elktrik gidince internet kesildi..
Gördüm yatağı evet kasdettiğim bu yataktı ama benim aklımda stokke diye kalmış. Benim de çok hoşumagitmişti ama tr. de var mı bilmiyorum Güle güle kullanın. graco yu şimdi en bu kadar övünce alsam mı diye düşünüyorum ama bakalım. Tekrar bir değerlendireim. :)))
Canım ben senin videolarını göremiyorum.. Neyse o zaman temmuz u bekleyeceğiz.:)))) eva ile lgili haber aldıkça bize de haber vermeye çalış.
merhaba eflatunhayal,
yazını okudum ve endişelerimizi çok güzel dile getirmişsin...
benim sadece konuyla ilgili bahsetmek istediğim konu şu ki zaten yazının sadece bu kısmını alıntı yapmam bununla ilgilidir; şöyleki bütün doktorları bilemeyeceğim tabi ama aslında sezeryanın tek sebebi bu bahsettiğin şeylerin ötesinde bizim hukuk kurallarımızdır: bebekte normal doğum esnasında bi komplikasyon geliştiğinde ve eğer anne veya baba bunun n doktorun hatası olduğunu düşünüp doktoru dava ettiği takdirde mahkemenin doktora ilk sorduğu şey madem komplikasyon oluşabilcek riskli bi durum vardı neden sezeryan yapmadın doğrudan? böle bi durumla karşılaşan doktor mesleğini kaybetmekle karşı karşıya kalıo ve sütten ağzı bi kere yanan yoğurdu üfleyerek yer... dolayısıyla doktorlar en ufak durumu bile riske atmayı aslında bunun için istemezler genelde... üstüne bi de ülkemizde şöle çelişkili durum varkı bugünlerde mahkemeler doğrudan sezeryana yönlendirirken hükümet sağlık bakanlığı sezeryan oranı yüksek doktorlara soruşturma açıo... işte hükümetimiz seçim öncesi bu soruşturmaları başlatarak insanların kafasını karıştırarak hedef şaşırttı ve tabiki trakya bölgesinde yapacağı hayali kanal gibi oy toplamak adına yine hamlelerini yaptı ve başarılı oldu... yani bu konu bayağı karışık hatta buralarda konuşulmayacak kadar derin...
ama dediklerine katılmadan da edemiorum çünkü bende yakın zamanda doğum yapacağım ve kafamda soru işaretleri gerçekten bölemi olması gerekio die... Allah hakkımızda hayırlısını versin cnm, ne diimki :))
stokke tamamen yuvarlak farkli bizimkinden. cok ince butun tahtalari bana cok guvenli gelmedi. ama eger bu yatagi almasaydik onu alalim diye dusunuyordum. begendin mi yatagimizi? kesin vardir trde hatta daha uygundur gibi geliyor bana. graco bence kesinlikle al. hic gordunmu bilmiyorum olmadi bi git gor once aklina yatarsa alirsin. ben gorur gormez bayilmistim. hatta o kadar begendikki hemen aldik arastirmadan. bugun baktim yine kaziklamislar bizi cok sinirlendim kayinvalidemle kavga etmeye gidicez yarinhic sevmem boyle olaylaylari aslinda ama krizden sonra burda herkes hirsiz olmaya basladi. nasil butun dukkanlardaki seyi pazarlik yapmadik diye bize 60 euro fazlaya satarsin yani. geri verip baska dukkandan alicam.
videolari neden goremiyorsun yahu?? tabi veririm haber yarin doktor haberlerinide veririm.
Evet bu yatak gercekten cok guzel ama fiyatlari stokke ile cok yakin burada. Gracoyu bende gormustum cok guzel ama bebegi salladigi icin almayi dusunmedik. Ama muzikler cok eglenceliydi he he :)
sevindim iyi olmana canim. valla bendede degisik cesit seyler oluyor ama ne anlamis degilim. agri degilde gece sanki canim yaniyor bazen. anlamadim tam. bide bazen bebek asagiyami vuruyor ne cikicak gibi hissediyorum.
gercektenmi?? burda leander stig in fiyati stokkenin tam 3 kati. orda ne kadar fiyatlarki?? bu arada bebegin sallanmasi kisisel gelisimi icinde cok faydali diyorlar internette sallanma uzerine hep olumlu seyler okudum. bide bu gracoda annenin karninda duydugu seslerde kaydedilmis. ben cok begendim bilmiyorum. bu arada sende normal dogummu yapacaksin?
