2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

cnm aynen dedigin gibi tek kaldim;
artik izindeyken yavas yavas yapicam bebegimle ilgili kalan isleri.
fazla kendimi yormam, biraz yatar biraz is yaparim artik.

cnmmm,
senden bi ses duymak ne guzelll

ahh cnm yaa, senin de herseyin olayli macerali vallaaa
ama sonunda hallolmus ya isler cok sevindim

dugununuz de cok guzel gecmis , harika cnm,
kizina anlatacagin unutulmaz anilarin olduu

hadi insallah iyidir cnm bebeginnn
benim de kontrolum 9 temmuz da; ben de 1 ay sonra gitmis olucam,
aslinda 2 haftada gidiyorsum ama doktorum tatile cikti :-(((

fıstıklar 32. hafta çalışabilir raporumu aldım.. 37. haftada tekrar mı rapor alıcaz otomatik bi şey yapmaya gerek kalmıycak mı?
peppermintcimm evlilik yıldönümünüz kutlu olsunnn.. bebiş-ler-inizle mutluuuuu huzurluuu bi hayat dilerim.
sementacımm ben de pierre cardin düşünüyorum bu çok güzelmiş. daha önce araştırmıştım 710,720 modelleri de var galiba.. benim kafamdaki fiyat- model bööle.. sadece gidip alması kaldı .. sepet beşiğini de babaannesi alıcakmış.. kıyafetleri sen kendine göre halledersin kızım ama bazı şeyleri de bize bırak yapmamız lazım dedi. ben de beşik istedim.. bi de lohusa takımı almış.. benim annemden pek ses çıkmıyo inşallah kendince bişeyler düşünüyodur.

kontroller güzel geçiyo okuduğum kadarıyla maşallahhh annelere de bebişlere de.. benimki de cmt.. bi ay oldu göreyim artık..

eyeszay canım osluyoruz valla seni.. ohh düğün dernek yapılmış. ne güzel... bebişin yatağı çokk hoşmuş.. güle güle uyut prensesini..

tsk ederim canimmm

hadi raporun hayirli olsu cnm seninde.

37 de tekrar gidip dogum onu raporu alacaksin cnm 3 haftalik.
dogumda da dogum raporuyla gidip dogum sonrasi 8 haftalik iznini alacaksin.

günaydın kızzlaaar işten güçten açıp okuyamadım amma çok yazmışsınız bende işteyim hafta sonu boya badana vardı banyo ve mutfakta çok yoruldum yaa her yerim ağırıyor

kızlar hepsi burada.comda de mobilya büyüyen bebk odası diye bi beşik var nasıldır acaba bi fikri olan varmı.dün beşik baktık ta büyüyen beşikler 1,100-1200 bu ise 646 şifonyeri var yanında 1.sınıf kalite diyo kararsız kaldım sipariş versemmi

kizlar, bazilariniz kasilmalari merak edip soruyordunuz:

braxton hicks kasilmalari

belki bu kulağa tuhaf gelen sözcüğü daha önceden duydunuz belki de ilk defa duyuyorsunuz. Ancak dur
um nasıl olursa olsun eğer bebek bekleyen bir anne adayıysanız anlamını bran önce öğrenmenizde yarar var. Bundan yaklaşık 150 yıl kadar önce İngiliz doktor John Braxton Hicks gerçek doğum kasılmaları başlamadan önce rahim kaslarında meydana gelen bazı kasılmalar olduğunu fark etti ve o güne kadar hem doktorların hem de anne adaylarının yaşadığı karmaşa ve heyecana açıklık getirdi.

Günümüzde zaman zaman yalanci kasılmalar olarak da adlandırılan Braxton Hicks kontraksiyonları genelde gebeliğin son trimesterında başlamakla birlikte zaman zaman ikinci trimseterda da gözlenebilir. Rahiminizi oluşturan kaslar 30-60 saniye kadar kasılarak daha snra gevşer. Bu kasılmaların süresi zaman zaman iki dakikaya kadar uzayabilir. Braxton Hicks kontraksionları sizi ve rahiminizi gerçek doğuma hazırladığından alıştırma kasılmaları olarak da adlandırılmaktadır.

