2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bende 2 gecedir uyuyamıyorum..parmaklarım ellerimin üstü ayaklarım kaşnıyor..hatta bi ara başımda kaşındı..psikolojikmi ne? gece eşimin ailesi aklıma geldi birde..moralim bozuldu ağladım...eşim isterse yanlarına gidelim diyor...dedim onlar bi önce sorsun bi ihtiyacın varmı? yardıma ihtiyacın varmı diye...hem oraya gitmem okadar kolay değil..çok yorucu...

hepimizin başında aynı durumlar heralde ..daha öncede yazmıştım ya daha yeni evliyiz ilk ziyaretimiz adet oldunmu dediler..yani hamilemiisn gibisinden....ya biz hiç ilk başta istemedikki? 5 yıl oldu bu sorulatr bitmedi...üstelik neden yapmadığımızın gerekçelerini açıkladığımız halde....neyse şimdi doğru düzgün hal hatır soran yok..ihtiyacın varmı? yardıma gelelim mi diyen yok...burda ailemde yok..yalnızım...bi ara dedi bana gel dedi..bende sen gel dedim..benim oraya gitmem çok zor ..arabamız yok..2-3 dolmuş değiştirmem gerek..hem o gelsede birazda evimin işine yardım etse çok iyi olcak...bebek bebek diye soranlar şuan ortada yok..1-2 ay öncede bi akrabasına gitmiştik..kadın ee 2. ciye ara verme demesinmi?kayınvalidemde destekliyor...sanki yardınları oluyorda bana...hem üstelik ben bu çocuğu ne zorluklarla buralara kadar getirdim...2 bebek kaybettim .gebeliğin başından beri şeker var..ve diyetlerle insilünlerle geldim bu zamana kadar...kolaymı okadar..eskidenmiş o kolaylık...

canım senle hemen hemen aynıyız bizde bugün 34+4 üz..banada dr. doğum tarihi olarak 25-27 temmuz gibi verdi...sen nerde yaşıyordun canım?

benim kayınpederim doktor olduğu için benimde onların yanında yapmamı tutturmuştu. ben ve eşim tabiki kabul etmedik. millet aydından doğum için izmire geliyor dedik, biz ise izmirden aydına mı gitcez:) ama yine bizim mesafe sadec1 saattir. senin kayınvaliden, kusura bakma, daha manyakmış:):)
profil düzenletti unnado bana doğuma 2-4 hafta var yazıyooooanaaamm panik oldum bennn
olmaz mı, ben bile seniz yazını görünce direk benim ne kadar kaldı diye baktım. valla, az kaldı. yakında topikte bebek resimleri paylaşacaz. ama şimdilik ağustos annelerimizden erken doğumlar olmadı şükür. zaten bundan sonra olsada rahatız. ama yinede hepimiz sağlıklı ve zamanında yaparız doğumumuzu
oh, maşallah. bebğin kilosuda gayet güzel. umarım mutlu ve sağlıklı bir şekilde kuzunu kucağına alırsın. tabi bizde

Kızlar bi dertli ben sanıyodum herkes bişekilde ya kaynanasından ya annesinden dertli.. Napalım bebişlerimiz gelsin de hepsi unutulur. Bazı şeyleri de görmek iyi aslında bundan sonra ona göre davranırız..
Benim anneme kalbim hiç bi zaman tamamen doğrulmaz çünkü hala doğru dürüst aramıyo bi kere bebek nası demedi.. ööle kabullendim bende onu . Yapılacak hiçbişey yok

ama allah dağına göre kar yağdırıyo buna gönülden inanıyorum.. Yatmak zorunda olabilirdim, bakıma ihtiyaç duyabilirdim şükür ki hiç bişey istemek zorunda kalmadım.. Bundan sonra da kalmam inş. Ilgiyi sevgiyi geçtim herkes sağlıklı olsun başka bi dileğim yok allahtan

canım tezın ne durumda verdın mı bari..benımde bu sene ilk senemdi yüksek lisansta..senın doktora mı? seneye tez aşamasına geçicem bakalım nasıl olacak...çalışmayıp evde durmakta zor çalışmakta zor..allah yardımcımz olsun

