2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba arkadaslar,
ben araniza gec katilanlardanim.. keyifle yazismalarinizi izliyorum ve kendi bebegimle karsilastiriyorum. kimi zaman sizinle birlikte rahatliyorum, kimi zaman sizin endiselerinizle endiseleniyorum. varliginiz cok guzel..
ben sizinle sezaryen konusunda kafa karisikligimi paylasmak istedim. onumuzdeki hafta doktor randevumuzu var ve 32. haftaya girecegiz. Dogumu annemin yaninda yapmayi dusundugum icin baska bir sehre gidecegim sonrasinda. benim doktorumun her zaman normal dogum yanlisi oldugunu biliyorum. (Hacettepe Univ.de). Ama kendi dogumum hakkinda hic konusmadik daha. bu gidisimiz son gidisimiz oldugu icin, onunla bunu da konusacagim..
Mesele bundan sonra devam edecegim doktorun sezaryen deme ihtimali. Ve bunun inandiricilik boyutu...
Normal dogumla ve sezaryen dogumla ilgili bir dolu sey okudum. Yurt disindaki (gelismis ulkelerdeki) sezaryenle dogum orani %20lerde iken Turkiye'de % 80'i zorluyor. Cati darligi, cocugun ters gelmesi, kilosunun fazla olmasi TR'de sezaryen dogum icin en bilindik nedenlerin basinda geliyor. Arastirdigim kadari ile, bu tur durumlarda bile (cok riskli durumlari katmazsak) normal dogum olasi. Ozellikle cocugun ters durmasi olayinda bile cocugum ters durma pozisyonunda dogmamasi icin yuzdesi cok az olan bir pozisyonda durmasi gerekiyor...
Dolayisiyla sezaryenin saglik sisteminde normal doguma gore daha pahali olmasi, doktorun daha az risk almak istemesi, gecenin bir yarisinda normal dogum icin gelmek zorunda kalmak yerine zamani belli olan bir doguma girmek istemesi gibi nedenlerin de birlesmesiyle Turkiye'de bu oran aşırı yuksek.

Normal dogumun dogal, abartıldıgı kadar zor ve agri verici bir surecten cok bebek anne bagini daha guclu kilan, sonrasinda iyilesmenin daha hizli olan bir dogum sekli oldugunu dusununce doktorlarla bu konuyu iyice tartismak gerektigini dusunuyorum...
gerci muayene sedyesine yattigimizda ve tum kontrolun ve bilginin doktorda oldugu, bizim en ufak bir bilgi icin doktorun agzinin icine baktigimiz bizi gucsuzlestiren bu hiyerarsik ve alabildigine esitsiz konumda doktordan birsey talep etmek, ya da onunla tartismak cok zor bir konu...

biraz uzun oldu ama.. sizin fikirleriniz nedir bu konuda onu cok merak ediyorum...
sevgiler

gunaydın kızlarr,,,
cuma gunu doktor konntrolumuz wardı bebıs 35 haftalık we 2,5 kg olmus nst ye gırdım bebek ıyı cıktı sadece suyu azalmıs bıraz o yuzden kontrollerı haftalık yapmaya baslıycakk gunde 7 keezden az hareket edersede hemen gıdıcem suyu azaldıgından bebek ıcerde sıkısabılırmıs we suyu az normal dogumlada bebegı sıkıstıramam dedı bu haftada suyu azalmıs olursa eger 2 gune bı kontrole gıdıcez sanırım benım dogum sezeryanla olacak

sıze tawsıyem sıcaklarda gezınmeyın we temızlık felan yapmayın

Son düzenleme:
günaydın kızzlar...

Şimdi izne ayrıldım zaten evdeyim dinleniyorum canım sağol.Aynen canım ağrıdan ziyade kasılma olduğunu da hiç hissetmedim, öyle sertleşme fln olmadı gerçekten de yaa:26::26:doktor bebek hareketi olarak algılamışsındır dedi. Neyse bir daha çıkmaz inşallah..
Sende bir daha oldu mu hiç kasılma, ağrı fln??

kordon dolanması aklıma geldikçe hürperiyorum,neyseki dünakşamdan beri hareketleri gayet gzel eski düzenindede rahatladım
günaydın kızlar dün düğüne gittik bebeğim durmak bilmedi galiba sesten çok etkilendi ya da çok oynak bir kız :)... ama artık çok yoruluyorum oturduğum yerde bile.
ayy sorma bizde akşam nişandaydıkbenim kız giyinmeye başlamamdan eve gelip üstüm değişene kadar hep hareket halindeydi çok hoşuma gitti

cnm yaa geçmiş olsun
inş bi daha sancı falan çıkmaz dineln devamlı

herkese iyi pazarlar...ağrısız,sancısız,kasılmasız,huzurlu,mutlu,kocişleriniz ve bebişlerinizle güzel bir gün diliyorummmmmm teyzoşları

canım vallaha benim bebiş hep kilo olarak 2-3 hafta önden gidiyor en baştan beri...ben 67 kg ile hamile kaldım..zayıf değildim yani...minyon da değilimdir..beslenmeye gelince hamileliğimin başından beri bi kere bile kusmadım...tatlı,tuzlu,ekşi canım ne isterse yedim...bi tek şeker ölçüm zamanı endişeleniodum bu yemeye nolcem diye ama şeker de çıkmadı çok şükür...bu şekilde gidiyoruz şimdilik teyzesi...

