my_little_sun_shine canım tansiyon ne alemde valla bildiğim yok işin açığı ölçtürmeyede korkuyorum artık kan şekerimde bişiler yediğim sürece zorlamıyo sadece dün gece kasılmalarım fazlalaştı bugün hemen magnezyumu içtim o iyi geliyo sanırım bide yatmaktan daha iyi gelen bişi yok dün biraz iş yaptım ondan oldu bu akşam gidicem doktora tekrar bakalım ne dicek inşallah kızımda kilo almıştır herkesin bebiş 1500 grmı aştı benimki 1250 grmdı ya valla üzülüyorum artık benimkide tombik olsun anası zaten çok zayıf bari kızım tombik olsun acık ısırırım bende etlerinden oh kuzuma diyip
sen nasılsın işlerin çok yoğun halen dimi bak yorma kendini bırak olduğu kadar senden ve bebişten önemli değil hiç bişi
Kızlar,
Limangokids, markafoni, unnado ve paramini dışında bir site daha vardı netten alışveriş yaptığımız. Hatırlayamadım kafayı yiyeceğim. Neydi adı?????
cnm eğer onlar almıyorsa parayı bir işlem yapmıyorlar, hoş alsalarda yapmıyorlar çünkü 37.hftdan sonra işlem yapıyorlar bende aldım raporumu....
Ben de şimdi bu konuları araştırıyorum bakalım..muhasebe konuya hakim olmayınca iş başa düşüyo..
cnm bildiklerimi kisaca paylasayim seninle;
32+0 da sgk ile anlasmali bir kuruma ya da direkt devlet hast./sgk hast/saglik ocagina gidiyorsun. (yaninda kimlik+vizite kagidi ile )
calismak istiyorsan 37'ye kadar calisabilir raporunu; calismayacaksan dogum onu izni raporunu (8 hafta ) aliyorsun.
aldigin raporlar 3 nusha; biri sende kalacak, biri sirkete, birini de hastane sgkya gonderiyor..
dogum onu iznine ayrilirsan doguma kadar bisey yapmiyorsun, dogumda dogum raporunla birlikte bu kez dogum izni raporu (yine 8 hafta ) aliyorsun. eger dogum 38. haftada olmussa ornegin kullanmadigin 2 haftani da bu 8 haftaya ekliyorlar. hastane bu raporunda bi kopyasini yine sgkya gonderiyor.
**37ye kadar calisirsan prosedur fazlalasacak. 37 de tekrar gideceksin; dogum onu izni raporunu o zaman alacaksin; 3 haftalik. **
bu 16 hafta boyunca maas almiyorsun sirketten. 16 haftann sonunda raporlarinin sgkya ulasmasini, onlarin kayda almalarini vs takiben 20-30 gune yaklasabilen bi sure sonra 4 aylik brut maasinin 2/3'unu sgk postaneye senin adina yatiyor.
e-devlet sifren varsa , girip ordan paran yatmis mi yatmamis mi takip edebilirsin. yatinca gider kimliginle postaneden cekersin.
(bu arada yatan maas brutum 2/3'u oldugundan netine yaklasiyor merak etme. fazla bi fark olmuyor )
2. bir alternatif; sirketinle anlasirsin; 4 ay maas almazsam zorlanirim dersin; maasini heray yatirirlar; senin avans hesabina girerler ; sen de 4 ay sonra sgkdan parani cekince goturur sirkete verir avans hesabini kapatirsin.
benim sirketim kabul ederse bu alternatifi denicem.
umarim yardimci olabilmisimdir cnm.
Kızlar,
Limangokids, markafoni, unnado ve paramini dışında bir site daha vardı netten alışveriş yaptığımız. Hatırlayamadım kafayı yiyeceğim. Neydi adı?????
kızlaaaar;
bana akıl verin:akşam okulun yemeği var şık bir yerde deniz kenarında geçen hafta arkadaşlar elbise giyeriz diyorlardı.benim elbisem yok(yani hamile elbisem yok çok az vakit kaldı 1 akşam için de elbise almak gereksiz geliyor ama diğer kıyafetlerimi de okula giderken hep giydim farklı bişeyim yok!!herkes şık olcak ben sıradan olmak istemiyorum ama dediğim gibi 1 akşam için de para vermek istemiyorum o parayla bebeğimin ihtiyacını alırım diyorum...ama arkadaşlar da ısrarla arıyor gitmem için..offf napsam sizce?siz olsanız ne yapardınız??
canımm çoooook geçmiş olsun çoook...dinlen bence bol bol rahat olmaya çalış uzanırsan daha ii olursun inşllh..
