günaydn arkadaşlar.
günlerdir sicaktan ve sancidan uykusuz kaldiğim gecelerime bir de dün aldiğm olumsuz haberlerin verdiği bunalim eklendi.33.haftaya başladim ve çocuğum hala 29 haftada gorünüyor.daha 1600 gr. doktor şüpheli konuştu dopler istedi.rahim çocuğu beslemiyor olabilir dedi.dopler çektir bide ona bakalm ona gore hareket ederiz dedi.bide erken doğum olabilir dedi.artik ne düşüneceğimi ne yapacağmi bilemiyorum.iyi düşünmeye çalişiyorum ama içimden bir şey beni rahat birakmiyor.eşim bir de devlet hastanesine gidelim bakalm ne diyecekler dedi.bende dopler yaptrmak istemiyorum.herşeyi akişina birakaym diyorum ama bu seferde içim rahat etmiyor.sonradan vicdan azabi çekecekmişim gibi geliyor.ne yapacağimi şaşirdim.moralim çok bozuk.dua edebiliyorum sadece...
Canım aynı durum bende de var. ayrıntılı ultrasonda 1 hafta geride çıkmıştı ve önemli bir fark değil demişlerdi. sonra fark 2 haftaya çıktı benim doktorum da doppler ile kan akımlarına bakılması iyi olur acaba plesanta iyi besleyemiyor mu bebeği onu anlamak lazım dedi. Bizim de çok canımız sıkıldı, moralimiz bozuldu. Başka bir doktora randevu aldık perinatolog, özellikle ben de başka bir hastaneye gitmek istedim, başka bir doktor buldum kendim aynen sizin gibi aklımızda soru işareti kalmasın diye. Doktor doppler ile kan akımlarına ve suyun miktarına baktı, bu değerler şuanda normal önemli olan bu dedi. Bunlarda bir azalma olmaması gerekir bunun için de en öenmli şeyin dinlenme olduğunu söyledi.redmask bebeğin kilosundan ziyade kafa ve karn çevresinin 29 haftalik çikmasi nerdeyse 3 hafta geride. ona üzülüyorum.
only_smile ayrintilim 24. haftada yapilmişti.o zaman da bir hafta geride çikmişti.ama başka bi sorun yoktu.şimdi ise bu kadar geride.eşim illa devlet hastanesine gidelim diyo.ozele en başndan beri güvenmiyo.para için doplere gnderip duruyo diyo :)
cnm evet, yururken bebek alttan cikacak gibi oluyordu bazen.
buyuk ihtimalle bebegin ters durmasiyla alakali.
ama seni yaniltmayalim, sen yine doktoruna sor cnm.
cnm sakin kafana takma;
gebelik.org'da okudum, senin anlattigin elle muayne, mezura ile olcme vs onlarda bilinen ve hala uygulanan yontem; hatta bi kitapta da okudum, ebe ya da doktor elle bebegin basi ayagi karni nerde vs hepsini anliyorlarmis.
tr.de herseyi oldugu gibi bunu da abartiyoruz biz sen bakma ;-)
cnm yaa gecmis olsun,
benim de ayaklarim ve bileklerim cok sis; gecen elbise giydim utandim yaa;
onceki aksam abim, ve dun aksam da babam gorduler moralimi bozdular zaten; sismanliktan sisiyormus ayaklarim; abimin esinin hic sismemis; yahu o butun gu evde yatiyordu, ben 4 saat yol gidiyorum gunde 13 saat ayaktayim onu soran yok :-((((( hala sinirliyim suan
canlarim karnin bi tarafa top gibi toplaniyor ve sertlesiyor. 30sn-1 dk arasi surup tekrar yumusuyor
muhakkak oluyordur; bunlar 28. haftadan sonra olan braxton hicks kasilmalari, gunde 3-4 kez olmasi normalmis cnm
oy oyy masallah, kocaman olmus seninkii
masallah cnm , senin oglanda buyumus bayagg.
hersey yolunda demek, cok sukur
ben taa 9 temmuzda gidicem bakalimm
cnm son 1 haftam isyerinde
32. haftada ayriliyorum ben de izne;
doktor daha fazla izin vermiyor
yaa her iste bir hayir var diye bosuna dememisler;
benim de hicbiseyim yikanmadi utulenmedi daha, cantam da hazir degil :-((
hic yardimcim da yok ; calistigimdan vaktim de yok :-((
izne cikinca yapicam ins.
dualarimiz hep seninle cnmm
1600 gr iyi gibi geldi bana da cnm yaa
cektir dopplerini cnm bence, doktorunu dinle; kan akisina bakarlar bebege olna,
insallah iyi cikar, o zaman icin rahatlar
gunaydin canikom;
bi cizi kraker falan yee..