eyeszay cok begendim yatagi gule gule kullnin ordaki fiyati nedir birde soyledigin ana kucgina bakacagim ben de cok guzelmis
:) o bende de oluyor canım genelde doktora gittiğimde bası aşağıda diyolar ama sanki ayaklarınız aşağıya vuruyo gibi bı his bı de sürekli tuvalete gitme hissi her an kaciricakmisim gibi :))))
Bu arada aldığınız yatak çok cooook güzel bizde çok beğeniyoruz onu almayı düşünüyoruz ama şimdilik küçük bı beşiğimiz var arkadasımız hediye etti o yüzden bekliyoruz bı kaç ay sonra büyük bı beşik alırken alırız belki burda da hemen hemen stokke ile aynı fiyatı aralarında 100-150 Euro var saniri
Bunun fiyatına bakmıştık biz 850 Euro dediler siz ne kadara aldınız ki???
Leander burada 2000tl ise stokke 1800 falan(aslinda kur degismeseydi cok daha uygundu fiyatlar). Sallama icinde ben aksine olumsuz seyler okudum, keza emzik vermek, her agladiginda emzirmek... Butun bunlar bebegin stresini atmasi icin ihtiyaci olan aglama ihtiyacini engellemekten baska bir ise yaramiyormus diye okudumyani biz oh bebek sustu, her sey yolunda spderken aslinda bebegin stresini icine atmasina neden oluyormusuz ve bu stres bebegin ogrenme surecini yavaslatiyormus. Mesela yetimhaneden alinan bebekler hic aglamazlarmis, cunku ya agladiklarinda emzik yanda biberon ile gecistiriliyorlar ya da ilgilenen olmadigi icin ablaya aglaya aglamamayi, streslerini icine atmayi ogreniyrolarmis ama ne zamanki kendilerini seven ve ilgilenen bir aile yarafindan evlat edinildiklerinde yeniden aglamayi ogreniyorlarmis. Yani ozetle agladiklarinda kucaga alip, oksamak konusmak ve aglamasina izin vermek en dogru yontemmis diye okudum(bilincli bebek kitabinda) ama bebek geldiginde nasil davranacagim bilmem, heralde her yolu denemek gerekecek:) bu konuyu forumda konusmustuk, genelde sallanan bir seye ihtiyac duyuyormus anneler. Ama ben cok olumsuz sey okudugum icin ilk etapta sallamayip, her agladiginda kucagima alip, oksamayi planliyorum(en ideali he he) ama buna ne kadar dayanirim hicbir fikrim yok:)
Burada sezeryan istemek gibi bir sansim yok zaten(gerci sezyandan korkuyorum ve kismetse normal dogum istiyorum zaten). Burada dogum yapacagim hastaneyi secmek yok desem yeridir, universite hastanesinde egitimlere katildiktan sonra icim rahatladi diyebilirim. Normal dogum ile baslaniyor ve aciyi azaltmak icin gulme gazi, akupuntur, epidural, istersen morfin, sivi enjeksiyonu(adini bilmiyorum), su tankinda vakit gecirmek gibi yontemler mevcut. Dogum sancilari cekerken istediginiz muzikleri dinkeyebilir ya da su tankinin etrafina mumlar bir koyabilirsiniz hayaller gucunuzu kullanin dediler. Dogum icin istedginiz pozisyonu secebiliyormusuz. Eger bir aksilik olusursa da sezeryana geciliyor aninda. Dogumdan sonra dogumhanede kaliniyor bir sure, sonra baba ile beraber 3 gun hastanede kaliniyor ve bebege bakim icin yardimci olunuyormus. Dayanabildigim yere kadar normal bir dogum istiyorum, dayanamzsam agri kesici yontemleri uygulamalarini isteyecegim... Daha az korkuyorum artik, hakkimizda hayirlisi olsun insallah sorunsuz gecer...
1 200 euroya aldik biz canim.
aynen evet sanki ayaklari ile vuruyor
almanyada daha iyi fiyatlar yaa. biz maalesef 1200 euroya aldik( ama gercektende inanilmaz bir yatak. gorur gormez asik oldum. peki baska ne alacaksiniz bebegin odasina??
burdan biz 1200 euroya aldik(
ben sallayacagim bebegi hep olumlu seyler okudum nette. son aldigimiz kitaplardada sallanmanin hosuna gidecegini soyluyorlardi/ anne karninda hissediyormus. bide bu gracodaki anne karninin icindeki seslere bayildim:) tabi aslinda hepimiz dogunca onun verdigi reaksiyonlara gore hareket edecegiz gibi geliyor.