çok geçmiş olsun cnm niye öyle farklı rakamlar vermişlerki uzalıp kısalıyomuymuş bu:26: bol bol dinlen biz ağustos anneleri ne güzel gidiyorduk nazarmı değdi böyle hepimiz teker teker dökülüyoz ya
canım büyük geçmiş olsun..
dularımız seninle..inşallah en kısa zamanda toparlanıverirsin
sen yine moralini yüksek tut
Canım geçmiş olsun. Umarım cuma günü güzel haberlerle gelirsin. Dua edeceğim senin için ama ne olur kendini yorma dinlen. Korkman çok normal canım ama Allahmiadında doğum nasip eder inşallah
cnmmm,
eyeszay yazmisti evet hastanede oldugunu.
bu kadar ciddi oldugunu bilmiyorduk ama;
cok buyuk stres yasamissin cnm, Allah tekrarini yasatmasin. cuma gunu kontrolde insallah doktorun herseyin yolunda oldugunu soyler cnm; sen hic yatma kalk; bak venus kac haftadir yatip dinlenmesi sayesinde dogumu geciktiriyor. bir arkadas da yazmisti temmuz annelerinde okudum sanirim; sadece 2 gunde bir dusa ve tuvalete kalkiyormus;
cumaya kadar kipirdama yat cnm
rahim agzi konusunu ben de anlamadim cnm ama doktorlarin kullandiklari ult.cihazlarindan da farkeder belki.
Allahin izniyle 7 ayi tamamladik cnm; fazla endiseye kapilma, dualarimiz seninle.
canım çok geçmiş olsun dikkat et kendine ve bolbol d,nlenmeye çalış ayaklarınıda hep yukarda tut niye farklı ölçümler çıkıyo onu anlayamadım bende bu akşam doktora gidicem bende not alayımda onuda sorayım doktorun verdiği cevabı yazarım buraya bende dün akşam çok korktum 1 satte nerdeyse 7 ye yakın karnım taş gibi oldu kasılma yani eşimde görevdeydi ve ben tektim burdada kimse yok o kadar çok korktumki eşimi aradım hemen eğer bişi olursa ararım seni hemen aç teli dedim yalnızlık çok kötü bi duygu seni çok iyi anlıyorum canım inşallah bebişlerimiz zamanında gelir bide bolbol konuş kızınla erken doğarsa yaşayacağınız sorunlarını anlat ve zamanında gelirse ne kadar güzel olacağını herşeyin bana öyle dediler bende bolbol konuşuyorum zaten gevezeyim burdada kimse yok bende kızımla konuşuyorum
merhaba arkadaslar
1 haftadir yokum belki farketmissinizdir ya da eyeszay haber vermistir ve öyle haberiniz olmustur ama ben basima gelenleri kisaca yaziyim size sali aksami karnimdaki kasilmalardan dolayi hastaneye gittim türkiyede nts burda ctg dedikleri alete bagladilar beni 2 dk aralikla sancilarim oldugunu gösterdi en son doktor kontrolümde yani 10 haziranda rahim agzi uzunlugum 4.1 cm ken o gece ölctüler ve 3.3 cm olmus dediler ve o gece eve gelip sabah kendi doktoruma gittim yine sancilarim oldu 2 dk araliklarla yine ölctüler doktorum yoktu ama baska bi doktor 2.7 cm dedi direk yogun bakim ünitesi olan hastaneye sevk ettiler beni büyük bi telasla orda da sancilarim oldugu göründü ama ben öyle büyük bi agri hissetmiyodum sadece bi kasilma yine ultrasonla ölctüler bu sefer 4.8 cm dediler ama hastanede gözetim altinda kalicaksin falan filan bi kac gün iyiydi sancim cikmadi ama pazar günü yine kendimi gayet iyi hissederken o gicik makinada sancilarim oldugu gözüktü yine düzenli araliklarla yine ultrason kontrolu ve bu sefer de 3.8 cm dediler neyse bugün cikardilar cok sükür ama cumartesi yine doktora gitmem lazim ve ayrica erken dogum olursa diye ciger gelistirici igne yapildi son 1 haftadir cok kötü ve yipraticiydi ama anlamadigim her doktor baska bi ölcüm söylüyo hani bu rahim agzi kisalir da bi kisalir bi uzar mi ki en cok kafami karsitiran da bu doktora söyledigimde pek aydinlatici bi aciklama yapmiyo sagolsun umarim cuma günü herseyin yolunda gittigini söylerler o kadar cok korktum ki ya dogum olursa diye annemler yok yanimda esimle tek basina perisan olduk
Maşallah canım ... Biraz ileri mi kilosu yoksa normal mi dedi doktorun? Ben de bu hafta gideceğim de merak ediyorum ne diyecek :)))
günaydın güzel anneler ve ilerdeki zamanda doğacak ağustos böcekleri. korkutmak gibi olmasın ama git gide doğuma yaklaşıyoruz. umarım moraller yerinde.