kızlar yaa bişey diyecem ama gülmeyin benim sanki karnım küçüldübebek aşağıya doğru mu indi acaba çok tırsıyom ben bugün yaa bi sorunsuz gelseydik şu kontrolden
bebekte az hareket ediyo ayakta hiç anlamıyom yatınca ufak ufak bişeyler hissediyom
16.30 da randevum nasıl dayanacaksam bugün
herkese merhabaaaa:)
bugün kontrolümüz vardı.doktordan geldik kızım malesef ters dönmüş kafası yukarıdaymış şuanda
dün akşam hiç durmadı çok hareket etti kesin dün akşam dönmüştür
doktor daha döner dedi ama inşallah yaa .ya dönmezse sezeryan hiç istemiyordum ben
kızlar benim dr um da sezeryan yanlısı çıktı
bana normal doğum çok iyiyse neden jinekologlar kendi eşlerine sezeryan yapıyo dedi. sezeryanda anne ve bebek için risk en aza indiğinden yapıyolarmış. bilmiyorum benim zaten kalp rahatsızlığım bir de kaygı bozukluğum vardı. kalp kapakçığımda kalınlaşma var ve çarpıntı yapıyo o da. ben daha düşünürken acaba doğumda çarpıntım olur mu heyecandan diye dr da böyle diince biraz fikrim değişti. sezeryan da düşünüyorum gibi
ayyy gunes cikti hayret ben disari cikimde oglusum birazcik D vitamini alsin gunesten. bulunmuyor burda hergun oyle gunes...
yaa bide kocacim bana az once dedi horlamisim ben dun gece, inanmadim ben , videoya cekicektim seni ama ses olurda uyanirsin diye kiyamadim dedi. normaldir galiba dimi cunku cigerlerimiz felan artik s1k1smis bi vaziyette baska horlayan varmi ?? hamileleikte hersey normaldir diyip guldum gectim
slm güzel anneler...
ne zmandr giremedm coook işler vardı hallettm çok şükür.kızımın herseyi hazır.sadece yıkanıp ütülenen cicileri hurclardan cıkıp yerleşecek o kadar ama 2 hafta sonra falan yapcaz onları da.
benm kızım özellikle sağ kaburga kemiğime öle bi vuruyoki cok cnm yanıo.
ademel benm karnım küçüldü galiba demiş walla banada öle gelio hiç büyümüo sanki ne zmandr karnım.bi büyüdü öle kaldı sanki.
bu arada primadan beni de aradılar haftaya forum ist dan alıcam inş.
herkese iyi haftasonları şimdiden.
kızlar, az önce primadan aradılar. hediyemizi 4-15 temmuz arası e-bebekten alacam. benim anladığım kadarıyla bunlar sırayla illeri arıyorlar. ay, kızımzla annelik akademisinden sonra aldığımız ilk hediyemiz:):)
Beni de öğle yemeği arasında bir numara aramış acaba onlar mı ??
bir daha ararlarmı ki ???
kızlar, az önce primadan aradılar. hediyemizi 4-15 temmuz arası e-bebekten alacam. benim anladığım kadarıyla bunlar sırayla illeri arıyorlar. ay, kızımzla annelik akademisinden sonra aldığımız ilk hediyemiz:):)
çağrı at bakalım belki ararlarbenide sor bakalım
Beni de öğle yemeği arasında bir numara aramış acaba onlar mı ??
bir daha ararlarmı ki ???
slm güzel anneler...
ne zmandr giremedm coook işler vardı hallettm çok şükür.kızımın herseyi hazır.sadece yıkanıp ütülenen cicileri hurclardan cıkıp yerleşecek o kadar ama 2 hafta sonra falan yapcaz onları da.
benm kızım özellikle sağ kaburga kemiğime öle bi vuruyoki cok cnm yanıo.
ademel benm karnım küçüldü galiba demiş walla banada öle gelio hiç büyümüo sanki ne zmandr karnım.bi büyüdü öle kaldı sanki.
bu arada primadan beni de aradılar haftaya forum ist dan alıcam inş.
herkese iyi haftasonları şimdiden.
kızlar bu prima ne hediye ediyor üyelik mi gerekiyor
selam kızlar nasılsınz..bende ödem var bayağı ayaklarımda..bugün sağlk ocağında kontrolm vardı tansıyonumuda yüksek buldu..tuzlu yeme dedi, iş yerinde yaşadığm tatszlktan mı çıktı bilmiyorm tansiyonum baş ağrımda çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?