iyi geceler arkadaşlar.sizlere bir sorum olacak.ben ilçede görev yapıyorum buyuk bır mağaza yok.istediğim herşeyi bulamadıgım için daha bişey alamadım.acaba mağazalar mı fiyat olarak avantajlı yoksa internetten mı alışveriş yapmakmım uygun.bebefix e baktım uygun gıbı fıyatları avantaj ve dezavantajlar nedır sizce
ishal de karin agrisi yapabilir cnm.
gun sancisi ne demekmis ????
ben de ilcede gorev yapiorum kucuk yerde istediqim hic biseyi bulamadim simdiye kadar ayrica cok da pahali oluyor genelde internetten aldim limangokids unnado vs ile gidince bakiyorum magazalara orda da cok secenek yok gozunle gorup almak gibi olmuo ama fiyat farki cok oluyor internetten alinca bekleme suresi var bir de yanlislik olursa deqistirmek birkac gin suruo gerco benim bir kere basima geldi yanlis urun gonderimi o da guzel diye deqistirmedim internetten memnunum
evet bizimkiler birde gelecek ilerde lazım olsalar yeni geldik çoook masrafımız oldu diyip gelmicekler aman işalh bi sorun yaşamamda kendi bebeğime kendim bakabilirim şuan annelere muhtaç gibi hisediyorum kendimi.nasıl yıkayıp emzirecem diye.
kaynanalar yıne baş gostermeye baslamışşş gercekten anlayıs dıe bısı yok sıcakta hamıle hamıle su gelınlere ezıyet etmeyelım demıyolar aksıne tepemıze cıkıyolar öldurdu onların lafları sözlerııı gecen hafta gorumcemın mezunıyetı wardı gelemem sıcakta demıstım sonra sawat surat nese gıdıyımde lafları kesılsın dedım dusunun saat 12 de gıttık 6 da cıktık zaten heryerım sıs esım telefonda ıyı bı bagırdı tab kaynana aldırıs etmedı kızsın warsın dedı ama ben 2 gun kendıme gelemedım bu haftada nısan komsu oturması kına felan warmıs gelemem dıyınce bı suru laf oluyo esım ben yola gıdıyım senıde annene bırakıyım dedı tabı gonullerı olmamıstır ama allahtan yırttım :):)
ben kaynanamdan 24 saat uzaktayımbu yıl tayin istedik geldik Allahtan yakınıdayken hamile değilmişim valla çekilmezmiş benimki de gel burda doğur dedi bir ara ama Allahtan eşim doktoru izin vermiyor diye yalan söyledi!!işim gücüm yok gircem orda doğurcam!!çok kalabalıklar gelen giden bitmiyor ne yatılır ne nazlanılır onların yanında...benim doğuma gelmeye niyeti yok kaynanamın uzakmış yola dayanamıyormuş!!ben de geçen gün bileziği hazırla temmuzun sonunda bekliyorum dedim.bakarız dedi bilmem artık gelir mi?ama şöyle bişey var benim kayınpeder bırakmaz kaynanamın peşini ben de kayınpeder istemiyorum evde sıcak olcak belki ameliyatlı olcam rahat etmek istiyorum!!!offff zor işler yaaa allah sabır versin hepimize...
