yerimseniben

oraları güzeldir hele hele sabah kahvaltıları harika tavsiye ederim kızlarrr

dualarımız seninle canım hayırlı haberlerini bekliyoruz cinsiyetide belli olur belki hadi bakalım

oraları güzeldir hele hele sabah kahvaltıları harika tavsiye ederim kızlarrr

Ben hiç gitmedim annem gider gelirdi biz kendi okulumuza giderdik.

mydarling ALLAH razı olsun olsun canım hem güzel duaların hemde verdiğin bilgiler için ben bunu hiç bilmiyordum bilgilenmiş oldum:)))

umarım herşey yolunda gider canım...ben çıktım kızlar öptüm sizleri..

Kızlar yarın bizim evlilik yıldönümümüz. Ertesi gün de eşimin doğum günü. Birazdan hediye almaya çıkacağım. Tabii klasik bir hediye olacaktır ama normalde siz ne alırsınız özel günlerde eşinizze? Enteresan fikirleri olan var mı?

valla bizim burda sihirli kupalar var ben onlardan almıştım doğum gününde üzerine ikimizin resmini ve yazı yazdırmıştım harika bişey bardak simsiyah bişey sıcak bişey dökünce içien beyazlaşıyo ve resim ve yazı çıkıyo

ben şimdi gördüm yazdığını hafta sonu evdeki saksı çiçekleri için toprak aldım ve saksıları değiştirdim 10-15 dk toprakla haşır neşirdim.voles in yazısında toprak değilde kedi ile ilgili önlem alın demiş dr sormalıyım ne demek ya şaşılık falan böyle şeyler varsa kalas dr neden birşey söylemiyor.ay sinirlerim bozuldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…