ya hamile kadına ne demek gel diye ya..o kadar yolu nasıl çekeceksek sanki..banada hiç sormadılar bir isteğin var mı diye..2 yelek br hırka ördürmüş kendıde örmemiş..neymiş uğraşamazmış:84: yine ne varsa annelerimzde var ya..zavallı annceğim neler yaptı neler torunu için diğer taraf yapmayınca zoruma gidiyor..ama kayınpederim adını koymamda ısrar etmeyide biliyorlar..neymiş kayınpederim koyacağımızı sanıyormş sanki öyle bir söz verdik..adı çınar olacak sadece çınarrrr

gelişimci, senle geçenlerde sütyen hakkında konuşuyorduk ya. sen tam nereliydin? çünkü ben o gün sipariş ettikten sonra fark ettim ki I&D nin izmirdede mağazası var. yani boşu boşuna kargo ücreti vermiş oldum. yani senin orada da mağaza varsa direk ordanda alabailirsin, hem bedenide inceleme şansın var

bikeshacım,

valla zor iş insan bazen kendini çekemiyorken anne de olsa baba da olsa kaynana da olsa çekilmiyooooorr!!arkadaşım yazmış ya prenses gibi hamilelik ??şükür diyelim ama olmadı tabi herşeyle kendimiz ilg,lendik kim yapcak başka??amaaan bugünlere geldik ya boşver zaten meleklerimiz doğunca gözümüz kimseyi görmücek kimsenin ilgisine ihtiyacımız olmucak çılgın gibi sevip sevilcez nasıl olsa )o zaman bugün bizimle ilgilenmeyenlerle de biz ilgilenmiccez çoook uzun bir süre ...intikamımız güzel olcak

ya kızlar bende diyorum 70 küsür nasıl tuttu..meğer aynı tulumdan 2 kere işartelemişm toplamda 3 tane olmş o yüzden..iptal edeyim bari siparişimi..hay allahım kafada kalmadı

aslında takmamak lazım ama mümkün mü??hele hamileyken??hepimiz iyice büyündük heran doğurabiliriz şimdi yanımızda olmucaklarsa bi daha olmasınlar zaten!!benim kaynana da anneme güveniyor nasıl olsa gelcek diyor tamam da anneanne ayrı babaanne ayrı insan hiç mi merak etmez oğlunun çocuğunu hadi benim hatrım yok oğlunun da mı yok???

sağol canım. sanada aynı şekilde. ama bende yüksek lisans bitiriyorum fakat ders aşamsını geçen sene hallettim. bu sene tezim vardı işte. onuda taslak olarak halletim sayılır ama yinede yapılacak, uğraşak bir sürü şeyler çıkıyor. bide insanın yazasıda galmiyor artık. ama bebek doğmadan bir şekilde bitirmem gerek, sonra çünkü zor olur diye tahmin ediyorum. da, yine istesem cepte bir senem daha var bitirmek için:)

amaaann coşmuşsun arkadaşım oğluna çifter çifter alıyorsun bakıyorum

aynen öyle olmş canım.siparişiiptal edip yenıden almak istedm o 2 ürünü ama malesef biri tükenmiş

bende bu sene ders aşamasını bitirdim..daha tez aşamasına geçmedm..eve ortalama 3 senede bitiyor..ama sen en iyisini yapıyorsun elinden geldiğince bitirmeye çalış..allah yardımcımz olsun

kendisi turp gibi bana çok uzak ,sıcak nasıl geleyim diyor.bana sen gel diyor.ayol ben hamileyim hamilebenimki de bir iğne almamıştır kesin!!!eltimin ilk çocuğuna çeyrek bile takmamışlar ikinci oldu sormadım ama sanmıyorum!ben eşime en başından beri bilezik isterim diye tutturdum benim annemler bebeğimin yatağını aldılar bana bilezik yapcaklar!!kaynanadan çöp yok!!ne dicem ben annemlere??resmen rezil olcam var ya...kocişte tutturdu ben alırım onların yerine bilezik diye.ben de kızıyorum ne demek sen niye alcaksın onlar alcak diye..geçenlerde dedim kaynanama bileziği hazırla gel dedim bakarız dedi!!bakarız!!hay allahım yaa....