allahtan kocişler iyi de ezdirmiyolar bizi...sen de boşver dinlen haftasonu nişan m,şan lazım değil artık bize bu sefer de kaynanan kızsın varsın)
gelmem uzak dıyenden korkcaksın asıllll warya o gelmek ıcın cabalıyodur öle wala olsun sana bana bırakmazlar cocukları ben cok kıskanırım artık cocuk kawgası edecez bundan sonrada pazar gunu gorumcemın kızı war kayınwalıdem agzından sakızı cıkardı werdı ay nasl sınır oldum benımkıne yapacak felan olursa yıkarım ortalıgı bıde cocugu bı kere opelım demezler sap sap sap sıkıstıra sıkıstıra operler allahım nolur benım cocuguma ole yapmasınlar yoksa ben hergun kawga ederım bıde dusunun mustekıl ewımız bırıncı katta ben ıkıncı katta kaynanam oturuyooo kacacak yer ararım ben
hamılelıgın son ayında karın agrısı olurmus dogum sancısı olurmus ona gun sancısı denırmıs magnezyum wıtamın warya o kesıyo ama 8.ncı aydan sonra dktor wermıyo artık o ılacı sancınız olursa o ılacı ıcebılırsınız
eyvah siz altlı üstlü mü oturuyorsunuz??ıyyyy iğrenç niye öyle bir iğrençlik yapmış yaaa hiç sakız verilir mi ağızdan??bence onlar senin bu kadar titiz olduğunun farkındadır senin çocuğuna yapamazlar yaparlarsa da söyle boşver valla ben hiç bakmam kızcak kırılcak diye katlanılır mı yaaa buna??biz o eski gelinlerden değiliz kusura bakmasınlar !!
yorgunluktan olmuştur kasılmaların dikkat et kendine bu şekildede çalışılmazki ne biçim insanmış şu iş arkadaşında yabaktın kasılmaların devam ederse erken çık bari izne anne karnındada bakıma ihtiyacı var miniklerin
ayy cnm benim yaa;
gormemisim mejini, kizlarin alintilari olmasa gormicektim de.
cok cok gecmis olsun;
cnm valla dikkat et kendine, isyerinde de evde de fazla yorulma bak gercekten bu cok onemli. gebelik org'da kaan kocatepe esinin dogum oykusunu yazmis, daha dogum cantalari bile yokken erken gelmis bebis ve adam diyor ki , esimin bu kadar calismasina izin vermemeliydim; erken doguma yorgunlugu sebep oldu diyor. esi de kadindogumcu.
yani o kadar etkiliyor yorgunluk.
lutfen kendine zor da olsa dinlenmek icin firsatlar yarat
cmr. benmde k.validem ve k.pederim gelecekti; 1 ay once dogumgunumdu o zamandan beri gorusmemistik bir gelelim hediyesini verelim demisler.
ama izmirden esimin amcasi gelmis cuma gunu ve bizde gelelim yigenlerimizi bi gorelim demisler; bir de haber verdirtmemisler aksamdan. cmr. sabah 10 olmus haber veriyorlar amcanlarda geliyor diye
k.valisem, k.pederim, gorumcemin 10 yasindaki oglu, amca, yenge + 2 couklari
evim toz icindeydi, ne zamandir temizlik yapamiyorum, k.validem anlayislidir ondan cekinmiyordum ama amca ve yengenin huyunu suyunu bilmem ki,
esim sagolsun girsti hemen evi supurdu sildi, ben banyoyu temizledim; birlikte tozlari aldik
esim yemek yaptirmadi, lahmacun yaptirdi, salata, icecek vs, oyle bi sofra kurduk,
kusura bakmayin dedim; ben dun de calistim, geleceginizden de haberim yoktu bisey hazirlayamadim
ama anlayisliinsanlar, guleryuzle gelip gittiler;
ben yine de mahcubiyet duydum tabi, evim dipkose temiz degildi, yemegim yoktu :-(((
hamilelik zor yaa
pazar da yattigim yerden kipirdayamadim; cmr. ne kadar bisey yapmadim desem de tum gun ayakta kaldim ve cok yorulmusum
Geçmiş olsun canım, sen yine bol sıvı tüketmeye devam et, şekerin yoksa karpuz fln da ye. Ben doktora sormuştum bana da azalmaması gerek demişlerdi. Su normalden azsa bol sıvı tüketilmesini öneriyoruz demişti. İlla ki etkisi vardır yani.