burdada bana hic sezeryan istiyormusun falan diye sormadilar doktorumuz direk normal dogum yapacagiz dedi. genelde sezeryana dogum aninda birsey olursa karar veriyorlarmis. zaten bende normal dogum istiyordum. dilerim birsey olmazda normal dogum yapabilirim. bu aradaa biz kacinci ayin icindeyiz simdi yahu. benim iyice kafam karismaya basladi.
aynen evet sanki ayaklari ile vuruyor
almanyada daha iyi fiyatlar yaa. biz maalesef 1200 euroya aldik( ama gercektende inanilmaz bir yatak. gorur gormez asik oldum. peki baska ne alacaksiniz bebegin odasina??
Yatak bence cok guzel, gule gule kullanin :) bende sallanmayi bebeklere bizim ogrettigimizi okudum, bakalim bebekler bizi yonlendirecek zaten.
Ay konusu cok karisik hamileligi 9 ay 10 gun kabul edersek hemen hemen 8. Ayin baslarindayiz ama 40 hafta kabul edersek(yani bir ay 4 haftadir kabuluyle 10ay kabul edersek) 9.ayin baslarindayiz...:):)
Bu arada stokkenin buyumeyen yatagi da var, buyuyen yatagi ile leander in fiyati cok yakin ama buyumeyen stokke modeli leander in buyuyen yataginin yaklasik 3te biri, belki onun fiyatiyla karsilastirmissindir. Ama leander daha guzel secim icin rahat olsun, 6-7yasina kadar da kullanilabilir ustelik...
Ben yatak aldirdim anneme ama mumkunse oldugunca aramizda yatsin istiyorum bebek:) arkadasim cok karsiydi buna ama bebegi o kadar agliyor ki, gece kalkmamak icin tahmin edin bebek nerde yatiyor:):) yani onceden cok da plan yapmamak lazim, onlar nasil isterse oyle davranacagiz eninde sonunda :)
evet canim siz biraz pahaliya almissiniz ama olsun coook güzel bi yatak bence de. bebegin odasina bu yatagi alirsak uygun bi dolap alicaz zaten simdi üzerinde altini da degistirebilecegimiz bi komidin aldik cekmeceleri de büyük ve derin kiyafetleri onda simdilik 4-5 ay yanimizda yatmasini planliyoruz ama bakalim odasina baska bisey de almicam fazla esyayi sevmiyorum suan evde o kadar cok esya var ki bunlar bile fazla geliyo bana :))))
off evet ya biz surekli tartisiyoruz bu konuda. bi turlu anlayamadim 33. haftadayim simdi hesapliyorum 9. ayin baslari cikiyor. kafam karmakarisik oldu.
yok canim stokkenin full modelini sorduk 2 stroma ile birlikte buyuyen modeli pesin 500 euro olur dediler sonra hatta arayip daha iyi tekliflerde bulundu kadin. ama biz biturlu leanderdan alamadik aklimizi. iyikide almisiz valla icimi rahatlattiniz. dediginiz gibi uzun sure kullanacak.
esin tekme kol falan atmiyorsa bence hos olur aranizda yatmasi. bende isterdim ama maalesef hamile halimle bile kaciorum:)) bebek ve alex tehlikeli biraz:) bu leanderi bizim yataga yakin koyucam ilk 6 ay. simdilik tahminim bu ama sora belli olmaz yanima alipta esimi yataktan atarmiyimkucuk kuzenimin annesi ole yapmisti.
evet canim sorma ama olsun inanilmaz guzel yatak. simdi sizde begendiginizi soleyince daha bi icim rahatladi. bu arada bende nefret ediyorum cok esyadan. biz bitane sirin bir yatak almistik bazen ben bebegin odasinda yatarim diye. cokta uygun bebek odasina guzel ama olcmemisiz cok buyuk geldi. birde burdaki ev tipleri cam boydan boya ve dolaplar odanin kendinden. odanin rengine uygun. dolayisi ile 2 acik duvar vardi birininde yarisinda kalorifer var. orayada sigmayinca bi duvar kaldi. o duvarada buyuk geldimi mecburen en nefret ettigim sekilde camin tekinin bi kismini kapamak zorunda kaldik. dolayisi ile acik olan duvara bebegin yatagi gelicek. kaloriferin orayada cekmeceli alt degistirme konsolu bulursak hos. gerisini hali ve oyuncaklar koyucam ortaya cok esya alip odayi kapamak istemiyorum hic hoslanmiyorum cunku.
