arkadaşlar merhaba:) bebeğimiz perşembe günü,dün ve bugün hıçkırıp durdu.ilk olduğunda ve baya sürdü..10 dak. geçti..çok korktuk başta noluyo hastaneye gidelim mi diye düşündük,ama sonra eşimin aklına geldi,hıçkırıyooooo dedi:))
sizinki de böyle hıçkırıyo mu,sürekli ufak ufak tekme atıyo gibi bi his..tık tık tık tık:)))
Merhaba arkadaslar,
ben araniza gec katilanlardanim.. keyifle yazismalarinizi izliyorum ve kendi bebegimle karsilastiriyorum. kimi zaman sizinle birlikte rahatliyorum, kimi zaman sizin endiselerinizle endiseleniyorum. varliginiz cok guzel..
ben sizinle sezaryen konusunda kafa karisikligimi paylasmak istedim. onumuzdeki hafta doktor randevumuzu var ve 32. haftaya girecegiz. Dogumu annemin yaninda yapmayi dusundugum icin baska bir sehre gidecegim sonrasinda. benim doktorumun her zaman normal dogum yanlisi oldugunu biliyorum. (Hacettepe Univ.de). Ama kendi dogumum hakkinda hic konusmadik daha. bu gidisimiz son gidisimiz oldugu icin, onunla bunu da konusacagim..
Mesele bundan sonra devam edecegim doktorun sezaryen deme ihtimali. Ve bunun inandiricilik boyutu...
Normal dogumla ve sezaryen dogumla ilgili bir dolu sey okudum. Yurt disindaki (gelismis ulkelerdeki) sezaryenle dogum orani %20lerde iken Turkiye'de % 80'i zorluyor. Cati darligi, cocugun ters gelmesi, kilosunun fazla olmasi TR'de sezaryen dogum icin en bilindik nedenlerin basinda geliyor. Arastirdigim kadari ile, bu tur durumlarda bile (cok riskli durumlari katmazsak) normal dogum olasi. Ozellikle cocugun ters durmasi olayinda bile cocugum ters durma pozisyonunda dogmamasi icin yuzdesi cok az olan bir pozisyonda durmasi gerekiyor...
Dolayisiyla sezaryenin saglik sisteminde normal doguma gore daha pahali olmasi, doktorun daha az risk almak istemesi, gecenin bir yarisinda normal dogum icin gelmek zorunda kalmak yerine zamani belli olan bir doguma girmek istemesi gibi nedenlerin de birlesmesiyle Turkiye'de bu oran aşırı yuksek.
Normal dogumun dogal, abartıldıgı kadar zor ve agri verici bir surecten cok bebek anne bagini daha guclu kilan, sonrasinda iyilesmenin daha hizli olan bir dogum sekli oldugunu dusununce doktorlarla bu konuyu iyice tartismak gerektigini dusunuyorum...
gerci muayene sedyesine yattigimizda ve tum kontrolun ve bilginin doktorda oldugu, bizim en ufak bir bilgi icin doktorun agzinin icine baktigimiz bizi gucsuzlestiren bu hiyerarsik ve alabildigine esitsiz konumda doktordan birsey talep etmek, ya da onunla tartismak cok zor bir konu...
biraz uzun oldu ama.. sizin fikirleriniz nedir bu konuda onu cok merak ediyorum...
sevgiler
ben bursalıyım sorabilirsin
Dün bende de odu. gerçi ara ara oluyor bence korkacak birşey yok :))
cumhuriyet caddesindeki mağazalar açık mıdır bugün? pijama filan almalıyım doğum için?