Braxton Hicks kasılmalarının bazı özellikleri vardır:

Şiddeti sabit olmayıp değişkendir.
İki kasılma arasındaki süre çok kısa değildir.
Olup olmayacağı ya da ne zaman geleceği önceden tahmin edilemez.
Ritmik yani düzenli değildir.
Ağrı vermekten çok rahatsızlık yaratıcıdır.
Sıklığı ve şiddeti giderek artmaz
Neden olur?
Braxton Hicks kasılmalarına neden olan olayların mekanizması açık değildir ancak bu konuda bazı spekülasyonlar vardır. En sık kabul edilen görüş bu kasılmaların rahimin kendi sertliğini sağlamasına yardımcı olduğu ve plasentaya kan akımını kolaylaştırdığıdır. Braxton Hicks kasılmaları rahim ağzında açılma ya da incelmeye neden olmazlar. Bununla birlikte doğum zamanı yaklaştıkça kasılmaların şiddetinde ve sıklığında bir artış görülebilir.Bu kasılmalar yalancı doğum sancıları olarak adlandırılır ve rahim ağzının doğuma hazırlanması ile açılması ve incelmesine yardımcı olailirler.

Braxton Hicks kontraksiyonlarını tetikleyebilen durumlar?

Bebeğiniz ya da siz çok hareketli ve aktifseniz
Birisi karnınıza sertçe dokunursa
Mesaneniz çok dolu ise
Cinsel ilişki sonrasında
Uzun süre susuz kalmışsanız
Braxton hicks kontraksiyonları tetiklenebilir.

Nasıl baş edilebilir?
Braxton Hicks kasılmaları genelde zararsız ve ağrısız kasılmalardır ancak yine de bu durum sizi rahatsız ediyorsa önüne geçmek için bazı basit öneriler işe yarayabilir.

Pozisyon değiştirin. Eğer uzun süredir ayakta ve dolaşıyorsanız uzanın ya da eğer kasılmalar siz oturur ya da uzanırken başlamışsa kısa bir yürüyüşe çıkın.
Ilık bir duş yapın
4-5 bardak su için. Eğerkasılmaları başlatan durum dehidratasyon ise su içmek çok işe yarayacaktır.
Bu bast önlemler ile kasılmlar geçmiyor, sıklığı, şiddeti ve yarattığı rahatsılık giderek artıyorsa mutlaka zaman kaybetmeden doktorunuza haber verin.

GözdeCim herşeyin yolunda gitmesine sevindim...
PeppermintCim evlilik yıldönümünüz kutlu olsun seneye 3 kişi kutlarsınız inş...
37.hftnın başında çalışamaz raporu alacaksın cnm ben 35 ya da 36 ayrılacağım için erken gidicem ve raporumu sonlandırıcam allah izin verirse....

Benim de bugün habire karnım sertleşip duruyor oğlan çok huysuz hep kucakta filan uyku da yok dinlenmek hiç yok bakalım inş.erken gelmez kızım....

hippycigim hosgeldin. izlemissin videomuD nasil resmiyiz degilmi hehe.

efsungokumaya daldin yazmayi unuttun:))

canım şu videoyu ben göremedim nerden bakıcam?

hoşgeldin canım..allah sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah

bende 4 temmuzda alcam çalışamaz raporunu...ama ben bu hafta ayrıldım zaten..resmiyette haftaya bitecek..

Selam Güzel anneler
Bende cuma doktora gittim. Herşey normal 37. haftaya kadar çalışabilirsin dedi. Yani üç hafta daha çalışacağım. 8 kilo almışım. bebiş 2,326 ve 46 cm . Doktordan sonra sağlık ocağına gittim . Ebe hemşire sürekli arayıp çağırıyordu. hazır izinliyken o işide aradan çıkarayım dedim. Bebişimin kalp atışları 186 çıktı. Ebe sizi acil olan hastaneye göndermeliyim bebeğin kalp atışı en fazla 160 olmalı dedi. Kadıncağızın rengi attı. Ben daha yeni doktordan geldiğim için çok rahattım bişey olmaz dedim. O arada karnım sertleşmişti. Biraz ovdum. bekledik kalp atışları normale inmeye başladı. Anladımki iş güç yaparken zorlanıp , yorulduğumuzda yalancı sancı gelmesi bile bebeği zor durumda bırakıyor. Lütfen bu haftalardan sonra kendimizi yormayalım. Yalancı sancı geldiğinde dinlenip bebişleri sakinleştirelim....

sorma canim benim. ileride kitap yazar bizim basimiza gelenlerleD sendemi bi ay sonra gidiyorsun. nasil ozluyor insan merak ediyor degilmi. hadi bakalim sende hayirli haberlerle donersin isallah.

cok cok saol canim

cok saol canim.

sagol cnm,
amin insallah...

aman cnm dikkat et kendine; izne cik artik cnm ya, yorma kendini...

bende 4 temmuzda alcam çalışamaz raporunu...ama ben bu hafta ayrıldım zaten..resmiyette haftaya bitecek..