Evet canım, biz de çoık sevindik :))
Sağol canım, dinlenmek işe yarıyormuş gerçekten. Sana da geçmiş olsun iş tempon yoğunlaştığı için oldu sanırım kasılmaların da. Kayınvaldenlere de hizmet etmeseydin bıraksaydın eşine işleri, uzansaydın koltukta, anlasalardı onlarda...allah allah ben bile ne kadar sinir oldum bakHatta aaa iyi oldu geldiğiniz benim de dinlenmem lazım deseydin
Canım ya geçmiş olsun, yoğun tempoda çalışmak zorunda kalman çok kötü. Şu izin alıp giden arkadaşına ve seni bu haliyle tek bırakan yöneticilerine sinir oldum. Sen yine de çok yorulmadan yapabildiğin kadar yapmaya çalış işlerini. K.validen de anlayışsızlık yapmış keşke sende hiç kalkmasaydın, yatıp dinlenseydin.
Ya o yöneticilerime ben hergün saydırıyorum :) ama yapacak birşey yok. Bakalım duruma göre belki 32 de izne ayrılırım. Doktorumla konuşunca karar vereceğim.
Canım sor bakalım ya, bende merak ediyorum. Doktordan doktora değişiyor galiba...
Ya benim tahminim öyle birşey olma olasılığı yoktur. Ama bakalım perşembe öğrenirim.
kızlaaaar ;
yandım ben yandım sanırım mantar oldum!! az önce banyodan çıktım şöyle bir bakayım ne var ne yok orada dedim aynayla!!bir baksam kenarlar bembeyaz offf!!her gün duş alıyorum iyice temizlenip kurulanıyorum ama boşş !!sanırım antibiyotikten oldu hiç kaşıntı yok halbuki!!doktorum fitil yazmıştı akıntı için mantar olabilir diye geçen hafta antibiyotik kullanıyorum diye moralim bozuktu ya bir de fitille uğraşamıcam diye kullanmamıştım kocişe aldırayım da kullanayım bari!!hiç bitmiyor dertler yaaa....bir de çatlaklar var bugün iyice artmışlar sanki o kadar da dikkat ettim!!!neyse artık napalım sağlık olsun..
okul bitti ,seminerim yok artık dinlenmedeyiz kızımla kavuşmak için gün sayıcaz..
Geçmiş olsun canım ya... Antibiyotikler yapabiliyor. Daha önce benimde başıma gelmişti. sıkıntılı bir durum. Umarım hemen kurtulursun.
ay, canım, seni o kadar çok iyi anlıyorum ki. bende anlattım tüm hafta sonu eşimin ailesi geçirdik ve 3 günde o kadar çok sinirim bozuldu ki gece uyuyamadım, her yerimi çok kasmışım ki midem tüm gece yandı.
eşimin ailesi cuma günü akşam 9da geldiler ve abartmıyorum gece 2de gittiler. bende tabi hemencik meyve çay falan derken koşuşturmuş oldum. eşimin dışında sen otur kendini yorma diyende olmadı. ama bunu hiç takmadım. asıl hafta sonu beni öldürdüler. cumartesi günü eşimle birlikte kayınpederime yakalı güzel bit t-shirt hediye etmiştik. adam hediyeyi alır almaz teşekkür etmeden keşke gömlek alsaydınız demez mi. kendisiniz halbuki ne benim nede eşimin doğum günlerimize bir hediye aldığı bile yoktu. hediyedende vaz geçtim, sözle bile kutlamadı. daha dün oğlunun doğum günü vardı, ne kendisi nede ablası eşime dönüp doğum günü kutlu olsun bile demediler. akşamda kızlarını alıp dügüne gittiler, bir kere dönüp sende gelmek ister misin bile sormadılar.