vallahi bi çeyrek takarlar diye düşünüyorum:44:..annemler bilezk yada cumhuriyt alacaklarmış, bide bir sürü şey yaptılar zaten torun için hiç istemiyorum almalarını..eşime bende dedim doğum hediyesini hazırla diye hediyen karnında demez mi? güler misin ağlar mısın..bana kım alacak hediye diyor..onu bunu bilmem dedim doğum hediyesi alınır artık bir bilezik bekliyorum dedim..ama inan varya bunları dedikten sonra almasnın hiçbir anlamı yok aslında önemli olan hiç söylenmeden düşünülüp alınması..ama sende kaynanana iyi demişsin ben diyemem hiç sadece bana hamile kaldığmda demiştiki annen artık torun hazırlıklarına başlasın diye..dedim sende başla anne, bakarız demişti o da..sanki her gün bana kendı annem soruyordu çocuk var mı diye

ya birde o sorun vardı..kayınpederimi severdim..rahmetli oldu....ama sırf eşim tarafı ısrar ediyor diye koymak istemiyordum bana bıraksalar yorum yapmasalar belki koyarım..neyseki kız olcak allahın izniyle

canım istanbuldayım ben...

canım sen nereliydin? bizim o tarafın adetleri gibi sanırım sizde...benim ailemde hazırlık yaptı ama ben eşimin tarafını bildiğim için sakın araba yatak almayın bana dedim..eşim tarafı hiçbirşey yapmaz dedim..o taraf yapmazsa ailem neden yapsın..bizde bebeğin çeyizini anane yapar..babanede bilezik gerdanlık vb. takar....ama annem hazırlık yaptı hemde bilezikte takıcam diyor..hatta bu konu beni epey germişti..germe sebebi eşimin ailesinin ilgisizliği...neyse annemlere fazla bişey yaptırmadım..onlarında yapmıycanı söyledim....annem abimde 2 çocuğundada yengeme bilezik yaptı hatta abimin kızı olduğunda hem yengeme hemde bebeğe bilezik taktı....ya artık bunları geçtim..yani maddiyatı geçtim..manevi destekte yok......

aynı huydayız sanırım..hiç böyle bir konu açmasalardı ben koyardım zaten..ama daha cinsiyeti belli olmadan kaynanam bana küçük tevfik geliyor demeye başlayınca vazgeçtm koymaktan

Son düzenleme:

canım sen nereliydin? bizim o tarafın adetleri gibi sanırım sizde...benim ailemde hazırlık yaptı ama ben eşimin tarafını bildiğim için sakın araba yatak almayın bana dedim..eşim tarafı hiçbirşey yapmaz dedim..o taraf yapmazsa ailem neden yapsın..bizde bebeğin çeyizini anane yapar..babanede bilezik gerdanlık vb. takar....ama annem hazırlık yaptı hemde bilezikte takıcam diyor..hatta bu konu beni epey germişti..germe sebebi eşimin ailesinin ilgisizliği...neyse annemlere fazla bişey yaptırmadım..onlarında yapmıycanı söyledim....annem abimde 2 çocuğundada yengeme bilezik yaptı hatta abimin kızı olduğunda hem yengeme hemde bebeğe bilezik taktı....ya artık bunları geçtim..yani maddiyatı geçtim..manevi destekte yok......

bak bu yorumu sanada gönderiyorum...

selam fıstıklar.. :)) nasılsınız bakalım..aslında size dün akşam yazacaktım ama eşim kalk diye tutturunca kalkmak zorunda kaldım.pepermintte mesaj atınca kociş yokken gireyim hemen dedim. ben bildiğiniz gibi yata yata geçiriyorum günbleri.çok sükür ama bugünlere ulaştık.toplamda 65 haftamız kaldı.sezaryan olacxağı için 3-4 hafta diyorum artık.inş sabredebiliriz..dualarınızı bekliyorum.benim bebiş çok s ert duruyor karnımda.dokununca acıyor resmen karnım.kendini dayıyor bana ve hareket ettirmiyor..öyle işte..ama az kaldı sabredeceğiz inş...hepiniz iyisinizdir umarım..hepinizi öptüm..36. haftayı atlatırsam eğer hergün burdayım inş... :))

aynı huydayız sanırım..hiç böyle bir konu açmasalardı ben koyardım zaten..ama daha cinsiyeti belli olmadan kaynanam bana küçük tevfik geliyor demeye başlayınca vazgeçtm koymaktan

bana direk demeselerde hep ima ettiler..daha hamile değilken...akrabalrı bile ima etti....gerçi belki yine koyarım ilerde ama baskı yapmazlarsa..daha hamileyken ima eden artık hamile olup erkek olcak olursa kafamı şişlirirler 9 ay.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…