dün sizin yazdıklarınızı okudum tam bir sürü alıntı yaptım cevaplayacaktım kk sayfasına bir şeyler oldu, hem tüm cevaplarım gitti, hem hiçbir topik açılmadı. bende sabaha bıraktım artık:)
canım, size iyi yolculuklar. umarım yolda çok yorulmazsın.
canım, geçmiş olsun. zaten bu dönemde bebeklerimiz kocaman oldukları için eskisi gibi çok kıpırdayamıyorlar. ama sen ne olur ne olmaz aile hekimliğine yine git. kalp atışı nasıldır diye kontrol et.
aslında internette mağazalardan fiyat olarak çoğu zaman daha uygun oluyor. ancak elinle dokunamamak insanı biraz tereddütte sokuyor. fakat bilenen bazı bebek markaları var, onları rahatça alabiliyorsun. bazende nette şekil göründüğü gibi de olmayabilir. mesela internetten ben hastane çıkışımı sevmemiştim ama sonra mağazada görünce direk bayıldım. bide bebek arabaasını nette daha uygun fiyata geldi ama şimdi mağazada alınca sana 2 yıl garantisini verebilirler. yani durum değişiyor. ama kendim internetten çok sık alışveriş yapan birisiyim ve şu ana kadar pekde sorun yaşamadım. beğenmediğim zamanda ya değişim yada iade yapmıştım.
ya, adam herşeye karışmaya çok seviyor ve hep dedigi olmasını istiyor. ve herşeyi planlıyor, hesap kitap yapıyor. adama kalsa biz evlendikten 4-5 yıl sonra ancak çocuk olabilir gözüyle bakıyor, önceden ise çocuk hep yüktür ona göre. yani doğallığa hiçbir şeyi bırakmıyor. ve sonuçta çocuk yapmamak için bir sebebimizde yok. orada da zaten ben bu halimle arayamam dedim. hamile olmasamda tek başıma nasıl arayım, hele bu sıcaklarda. ama dediğin gibi mesafeyi gerçekten artık koymak lazım, yoksa ben çok yıpranmaya başladım.
saatte ne kadar olduğu o kadar önemli değilde asıl kaç saat sürdüğü önemlidir. mesela 2-3 saat uzandıktan sonra hala devam ediyorsa erken doğumu işaretliyormuş. doktorum dediği bu
sana bir şey olmazda, sadece doğumdan sonra vermek biraz zor olacak. ama sabırlı birisiysen ve kafana taktım mı yapan birisiysen o kadar umursama. doğumdan sonra sporla hafif diyetle topralayabilirsin.
dün gece eşimle üşenmeyip hafta sonu herşeyi bitirmeyi ikna ettim. bir tek mobilyayı erteleyecez, o da annemler gelince onlar alacaklar diye ama zaten seçtik bile. bu arada, geçmiiş olsun herşeyi hallettin gibi. bende mevsim temizliği yaptırıp halıları yıkatmaya verecem. çocuk doğmadan önce serecem. zaten havalr sıcak. bir tek derdim salondaki deri halı. onun için bir kuru temizleme bulmam lazım.
açıkçası, venusu bende çok merak ediyorum. nasıl oldu acaba? sana da yine geçmiş olsun. bol bol uzan. bu hastane olayınıda bende takmıştım çünkü en son doğumda sskyi kullanmaya karar verdim ama ssklı olunca kendi doktorunla doğuma giremiyon. bide hastaneler belli bir süre kabul etmiyorlar ama en sonunda gazi hastanede ayarladık. orada ilk defa bayana doktora gidecem. doğumada o girecek. böylecelikle tüm doğum 550-600e gelecek. halbuki çınarlıda 2.500e yapacaktım.
