2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım, geçmiş olsun. sık sık ılıkımsı duş alıp sonrada suda tamponu ıslatıp alnına ve koltuk altına koysan, belki düşer. ama, tavsiyem, sen yarın yinede doktoruna git. bu dönemlerde ateşlenmen biraz sakıncalıdır

ooo, canım. benimki 1600 falan olsun ben ona bile şükür edecem. kilosu gayet iyi yani, kafana çok takma onu. bide sonuçta çocuğun gelişimi bitmiş sayılır yani bundan sonra 1 hafta geri gözükmesi o kadar artık önemli değil, hele seninki bir kaç gün farkı var. görürsün bir kaç haftaya bebeğin yine kendi zamanından ileri fırlar.

Canım çok geçmiş olsun. aramadıysan hemen doktorunu ara bence. eşinin soğuk su yapmasıyla olmaz.

maşallah bebişine. Bence gayet normal kilosu. ya bu kilo kriterleri hep avrupa ölçülerine göre olduğu iiçin bizler ntte bekınca bizim bebikler zayıf gibi geliyor ama gayette normal sınırda kiosu. ayrıca 2 gün geri 5 gün ileri olması bebeğin gelişimi geri veya ileri anlamına da gelmiyor. genetik alt yapı ile de ilintili bu durum. bak sen demiyo muydun oğluşunda 2900 doğmuş ama sonradan hızla tamamlamış diye. kızının da sağlığı yerindeyse takma gersini.

insanların patavatsızlığı beni geriyor. herkes herşeyi çok biliyor ya salak hemşire... 2 hafta önce nst ye bağlandığım da gerizekalı bşr hemşire bana sürekli ''vah vah yaz gebeliği zordur su içmezsen doğumdan 1 gün öncbile ölen bebek biliyorum.'' '' doktorun kim? haa onun takip ettii bir gebenin bebeği doğumdan 1 hafta önce ölmüştü'' gibi salak salak laflar etti sinirlerimi hoplattı. nst ye bağlıyken yerim den öyle bşr ırlayıp fırçaladım ki umarım bir daha kimseye öyle konuşmaz. Aldırma boşver...
Bu arada beni gören birçok kişi doğuma 10 gün falan kaldı herhalde diyor ama 10 kg aldım ki bunun 2,5 kg gibi ödem ve karnım dışında hiçbir yerimde bir gram fazlalık yok.

Canım o turnusol kağıdı gibi birşeylerden bahsediyordun yok mu evde ondan? baksan ya! Ama bence normal akınıtıdır. içini ferah tut. yoruluyorsan ondan da fazla geliyor olabilir. benim çok ayakta kaldığımda normalden biraz fazla geliyor.

senin koca ne iş yapıyo cnm?

veteriner hekim)rapor yazması gerekiyor her salı bir köyü var oraya gidiyor...diğer köy piyangodan çıktı sabah erken gitmesi gerekecekmiş sanırım aşı dokunmuş hayvana o da hazır çıkmışken sabah erkenden gitmektense şimdi gideyim dedi...gerçi ben bu duruma hamiş olmasam da bozulurdum ya ..evdeyim bütün gün tek başıma çooook sıkılıyorum çooookk

benim kosada her akşam spora gidiyor...pek istemiyorum ama onun mutsuz olmasınıda istemiyorum..yalnız olmakta istemiyorum....

yaa evet ben de çok sıkmak istemiyorum adam evlendiğimizden beri hep benle iş için olunca bide laf etmek ayıp oluyor...hem nolcak sanki gitseler spora mpora da gel de anlat bize...bebelerimiz doğaydı nefes alırdı onlar da biraz yazık valla )

canim o turnusol kagidi gibi olan seyden ben hic bahsetmedim ama doktorumda var tuvalette görmüstüm gerci hic yapmadim onunla nasil oldugunu da bilmiyorum ya allahtan yarin sabah erkenden randevum var gidince bi sorucam alirim o kagitlardan da yorulmuyorum canim bütün gün yatiyorum su hastane olayindan sonra ya da ben yattigim yerden herseyi kuruyorum kafamda

23. haftada perinatolağa gittiğimde bana bebeklerin 24. hafataya kadar haftasının ileri görnebileceğini ama bu haftadan sonra normal haftaında veya gei bile olabileceğini dolayısıyla bunun bebek gelişmiyor yada acaip iyi gelişiyor gibi bir anlamı oladığını söylemişti.

