evde yalnızım ya sıkıntıdan yiyip duruyorum 1 ayda 1 kilo aldım diye sevinirken bir günde alcam 1 kilo)hava kapalı,kocacım görevli,görüşebileceğim arkadaşım yok bu şehirde,telefon etsem pazar pazar rahatsız etmek istemiyorum,tv de bişe yok....ee gel de yeme
slm kızlar uzun zamandır giremiyorum.hastane hastane gezmekten yorgun düştük.biraz kanamam vardı.erken doğum riski yüksekmiş.şimdi dinlenmeye geçtik.ciğer geliştirici iğne yaptırdım.inş erken doğum olmaz bana dua edin kızlar...
cnm kolay gelsin sana bebişin kıyafetlerini ütülemek çok zevklidir ne güzelcanım aynen beni anlatmışsın. bu şehirde hiç arkadaşım falan yok, eşim görevli, hava yağmurlu offf canım sıkıldı evde. bebişin kıyafetlerini yıkamıştım biraz onlardan ütüledim, biraz temizlik yaptım. akşama ne pişirsem diye düşünüyorum offf...
slm kızlar uzun zamandır giremiyorum.hastane hastane gezmekten yorgun düştük.biraz kanamam vardı.erken doğum riski yüksekmiş.şimdi dinlenmeye geçtik.ciğer geliştirici iğne yaptırdım.inş erken doğum olmaz bana dua edin kızlar...
ya kızlar şimdi bana nankör diceksiniz ama benimde içimde kalıyo napim annemler bana hiç bi eşya aldırmıyolar ya annem herşeyini almış ananem künyesine kadar almış 3 torbada kıyafet varmış bana bişi kalmamış yani banada sen küvetini lifini al diyolar yatağıda onlar alcak e bana kalmadı bişi ben ne alayım ya
slm kızlar nasılsınız benım bıraz canım sıkın uma günü asım vardı saglık ocagına gıttım ayaklarım cok sısımıstı tahlıl yapalımm dedı dr tahlılde kolestrolum yuksek cıktı bıde karacıgerde yaglanma vr dedı pzts kadın dogumcuma gıtcem ınsallah onemlı bısey degıldır neten baktım gebelıkte kolestrol zaten yykselırmıs dıyo ama yaglanmaya canım sıkıldı offf ya bı dogursak hayırlısıyla sısıtıkce sısıyorum zaten
ya kızlar şimdi bana nankör diceksiniz ama benimde içimde kalıyo napim annemler bana hiç bi eşya aldırmıyolar ya annem herşeyini almış ananem künyesine kadar almış 3 torbada kıyafet varmış bana bişi kalmamış yani banada sen küvetini lifini al diyolar yatağıda onlar alcak e bana kalmadı bişi ben ne alayım ya
ne güzel işte ilerleyen zamanlarda masrafı çok olacaktır o zmana sakla hevesini çook beğendiğin bişey olursa al sende ama abartma... bugün benim annem de aldıklarını söyledi çok sevindim pelerin bile almış kızıma(panço da diyoruz)
sıkma canını ne kadar çok stres yaparsan hastalıklarıda o kadar tetiklemiş oluyosun inşallah geçicek bebeklerimizi kucağımıza alacağız ve hepsini unutacağız
daha bezde alcaklardıda ben artık iyice kızınca ondan vazgeçtiler bari bırakında onuda biz alalım dedim eşyalarıda annem yıkayıp getircekmiş sen beceremezsin dedi bana bide 1 yaşına kadar bende durcakmış kızım sonra annem bakcakmış kızıma sen beceremezsin diyo bana çok güldüm yaaa:86:
ilk torun belli çok komik oluyor halleri haklısın bez almaları hele müthiş olurmuşonların bu heyecanı iyi geliyor ama dimi ?benim ananem dedem 80 yaşındalar onlar herkesten daha heyecanlı yatağımızı benim dedem aldım düşün artık )
Selamlar bugun kontrolumuze gittik 1700. Gr olmus kizim 2 haftada 300 gr almis hersey normAl dedi sancii akinti nisan duzenli kasilmalara dikkat et dedi raporu 32 bitince alacaksin dedi ben haftaya almak istiodum oysa ama kestirdi direk burdan al saglik mdr. Onaylat olmadi cerrahPasadan hallederiz dedi arba gobegin sigmayana kadar kullanabilirsin dedi az yemege ozen goster bu haftalarda rahatsizlik yaratir artik dedi gaviscon bulundur dedi kordon kani saklamayi sordum insanlqri cok soydular gereksiz dedi ama isterseniz saglik bakanligina bagis yapabilirsinizdedi bizde bagisliycaz belki birinfaydasi olur