pazar günüde onlarla birlikte deniz kenarında kahvaltıya gidelim dedim. orada otururken adamın hep söylediği şey bu çocuk zamansız oldu.baştan beri aldırmamızıda istedi. ya zaten biz kendimizde planlamamıştık, ayrıca eşim 27 ben ise 26 yaşındayım. bide eşimle evli olalı artık iki yıl olacak. sonra onlar için izmirde yakınımızda ev aramamı istedi. ben tabi netten bakarım dedim, kayınpederim ise yok böyle ev bulunmaz diyip benden dışarıya çıkarak bu halimle onlar için ev aramamı istiyor. resmen dalga geçiyorkahvaltıdan sonrada arkadaşlarla denize gideceğimizi söyledik (tabi ben salak ne söylüyorsam). adam hiç bizden sormadan eşimin ablasına dönüp sende onlarla git demez mi. üstelik ablası arkadaşlarımızlarıda tanımıyor. şunuda söyleyim, kendimi melek gibi göstermek istemiyorum ama şu ana kadar eşimle nereye gitsek çoğu zaman ablasını yanımızda alıyoruz aman evde yalnız canı sıkılmasın diye. halbuki kız bizden daha çok geziyor. ona rağmen babası dün hiç ablsını gezdirmiyoz diye laf etmez mi, ablası buna bir kelime söz bile etmedi. açıkçası çok kırıldım çünkü gerçekten hepde kızı düşünüyorum, bir şeyler yaptığımda hep onada yapmaya çalışıyordum. ona rağmen hiç onunla ilgilenmiyormuşuz gibi davranınca üzüldüm. ama bana iyi ders oldu. eşimin dediği hep doğruydu, çok üstülenmeyeceksin çünkü hiç bir zaman değeri anlamayacaklar. madem ilgelenmiyormuşum bundan sonra gerçektende ilgilenmem.
Canım seninkiler ekstra sinir bozucuymuş. Daha önce kayınvalidem böyle abuk subuk laflar söylerdi bana. Sonra mecburen soğuk davrandım. Eşimde tabi bu konuda destekledi beni. Bir daha en uyuz davranışları ( 3 yıldan sonra) bu haftasonunda ki oldu. Sen de biraz sınır koy araya bence... O ne ya herşeyinize nane oluyor kayınpederin.
güzel arkadaşlarım,tek tek okudum,ayrı ayrı teşekkür ederim çok moral oldu yazdıklarınız...ben yatıştayım hala...şu an kasılmalar kesildi ,yalnız geceleri kasıklarımda sancılar ara ara devam ediyo,normal dedi doktor....nidilat şu an başlanmayacakmış,rahim ağzı uzunluğu 2 cm düşmüş ve hunileşme başlamıştı,uzunluk dinlenince artmış,sevindik tabi doktorla beraber...demekki böyle durumlarda sürekli yatmak çok etkili....
gittiğim hastane özeldi,35 haftanın altını doğuma almıyorlar,doğumevine sevk ediyorlarmış...şimdilik bekliyoruz....
hepinize dua ediyorum,kimseler böyle korkulu zamanlar geçirmesin...
çatı muayenesi konuşulmuş,benim ikizlerin doğumunda yarım saatte bi yapmışlardı böyle bir muayene,öyle aman aman bi zorluğu yok,yumruk falan sokmuyolar,parmaklarını biraz içeri ittirip rahim ağzının atrafını yokluyodu doktor,kendini sıkmazsan öyle çok acılı bi durum değil ama tabi bu çatı muayenesimi onuda bilmiyorum...çok uzun sürmüyo 1 dakikalık bişey...
bu arada venüsün durumu nasıl...kasılmaları kesildimi acaba,oda yatıştaydı galiba...
Canım içimi rahatlattın. Ne o öyle yumruk falan:18: tırstım biran :)))
Bu arada geçmiş olsun sana da tatlım.
