2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım, aslında kilosu normal geldi. sadece hafta olayı insanı biraz düşündürüyor. bide şunu söyleyeyim, bazen doktordan doktora ultrasyon haftaları değişiyor. mesela benim ilk gittiğim doktor bana 14 ncü haftada olduğumu söylemişti, 2 gün sonra şimdiki doktorum 16ncı haftaya girdiğimi söylemişti. yani bakan kişiye göre de değişim olabilir. sen ne olur ne olmaz eşinin dediği gibi devlet hastaneye de baktır. bide senin doktorun her seferinde doppler yapmıyor mu? benimki çünkü her muanede doppler yapıyor. zaten o prosedürde zararlı bir şey yok. tam tersi bebeğin kalpin, damarların gelişimini görüyorsun. yani sen doppleri yine yaptır. bide ssk varsa devlette çok daha ucuza yapıyorlarmış. özellerde ne yazık ki dopplere ssk uygulamıyorlar. ben her seferinde o yüzden doktoruma 120tl veriyorm. kazıklanıyorum aslında ama sıra falan beklemiyorum, bide doktorumda baya detaylı herşeyi anlatıyor. yine umarım hiç bir sorunu olmaz.

bende de bir kaç haftadır var mide bulantıları. ebeme sormuştum, bana bebeğin büyüdüğü için mideni sıkıştırıyor ondan demişti. ama idrar hakkında bir şey dememişti. zaten pazartesi idrar testi yapılacak. umarım ikimizde de bir şey çıkmaz

oh, ne güzel sende buğün görecek kuzunu. güzel haberlerle bekleriz

gunaydin kizlar
dun aksam yine fena oldum bayilacak gibiydim. gece hic uyuyamadim simdide bogazlarim aciyo kulaklarimin icleri kasiniyo, gozlerim kasiniyo burnum akiyo basim agriyo ve cok halsizim. doktora gidecek halim bile yok kalkamiyorum yerimden
geçmiş olsun. grip mi yoksa alerji falan gibi bir şey. valla, bu havalarda da hastalık hiç çekilmiyor. umarım bir iki günde atlatırsın

kizlar benim doktor kontrolum de 32+6 da olacak
neler diyecek doktor coookk merak ediyorumm
bebisim buyudu mu, dondu mu, dogum icin normal mi sezeryan mi gorunuyorr

gunler gecmiyor sanki yaa

ya, bende sezaryan hiç istemiyorum ama iki hafta önce doktorum kızımın hala dönmediğini ve dönmezse mecburen sezaryan olacağını söyledi. dönmesi için bana sol tarafa yatıp sol bacağımı düz tutmamı sağ bacağımı ise sola devirmemi önerdi. bide yürürken tempolu yürümemi söyledi. belki bu pozisyonlarda döner dedi. ancak kızımın kafasını halada gögsümün altında hissediyorum ve bu bende baya bir stres yarattı. sezaryanı düşünmek bile istemiyorum ay, şu bebeklerimiz inatçı çıkmasalrda ve gerektiği pozisyonlara geçseler ne güzel olur:18:

Evet malesef saglik konusunda kotuler.[/QUOTE]

canım şimdi baktım sanırım ingilteredesin, bence doğum yapılabilecek en güzel ülkelerden biri, her şey doğal seyrinde ilerliyor bir kere. En güzeli de doğumdan sonra 5 saat anne,baba ve bebek, loş ışık altında doğumhanede kalıp birbirnizi dinliyorsunuz, o ilk anların keyfini çıkartıyorsunuz. İmkanım olsa doğum yapmayı seçebileceğim ülkelerden biridir ingiltere he he :)

Ben de norveçteyim, burada da benzer yöntemler uygulanıyor, karın ölçme hala var. bu siteye girip, Türkiye'deki yöntemleri okudukça strese giriyordum, bebeğime gereken inceleme yapılmıyor diye. En son kasılmalarım var diye 3 kez acillik olduktan sonra bu kadar evhamlı olmaktan vazgeçtim. buradaki genel kanı: eğer ağrın, sancın geçiyorsa sorun yok, ama artıyorsa hemen gel. Benim kasılmalarım da sık oluyordu ama beraberinde sancı ya da acı yoktu. Sonra doğum eğitimlerine katılınca daha da rahatladım, doğumdan önceki kasılmalar başladığında telefonla konuşmak bile imkansızlaşıyormuş. Ve en son ana kadar evde, rahat bir bir ortamda kalmak daha iyiymiş, yoksa strese girersen açılmalar duruyor hatta kapanabiliyormuş. Herkesin vücut yapısı ve doğum hikayesi farklıdır ama arkadaşımda aynen böyle oldu. Sayısını veremeyeceğim kadar çok hastaneye gittiler, sancılar başlıyor ama hastaneye gittikten sonra duruyor ve eve geri gönderiyorlardı. Allah hepimize kolay ve sağlıklı,sorunsuz , acısız doğumlar nasip eder inşallah....

