2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

diğer tembel de benim galiba:)bizde 34 olduk ama temmuzun 2.haftası izne ayrılıyorum hiçbişey yıkamadım çanta yok ortada ama kararlıyım bu hafta sonu yapıcam.ne olu ne olmaz ....

kızlar bu işyerindeki bayanların hamilelikle ve doğumla ilgili soruları beni öldürüyoo............... normal doğum propagandası bitmiyo..
ondan önce de bebek düşünmüyomusunuz sorularından ya da göbeğime bakıp bakıp bebek var mı diye sormalarından iyidir çok şükür ama bunaldım yaa..

Son düzenleme:

ben iş yerinde değilde 2 görümcemin ve kayınvalidemin normal doğum olsaydı keşke demelerinden bıktım..çünkü benim büyük ihtimal sezaryan...elimde olan bişey değil yani....aynı kişiler daha evlenir evlenmez adetin geciktimi diye sormaları yani '' bebek varmı '' gibisinden soruları beni deli ediyodu..üstelik biz bebek düşünmedik..düşünün benim 5. senem ve bu yıllarca sürdü.....

ben iş yerinde değilde 2 görümcemin ve kayınvalidemin normal doğum olsaydı keşke demelerinden bıktım..çünkü benim büyük ihtimal sezaryan...elimde olan bişey değil yani....aynı kişiler daha evlenir evlenmez adetin geciktimi diye sormaları yani '' bebek varmı '' gibisinden soruları beni deli ediyodu..üstelik biz bebek düşünmedik..düşünün benim 5. senem ve bu yıllarca sürdü.....

ayy canım benim .. 2 görümce bi kayınvalide hakketen zor bu mantıktalarsa..
ya insanlar söylüycek bişey ille buluyo allahtan bu forum var da kimseye bişey danışmak zorunda değilim..
geçen kuzenler normal doğumda anne temizleniyo, hücreler temizleniyo, sezeryan da yok bööle bişey diyolar. sezeryan olunca içimizde kalcak sanki...eşim de doktora bi sorayım diyo. herkes çok biliyo öyle böyle değil. hani bnm kesin bi düşüncem yok. doktora sakıncası nedir diye sormak başka böyle hurafeleri sormak başka..

merhaba arkidişler

bende daha eşyaları hazırlamadım, ben doğumu memlekette yapmayı düşünüyorum tabi kaynanamı ikna edebilirsek, illahı benim yanımda yap diyor, bende annemin yanında yapmak istiyorum, bakalım ne yapacağız. Ben nasıl olsa annemin yanına gidecem diye hiç bişey yapmadım, eşyaları orda yıkar hazırlarız diye düşünütorum, ama kaynanamda yanıma gelin di,ye tutturuyorve acayip canımı sıkıyor, bakalım nasıl gözecegiz bu mevzuyu...

Bunun dışında dün dr ye gittik Plasenta yukarı şıkmış, bebek doğum pozisyonu almış, kilosu 1900 yani dr herşey normal dedi

Bide dr bana soruyor doğumu nasıl yapamyı düşünüyon diye, bende dedimki bir aksilik olmazsa normal yapmayı düşünüyom dedim oda sen bilirsin dedi, sezeryan desem hemen gün verecek. normalde doktorun normal doğum önermesi gerekmez mi, anlamadım valla adamı. Bu arada çalışa bilir raporuymuda aldım okula verdim bu gün va yaşasın tatil yarın başlıyoru

diğer tembel de benim galiba:)bizde 34 olduk ama temmuzun 2.haftası izne ayrılıyorum hiçbişey yıkamadım çanta yok ortada ama kararlıyım bu hafta sonu yapıcam.ne olu ne olmaz ....

ben önümüzdeki hafta yıkayıp ütülemeye yerleştirmeye çantamı hazırlamaya başlıcam artık.. sonrada bebek süslerimizi hazırlarım :) malzemeyi aldık bu arada ben yapıcam :) başka alan varmı?

benim doktorum en başlardan beri hep normal doğum deyip duruyodu ne zaman bu şeker çıktı bebek iri dedi ozaman sezeryan adı pek geçmeye başladı. bilmiyorum onlara emanetiz Allah hakkımızda hayırlısını versin.
bu arada dipnot:bu kayganalarda bi konuya burnunu sokmasalar olmaz kendini senin yerine koysa biraz senin halinden anlayabilir ama nerde onlarda o ince düşünce..

