şimdilik normal görünüyo canım sezeryan olursa epidurale dayanamam bende panik atak var normal doğumda bile napıcam bilmiyorum
tamam canim ozaman dogum aninda karar verme imkanin varsa sancilarin durumuna gore o an karar verirsin. ablamda oyleydi cok panik ataktir bu hastane olaylarinda felan ilk yegenimi turkiyede dogurmustu sezaryandi sirf korktugu icin olmustu sezeryani. burda hamile kalinca normal yapacaksin dogumu dediler nasil panik yapiyodu gorceksin ama sonra hamilelik sekeri cikti yine normal dediler, bebek iriydi yine normal dediler ama ablamin karni o kadar buyuduki benim simdiki halim onun 3 aylik haliydi resmen ablam eski sezeryan yerim yirtilir diye korkuyodu normal dogum yaparsam :), sonra bebek ters olunca sezeryan olmasina karar verdi doktorlar son anda sadece alt kismi uyusturalarak. 4100 gr dogdu bebis :) tam 3 hafta erken geldi normalinde sezaryan icin verdikleri tarihtende erken geldi aniden suyu patladi acil sezeryan yaptilar. ama hic korktugum gibi degildi dedi :)
2.gunde ayaktaydi.
senin icinde herseyin hayirlisi olsun canim, insallah paniksiz, korkusuz , acisiz( az agrili olsun hadi, agrisiz imkansizda) dogum yapariz.
burada da öyle , normal doğum ile başlıyorsun ve 4cm açıklıktan sonra epidural isteyebiliyorsun. gülme gazı denen bir şey var,akupunktur, ağrıları azaltmak için su tankına girebiliyorsun,tabii bunlar kesmezse morfin falan da isteyebiliyorsun...normalmi olcak canim, burda sezeryan yapmiyorlar normal olcak benimki dogum aninda bi sorun cikmazsa. normal dogumdada epidurali 4cm acildiktan sonra yapiyorlarmis, o kadar acilmanin sancisini cektikten sonra o an karar veririm artik. ama burdada konusuldugu gibi bel agrisi ceken var sonrasinda. en son kuzenim normal epidural dogum yapmisti dogumdan sonra hep belim agriyo demisti, simdi kizi 2-3 yasinda konusmuyorum kendisiyle konussaydim sorardim nasil belin agriyomu diye :)
sezeryanda epidural olcaksan onuda gecen sene ablam oldu, burda(ingiltere) yine tam anestesi yapmiyorlar sezaryan olunca. ablam cok panik ve korkaktir normalde ben tam uyumak istiyorum diyodu ama hic korktugu gibi degilmis, gayet memnundu.
ilk dogdugunda yastıga gerek yok ama istersen çok çok ince bir şey alabilirsin.canim ben yorganini, battaniyesini, carsafini felan yikiyacagimda. corabini felan yikamadim , yikanmaliysa yikarim onuda elimde bile yikarim minicik bise :) , tokasinin yikanmasina gerek yok galiba. o kadarda titiz olmasinlar canimmmsaka saka icin rahat etmiyosa onuda yika. ya bu arada yastik demissin benim bebisin yastigi yok aldigim takimda sadece yorgan, carsaf, battaniye ve besigin kenarina takilan (baby bumper) var. yastikta almalimiyim acaba???
tamam canim ozaman dogum aninda karar verme imkanin varsa sancilarin durumuna gore o an karar verirsin. ablamda oyleydi cok panik ataktir bu hastane olaylarinda felan ilk yegenimi turkiyede dogurmustu sezaryandi sirf korktugu icin olmustu sezeryani. burda hamile kalinca normal yapacaksin dogumu dediler nasil panik yapiyodu gorceksin ama sonra hamilelik sekeri cikti yine normal dediler, bebek iriydi yine normal dediler ama ablamin karni o kadar buyuduki benim simdiki halim onun 3 aylik haliydi resmen ablam eski sezeryan yerim yirtilir diye korkuyodu normal dogum yaparsam :), sonra bebek ters olunca sezeryan olmasina karar verdi doktorlar son anda sadece alt kismi uyusturalarak. 4100 gr dogdu bebis :) tam 3 hafta erken geldi normalinde sezaryan icin verdikleri tarihtende erken geldi aniden suyu patladi acil sezeryan yaptilar. ama hic korktugum gibi degildi dedi :)
2.gunde ayaktaydi.
senin icinde herseyin hayirlisi olsun canim, insallah paniksiz, korkusuz , acisiz( az agrili olsun hadi, agrisiz imkansizda) dogum yapariz.
burada da öyle , normal doğum ile başlıyorsun ve 4cm açıklıktan sonra epidural isteyebiliyorsun. gülme gazı denen bir şey var,akupunktur, ağrıları azaltmak için su tankına girebiliyorsun,tabii bunlar kesmezse morfin falan da isteyebiliyorsun...
ilk dogdugunda yastıga gerek yok ama istersen çok çok ince bir şey alabilirsin.
ya en çok sancı/acı 10cm açıklık olduktan sonra oluyor sanırım... o kadar dayanıp, epidural istemezsem sonra çok yorulursam acıdan diye korkuyorum bende...