gecmis olsun canim , gercekten yatmak cok zor, bende hamileligimin ilk 4 ayinda hep sirt ustu yattim, birinci hamileligim dusukle sonuclanmisti onun icin.
ne guzel herseyi hazirmis, zaman gecer bi sekilde yeterki kuzularimiz saglikli bisekilde dogsunlar.

dualarimiz seninle annecik.

umarım döner sezeryan olmak zorunda kalırsam epidural mi olsam ki off ne güzel normal gidiyordu herşey
bebiş sağlıklı olsunda aslında tıp ilerledi düşünmemek gerek bunları dimi

kızlar, umarım hepimiz istediği gibi doğumlar yaparız ama bazılarımız şimdiden sezaryan olacağı belliymiş, bazılarımızın bebekleri henüz ters duruyor (benim gibi). o yüzden geçenlerde sezaryanla ilgili araştırmıştım. en güzel prima anlattı, okumak isterseniz linki direk koyuyorum:

Ad1m Ad1m Sezaryan Doum

bu arada, vermidon, seni merak ettim. senin şu kasılmaların hala devam ediyor mu. geçenlerde hastaneye gittiğinde kasılmaların gözüküyordu. bide açılma gibi olayın vardı. şimdi nasıl oldun?

Evet malesef saglik konusunda kotuler.

canım şimdi baktım sanırım ingilteredesin, bence doğum yapılabilecek en güzel ülkelerden biri, her şey doğal seyrinde ilerliyor bir kere. En güzeli de doğumdan sonra 5 saat anne,baba ve bebek, loş ışık altında doğumhanede kalıp birbirnizi dinliyorsunuz, o ilk anların keyfini çıkartıyorsunuz. İmkanım olsa doğum yapmayı seçebileceğim ülkelerden biridir ingiltere he he :)

Ben de norveçteyim, burada da benzer yöntemler uygulanıyor, karın ölçme hala var. bu siteye girip, Türkiye'deki yöntemleri okudukça strese giriyordum, bebeğime gereken inceleme yapılmıyor diye. En son kasılmalarım var diye 3 kez acillik olduktan sonra bu kadar evhamlı olmaktan vazgeçtim. buradaki genel kanı: eğer ağrın, sancın geçiyorsa sorun yok, ama artıyorsa hemen gel. Benim kasılmalarım da sık oluyordu ama beraberinde sancı ya da acı yoktu. Sonra doğum eğitimlerine katılınca daha da rahatladım, doğumdan önceki kasılmalar başladığında telefonla konuşmak bile imkansızlaşıyormuş. Ve en son ana kadar evde, rahat bir bir ortamda kalmak daha iyiymiş, yoksa strese girersen açılmalar duruyor hatta kapanabiliyormuş. Herkesin vücut yapısı ve doğum hikayesi farklıdır ama arkadaşımda aynen böyle oldu. Sayısını veremeyeceğim kadar çok hastaneye gittiler, sancılar başlıyor ama hastaneye gittikten sonra duruyor ve eve geri gönderiyorlardı. Allah hepimize kolay ve sağlıklı,sorunsuz , acısız doğumlar nasip eder inşallah....[/QUOTE]

evet canim ingilteredeyim, herseyleri cok dogal gercekten gecen arkadasim dogum yapti odada oyle elini bile surmediler bana koyde dogurmus kadar dogal dogurdum dedi , bebis dogar dogmaz yanindan hic ayirmiyorlar zaten bi sorun olmadigi surece. bende turkiyedeki arkadaslarim daha bilgili bebekleri hakkinda diyip uzulup duruyorum ama hersey olacagina varir herseyin hayirlisi ben elimden geleni yapiyorum bebisimin gelisimi icin. sadece bebisimi goremiyorum ozluyorum , gerci az aldi 6 hafta sonra insallah saglikli bi sekilde goricem. evet burdada sancin azsa eve yolluyorlar.
amin canim hepimiz saglikli bi sekilde aliriz bebislerimizi kucagimiza insallah.