Hımm yanlış hatırladım demekki zaman senerd olabilir söyleyen. Tatlım sıkma canını iyi üşün iyi olsun... bence hiç bir sorun çıkmayacak.. Yarın bize mutlaka haber ver.

kocişim geliyooo 10 km kalmış ben hazırlanayım açtır şimdi bitanem..hem bu kadar kızıp hem bu kadar sevinmek nasıl bir çelişki ?)sabah görüşürüz anneler öpüyoruz Eda'mla sizi

Hımm yanlış hatırladım demekki zaman senerd olabilir söyleyen. Tatlım sıkma canını iyi üşün iyi olsun... bence hiç bir sorun çıkmayacak.. Yarın bize mutlaka haber ver.

olabilir cnm ama iyi fikir verdin bende yarin bi bakicam turnusol kagidimidir nedir o seylerden. insallah yarin güzel haberlerle gelirim. bu geceki dualarinizda beni de eksik etmeyin.

simdilik iyi geceler yarin doktordan gelir gelmez yazarim. bu arada hayirli kandiller herkese...

kızlar ateşim düştü cumaya kontrolüm vvar yarın kardeşim geliyo cumada annem şu anda çok halsizlik var inşallah yarına bişeyim kalmaz

bende işte bunu demek istedim. yani bu haftalardan sonra bebeğin ileri geri gözükmesi artık önemli değil. sonuçta şu an daha çok ciğer gelişiyor. diğer gelişmeler bitmiş sayılır. bide işte bebeğin ışığa sese karşı duyarlar falan. sadece her ultrasyonda nedense farklı hesaplar çıkıyor

canım, umarım yarın iyi haberlerle gelirsin. bende işte bu topikten sonra eczaneye gittim turnosil kağıdı için ama ne yazık ki eczacı kadın böyle bir şey duymadığını dedi ve riskli gebelik mi geçiriyorum diye beni kafadan salladı. ama daha buğün kan tahlili için aile hekimine gittim bir baktım orda doktorda vardı. istemeye çekindim ama dışarıya çıktığımda alırım çünkü arada bir sıvı geliyor benden, benim içimede şüphe düşüyor acaba amnio sıvısı mı diye:18:

bu arada, bende şimdi yalnızım, eşim halı sahaya gitti. bizde kös kös oturuyoruz

sülesiii, sende mi cuma kontrole gidiyon. bakıyom tüm topik cuma günü kontrole gidiyor. benim ama saat 10da. gelince anlatırım. belki çatı muanesi yapılır

kızlar, az önce netten kendime dantelli emzirme sütyeni aldım. sizde almak isterseniz sayfayı koyayım
Emzirme Sütyen
daha önce BEBEFOX'tan siyah ve beyaz dantelli sütyen almıştım, hemde 13-14 lira mı neydi. buda hoşuma gitti, alayım dedim:)

ben varım canım ,hamilelikten öncede vardı...bana rennie yada gaviscon hiç fayda etmedi ,yediğim lokma sanki ensemden iniyo gibiydi acayip bi acı vardı yani yanmanın çok ötesinde bişeydi benim,yemek borumda tahriş arttığı için pulcet isminde bi ilaç kullanıyorum,doğuma kadar kullanacam,acayip rahatlattı...

canım kaç haftalık oluyosun,doğarsa küveze girmez artık sanırım,anne karnında tehlikeye giriyosa mecbur alıyolar,sağlıkla kurtulun inşallah ikinizde,gelişmeleri yaz bize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…