canım, izmire annenlerin yanına gelmişsin. hoş geldin:) galiba annenler üçyoldaydı dimi? hatırladığım kadarıyla bize yakın bir yerdeydiler.
ee, deiğin gibi insan kendi evinde olmayınca zor oluyor. bende hamileliğin başında ilk 2 ay annemlerin yanındaydım, annemler benle baya baya ilgilendiler ama canım hep kendi evimi istiyordu, halbuki orasıda kendi evimdi:) insan evinden bir kere ayrıldı mı, kendi düzenini kurdu mu, o düzene dönmek artık zor oluyor. bide eşinle artık tamamıyla başka bir hayat kuruyorsun. şimdide haftaya annem yanıma gelecek, iki ay kadar yanımızda kalacak. bende bu kadar uzunca bir süre bu nasıl olacak diye kara kara düşünmeye başladım:):)
neyseki az bir süremiz var, bir kaç hafta sonra üçlü kadro olarak tatlı yuvanıza dönerseniz.
bu arada, izmirdeki hastaneyi hallettin mi? hangisinde doğum olacak diye..
bence lahmacun söyle pizzA Söyle yanına da bi içecek yeter
sen rahatsızsın.senden bişey beklemezler
yorma kendini canım
valla kendini iyi hissediyosan bi börek ve çorba yapabilirsin.. hissetmiyosan geldiklerinde bi çay demle kahvaltılık çıkar simit falan ohh en güezel yemek..
bencede, boş ver yat. sonuçta sana yardıma geliyorlar. gerekirse görümcen gelince kendilerine atıştırmalık bir şeyler yaparlar. yada onlar gelince pide falan gibi bir şeyler sipariş et geç. sonuçta hamelisin, bir şey diyemezler.
selam canım,
bence de uğraşma senin dinlenmen gerekmiyor mu?bir şey söyle dışardan ya da kahvaltı hazırlarsınız geldiklerinde akşama da onlar halleder zaten.kasma hiç daha önce yaptıklarına say
kızlar primadan hediyemiz geldi :) tupperware lar çok tatlı :) ama içinden indirim çeklerimiz çıkmadı bizimsizin geldimi ?
canım indirim çekleri kitapçık gibi bişey var ya onun içinde ilgili ürünün sayfasında. ben de ayrıca kupon aramıştım sonradan farkettim
ameliyathaneye giderken ellerim titriyodu :) bel iğnesi yapıldı, masaya yattım, kollarım bağlandı, hemen uyuşmaya başladım zaten. ayağımı kaldırmaya çalıştım, ama sanki öyle bi organım yok gibiydi. kontrol ettiler ne kadar uyuştuğumu. başımı çok hareket ettirmemem gerektiğini söylediler. ne kadar sakin olmaya çalışırsan o kadar kolay geçiyo. batikon sürüldü vücuda... yaklaşık 2 dk sonra bebeğimin sesini duydum, bana gösterip kontrole götürdüler. o ana kadar daha heyecanlı oluyosun zaten. yaklaşık yarım saat kadar sürdü ameliyatın bitmesi... dokunuşları da hissetmedim ben, sadece ufak sarsıntıları hissettim. zaten bu evreler yaşanırken başınızda mükemmel bi anestezi uzmanı olmasını dilerim... ameliyat bitene kadar adamla muhabbet ettik, o sizin sakin kalmanız için elinden geleni yapıyo zaten. çok sakin kaldım, heyecan yapmadım. başından sonuna kadar yaşayacağım her anı biliyordum zaten. ameliyat tamamlandı dediler. ne acı, ne ağrı, ne bulantı, kusma, ne dokunuş hissi, ne heyecan... bunların hiçbirini yaşamadım, çünkü bilinçli girdim o odaya...yoğun bakıma alındım, yanıma yeni doğumdan çıkmış( genel anestezi) bi hasta geldi, kadın sedyeyle gelirken bile acılarla inliyordu, çünkü o ayılmıştı ve benim bel altı uyuşukluğumun geçmesi için daha 4 saatim vardı :) herkese el sallayarak getirildim odama, tüm ziyaretçilerimi ağırladım. bebeğim geldi, eğilip doğrulamadığım için emzirmekte biraz zorlandım sadece ilk başta,,, uyuşukluğum geçmeye başladıktan sonra da serum takviyeleri ve ağrı kesicilerle rahatlatıyolar zaten...bu arada sondayı da ameliyathanede uyuşturulduktan sonra taktım hiç hissetmedim onu da...sabah 8:15 te doğum yaptım, ertesi gün öğlen bile olmadan drum taburcu etti, çünkü yatmak bileistemiyordum, sürekli koridorda cirit atıyordumcanım ameliyatta nasıldın,arkadaşlarımdan bazılarında ciddi tansiyon düşmeleri olmuş operasyon sırasında,kusma isteği falan olmuş,çarpıntı yapıyomuş...sen yaşadınmı böyle şeyler...bide panik olmuyomusun ayaklar uyuşmuş ,kollarını bağlıyolar falan...