3-4 gundur sancilarim var ozellikle bugun kizim mahvetti benindr normql dio ama sanirimnben usuttum birazda ondan siddetli boyle kipir kipirdi ve mesanemi mahvetti idrar yollarimda tas dusuruyor yada sistit gibi bir aci hissettim kac kez sonra eve geldim biraz uzanip battaniye alti ii geldi)
32. Haftamda coraspirini birakiyorum kullananlar dikkat etsinler drlarina hatirlatsinlar :)
Aaa bende laparoskopik safra kesesi ameloyati olmustum onun normal dogum icin mahsuru yok dedi
Herzamanseninle bence super esprili bir nevresim almalisin canim
My little sun shine adam ve ay olani coooook begendimm)
simdi kocisle calisma odasina daliyoruz kitapliklari bosalticaz koliycez malum 1'yil ihtiyacimmommaycak ve seneyede aldigmiz eve tasinicaz yeni kitaplik yaptiricaz simdiden toplayalim dedik kocis koli banti almaya gitti))
hurriyet ailede sibel arnann yaziini okudunuzmu bir yorum beni gulmekten kirdi valla esiniz babliga ne zqman adapte Olur gibi bisyler yorumda su 4'aylik hamilyimnesim diyorki bi kopek alalim oyalaniriz))))
canım ben doktoruma sancımla kasılmam olduğunu söyleyince hemen baktı erken doğum riski için
bakınca kasılmaları falan gördü ve riskli oldupunu söyledi
ama senin doktoruna görede herşey gereksiz yaa
benimkiyle seninki aynı yaa....salı günü 32.hafta raporumu almaya gitcem..sorayım bakalım...nasıl tepki verecek ihihihih :)
günaydın kızlar
benim kızım bugün napıyo anlamadım ben ya sanki vajinamdan çıkıp gitcek aşırı derecede vuruyo oraya çok kötü sızlıyo kızlar ya yatamadım bile ya şimdi ayaklarımı yukarı dikicem biraz inşallah iyi gelir yaaa sabahın 6sından beri ayaktayım yaaaaaa:84:
günaydın anneler,
bu sabah babamız seçimde görevli olduğu için erkenden uyandık uyku tutmayınca bi sizlere bakayım dedim.tabi herkes uyyuyor...neyse ben bütün gün burdayım sevgilim gelene kadar...
cuma kontrolümüz vardı .önce hastaneden 32 haftalık raporumu aldım!3 haftayı aktarabilcem sanırım gerçi bir arkadaşım 5 haftada aktarılabilir yazmış ama bulamadım eğitim-sen aktarılabilir diyormuş sanırım öğretmen arkadaşlar bu konudaki bilgilerini paylaşırsa ii olacak...(benim 35.hafta 1 temmuzda doluyor)
sonra sevgili kızımızı görmeye gittik:kızım 32+0 itibarıyla 1830 gr!!bana biraz düşük geldi(çünkü 27+5 te 1250 gr'dı.gerçi ben 1 kilo aldım bo 1 ayda ondan mı acaba 600 gr mı direk kızızm almış...tatlıyı kestim çok dikkat ettim ondan mı ki??gerçi doktorum haftasıyla uyumlu olduğunu ısrarla söyledi uyum grafiğini gösterrdi ama ben 2 kg olmuştur diye ayarlamıştım kendimi...sizce de kilomuz normal mi??ilk defa nst ye bağlandım hiç kasılmam çıkmadı halbuki bir önceki gün bi kaç kez olmuştu..doktorum mühim olan bir saatte 3ten fazla kasılma gün içerisinde kasılmaların olabailir dedi.her şey yolundaymış,rahmin kısalmasıyla ilgili net bişey demedi ama herhalde kasılma yok diye önemsemedi ya da bana bişey demedi çünkü ilgili bir doktor.suyu normalmiş,doğum pozisyonu almış ama tekrar dönebilirmiş...3 hafta sonraya randevu verdi yani 35 te.37 de doğum hakkında konuşuruz henüz erken dedi!!37 ye kadar hiçbişey net olmucak yani...
ayrıca kızımızın adını belirledik hem de bebek şekeri bakmaya gidinceresmi koymaya çalışıcam loradan..bebeğimizin adı EDA ben hep Ada dedim eşim ada değil eda olsun dedi çevremizde oyladık ve herkes EDA da hem fikir olunca benim de içime sindi 50 şeker +kapı süsü+sepet 130 verdik.gerçi beğendiğimiz şeker stokta kalmamış görünüyormuş ama beklicez daha doğuma çok var...çok mutluyum şeker işini hallettim diye çünkü eşim benimleydi hemen almayı o teklif etti bana kalsa biraz daha bakayım iyice emin olayım diye sallar gecikirdim.(mutluyum çünkü eşim ilgisiz diye dertleniyordum ya o gün gayet ilgiliydi kızıma)
sonra taçtan pike takımı baktım pike işlemeli saten çarşafı pamuk saten 220 tl ama onda kararsız kaldım aslında dantellanın ürünlerini çok beğeniyorum ama henüz karar veremedim..