Son düzenleme:
Eflatunhayal kardeşim öncelikle bu güzel yazı için teşekkürler.Evet bende araştırdım ve gerçekten ülkemizde doktorlarn kolaya kaçmasından dolayı sezeryanla doğum daha fazla.Çatı darlığı ve bebeğin gerçekten kilolu olma durumlarını bilemem(6-7 kilo v.b) ama bebeğin ters olma durumunda sezeryan çok çok gereksiz.Mesela ben ayaklarımdan gelmişim ve ters doğmuşum.Onun için hayata karşı hep terste durdum Şaka bi yana annem bu doğumun kendisi için çok da zor olmadığını söylüyor.ve bende sağlıklı doğmuşum.
Ben doğum konusunu doktorumla hiç konuşmadım ama ben normal diyeceğim bi aksilik çıkmazsa normal doğum istiyorum.

Son düzenleme:

Biz 28+2 de 1200 gr dık.Ben de o zaman 6.5 kg almıştım Şİmdi 31+3 oılduk ben 7.5 yaptım kızımı yarın öğrenicez inşallah.Ufak tefek tombik bişiyim ben.Evlendikten sonra 15 kilo aldımveremedim gitti.Tam vermeye başladım 3-4 kg gitti hamile kaldım.75 kg idim öğrendiğimde.Kötü bir örneğim ama süt içmiyorum öyle hergünİçim almıyor iki aya kadar et ve tatlı namına hiiiiiiiiiiiiiiiç bişi ağzıma sürmedim.Yeşillik ,sebze,makarna ,ekşi ,tuzlu ne varsa...bolbol yoğurt,peynir,ayran...Tatlı hala yok,sadece kek gibi yada sütlü tatlı gibi şeyler yiyebiliyorum.Çikolata,ağdalı tatlı vb. istemiyor canım.Aklıma gelenler bunlar.Senin yapınla tabi benzer olabilir,ufak tefek olsun boşver sağlıklı olsun da.Benim kuzen zamanında ama 2.5 kg doğmuştu.Gayet de sağlıklı geçirdi çocukluğunu şimdi de 16 yaşında delikanlı oldu.

merhaba eflatunhayal,

yazını okudum ve endişelerimizi çok güzel dile getirmişsin...
benim sadece konuyla ilgili bahsetmek istediğim konu şu ki zaten yazının sadece bu kısmını alıntı yapmam bununla ilgilidir; şöyleki bütün doktorları bilemeyeceğim tabi ama aslında sezeryanın tek sebebi bu bahsettiğin şeylerin ötesinde bizim hukuk kurallarımızdır: bebekte normal doğum esnasında bi komplikasyon geliştiğinde ve eğer anne veya baba bunun n doktorun hatası olduğunu düşünüp doktoru dava ettiği takdirde mahkemenin doktora ilk sorduğu şey madem komplikasyon oluşabilcek riskli bi durum vardı neden sezeryan yapmadın doğrudan? böle bi durumla karşılaşan doktor mesleğini kaybetmekle karşı karşıya kalıo ve sütten ağzı bi kere yanan yoğurdu üfleyerek yer... dolayısıyla doktorlar en ufak durumu bile riske atmayı aslında bunun için istemezler genelde... üstüne bi de ülkemizde şöle çelişkili durum varkı bugünlerde mahkemeler doğrudan sezeryana yönlendirirken hükümet sağlık bakanlığı sezeryan oranı yüksek doktorlara soruşturma açıo... işte hükümetimiz seçim öncesi bu soruşturmaları başlatarak insanların kafasını karıştırarak hedef şaşırttı ve tabiki trakya bölgesinde yapacağı hayali kanal gibi oy toplamak adına yine hamlelerini yaptı ve başarılı oldu... yani bu konu bayağı karışık hatta buralarda konuşulmayacak kadar derin...
ama dediklerine katılmadan da edemiorum çünkü bende yakın zamanda doğum yapacağım ve kafamda soru işaretleri gerçekten bölemi olması gerekio die... Allah hakkımızda hayırlısını versin cnm, ne diimki :))

Valla benim boy 1.70, kilo 91, eşim de 1.80 - 97 filan. Çok zayıf insanlardan kilolu bebekler doğabiliyor, anne babanın kilosunun direkt çocuğa yansıdığını düşünmüyorum yalnız etkileyen faktörlerden biri olabilir.