selam kizlar;
size bahsetmistim ya, k.valideme gitmedim bu hafta; kendi evimde yaticam;
hem doktoruma uzak oldugu icin ; hem esim yanimda olmayacagi icin, hem de tuvalet problemi var (evlerindeki tuvalet alaturka )
ama h.sonu aradilar; gorumcemle birlikte k.validem geleceklermis; 1-2 gın kalacaklarmis
gunu belli degildi;
oglen de aradim , birazdan yola cikiyoruz dediler
esimi aradim, hicbisey yapma yat , onlar sana bakmaya geliyor gelnce yaparlar diyor
ben de bi tuhaf hissediyorum;
kalkip yufka alip bi borek mi yapsam sizce; yoksa geldiklerinde k.valideme mi yaptirayim. uzun yoldan da gelirler; acikmis olurlar gelene kadar
napicam ben yaaa :-((((
hadi ya, aa, pelin adına çok sevindim. bebek ve kendisi herşey normal, dimi? allah, analı babalı büyütsün. doğum sezaryan yoksa normal mı? olmazsa özelden kutlayım. bakıyom pıtırcıklar yavaş yavaş dünyaya gelmeye başladılar. bizimde kavuşmalarımıza az kaldı.
bide, senin işyerindekiler gerçektende çok acımasızlar. bu gidişle adamlar seni doğuma direk iş yerinden gönderecekler galibainsan sinir oluyor valla. zaten doğumdan sonra çok zorluk çekecez bide şimdiden gereksiz yere seni dahada çok yoruyorlar. ee, senin yerine şimdilik başka birisini bulamıyorlar mı ya...
Evet ya sanırım en cok hareketlerini ozluycezewet canım ya öyle zor geliyo ki onsuz kalmak aslında burda yabancılık çekmiyorum 2 yıl önceki odamdayım izmirdeyim herkes etrafımda pervane ama hani derler ya insanın ewi gibisi yok hakikatten ewi ve kocası gibisi yokmuş. ben daha leb demen leblebiyi anlayan bir eşim var çok şükür :) ve ona okadar çok düşkün olmuşum ki çok zor geliyo onsuz olmak birde üstüne hamilelik psikolojisi... neyse az kaldı :) inşallah canım hepimiz için daha ii geçer bu son günler ama biraz zor olacak sanki bi yandan sıcaklar bi yandan şişmeler kasılmalar ...Allah hepimizi sağ sağlim kurtarır inşallah ...en çok kıpır kpır oynayışlarını arayacağız sanırsam çünkü sürekli bi yoklama hali var bende :)
Aaa epeydir gıtmıyorum starcity e dur bı uğrayayımselam kızlar nebersiniz? dün geze geze gezeeee ayaklarım koptu çok fena oldum 4 tane avm gezdik :) bana kol çantası aldık bebişe bebek arabası yenidoğan ıslak mendil ve ateşölçer aldık.. yenibosna starstiye yakınsanız chicco mağazası açılmış fiyatlar çok uygun outlet mağazası mutlaka uğrayın derim. ateşölçer ve bebek arabasını ordak aldık..
canım eminmisin tatildeyiz diye rapor almaya gerek yokmuş yani ?Amn sonra gerektidiyip bize sorun yaratmasınlarcanım yanlış bilgilendirilmişsin 37.haftaya kadar çalışabiliyoruz önceki 5 haftayı ekleyebiliyoruz sadece eğer 32 de rapor aldıysan,32.haftanını ne zaman başladığını kanıtlayan belgen varsa yeterli tatilde olduğumuz için 37.hafta belgesine gerek yok bana ilçe şube müdürü böyle söyledi.doğum yaptığında doğum yaptığını gösteren raporu götüreceksin okula ya da ilçe mem'e o raporda ne zaman çalışmaya başlayabileceğin yazılacak...
coook beğendim cok güzel Sağlıklı günlerde kullanırsınız inşallahkızlar biz de dün kızımın odasına avize aradık ama bulamayınca izmite baumax a gittik bu avizeyi aldık sizce nasıl?Dolunay Electric...