umarım döner sezeryan olmak zorunda kalırsam epidural mi olsam ki off ne güzel normal gidiyordu herşey
bebiş sağlıklı olsunda aslında tıp ilerledi düşünmemek gerek bunları dimi
valla, ben genel anestezi olmaktansa epidruali daha çok tercih ediyorum ama tabi bunu doktorumla danışmam gerekiyor, o ne tavsiye eder. bide o da çok önemli. bide artık eskisi gibi ameliyattan sonra dikiş değil lazerle deriyi birleştiriyorlarmış. bununla ilgili hiçbir bilgin var mı? ben nette araştırdım ama dikişi anlatan pek insan yok.

kızlar benim dr um da sezeryan yanlısı çıktı
bana normal doğum çok iyiyse neden jinekologlar kendi eşlerine sezeryan yapıyo dedi. sezeryanda anne ve bebek için risk en aza indiğinden yapıyolarmış. bilmiyorum benim zaten kalp rahatsızlığım bir de kaygı bozukluğum vardı. kalp kapakçığımda kalınlaşma var ve çarpıntı yapıyo o da. ben daha düşünürken acaba doğumda çarpıntım olur mu heyecandan diye dr da böyle diince biraz fikrim değişti. sezeryan da düşünüyorum gibi

merhaba, benim ablam sezeryanla dogum yapti gecen yil agustos ayinda evet dikisi yoktu yapistirmislardi sanki , lazerle birlestirmislerdi yani.

Son düzenleme:

evet canim ingilteredeyim, herseyleri cok dogal gercekten gecen arkadasim dogum yapti odada oyle elini bile surmediler bana koyde dogurmus kadar dogal dogurdum dedi , bebis dogar dogmaz yanindan hic ayirmiyorlar zaten bi sorun olmadigi surece. bende turkiyedeki arkadaslarim daha bilgili bebekleri hakkinda diyip uzulup duruyorum ama hersey olacagina varir herseyin hayirlisi ben elimden geleni yapiyorum bebisimin gelisimi icin. sadece bebisimi goremiyorum ozluyorum , gerci az aldi 6 hafta sonra insallah saglikli bi sekilde goricem. evet burdada sancin azsa eve yolluyorlar.
amin canim hepimiz saglikli bi sekilde aliriz bebislerimizi kucagimiza insallah.[/QUOTE]

bu arada karın ölçme yöntemi tarihe karıştı diyoruz ama geçen hafta ebem el ile kontrolde bebeğin döndüğünü anladı ve bebeğimin doğacağı yaklaşık kiloyu bile söyledi. Tıbbi açıklaması olmasa hala bunca ülke karın ölçme yöntemine devam etmez bence. Şu an çok memnunum halimden, her şeyi oluruna bıraktım, hamileliğimin son anlarının keyfini çıkartıyorum :) Belki suda doğum deneyeceğim bakalım... her sey doğuma gidilince karar veriliyor hastanede bütün imkanlar varmış çünkü... Dayanabildiğim kadar ilaçsız dayanacağım, baktım olmuyor o zaman epidural, gülme gazı, akupuntur ne öneriyorlarsa onu denyeceğim... Sezeryan olacağım belki de bakalım... Burada önceden sezeryan seçmek gibi bir şansınız yok ama ben zaten normal doğumu tercih ediyorum.

az önce kağan kocatepenin sitesinde okudum orada dikişlerin yapıldığı malzeme kendiliğinden eridiğinden dikişlerin alınmasına gerek yoktur yazıyordu

bu arada karın ölçme yöntemi tarihe karıştı diyoruz ama geçen hafta ebem el ile kontrolde bebeğin döndüğünü anladı ve bebeğimin doğacağı yaklaşık kiloyu bile söyledi. Tıbbi açıklaması olmasa hala bunca ülke karın ölçme yöntemine devam etmez bence. Şu an çok memnunum halimden, her şeyi oluruna bıraktım, hamileliğimin son anlarının keyfini çıkartıyorum :) Belki suda doğum deneyeceğim bakalım... her sey doğuma gidilince karar veriliyor hastanede bütün imkanlar varmış çünkü... Dayanabildiğim kadar ilaçsız dayanacağım, baktım olmuyor o zaman epidural, gülme gazı, akupuntur ne öneriyorlarsa onu denyeceğim... Sezeryan olacağım belki de bakalım... Burada önceden sezeryan seçmek gibi bir şansınız yok ama ben zaten normal doğumu tercih ediyorum.[/QUOTE]

gülme gazı da nedir ben ilk kez duydum

ayyy gunes cikti hayret ben disari cikimde oglusum birazcik D vitamini alsin gunesten. bulunmuyor burda hergun oyle gunes ...