Kasilmalar icin gecmis olsun, nidilati topikte baska arkadaslar da kullanmislardi. Kayinvalidenlere kusura bakma ama sinir oldum!Ustelik esin de o kadar uyarmis! Demek ki yataktan hic cikmayip kendimi iyi hissetmiyorum demen cokkkk daha uygun olacakmis, bir dahakine oyle yaparsin artik canim. Zaten iste cok yogunsun bari evinde rahat et.
Saol tatlım ya...İşte yukarıda da yazdım, Sırf eşimin hatırına uyuzluk yapmadım. Saolsun eşim de elinden geldiğince herşeyi yapmaya çalıştı. İnsanlar malesef düşünmüyor. Hayır benim bozulduğum ben cuma gece acildeydim cumartesi beni 1 defa bile aramayıp pazar günü laylaylom kahvaltıya gelmeleri...
cnm yaa çok yoğun çalışıyosun..dikkat et kendine diyecem ama mümkün değil..kayınvalidende yani ne kadınmış hayret gelme demişler gene gelmiş..
mobilyanızı hızlandırın cnm bence çünkü fena kokuyolar..
Kayınvalidem saolsun şahsına münhasır bir zattır :))) Bunlar daha birşey değil.
Canım mobilyacı en son söz verdi 25 inde getirip kuracak bakalım. Eşim haftada 2 defa gidiyor tepesine ama yinede adam yavaş...
iyi geceler arkadaşlar.sizlere bir sorum olacak.ben ilçede görev yapıyorum buyuk bır mağaza yok.istediğim herşeyi bulamadıgım için daha bişey alamadım.acaba mağazalar mı fiyat olarak avantajlı yoksa internetten mı alışveriş yapmakmım uygun.bebefix e baktım uygun gıbı fıyatları avantaj ve dezavantajlar nedır sizce
Canım internette indirimli sitelerden alışveriş yaparsan kargo parası ile mağazadaki ile aynı fiyata denk geliyor. Yada mesela bazı eşyaları gittigidiyor / sahibinden.com gibi sitelerden dah da ucuza halledebilirsin.
my _little_sun_shine canım allah büyüktür sen hiç canını sıkma rabbim sana ve bebişine sağlık versin senin kaynanada az değil ama allah görüyo allah sizlerden uzak etsin boşverin kızlar bebişleri düşünün mutlu olun
Saol canım aynen öyle.. Bebişleri üzmememiz lazım. :))) Sen iyi misin bu arada? Tansiyon ve şekerine dikkat ediyor musun? Bulantıların nasıl?
Arkadaslar Gunaydin
Bu gece yola cikiyoruz, umarim sag salim geliriz. Doktorum ucabilir yazisini yazdi, o yuzden rahatim. Bir sure internet baglantimiz olmayabilir o yuzden herkese bol dinlenmeli, cok az sancili, cok az sisliklerin oldugu, bebislerin tombik oldugu ama annelerin cok az kilo aldigi, amniyon sivimizin bollastigi, dogum oncesi izinlerin kolaylikla tamamlandigi, dinlenen arkadaslarimizin kendilerinin ve bebislerinin sagliklarinin her gecen gun daha da iyiye gittigi, saglikla miadinda bitirecegimiz bir gebelik diliyorum, optum hepinizi...
Canım inşallah Sağlıkla gel. Yolculuğunuz sorunsuz geçer umarım. Sen arada fırsat buldukça haber ver bizlere...
Benim de oğlişimin ateşi çıktı ona moralim bozuk
şimdi böyle bekliyorsunuz ya kızlar onlar hasta olduklarında insan çok kötü oluyor
kendini suçluyor şundan mı bundan mı diye benim tahminim dişten olabilir
ah ah şu dişler öldürdü bizi inş.zorluk yaşamayız bebişlerimizde dişlerden
Geçmiş olsun canım ya... Umarım bir an önce iyileşir.