icin rahat olsun canim cok güzel bi secim yapmisiniz minik prensesin misil misil uyur icinde insallahhhsende bendensin desene :))) ben kullamadigimiz bi sürü seyi attim aslinda daha atilacak cok sey var ama simdi bi is yapamiyorum su 4 haftayi atlatiyim baslicam yine :)) bi de bebegin esyalari geldi bebek arabasi araba koltugu besik küvet salincak vs... hersey üstüste sinir oluyorum ama düzenleyemiyorummm
neyse biz kactik iyi geceler
Haklisin bu konu burada konusulamayacak kadar derin ve bizim anlayamadigimiz kimbilir baska ne hesaplar vardir isin icinde. Ama normal dogumdaki riskler, tum dunyada her kadin karsilasabilecegi riskler ve bir dava acildiginda tabiki de doktorun hatasi varsa ceza alacaktir, bu sadece turkiye'de uygulanan bir sey degildir.
Mesela tr de hastalaninca hemen antibiyotik yazilir degil mi, burada hastalandigimda antibiyotik alamadim aylarca ve sonunda kizip turkiyeye donup, antibiyotik alip geri dondugumu hatirliyorum. Ama simdi simdi anliyorum, tedavinin dozu asama asama arttirilmali, hemen en yuksek dozu denemeye gerek yok. Dogum da oyle, normal baslanip, en ufak bir risk sezildigi anda sezeryana gecilebilir diye dusunuyorum, bunun en guzel ornegini de 2-3 hafta once arkadasim yasadi. 16 saat normal dogum sancisindan sonra sezyana donuldu ve yarim saat icinde dogum gerceklesti. Ve gariptir, normal doguma ebeler giriyor ve sezeryan kararini ebeler veriyor. Bir doktor risk kararini daha kolay verebilir sanirim.
Yani doktorlar kendilerini dusunup riskten kacmak istiyorlar ama her dogumda potansiyel bizi bekleyen riskler var zaten. Tr de dogumun en guzel yani doguma doktorun girmesi bence. Her sey ince elenip sik dokunuyor, bebegin saglik durumunu cok sik gorebiliyorsunuz...
stokke tamamen yuvarlak farkli bizimkinden. cok ince butun tahtalari bana cok guvenli gelmedi. ama eger bu yatagi almasaydik onu alalim diye dusunuyordum. begendin mi yatagimizi? kesin vardir trde hatta daha uygundur gibi geliyor bana. graco bence kesinlikle al. hic gordunmu bilmiyorum olmadi bi git gor once aklina yatarsa alirsin. ben gorur gormez bayilmistim. hatta o kadar begendikki hemen aldik arastirmadan. bugun baktim yine kaziklamislar bizi cok sinirlendim kayinvalidemle kavga etmeye gidicez yarinhic sevmem boyle olaylaylari aslinda ama krizden sonra burda herkes hirsiz olmaya basladi. nasil butun dukkanlardaki seyi pazarlik yapmadik diye bize 60 euro fazlaya satarsin yani. geri verip baska dukkandan alicam.
cnm sana %100 katılıorum demek istediğim zaten doktorlar aslında maliyetlerle ilgili değilde kendilerine açılabilecek davalara karşı en ufak bi riske karşı bile (giderilebilecek bi durum olsa dahi) hemen sezeryana yöneliyolar... zaten hayatımızda yaşadığımız hangi durum risksiz ki... canından can çıkıo ne kadar kolay bi durum olabilirki, imkansızz...
bahsettiğin antibiyotik hikayesi gibi bi durum benim eşimin başına geldi... ilaçsız farklı bi yöntemle tedavi edilebilecek bi cilt rahatsızlığını yan etkileri bol ruhsal durumuna kadar etkileyecek en ağır ilaçlarla tedaviye başlamaya kalktılar ve biz bunu direk reddettik... inanki kısa zamanda da kendi bildiğimiz yöntemlerle rahatsızlığını geçirdik...