valla, kızlar sizle paylaşınca insan birazda olsa sakinleşiyor. çünkü kimseyle paylaşmadıkça kendi kendine daha çok yiyon. annemlerde yurt dışında oldukları için ve beni merak etmesinler diye anlatamıyom. ama bu seferde kendim patlıyom. ama iyi baren eşim çok ailesine düşkün değil. zaten kendisi diyor "sen hep başkalarını düşünüyon, hep iyi niyetle herşeye yaklaşmaya çalışıyon ama millet bunu anlamıyor". gerçektende haklı. madem ben onlara yaranamıyorum bundan sonra gerçektende uğraşmam (umarım yapabilirim). kızlarıda zaten ailesinin aydından izmire taşınmalarını istemiyor çünkü o zaman onlarla birlikte kalmak zorunda kalacak, o da tek başına yaşamaya alıştı. o babasını tersleyince top bana patladı.
ya benim tek istediğim baren birazcık kıymetimi bilsinler, bana teşekkür etmelerini falan hiç istemiyom, onun için yapmıyom zaten ama baren günah keçisi benmişim gibi davranmasınlar. ama yavaş yavaş akıllanmaya başladım. dediğiniz gibi artık bir mesafe koymam lazım
dün gece öyle yapmaya karar verdik. hepsini yıkayıp hurçalara koyacam. içim rahatlamış olur.
canım bende sen gibiyim hatta halen dürttüğünde dönüyorum içim rahat etmiyor..ama dr.a sorduğumda '' o şekilde rahat ettiği için kıpırtıyordur...dönmene gerek yok demişti...''^yaaa bende bebeğin üstüne yatıyorum diye dürtüyo sanıyorum hemen çeviriyorum kendimi işte yorum farkı diye buna denir :)
kızlaaaar;
bana akıl verin:akşam okulun yemeği var şık bir yerde deniz kenarında geçen hafta arkadaşlar elbise giyeriz diyorlardı.benim elbisem yok(yani hamile elbisem yok çok az vakit kaldı 1 akşam için de elbise almak gereksiz geliyor ama diğer kıyafetlerimi de okula giderken hep giydim farklı bişeyim yok!!herkes şık olcak ben sıradan olmak istemiyorum ama dediğim gibi 1 akşam için de para vermek istemiyorum o parayla bebeğimin ihtiyacını alırım diyorum...ama arkadaşlar da ısrarla arıyor gitmem için..offf napsam sizce?siz olsanız ne yapardınız??
merhaba arkadaslar
1 haftadir yokum belki farketmissinizdir ya da eyeszay haber vermistir ve öyle haberiniz olmustur ama ben basima gelenleri kisaca yaziyim size sali aksami karnimdaki kasilmalardan dolayi hastaneye gittim türkiyede nts burda ctg dedikleri alete bagladilar beni 2 dk aralikla sancilarim oldugunu gösterdi en son doktor kontrolümde yani 10 haziranda rahim agzi uzunlugum 4.1 cm ken o gece ölctüler ve 3.3 cm olmus dediler ve o gece eve gelip sabah kendi doktoruma gittim yine sancilarim oldu 2 dk araliklarla yine ölctüler doktorum yoktu ama baska bi doktor 2.7 cm dedi direk yogun bakim ünitesi olan hastaneye sevk ettiler beni büyük bi telasla orda da sancilarim oldugu göründü ama ben öyle büyük bi agri hissetmiyodum sadece bi kasilma yine ultrasonla ölctüler bu sefer 4.8 cm dediler ama hastanede gözetim altinda kalicaksin falan filan bi kac gün iyiydi sancim cikmadi ama pazar günü yine kendimi gayet iyi hissederken o gicik makinada sancilarim oldugu gözüktü yine düzenli araliklarla yine ultrason kontrolu ve bu sefer de 3.8 cm dediler neyse bugün cikardilar cok sükür ama cumartesi yine doktora gitmem lazim ve ayrica erken dogum olursa diye ciger gelistirici igne yapildi son 1 haftadir cok kötü ve yipraticiydi ama anlamadigim her doktor baska bi ölcüm söylüyo hani bu rahim agzi kisalir da bi kisalir bi uzar mi ki en cok kafami karsitiran da bu doktora söyledigimde pek aydinlatici bi aciklama yapmiyo sagolsun umarim cuma günü herseyin yolunda gittigini söylerler o kadar cok korktum ki ya dogum olursa diye annemler yok yanimda esimle tek basina perisan olduk
ya, ne yapayım, benim üstle altım nedense değişmedi, sadece göbek benden 2 km önde gidiyor. asıl o daha komik oluyor, çizgi filimdeki gibi sarhoş fareye benziyorum. ama eşofman konusunda bende çok sorun yaşadım. bodiler hep dar kesim olduklarıiçin tepeme çıkıyorlar. bende senin gibi eşimden yararlanıyorum. hele halı sahıya giydiği eşofmanlar çok güzeller, hiç terletmiyor. eşim daha geçen salı günü maça gidecek benim yüzümden giyecek bir eşofman bulamadıtabi insan sadece 5 kilocuk alinca normal elbiseleri alir hamilelikte de giyer.