Aşırı yemiyorum, hatta hamile olmadan iştahım müthişti, gebelik iştahımı baya azalttı. Son zamanlar kızartmayı biraz fazla kaçırdım. Onun dışında bebişime özel, yarasın diye bi şey yemiyorum maalesef.

2 ila 4 kilo arası doğan bebeklerin hepsi sağlıklı kabul ediliyor, büyük ihtimal sizin bebiş de 2 nin altında doğmaz. Kaygılanmayın bence, saplıkla doğsunlar da, sonra bol bol yedirirsiniz

sağol canm bizde başka bir doktora gitmeye karar verdik hafta içi.o da ayni şeyleri soylerse dopler yaptiricaz.bakalim hayirlisi başta moralim bozulmuştu ama şimdi daha iyiyim.inşallah herşey güzel olur.

evet benimde dün akşamdan beri iyi çok şükr..çok korkmuştum..

kızlar primadan benide aradılar..haftaiçi kargoyla yollıycaklar..e bebeğe 15 temmuzdan sonra gelir dedi..bende zaten kargoyla istemiştim..benim için geç..ozmaan oraya gidemem diye kargoyu tercih ettim..

selam kizlar. yine en kimsenin olmadigi zamanda burdayim. poff sizi takip edememek cok kotu. yani bi internet baglatmak ne kadar zor bu ulkede anlatamam. herkes nasil merak ediyorum. bu haftalarda neler oluyor sikayetleriniz varmi? benim tek ayagim sisiyor surekli. bacaklarim zayif oldugu icin vucut agirligimi kaldiramiyor artik. bide su kasilma olayi oluyor arada. bebegin basi asagiya iniyormus sanirim bu haftalarda onunla ilgilide cok bilgi sahibi degilim cunku maalesef doktorumuz bizi zirt pirt cagirmiyor. gecen kontrole gittigimde hersey okey 1 ay sonra gel. istersen kos ister oyna dogumuda normal dogum yapacagiz dedi. simdi yarin kontrolumuz var isallah yarin soracagim butun sorularimi. bu arada hergun 1 kiloya yakin dondurma yiyorum durduramiorum kendimi umarim bebege cok zararli degildir. ilacta icmiyorum kan ilaci disinda. boyle simdilik aklima gelenler. bebek odasina basladik. bebege bir yatak aldik bilmiyorum neden aklimizi kaybettik ama bizim butun yatak odasindan pahali nerdeyse avrupada en iyi desing secilmis. bizde gorur gormez asik olunca dayanamadik aldik. birde graconun birseyi var adi ne bilmiyorum bebegi salliyor. 6 ya kadar ayari var. sonra muzikleri var. 2 dugme biri oyun biride uyumasi icin. baska bir dugmesi var oda anne karnindaki sesleri kayit etmis.. bebek en huysuz aninda bile sakinlesiyormus bu sesle. inanilmaz bisey tavsiye ederim. dolap almayacagiz cunku burda dolaplar hazir evlerde. odanin rengi neyse o renkte dolaplari var. dolapli bir alt acma konsolu alabilirim yada az yer kaplayacak bisey cunku cok dolu sikisik odalari sevmiorum. yere bir hali alip oynama alani olsun genis istiyorum ama oda kucuk zor gibi. iste benim gelismeler bunlar. aranizda nasil dogum yapacagina doktorla karar veren varmi?

selam kizlar:)))
benimde kasilmalarim gecti derken dun aksamdan beri yine basladi yine alttan cikicak hissi oldu offf canim cok SIKkIn. sali gunu kontrolumuz var ins yine erken dogum riski var demez((

Umarım ters bir durum omaz..çok sık mı oldu kasılmaların?? Peppermint gibi süre tutuyor musun?

Maşallah Bade' ciğe ilk bebiş sen den mi gelecek yoksa :)))

Hepiniz sagolun kızlar eve geldik şimdi. Serumdan sonraki Nst de çıkmadı hic sancı.
İlkinde de hic hissetmedim kasilmalari nasıl öyle çıktı anlamadim (
Öptüm hepinizi ben dinlenmeye...

İyi olmana sevindim. Güzelce dinle yorma kendini :))

arkadaşlar merhaba:) bebeğimiz perşembe günü,dün ve bugün hıçkırıp durdu.ilk olduğunda ve baya sürdü..10 dak. geçti..çok korktuk başta noluyo hastaneye gidelim mi diye düşündük,ama sonra eşimin aklına geldi,hıçkırıyooooo dedi:))

sizinki de böyle hıçkırıyo mu,sürekli ufak ufak tekme atıyo gibi bi his..tık tık tık tık:)))

Kızlar buarada dün ilk defa denize girdim ve yüzemedim :/ çok komikti göbüşümü havada tutamadm. sırt üstü yüzdüm biraz sonrada çıktım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…