Evet ya sanırım en cok hareketlerini ozluycez))Aaa epeydir gıtmıyorum starcity e dur bı uğrayayım )) canım eminmisin tatildeyiz diye rapor almaya gerek yokmuş yani ?Amn sonra gerektidiyip bize sorun yaratmasınlar coook beğendim cok güzel Sağlıklı günlerde kullanırsınız inşallah ))
canım bence ilk geldiklerinde sen hazrla da zaten onlar bundan sonra yapacaktır..en azından arkadşların dediği gibi pide falan sipariş ver kendini yormadan..kuru yufkan varsa börek yapmakta çok basit oluyor..2dk da şipşakselam kizlar;
size bahsetmistim ya, k.valideme gitmedim bu hafta; kendi evimde yaticam;
hem doktoruma uzak oldugu icin ; hem esim yanimda olmayacagi icin, hem de tuvalet problemi var (evlerindeki tuvalet alaturka )
ama h.sonu aradilar; gorumcemle birlikte k.validem geleceklermis; 1-2 gın kalacaklarmis
gunu belli degildi;
oglen de aradim , birazdan yola cikiyoruz dediler
esimi aradim, hicbisey yapma yat , onlar sana bakmaya geliyor gelnce yaparlar diyor
ben de bi tuhaf hissediyorum;
kalkip yufka alip bi borek mi yapsam sizce; yoksa geldiklerinde k.valideme mi yaptirayim. uzun yoldan da gelirler; acikmis olurlar gelene kadar
napicam ben yaaa :-((((
evet bende en çok mama kaplarına bayıldım..hadiye çekii bende görmedım..arkadşn dediği gibi sanırım kitabın içindekızlar primadan hediyemiz geldi :) tupperware lar çok tatlı :) ama içinden indirim çeklerimiz çıkmadı bizimsizin geldimi ?
allahım sen bizlerede böyle güzel ve kolay doğum nasip eyle yarabbim:26:ameliyathaneye giderken ellerim titriyodu :) bel iğnesi yapıldı, masaya yattım, kollarım bağlandı, hemen uyuşmaya başladım zaten. ayağımı kaldırmaya çalıştım, ama sanki öyle bi organım yok gibiydi. kontrol ettiler ne kadar uyuştuğumu. başımı çok hareket ettirmemem gerektiğini söylediler. ne kadar sakin olmaya çalışırsan o kadar kolay geçiyo. batikon sürüldü vücuda... yaklaşık 2 dk sonra bebeğimin sesini duydum, bana gösterip kontrole götürdüler. o ana kadar daha heyecanlı oluyosun zaten. yaklaşık yarım saat kadar sürdü ameliyatın bitmesi... dokunuşları da hissetmedim ben, sadece ufak sarsıntıları hissettim. zaten bu evreler yaşanırken başınızda mükemmel bi anestezi uzmanı olmasını dilerim... ameliyat bitene kadar adamla muhabbet ettik, o sizin sakin kalmanız için elinden geleni yapıyo zaten. çok sakin kaldım, heyecan yapmadım. başından sonuna kadar yaşayacağım her anı biliyordum zaten. ameliyat tamamlandı dediler. ne acı, ne ağrı, ne bulantı, kusma, ne dokunuş hissi, ne heyecan... bunların hiçbirini yaşamadım, çünkü bilinçli girdim o odaya...yoğun bakıma alındım, yanıma yeni doğumdan çıkmış( genel anestezi) bi hasta geldi, kadın sedyeyle gelirken bile acılarla inliyordu, çünkü o ayılmıştı ve benim bel altı uyuşukluğumun geçmesi için daha 4 saatim vardı :) herkese el sallayarak getirildim odama, tüm ziyaretçilerimi ağırladım. bebeğim geldi, eğilip doğrulamadığım için emzirmekte biraz zorlandım sadece ilk başta,,, uyuşukluğum geçmeye başladıktan sonra da serum takviyeleri ve ağrı kesicilerle rahatlatıyolar zaten...bu arada sondayı da ameliyathanede uyuşturulduktan sonra taktım hiç hissetmedim onu da...sabah 8:15 te doğum yaptım, ertesi gün öğlen bile olmadan drum taburcu etti, çünkü yatmak bileistemiyordum, sürekli koridorda cirit atıyordum
umarım aydın bilgiler olmuştur... hepinize kolay ve hayırlı doğumlar dilerim...
canım geçmiş olsun..neyseki bir sorun çıkmamş.. bebeklerimz hayrlı zamanda ve sağlıklı gelirler inşallahArkadaslar Merhaba,
Tum yazdiklarinizi okuyamadim ama sizleri de merak ediyorum. Umarim herkesin keyfi yerindedir ve heyecanla bebeklerini bekliyordur.