bana normal kiyafetler olmuyor hiccccc, hep hamile ustleri ve pantolonlari giyiyorumm;
hatta evdeki pijamalarim ve esofmanlarim bile olmuyor;
2 tk pijama aldim kendime, gecen ikisi de kirlideymis, acikta kaldim; esimin sort ve t-shirtunu giydim; hamile hiphopculara dondum, esimle gul gul olduk, hatta esim beni kameraya cekti oyle)))))))))))
evet, eyeszay anlatmıştı ama biz o kadar ciddi olduğunu bilmiyorduk. valla, çok geçmiş olsun. doktorunda bu kadar ciddi olayda bu kadar ilgisiz davranmasına inanamıyorum. adamlar mesleğini insana yardımcı olmak değil resmen para çıkartma olarak görüyorlar. ay, sen bayada korkmuşsundur. insanın o anda neler gelir aklına. inş. bu kontrolde açılma çıkmazda ve normal zamanında doğurursunmerhaba arkadaslar
ykm sadece fikir olarak vermiştim ama böyle bir kaç dükkan bir arada olan bir yerde olabilir, yeterki çok yürüme. kızların dediği gibi elindeki olan ya pantolon veya eteği alıp üzerine bir şeyde alabilirsin.iyi fikir canımm ama burada ykm yok)tembel tembel yatıyorum valla duşa girmem gerek üşeniyorum..kociş gelse de bir konuşsak bakalım o ne diyecek??evde olmak nw sıkıcı yaaa,kimse de yok görüşecebileceğim..kızım gelse de arkadaş olsa bana....
bende aynı korkuyla girdim ameliyata. sürekli bebeğini düşün, dua et,,, çok güzel geçiyo, bitiyo hemen. ben ameliyathaneye el sallayarak girdim, aynı şekilde çıktım, herkes şaşırdı... 50kere doğursam aynı şekilde doğururum. doğumdan çıktıktan sonra haklı olduğumu anlayacaksın. bir gece önce girdiğim stresin ne kadar gereksiz olduğunu anladım. keşke doya doya uyusaydım
kolay doğumlar olsun inş...
(benim bebeğim doğum pozisyonunu almadı, başı yukardaydı, mecburi sezeryan oldum bu arada)
gecen gıttıgımde dogum pozısyonuna gırmemıs eger gırmezse mecbur sezeryana alacam dedı bende donmedıgını hıssedıyorum sonum sezeryan olacak herhalde
ya, benim kızda ters duruyor ve kafasının hala yukarlarda gezindiğini biliyorum. eşimle kızımızla konuşup dönmesine ikna etme çalışıyoruz ancak kız inatçı çıktı. ama belli ki dönmeye çalışıyor. ya ben sezeryanda olmak da pek istemiyordum. ama kız dönmezse yapacak bir şey kalmaz. ilginç olan babasıda ters doğmuştu:)biz 39+0 a kadar bekledik, dönmedi, başını hep hissediyodum zaten, bi kaç defa dönmeye çalıştı ama beceremedi:)) 39+0 günü alındı. hiç korkma...
trendyol veya minimoy olabilir mi?Kızlar,
ayy kızlar ne çok şey yazmışsınız...yetişemedim...çoğunu okuyamadım...
umarım iyisinizdir...annem geldi sabahtan,şu saate kadar bendeydi...kuzumun giysilerinin çoğunu yıkadık...ev mis gibi bebiş koktu yaw şimdiden...hayırlısıyla doğup giydiklerinde neler hissedeceğiz bakalım :)
dizim hala kötü...yürüme özürlü oldum benannem dedemin bastonunu getirmiiş düşünün...ama beceremedim kullanmayı...Allahım bedensel engellilerin neler yaşadığını daha iyi anladım şimdi yemek yapma felan derken gün geçti gitti işte...