Günaydın herkese,
Dün bebişimizin kontrolü vardı, 33+4'teyiz, doktor kilosu 2900,korkutuyorsun beni, bu gidişe dur de diyor :). Bulantılarım döneminde verip aldığım kiloları saymazsak 10 kilo aldım, fazla bi şey değil aslında ama bebişimin maşallahı var :)Yanaklarını bi görseniz tombiş tombiş :)
Normal doğum istiyorum, doktorum "Kusura bakma ama 4 kilo olursa direkt keserim seni, nasıl doğuracaksın?" diyor.
Üzülmem mi gerekirdi bilmiyorum ama babası da ben de çok mutlu olduk tontiş bir kızımız olacak diye.
Rabbim hepimizin çocuklarını sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin, hepsinin gelişimi yerinde olur inşaAllah.
Maşallah bebişine canım
yandım ben yandım alttlı ustluyuz cıkmasam cıkmazda cocugu gostermezde dıyecekwalla cocuga agzından sakızı boldu werdı en nefret ettıgım seylerden bıtanesı cocuklara agızlarından cıkarıp wermelerı sapır supur opmelerı eltımın cocuguna yapınca gonlum olmadı benım olmayınca seslenemedım benımkıne yaparsa walla sabah aksam kawga ederım artık benı mıllete mat eder eltım cok onemsemez cocugun bezını degıstırır koltugun kenarında saatlerde durur posete koyuyum atayım demez ole goturur balkona bahceye sallar sewmedıgım seyler burnumda bıtıyo walla uffff uff sıkıntı bastı
merhaba kızlar,
benim bi sorum olacak, öğretmenim, 32 haftam temmuzun 8inde başlıo, yani yaz tatiline geliyor, yine de dr. dan çalışabilir raporu alıp okula verecek miyim? benim durumda olan var mı başka?
valla canımm bence herşey sana bağlı görümcen kızı diye kayınvaliden öyle rahattır gerçi benim annem öyle davransa ben tepkimi koyardım!!eltinde bayağı rahatmış zaten takmıyordur durumu.ama sende aynı şeyler yaşanmaz onlar hisseder senin rahatsızlığını hissetmezseler de çaktırırsın artık!!şimdiden sıkıntı yapma canımm)
kızlaaaar;
bana akıl verin:akşam okulun yemeği var şık bir yerde deniz kenarında geçen hafta arkadaşlar elbise giyeriz diyorlardı.benim elbisem yok(yani hamile elbisem yok çok az vakit kaldı 1 akşam için de elbise almak gereksiz geliyor ama diğer kıyafetlerimi de okula giderken hep giydim farklı bişeyim yok!!herkes şık olcak ben sıradan olmak istemiyorum ama dediğim gibi 1 akşam için de para vermek istemiyorum o parayla bebeğimin ihtiyacını alırım diyorum...ama arkadaşlar da ısrarla arıyor gitmem için..offf napsam sizce?siz olsanız ne yapardınız??
kızlaaaar;
bana akıl verin:akşam okulun yemeği var şık bir yerde deniz kenarında geçen hafta arkadaşlar elbise giyeriz diyorlardı.benim elbisem yok(yani hamile elbisem yok çok az vakit kaldı 1 akşam için de elbise almak gereksiz geliyor ama diğer kıyafetlerimi de okula giderken hep giydim farklı bişeyim yok!!herkes şık olcak ben sıradan olmak istemiyorum ama dediğim gibi 1 akşam için de para vermek istemiyorum o parayla bebeğimin ihtiyacını alırım diyorum...ama arkadaşlar da ısrarla arıyor gitmem için..offf napsam sizce?siz olsanız ne yapardınız??
merhaba kızlar ben de bugün bebeğime görmeye gittim maaşallah kızım 1744 gram olmuş. doktorumuz da sağolsun 32. hafta gibi çalışabilir raporunu bugün verdi böylece sonraya aktarabileceğim. ama idrarımdaki lökosit ve akıntım için fitil ve antibiyoyotik verdi. hepinize sağlıklı günler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?