Topikte iki tane kizimiz olmus, masalllah gule gule buyusunler. Zeynep ve Pelin 1234, bebeklerinizi saglikla mutlulukla buyutun arkadaslar.
Gelisimci, bebisi bu Cuma mi bekliyorsunuz? Allah bir avazda kurtarsin-sezeryan olmasina ragmen- umarim hersey super gecer.
Benim Cuma gunu karnim cok sisti ve acaip sertti, sertlik 40 dk.da filan gecmeyince doktoru aradim, hemen hastaneye gidip nst cekilmesini istedi, neyse gittik ve bir gece de musahade altinda kaldik. Bebegin kalp atislari normaldi ve ben de sanci cikmadi zaten bir agrim filan da yoktu sadece patlayacakmis gibi hissediyordum ve karnim cok feci sertti. Ertesi gun ogrendim ki doktorum plasentanin bebekten ayrilmis olabileceginden endiselenmis hemsire soyledi! Allah korusun yavrularimizi....Simdi evde dinlenmeye devam ediyoruz, yarin yine kontrolumuz var,
geceleri uyumak hem sicaktan hem de karnin buyuklugunden zor oluyor ama tek bebegim saglikli olsun artik az kaldi diyorum. Bu hafta sonu Ankaradan cok sevdigim bir arkadasim geldi ve bize bebek sekeri, kapi susu ve diger suslemeliri hediye olarak getirdi, superler bayildim..... Biz her an kizimizi bekliyoruz, biraz erken ama hem amniyon sivisinin %70 olmasi hem kordonumuzun dolanmis olmasi, bizi tetikte bekletiyor.
Herkese su son haftalarimizda- benim icin gunlerimizde- cok cok kolayliklar diliyorum, bebislerin haberlerini mutlulukla almak dilegiyle, hepinizi operim.
selam kizlar annemin vizesi okey cumartesi burda olucak. cok heyecanliyim. bebek sekerlerinide yaptirmis cok gusel dio sepet falan hersey hihi
ayy kızlarr mesaiyi bitiriyorum sonunda ... herkese iyi akşamlar..
buarada ben ağustos sonu doğum olur,eylül de çok sıcak olmaz diyodum .şimdi sezeryan olunca ağustos ortasına geliyo, eylül-ekim de çok sıcak olucakmış.. dün kıyafetlerini gösteriyodum ablama bu tulumlar çok sıcak olur dedi.. hele bitanesi kadifemsi kalın ne düşünürek aldıysam 56 bedenmiş. kaç aylığa kadar giyebilir ki.. sanırım birisine vermek için ayırıcam. şimdi bebişe şortlu bi kaç takım alayım diyorum.. arkadaşımda kolsuz çıtçıtlı bodylerden al. başka şeye gerek yok. hep onlardan giydireceksin bu sıcakta diyo..
peppermintcim sakın yorma kendini dinlen güzelce... sen hamilesin hizmet mi beklenicek ki senden..
azracım hiç kefir içmedim. şimdilik şurup derdimi azalttı. sorun yaşarsam denerim. sağol tavsiyen için.. karlahana çorbasını bi ara deniycem .. özel bi tarifi var mı?
Hayırlı olsun canım güzel günlerde eskiyinkızlaaarrr kipadan geliyorum çok güzel indirim yapmışlar bebek cicilerine hemen hepsi %50 indirime girmiş çok güzel takımlar tulumlar var bir bakmanızı öneririm.
yaa , hadi simdi bi borek yapmak zor degil yapayim ama bu sefer de beni iyi sanacaklar, kaldiklari muddetce bekleyecekler;
annemi aradim o da stres yapma diyor; azicik naz yapmayi da bil diyor;
yat sen , geldiklerinde birlikte bi cay kahvalti hazirlarsiniz diyor;
oyle yapicam en guzeli..
kızlaaarrr kipadan geliyorum çok güzel indirim yapmışlar bebek cicilerine hemen hepsi %50 indirime girmiş çok güzel takımlar tulumlar var bir bakmanızı öneririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?