ohh iyi cnm, evde dinlenirsin bolbol

kızlar nasılsınız geçmişi okuyamadım inşallah herkes iyidir bende anneme geldim ordan giriyorum nete sizleri takip edemiyorum artık merak ediyorum hepinizi bizde geçen hafta perşembe kontrole gittik 2600 gr olmuş bebişim herşey normal dedi bizden hbrler böyle kendinize çok iyi bakın..bol bol dinlenin çok iyi geliyo bebişlere..

herkese iyi haftalar:):):)
ay bugün serin havaya uyanmak iyi oldu...annemi bekliyorum...gelip mama yapıcek ihihihhi
biz de dün akşam kocişle doğum fotoğrafçımızın stüdyosuna gittikkkkkk...albüm için eşimle hamiş fotolarımızı çektiler...süper eğlendik...şu an onlarda fotolar...size göstermek isterdim ama eninde sonunda alacağız nasılsa:)

hippycigim hosgeldin. izlemissin videomuD nasil resmiyiz degilmi hehe.

efsungokumaya daldin yazmayi unuttun:))
hehe evet yaa...az önce tanışmış iki tip gibisiniz

Allah hepimize kolay doğumlar,sağlıklı bebişler nasip etsin

evet yaa sezeryan delisi bizim doktorlarımız..ama daha önce de dediğim gibi bende de normal doğum yapacak cesaret yok :18:

slm teyzoşlar.....
nasılsınız biz iyi olmaya çalışıyoruz geceleri çok susuyorum ve dolayısıyla gece uyumalarım wc de geçiyor
başka bi şikayetimiz yok kızım artık canımı acıta acıta harket ediyo ama olsun ben razıyım herşeye...
bu arada dr umun verdiği lökositin yüksek çıktığı için olan ilacım bu akam bitecek çarşamba tahlil yaptıracağım bakalım bi değişiklik varmı sonucu dr a götüreceğim ya bide muayene olucam 1 hafta ara ile onun mutluluğu var kızımı görecem yine...
eyeszay cnm maallah akşamdan beri buraday mışsın ne güzel bizi bırakma yaa özloruz seni
inş dr kontrolünüzde güzel geçer...düğününzde maceralı geçmiş ne güzel bi anı
bizimde düğünümüzde biçok anımız var ara ara aklımıza geldikçe gülüyoruz kocişimle...
peppermint cnm evlilik yıldönümünüz kutlu olsun nice senlere inş seneye bebeğinizle kutlarsınız inş,bu arada çantalarınıda güle güle kullan cnm...

maşallah canım..bende birazdan sağlık ocağına gidicem..benide sürekli çağırıyorlar..ama boş vaktim yoktu...ayrıca ebe emzirme tekniğini anlatmam gerek size filan demişti..gidp bakayım nasıl oluyormuş

sağol canım bakalım bu arabayı almaya niyetim var..bizimde babanneden pek ses seda çıkmıyor bu konularda. 2 yelek 1 hırka ördürmüş bir kadına onu verdi bana..ama annem neler yaptı neler..imreniyorum böyle kayınvalideleri görünce

selam kizlar ben de okula gidip geldim disim agriyor gene dun bebe biskuvisi almistim sabah erkn gideceqim kahvalti yapamam diye icindekileri okuyaym dedim sabah icinde soya lestini varmis cok zararli inanamadim ben hamileligim boyunca soya lestini iceren hicbirsey tuketmedim bebegim icin biskuvi cikolata hazir gidalata dokunmadim nasil olur da anne sutunden sonra baslanacak bir yiyecek bu maddeyi icerir biz cocuklarimizi nasil saqlikli besleyecegiz

cnm hangi fotografci ile ve kaca anlastiniz?
biz de dogum fotografcisi arastiriyoruz da?

valla ablamin dedigine gore son ay tuvalette yasayacakmisiz resmen :-((

kizin cok sagliklidir; buyumuztur insallah

cok cok sagol cnm, seneye ins kizimizla kutlariz dedigin gibi

benim k.validem havuzlu hana gitmis, bodyler, elbiseler falan aldim dedi, dogumdan sonra getiricem dedi.
bakalim neler almis )

selam guzel anneler
peppermint canim evlilik yil donmunuz kutlu olsun seneye ins kizinla hepberaber kutlarsiniz:)))
eyeszay canim sabah senin msjinla buyuk bi panik yasadim:)))) bulantilar, halsizlik gebelik zehirlenmesi olabilir demissin ya bende de ayni sikayetler var hemen esimi aradim galiba gebelik zehirlenmesi olmusum dedim oda annesini aramis bende doktorumu aradim:)) doktorum ilaclardan alabilecegini soyledi ve icme yarin gel muayene edelim dedi:)) panik yapacak bisey yok dedi:))) kayinvalidem yanima geliyo simdi ne olur ne ilmaz diye hihihihi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…