ayy çok yazdım inşallah sıkılmadan okursunuz
Gunaydin Arkadaslar
Benimde sag yada sol kasikta oluyor bazen, hemen uzanma pozisyonu aliyorum. Doktorum cok rahat! Olur boyle seyler her gebe yasiyor dedi.
Doktorunla konusmadan kesme bence...Ben de sabah aksam kan sulandirici igne yapiyorum ve sezeryandan bir gun once kesilip, eger olaganustu bir durum yoksa bir gun sonra tekrar baslanacak.
Hareketli olmasi cok daha iyi, sabah egzersizini yapiyor annesi...
Canim, rahim agzi uzunlugunu artik olcmeye baslasin! Aksine bu haftalarda cok daha onem kazaniyormus. Bir dahaki sefere eger olcmezse rica edersin, bunu bilmek senin en dogal hakkin.
http://www.markafoni.com/product/780710/
http://www.markafoni.com/product/780708/
kızlar bu pile takımları nasıl sizce?siz ne sereceksiniz yatağınıza??
valla ıkı gundur skıntıdan uyuyamıyorum bı yarın olsun da bakalım artık ınsallah yanlıs cıkmıstır tahlıl
canım bende varis sorunu vardı genetik bi takım tahliller yapıldı ve kullanmam gerektiğine karar verildi ama 32 de bırakılsın dendi:))Canım sen neden coraspin kullanmıştın?Bende kullanıyorum kanımda hafif düzeyde pıhtılaşma var.Daha önce düşüklerim olduğundan dolayı kullandım. Bende 32.haftada bırakacağım.Ama endişeliyim.Kanım pıhtılaşır bebeğe kan gitmezse diye korkuyorum.:18:
yaaa dün benimkide öyleydi bi kaç kişininkide öyleymiş havadanmı acaba ?:))))))))))günaydın kızlar
benim kızım bugün napıyo anlamadım ben ya sanki vajinamdan çıkıp gitcek aşırı derecede vuruyo oraya çok kötü sızlıyo kızlar ya yatamadım bile ya şimdi ayaklarımı yukarı dikicem biraz inşallah iyi gelir yaaa sabahın 6sından beri ayaktayım yaaaaaa:84:
canım çooook geçmiş olsunslm kızlar uzun zamandır giremiyorum.hastane hastane gezmekten yorgun düştük.biraz kanamam vardı.erken doğum riski yüksekmiş.şimdi dinlenmeye geçtik.ciğer geliştirici iğne yaptırdım.inş erken doğum olmaz bana dua edin kızlar...
canım 32 bitimi 32+0-32+6 arası ama benim hastanenin sgk anlaşması yok ya ordan alıp sağlık müdürlüğüne onaylatıcam ya ben gidip sgk anlaşmalı bi yerden alıcam yada drm cerrahpaşadan o ordan yarlayıcak ama bana hemen 32 bitiminde vericem dediği için erken olsa diyemedim yani 31+0-31+6 arası almayı planlıyodum ama benim eve yakın bir devlet hastanesi var acaba gidip ordan alsammı diyorum ne dersin yaaaCanım maşallah bebişine :)))) Ya raporu 32 bitmeden almak gerekmiyor mu? 32. hafta derken 32+0 - 32+ 6 arasını kasdediyor değil mi?
Çoğunluğun fikri ay ve adamdan yana sanırım :))
Evet canım aynen öyle.. bazen niye dr. a gidiyorum ki diye düşünüyorum :))
Bakalım senin ki ne diyecek??
Şimdi nasılsın? Dik bakalım ayakları havaya... Bize de haber ver canım...
Canım maşallah bebişebence gayet iyi kilosu canım. Bak gördün mü biraz teşvik ile senin eşin de bizimkiler gibi gereken ilgiyi göstermiş :))))
Ya ölçmüyorum dedi bakiim 2 hafta sonra tyekrar muayenem var bakalım o zaman ne diyecek,?
birinci linkte ki takım güzelmşiş. aslında 2. daha çok hoşuma gitti ama pullar bebeğe zarar verebilir diye düşünüyorum..
Canım geçmiş olsun. inşallah erken doğum olmaz. İnşallah hepimiz miadında doğururuz bebelerimizi :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?