günaydn arkadaşlar.
günlerdir sicaktan ve sancidan uykusuz kaldiğim gecelerime bir de dün aldiğm olumsuz haberlerin verdiği bunalim eklendi.33.haftaya başladim ve çocuğum hala 29 haftada gorünüyor.daha 1600 gr. doktor şüpheli konuştu dopler istedi.rahim çocuğu beslemiyor olabilir dedi.dopler çektir bide ona bakalm ona gore hareket ederiz dedi.bide erken doğum olabilir dedi.artik ne düşüneceğimi ne yapacağmi bilemiyorum.iyi düşünmeye çalişiyorum ama içimden bir şey beni rahat birakmiyor.eşim bir de devlet hastanesine gidelim bakalm ne diyecekler dedi.bende dopler yaptrmak istemiyorum.herşeyi akişina birakaym diyorum ama bu seferde içim rahat etmiyor.sonradan vicdan azabi çekecekmişim gibi geliyor.ne yapacağimi şaşirdim.moralim çok bozuk.dua edebiliyorum sadece...
canım, aslında kilosu normal geldi. sadece hafta olayı insanı biraz düşündürüyor. bide şunu söyleyeyim, bazen doktordan doktora ultrasyon haftaları değişiyor. mesela benim ilk gittiğim doktor bana 14 ncü haftada olduğumu söylemişti, 2 gün sonra şimdiki doktorum 16ncı haftaya girdiğimi söylemişti. yani bakan kişiye göre de değişim olabilir. sen ne olur ne olmaz eşinin dediği gibi devlet hastaneye de baktır. bide senin doktorun her seferinde doppler yapmıyor mu? benimki çünkü her muanede doppler yapıyor. zaten o prosedürde zararlı bir şey yok. tam tersi bebeğin kalpin, damarların gelişimini görüyorsun. yani sen doppleri yine yaptır. bide ssk varsa devlette çok daha ucuza yapıyorlarmış. özellerde ne yazık ki dopplere ssk uygulamıyorlar. ben her seferinde o yüzden doktoruma 120tl veriyorm. kazıklanıyorum aslında ama sıra falan beklemiyorum, bide doktorumda baya detaylı herşeyi anlatıyor. yine umarım hiç bir sorunu olmaz.
bende de bir kaç haftadır var mide bulantıları. ebeme sormuştum, bana bebeğin büyüdüğü için mideni sıkıştırıyor ondan demişti. ama idrar hakkında bir şey dememişti. zaten pazartesi idrar testi yapılacak. umarım ikimizde de bir şey çıkmazGünaydın kızlar...
Bende yaklaşık 1 hafta 10 gündür iştahsızlık ve mide bulantısı var...doktor idrar yolu enfeksiyonundan olabilir dedi ve kültür aldı ama sonucum henüz çıkmadı ...idrar yolu enfeksiyonu yaşayan arkadaşlar sizde de iştahsızlık ve mide bulantısı var mıydı onu merak ettim???
ayrıca ben bebeğin eşyalarını yıkarken renklerin birbirine karışmasını engelleyici mendillerden kullandım..inanın çok faydası oldu...hatta onu gördükten sonra kendi çamaşırlarımızda da aynı mendilleri kullanmaya başladım..Tavsiye ederim...
oh, ne güzel sende buğün görecek kuzunu. güzel haberlerle beklerizkızlar yaa bişey diyecem ama gülmeyin benim sanki karnım küçüldübebek aşağıya doğru mu indi acaba çok tırsıyom ben bugün yaa bi sorunsuz gelseydik şu kontrolden
bebekte az hareket ediyo ayakta hiç anlamıyom yatınca ufak ufak bişeyler hissediyom
16.30 da randevum nasıl dayanacaksam bugün
geçmiş olsun. grip mi yoksa alerji falan gibi bir şey. valla, bu havalarda da hastalık hiç çekilmiyor. umarım bir iki günde atlatırsıngunaydin kizlar
dun aksam yine fena oldum bayilacak gibiydim. gece hic uyuyamadim simdide bogazlarim aciyo kulaklarimin icleri kasiniyo, gozlerim kasiniyo burnum akiyo basim agriyo ve cok halsizim. doktora gidecek halim bile yok kalkamiyorum yerimden
kizlar benim doktor kontrolum de 32+6 da olacak
neler diyecek doktor coookk merak ediyorumm
bebisim buyudu mu, dondu mu, dogum icin normal mi sezeryan mi gorunuyorr
gunler gecmiyor sanki yaa
ya, bende sezaryan hiç istemiyorum ama iki hafta önce doktorum kızımın hala dönmediğini ve dönmezse mecburen sezaryan olacağını söyledi. dönmesi için bana sol tarafa yatıp sol bacağımı düz tutmamı sağ bacağımı ise sola devirmemi önerdi. bide yürürken tempolu yürümemi söyledi. belki bu pozisyonlarda döner dedi. ancak kızımın kafasını halada gögsümün altında hissediyorum ve bu bende baya bir stres yarattı. sezaryanı düşünmek bile istemiyorumherkese merhabaaaa:)
bugün kontrolümüz vardı.doktordan geldik kızım malesef ters dönmüş kafası yukarıdaymış şuanda
dün akşam hiç durmadı çok hareket etti kesin dün akşam dönmüştür
doktor daha döner dedi ama inşallah yaa .ya dönmezse sezeryan hiç istemiyordum ben