bugün açık olmuyolar diye biliyorum
selam kizlar. yine en kimsenin olmadigi zamanda burdayim. poff sizi takip edememek cok kotu. yani bi internet baglatmak ne kadar zor bu ulkede anlatamam. herkes nasil merak ediyorum. bu haftalarda neler oluyor sikayetleriniz varmi? benim tek ayagim sisiyor surekli. bacaklarim zayif oldugu icin vucut agirligimi kaldiramiyor artik. bide su kasilma olayi oluyor arada. bebegin basi asagiya iniyormus sanirim bu haftalarda onunla ilgilide cok bilgi sahibi degilim cunku maalesef doktorumuz bizi zirt pirt cagirmiyor. gecen kontrole gittigimde hersey okey 1 ay sonra gel. istersen kos ister oyna dogumuda normal dogum yapacagiz dedi. simdi yarin kontrolumuz var isallah yarin soracagim butun sorularimi. bu arada hergun 1 kiloya yakin dondurma yiyorum durduramiorum kendimi umarim bebege cok zararli degildir. ilacta icmiyorum kan ilaci disinda. boyle simdilik aklima gelenler. bebek odasina basladik. bebege bir yatak aldik bilmiyorum neden aklimizi kaybettik ama bizim butun yatak odasindan pahali nerdeyseavrupada en iyi desing secilmis. bizde gorur gormez asik olunca dayanamadik aldik. birde graconun birseyi var adi ne bilmiyorum bebegi salliyor. 6 ya kadar ayari var. sonra muzikleri var. 2 dugme biri oyun biride uyumasi icin. baska bir dugmesi var oda anne karnindaki sesleri kayit etmis.. bebek en huysuz aninda bile sakinlesiyormus bu sesle. inanilmaz bisey tavsiye ederim. dolap almayacagiz cunku burda dolaplar hazir evlerde. odanin rengi neyse o renkte dolaplari var. dolapli bir alt acma konsolu alabilirim yada az yer kaplayacak bisey cunku cok dolu sikisik odalari sevmiorum. yere bir hali alip oynama alani olsun genis istiyorum ama oda kucuk zor gibi. iste benim gelismeler bunlar. aranizda nasil dogum yapacagina doktorla karar veren varmi?
prima ne canim benim??
facete prima bebek dünyası sayfasında ilk hediyem diye bi yer var..beğenip formu doldurduğunda hediye gönderiyorlar..prima ne canim benim??
arkadaşlar merhaba:) bebeğimiz perşembe günü,dün ve bugün hıçkırıp durdu.ilk olduğunda ve baya sürdü..10 dak. geçti..çok korktuk başta noluyo hastaneye gidelim mi diye düşündük,ama sonra eşimin aklına geldi,hıçkırıyooooo dedi:))
sizinki de böyle hıçkırıyo mu,sürekli ufak ufak tekme atıyo gibi bi his..tık tık tık tık:)))
Kızlar buarada dün ilk defa denize girdim ve yüzemedim :/ çok komikti göbüşümü havada tutamadm. sırt üstü yüzdüm biraz sonrada çıktım :))
günaydın kızzlar...
Şimdi izne ayrıldım zaten evdeyim dinleniyorum canım sağol.Aynen canım ağrıdan ziyade kasılma olduğunu da hiç hissetmedim, öyle sertleşme fln olmadı gerçekten de yaa:26::26:doktor bebek hareketi olarak algılamışsındır dedi. Neyse bir daha çıkmaz inşallah..
Sende bir daha oldu mu hiç kasılma, ağrı fln??
hehe sirtustu yuzmek zor oluyor canim normal yuz bana daha kolay geldi.
selam kizlar
oooo canim benim bebegim günde en az 4 kez 20 dk falan hickiriyo :) bazen uykudan bile kaldiriyo beni ama ben gecen gün doktora sordum gayet normal dedi suyu yutup sindirme egsersizleri yapiyomus dogdugunda yabanci kalmamak icin ve hickirmasi bi sorun oldugunu degil gayet saglikli oldugunu gösteriyomus
ya birde bizimki hapşusrduğunda çok komik oluyor. hissettiniz mi hiç bilmiyorum ama ben hissediyorum resmen titretiyor :)))
Canım genel olarak iyiyiz. Venüs de hala doğurma emaresi göstermedi hala dayanıyor :)) birçoğumuz izne ayrıldı ben hala 37. haftaya kadar çalışabilmek adına kasıyorum. Doğum sonrası bebekle ne kadar vakit geçirirsem o kadar kardır diye düşünüyorum. Ben de normal doğum yanlısıyım ama dr. um son anda belli olacağını söylüyor.