doğumla ilgili keşke burada da sezeryan bile olcak olsa en azından anne ve bebeğe saygılı sezeryan yapılsa... yani normal doğum başladıktan sonra en azından bebeğin vakti geldikten sonra sezeryan yapılsa... bu arada ben de umarım normal doğum yapabilirim bi aksilik olmazsa :)
cnm yatağınızı gördüm güle güle kullanın çookk güzel bi yatak... ama burada satılmıo, daha doğrusu ben görmedim (tasarım ürünlere meraklıyızda biras :)) burada stokke var sadece onu da city's deki nest mağazasında görmüştüm... ama dediğin gibi tahtaları fln benim de hoşuma gitmemişti... ben de odam için mothercare den standart sallanan bi beşik almıştım :)
ayrıca gracoyu çok methettin walla aklımı çeldin, ben de evde kullanabileceğim bi ana kucağı bakıodum, çok aklıma yattı walla, nerede satıldığına fiyatlarına bile baktım en kısa zamanda ben de alıcam inşallah :))
bu arada ben de bebeğin ilk 3 ayının aslında hamileliğin son 3 ayı olaralk görülmesi gerektiğini, dolayısıyla bebeğin anne karnında standartları neyse oradaki rahatı sağlamaya çalışılması gerektiğini okumuştum "merhaba bebek" kitabında yani ağladığında hemen kucağa almak ya da sallamak ilk 3 ay için hiç bi şekilde alışkanlık yaratmayıp tam tersine onu mutlu edermiş... değişik görüşler var yani kızlarr :))
ay surekli elektrik kesilio bir turlu yazamadim eyeszay gercekten cok guzel gule gule kullan esyalar konusunda fiyata takilmamak gerek sonucts herkesin butcesi farkli ve dusunceleri ayni olmuyor biri icin 1000 euro fazla iken baskasi icin normal olabilir gonlune sinmesi onemli ben oda yapacagim deyince herkes garipsedi etrafimdaki bir suru sey soylediler dinlemedim acikcasi bu benim yetistirme dusuncem sonucta.insallah herkesin gonlundeki gibi olur her sey
herkese iyi pazarlar...ağrısız,sancısız,kasılmasız,huzurlu,mutlu,kocişleriniz ve bebişlerinizle güzel bir gün diliyorummmmmm teyzoşları
canım vallaha benim bebiş hep kilo olarak 2-3 hafta önden gidiyor en baştan beri...ben 67 kg ile hamile kaldım..zayıf değildim yani...minyon da değilimdir..beslenmeye gelince hamileliğimin başından beri bi kere bile kusmadım...tatlı,tuzlu,ekşi canım ne isterse yedim...bi tek şeker ölçüm zamanı endişeleniodum bu yemeye nolcem diye ama şeker de çıkmadı çok şükür...bu şekilde gidiyoruz şimdilik teyzesi...
Biz 28+2 de 1200 gr dık.Ben de o zaman 6.5 kg almıştım Şİmdi 31+3 oılduk ben 7.5 yaptım kızımı yarın öğrenicez inşallah.Ufak tefek tombik bişiyim ben.Evlendikten sonra 15 kilo aldımveremedim gitti.Tam vermeye başladım 3-4 kg gitti hamile kaldım.75 kg idim öğrendiğimde.Kötü bir örneğim ama süt içmiyorum öyle hergün İçim almıyor iki aya kadar et ve tatlı namına hiiiiiiiiiiiiiiiç bişi ağzıma sürmedim.Yeşillik ,sebze,makarna ,ekşi ,tuzlu ne varsa...bolbol yoğurt,peynir,ayran...Tatlı hala yok,sadece kek gibi yada sütlü tatlı gibi şeyler yiyebiliyorum.Çikolata,ağdalı tatlı vb. istemiyor canım.Aklıma gelenler bunlar.Senin yapınla tabi benzer olabilir,ufak tefek olsun boşver sağlıklı olsun da.Benim kuzen zamanında ama 2.5 kg doğmuştu.Gayet de sağlıklı geçirdi çocukluğunu şimdi de 16 yaşında delikanlı oldu.
çok sağol canım bakıyım oraya hemen,bende bulantılar kesildikten sonra düzenli beslendim,abur cubur ve yağlı şeyler,fazla şekerli gıdalar yok,genelde bebeğe yarayacak şeyler yiyorum :süt,yoğurt,yumurta,kuruyemiş ,meyve...ana öğünler ve ara öğünlere böldüm günümü,elimden geleni yapıyorum aslında endişelenmekde yersiz biliyorumda...öyle işte...canım bebeklerin kilosu boyu için ayrı bi sayfa var ordan bak istersen ...benim bebek boyu ve kilosu genelde 1 hafta önden gidiyor...dr. genetik dedi..bizde biraz iri yapılıyız...beslenme olarakta ben hep diyetteydim..bebeğin alması gerekn yiyecekleri aldım hep...pilav...hamur işi tarzı..yağlı yemek tarzı..abur cubur..tatlı genelde yemedim.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?