yaa bide kocacim bana az once dedi horlamisim ben dun gece, inanmadim ben , videoya cekicektim seni ama ses olurda uyanirsin diye kiyamadim dedi. normaldir galiba dimi cunku cigerlerimiz felan artik s1k1smis bi vaziyette baska horlayan varmi ?? hamileleikte hersey normaldir diyip guldum gectim

az önce kağan kocatepenin sitesinde okudum orada dikişlerin yapıldığı malzeme kendiliğinden eridiğinden dikişlerin alınmasına gerek yoktur yazıyordu
evet, ona benzer bir şey bende okumuştum. dikişler hayvanın ince damarlarından oluyormuş ve kendi kendine eriyormuş ama onun için doktorunda yamak çurpuk dikmemesi gerekiyormuş, yoksa yinede biraz belli oluyormuş. umarım doktorumu o gün ameliyata sarhoş gelmez

walla horlamayı bilmiyom da geçen gece sağlam bi gaz çıkarırken uyandım
ama çok utandım eşime baktım o da uyandı mı diye.. uyanmamıştı ya da çaktırmadı

gülme gazı da nedir ben ilk kez duydum [/QUOTE]

canim gulme gazi , normal dogumda verdikleri, gas and air dedikleri tuplu bise, tup var ordan gaz cekiyorsun oksijen gibi bise agrilarini hafifletiyo, cogu arkadasim mide bulandiriyor ilk basta diyo ama sonradan hafif uyusukluk yapip agriyi azaltiyormus

bende horlama yok ama daha beter bir durumla karşılaştım. geçenlerde eşimle forumda geziyorduk bende dışarıya lavobaya gitmeye sevmem. sıktım dişimi eve kadar idare ettim. ama apartmanda bir tuttu dayanamıyorum bide bebek hareket etmeye başlamaz mı. evin kapısı açılıncaya kadar ben, ayıpta söylenmesi, azıcık kaçırdım tabi çok utandım ama eşim hamilikte olur böyle bir şey dedi de, ben yine kendimi çok kötü hissettim. ondan horlamayı hiç kafama takmazdım galiba. ama galiba şimdilik horlamıyom. yada eşim söylemiyor olabilir

walla horlamayı bilmiyom da geçen gece sağlam bi gaz çıkarırken uyandım
ama çok utandım eşime baktım o da uyandı mı diye.. uyanmamıştı ya da çaktırmadı
valla, biz böyle gidersek yavaş yavaş tüm rezilliklerimizi anlatırız gibi ama elimizde değil, ne yapalım:78:

Son düzenleme:
maşallah bebişine tatlım...
Güzel haberler almışsın canım gözün aydın herşey yolunda
beni de aradılar 28 haziran-15 temmuz arası alabileceğim e-bebekten. jokerde görmüştüm sanki bebek askısı ama plastiktendi, e bebekte de vardır sanırım, internet mağazasından bak bakalım canım.
yarin nisana davetliyiz ama bugun haberimiz oldu aksama dogru ben ne giysem diyorum nisan oglen 1 de baslayacak alisvris imkani yok yani hamile pantolonumla bluz giysem geciyorduk ugradik gibi mi olur
Canım hamilesin sonuçta, çok önemli değil bence pantolon şık bir bluz da gayet uygun olur yani.
Yok canı gitme e-bebek'e sırayla arıyorlar bence, seni de ararlar, ben de e-bebekten alacağım diye işaretlemiştim bugün aradılar.
Canım sen içini ferah tut, dinlenirsen hiçbişey olmaz inşallah, hepimiz dua ediyoruz bebişler vaktinden önce gelmesin diye. Daha önce de demiştim, benim arkadaşım 6. ayından itibaren yattı, açılma vardı onda ve 39. haftada doğurdu düşün

gunaydin kizlar
dun aksam yine fena oldum bayilacak gibiydim. gece hic uyuyamadim simdide bogazlarim aciyo kulaklarimin icleri kasiniyo, gozlerim kasiniyo burnum akiyo basim agriyo ve cok halsizim. doktora gidecek halim bile yok kalkamiyorum yerimden
Geçmiş olsun canım yaa, dinlen bol bol ıhlamur fln iç, ama ateşin çıkarsa doktorunu ara hemen.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…