Yatağınızı merak ettim strokke mu alsınız? oval olan??? Hayırlı olsun ve boşver parasını içine sinmesi önemli olan :))) grao sweetpeace sanırım bahsettiğin anakucağı. babam tutturdu alacağım diye a yaaa baya yer kaplayan birşey, 6 aydan sonra nereye koyacağım atsn atılmaz yani o yüzden ben istemedim.
Canım bu arada face de düğün resimlerini göremedim... hadi yükle artık da meraktan çatladık :)))
face de Prima dünyasını beğenip oradaki formu doldurunca prima hediye paketi yolluyor canım. ama bitti kampanya
facete prima bebek dünyası sayfasında ilk hediyem diye bi yer var..beğenip formu doldurduğunda hediye gönderiyorlar..
evet canım kalp gibi düzenli tık tık yapıyor..bazen uzun sürüyor...eşimde aminosıvısını fazla içti heralde diyor
selam kizlar
son 2 gündür pelvis kemiklerimde baski hissediyorum özellikle de sol tarafta sanki bebek ittiriyo gibi bööyle bi durum yasayan var mi???
aynen bende canim ne agri ne de kasilma hissediyorum evde dogum baslicak diye de korkuyorum dogrusu böyle hissetmeyince :))) bende 2 gün oldu o kasilmalar sonra tam düzeldi derken 2 gün gecince yine cikti ondan beri olmadi yine gerci ben simdi evdeyim en son cuma günü nts ye bagladi doktor onda da cikmadi evde oluyosa da ben farketmiyorum ama bende son bi kac gündür pelvis kemiklerinde baski oluyo cok bebek oraya dogru ittiriyo gibi korkmuyo da degilim hani
oooo canim benim bebegim günde en az 4 kez 20 dk falan hickiriyo :) bazen uykudan bile kaldiriyo beni ama ben gecen gün doktora sordum gayet normal dedi suyu yutup sindirme egsersizleri yapiyomus dogdugunda yabanci kalmamak icin ve hickirmasi bi sorun oldugunu degil gayet saglikli oldugunu gösteriyomus
ya ne bileyim kulaç atamadım, karnım kasıldı. ama herşeye rağmen rahatladım denize girince :))
ya birde bizimki hapşusrduğunda çok komik oluyor. hissettiniz mi hiç bilmiyorum ama ben hissediyorum resmen titretiyor :)))
evet canim aliorum venusun haberlerini. sukur cok uzuldu kizcagiz ama sukur hersey yolunda gidiyor onunda simdi. eminim saglikla zamaninda dogucak bebisi. aynen bende normal dogum yapacagim. bir aksilik olursa zaten dogum aninda belli olur ve sezeryana gecilebilir diyor doktor. hala calisabiliyorsan valla super bencede birakma canim. dogum sonrasi daha cok zaman gecirirsin.
yok canim bizim aldigimiz yatagin fiyati stokke nin 3 kati idi. dedim stokke alalim bebege baska seyler aliriz sonra diye ama o kadar asik oldukki yataga dayanamadik. stokke ne kadar tr de?? biz leander stig aldik bak internetten. avrupada en guvenli ve en iyi design odulu almis. valla basta uzuldum ekonomik olmaliyiz azicik diye ama simdi dedim uzun bi sure kullanacak bu yatagi. hemde icimize sindi. cunku yanllari aciliyor ve minik bir eriskin yatagina donusuyor.