:95::95::95:uyuyamıyorum
bendeeee :84::84::84:
sulesiii canim ben daha yeni gerideki sayfalari atlayip atlayip okuyorumda, lutfen canini s1kma dr dediklerine. kontrol altinda olmak cok guzel ama bebisin nerdeyse 2 kilo ve sen daha 34. haftandasin. sen simdi dinlen bol bol ama kafaya takma ne olur sorun olurmu acaba diye dusunme. insalalh 2-3 hafta bile dayansan bebisin 2500 gecer ve kuveze gerek kalmaz. inanki benim 2 gundur karnim tas gibi, geceleri alttan kemiklerim nasil agriyo, esim benden cok karnimin sertliginden korkuyo. doktora gitsek birsey degil normal diycekler ultrasyona bile koymazlar. burdakilere gore hersey normal zaten. Allahtan carsamba kontrolum var bebisimin kalp atislarini duycam icim rahatliycak. ben kilosunu bile bilmiyorum ebe eliyle bakiyo ve her seferinde kucuk bi bebek olcak diyo cok uzuluyorum, sebeb ne niye oyle diyo aciklama bile yok. sen kontrol altindasin daha cok bilgilisin korkma, canini s1kma hersey olacagina varir. teknoloji desen super artik kucuk olsunlar varsin bizler onlari buyuturuz annesi, yeterki saglik sorunlari olmasin.
bendeeee :84::84::84:
deprem olursa yine diye korkuyorum ya yalnızım bide
sicaktanmi uyuyamiyosunuz kizlarr, herzaman buranin sicak olmamasindan sikayetciydim ama bu sene degilim hamileyim diye, gerci bugun 22 derece felandi ay coook bunaldim. ama aksamlari yine serin tabi yorganimiz hic kalkmiyo bu ulkede
Allah yardimciniz olsun.
bendeeeeee
burda daha yeni saat 11e geliyo bende gerci ancak 2de yatiyorum. kocacigimi bekliyorum 12de geliyo istenisten geliyo dus al, inernetten bi dizi yada film izliyoruz meyve felan ye derken 2yi geciyo. su tuvalete gitmekten 4-5 kere kalkiyorum gerci ama yinede uykumu almis oluyorum 9-10da bebisim uyandiriyo sagolsun acikmis oluyo. daha uykuluysam babacik bize 1 bardak sut getiriyo o bizi kahvalti hazirlayana kadar tutuyo.
burdada 12 daha saat hollanda) az kaldi gecse su gunler dimi ne gece belli ne gunduz ilk bebegin sanirim
umarım kızın sabırsız çıkıp erken dünyaya gelmeye kalkmaz:) bende de ara ara kasılmalar oluyor, erken doğum riski olmamasına rağmen her an doğurmaktan korkuyorum. bide annemin gelmesine daha bir hafta kaldı. evin mevsim temizliğide yapılmadı. bebek şekeri ve fotoğrafçıda halledemedim deiyi geceler gece kuşları sizi :)) sıcaktan ve karnımın sertliğinden yatamıyorum uyuyamıyorum bendeeşi,me de biraz kırgınım annemde var pek çaktıoramıyomda sıkıntılıyım anlıcağınız :)karnımın alt kısmı çok acıyor ve çok sert ya..cumartesi dr a gittik sem taktılar.ağrı çöıktı çünkü doğum yaparım diye korkuyorum :18::18: bu zaman geldik çok şükür 36 yıda atlatsak ne güzel olur dimi..tabi Allah bilir herşeyi sağlıklı doğsubnlarda..
iyi geceler gece kuşları sizi :)) sıcaktan ve karnımın sertliğinden yatamıyorum uyuyamıyorum bendeeşi,me de biraz kırgınım annemde var pek çaktıoramıyomda sıkıntılıyım anlıcağınız :)karnımın alt kısmı çok acıyor ve çok sert ya..cumartesi dr a gittik sem taktılar.ağrı çöıktı çünkü doğum yaparım diye korkuyorum :18::18: bu zaman geldik çok şükür 36 yıda atlatsak ne güzel olur dimi..tabi Allah bilir herşeyi sağlıklı doğsubnlarda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?