babamızı bekliyoruz şimdi...karnımız da acıktı fena...günü meyvayla ve suyla geçiştirdim yaw...sıcaklar fena yapıyor artık beni...izne çıkmakla çok büyük akıllılık ettiğimi anladım bugün bikez daha...
bu arada bugün mobilyacımızı aradım bu hafta teslim yapacağız demişlerdi...yarın geliyormuş kısmetse...heyecan yaptık biz baya eheeheue:)
bizden haberler böyleeeee..cts de doktora gideceğiz..aldık randevumuzu bakalım neler diyecek doktorumuz...öptük sizi...görüşürüz...kendinize ve kuzularınıza iyi bakın
selam kizlar bigun daha iyi uyandim baktim cok sicak degil diyarbakira gittik mobilya isini halletmeye sonunda aldik besik dolap ve sifonyer 1ay sonra gelecekmis sonra yatak baktik onu da siparis ettik 1.5 ay sonra teslim etcekler 70*140 ozel olcu sayiliyormus olsun dedik sonra hali ve perde bakmaya gittik kasmirin yerini buldum 2 tane hali beqendim ama perde bakip alayim dedim perdeci gezdim birine uygin buldum esas beqendigime uygun yoktu diqerinde karar kildim ama haliyi hesaplayan ben perde icinolcu almayi unutmusum yaptiramadik hali ile perde doktor kontrolune gidince 15 gun sonraya kaldi onlarda bir ay sonra teslim derse imdaaat diyeceqim her seyi baktim bugun ama cok yoruldum hava da cok sicakmis merkezde simdi uzaniyorum tipim yamulmus
umarım iyisinizdir...annem geldi sabahtan,şu saate kadar bendeydi...kuzumun giysilerinin çoğunu yıkadık...ev mis gibi bebiş koktu yaw şimdiden...hayırlısıyla doğup giydiklerinde neler hissedeceğiz bakalım :)
dizim hala kötü...yürüme özürlü oldum benannem dedemin bastonunu getirmiiş düşünün...ama beceremedim kullanmayı...Allahım bedensel engellilerin neler yaşadığını daha iyi anladım şimdi yemek yapma felan derken gün geçti gitti işte...
babamızı bekliyoruz şimdi...karnımız da acıktı fena...günü meyvayla ve suyla geçiştirdim yaw...sıcaklar fena yapıyor artık beni...izne çıkmakla çok büyük akıllılık ettiğimi anladım bugün bikez daha...
bu arada bugün mobilyacımızı aradım bu hafta teslim yapacağız demişlerdi...yarın geliyormuş kısmetse...heyecan yaptık biz baya eheeheue:)
bizden haberler böyleeeee..cts de doktora gideceğiz..aldık randevumuzu bakalım neler diyecek doktorumuz...öptük sizi...görüşürüz...kendinize ve kuzularınıza iyi bakın
canım çok geçmiş olsun. bol bol yat dinlen artık. dinlenmek gibisi yok valla. inşallah bebişin vaktinde sağlıkla gelecek canım.merhaba arkadaslar
valla yaa bana da hiçbir şey olmuyor. ben de eşimin kıyafetlerinden giriyorum aradatabi insan sadece 5 kilocuk alinca normal elbiseleri alir hamilelikte de giyer.
bana normal kiyafetler olmuyor hiccccc, hep hamile ustleri ve pantolonlari giyiyorumm;
hatta evdeki pijamalarim ve esofmanlarim bile olmuyor;
2 tk pijama aldim kendime, gecen ikisi de kirlideymis, acikta kaldim; esimin sort ve t-shirtunu giydim; hamile hiphopculara dondum, esimle gul gul olduk, hatta esim beni kameraya cekti oyle)))))))))))
ah canım benim,bendensin sende...benimde aynen yazdığın gibi oldu,benim rahim ağzı uzunluğu 2 cm. e kadar düştü,ama yatınca tekrar 3,5 olmuş..benim bide sancım çok oluyo....rahim ağzı uzunluğu değişebiliyo ama mutlak istirahat şart...bendim o 2 güne bir banyo ypabilen ,bi tuvalete kalkan,ki halada öyle...sende öyle yap iyi geliyo canım,yanında sana bakacak birisi olsun,hiç kalkma...çok geçmiş olsun...merhaba arkadaslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?