evet evet graco sweet peace baktim simdi netten. cok guzel bisey. o kadar yer kaplamiyorki canim kutuya koyabilirsin kuruluyor zaten. sora bozup kutuya koyuyorsun. bana cok faydali geldi. bayada saglam bisey. hatta cok komik biz bunu aldik alex tutturdu bunu biz yatak odasina alalim muzigide calalim biz uyuruz cok huzurlu diye. dedim delirme bebek gelicek kirlenmesin temiz olsun. kucuk cocuk gibi saatlerce vakit gecirdi onunla sorada kaldiriyoruz diye uzulduD galiba benim 2 cocugum olucak.
canim bi bilsen ben nasil catliorum dugun fotolari ile ilgili. daha 2 fotomuz var gordugumuz o kadar. dugunun fotolarini burda bir moda fotografcisi arkadasim cekti. simdide kolleksiyonlarin cekim zamaniya. soledi bize editlemeyi falan ancak temmuzda baslayabilirim diye bizde kabul ettik. o bititrir bitirmez ekleyecegim. en son alexin istanbula geldigi videoyu yukledim face e gordunmu?? haha nasil ciddi ve resmiyiz.
\((
canim sen nasilsin iyimisin??? bu arada nasil anliyorsun bu agrilari yahu. pelvistemi nerde. ben burda olmadigimdanmi nedir iyice yabancilastim. arada bi agrilar oluyor ama ne agrisi bilmiorum:)
sagol canim simdilik iyiyim biseyim yok ya da oluyo ben hissetmiyorum :) bahsettigim agri bende de 2 gündür oluyo pelvis yani legen kemigi dedigimiz kemiklere özellikle sol tarafa bastriyo gibi bi his oluyo
evet canim aliorum venusun haberlerini. sukur cok uzuldu kizcagiz ama sukur hersey yolunda gidiyor onunda simdi. eminim saglikla zamaninda dogucak bebisi. aynen bende normal dogum yapacagim. bir aksilik olursa zaten dogum aninda belli olur ve sezeryana gecilebilir diyor doktor. hala calisabiliyorsan valla super bencede birakma canim. dogum sonrasi daha cok zaman gecirirsin.
yok canim bizim aldigimiz yatagin fiyati stokke nin 3 kati idi. dedim stokke alalim bebege baska seyler aliriz sonra diye ama o kadar asik oldukki yataga dayanamadik. stokke ne kadar tr de?? biz leander stig aldik bak internetten. avrupada en guvenli ve en iyi design odulu almis. valla basta uzuldum ekonomik olmaliyiz azicik diye ama simdi dedim uzun bi sure kullanacak bu yatagi. hemde icimize sindi. cunku yanllari aciliyor ve minik bir eriskin yatagina donusuyor.
evet evet graco sweet peace baktim simdi netten. cok guzel bisey. o kadar yer kaplamiyorki canim kutuya koyabilirsin kuruluyor zaten. sora bozup kutuya koyuyorsun. bana cok faydali geldi. bayada saglam bisey. hatta cok komik biz bunu aldik alex tutturdu bunu biz yatak odasina alalim muzigide calalim biz uyuruz cok huzurlu diye. dedim delirme bebek gelicek kirlenmesin temiz olsun. kucuk cocuk gibi saatlerce vakit gecirdi onunla sorada kaldiriyoruz diye uzulduD galiba benim 2 cocugum olucak.
canim bi bilsen ben nasil catliorum dugun fotolari ile ilgili. daha 2 fotomuz var gordugumuz o kadar. dugunun fotolarini burda bir moda fotografcisi arkadasim cekti. simdide kolleksiyonlarin cekim zamaniya. soledi bize editlemeyi falan ancak temmuzda baslayabilirim diye bizde kabul ettik. o bititrir bitirmez ekleyecegim. en son alexin istanbula geldigi videoyu yukledim face e gordunmu?? haha nasil ciddi ve resmiyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?