ayyy aynı şeyleri yaşadım.. bir de akrabaların çocuğunuz olmuyo mu yoksa gibisinden lafları... benim annemin 1o yıl olmamış çocuğu sonra da ben olmuşum sadece.. sanki onun olmadı ya benim de olmayacakmış gibi. bebek yokken durmadan soranlar benim hamile olduğumu duyunca bi hayırlı olsun demediler. yani sırf fesatlığına sormuşlar.. bak bak bunun da olmuyo diye. 3 yıl korunduk sonra şükür Allahıma yormadı bizi...

eşimin ailesinin soruları için de eşime dedim eğer bi daha bişi derlerse bozarım diye, o da gitmiş bi daha sormayın biz isteyince yaparız demiş öyle kurtuldum

benim eşimde uyarıyordu onları..çok şükür sorular azalmıştı..ama nasıl bir kazan kafalarsa arada bir soruyorlardı aynen soru soranlkar şimdi hal hatır sormuyorlar..hatta gecen görümöcemle tel.de konuşuyoruz..işleri yapmakta zorlanıyorum artık dedim..temizlkçi tut dedi...yani bi yardıma ihtiyacın varmı diye sormuyo hiç biri..bebek bebek diye tutturanlar şimdi ortada yoklar....

ben kullanıyorum ama heralde önümüzdeki haftadan sonra pek kullanmam
şu anda mecburum evle okul arası yaklaşık 1 saat sürüyor yani günde 2 saate yakın kullanıyorum
şimdilik bir sıkıntım da yok bu konuda

yok en tembel benim malesef
35. haftadayım ama hala hazırlamadım
kızımda 32ç haftada hazırdı çantamız
şimdi daha beşik vs alınacak bir sürü eksik var
bugün biraz bişeyler aldım ama hiç bitmiyor malesef eksikler

yok cnm bana nidilat vermedi doktor; cok yan etkileri var, vermiyorum dedi,
sadece magnezyum verdi, bir de suyu bol ic dedi.

cnm kasilma 20-30 sn, ya da en fazla 1 dk suruyor.
tek basina sertlesme kasilma olmayabilir
kasilmada karnin top gibi toplaniyor bir tarafa, icerden de bebek ittirir gibi bir baski oluyor disa dogru; ben de bir de carpinti, nefesim kesilir gibi bisey oluyor kasilma esnasinda.

karnın top gibi toplandığında aşağı doğru da baskı oluyor mu?
uzun süre ayakta kaldığımda karnım sertleşip toplanıyor ama aşağı doğruda çok can yakıcı bir baskı oluyor
yaklaşık 20-30 sn sürüyor sonra normale dönüyor eğer oturmazsam ya da yatmazsam tekrar aynısı oluyor
acaba bu da kasılma mıdır? benim doktorum şimdiye kadar hiç nst yapmadı doppler bakıyoruz nst ye gerek yok diyor

cnm asagi dogru da baski oluyor evet.

cnm zaten yatarken olmussa kalkinca yuruyunce rahatlşiyor; yururken olursa oturunca ya da uzaninca;
yani pozisyon degistirmek iyi geliyor rahatlatiyor

cnm cok sik olmuyorsa ve de cok siddetli nst ye gerek yok cunku bunlar normal kasilmalar aslinda, bizi doguma hazirliyorlar;
sadece riskli kisilerde dikkate aliyor dr.
ornegin rahim agzinda kisalma varsa,
kasilmalar cok sik oluyorsa
ya da benim gibi cok erken haftalarda baslamissa

Canım ben 1 hafta kullandım nidilatı 6 satte 1 olacak şekilde ama yan etkisi omadı neyseki. Zaten 1 hafta sonra da kesti dr. um.

Hayırlı olsun perdeniz, önemli olan içine sinmesi :))) ama çok merak ettim mutlaka resmini istiyorum :)))

kızlarr günaydın hepinize..çok uykum var ama sırt ağrısından uyuyamıyorum.he bide tuvalete gitmekten.sizde sırt ağrısı çeken varmı??

Sırt ağrısı değil de kaburgalarım içime batıyor sanki. Çok oturunca ve çişim gelince oluyor özellikle... Çok canım yanıyor.

4temmuzdan itibaren dediler bana... Ben hala araba kullanıyorum. ve sanırım sonuna kadar da kullanacağım. Dr. göbeğin direksiyona değene kadar kullanabilirsin dedi. Ben de direksiyonu ayarlıyorum hahaha!!!

Canım kontrolünün iyi geçmesine çok sevindim. Bek gördün mü dedik sana göbeğin aşağıda falan değil diye. O arkadaşına bizden selam söyle.. :)))

canım senin kaç haftalık bebeğin?

33+4 olduk cnm

canım ikincilerde böyle herhalde benim de 26 aylık oğlum var, senin kızın kaç yaşında
beşik ne karar verdin ben bambu düşünüyordum ama herkes park yatak al diyor kararsız kaldım bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…