2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

şimdilik normal görünüyo canım sezeryan olursa epidurale dayanamam bende panik atak var normal doğumda bile napıcam bilmiyorum

tamam canim ozaman dogum aninda karar verme imkanin varsa sancilarin durumuna gore o an karar verirsin. ablamda oyleydi cok panik ataktir bu hastane olaylarinda felan ilk yegenimi turkiyede dogurmustu sezaryandi sirf korktugu icin olmustu sezeryani. burda hamile kalinca normal yapacaksin dogumu dediler nasil panik yapiyodu gorceksin ama sonra hamilelik sekeri cikti yine normal dediler, bebek iriydi yine normal dediler ama ablamin karni o kadar buyuduki benim simdiki halim onun 3 aylik haliydi resmen ablam eski sezeryan yerim yirtilir diye korkuyodu normal dogum yaparsam :), sonra bebek ters olunca sezeryan olmasina karar verdi doktorlar son anda sadece alt kismi uyusturalarak. 4100 gr dogdu bebis :) tam 3 hafta erken geldi normalinde sezaryan icin verdikleri tarihtende erken geldi aniden suyu patladi acil sezeryan yaptilar. ama hic korktugum gibi degildi dedi :)
2.gunde ayaktaydi.

senin icinde herseyin hayirlisi olsun canim, insallah paniksiz, korkusuz , acisiz( az agrili olsun hadi, agrisiz imkansizda ) dogum yapariz.

maşallah yeğenine neyle besledi ablan bebişi bende yiyim onlardan valla allaha bıraktım artık rabbim nasıl nasip ederse öyle yapcam yoksa düşünmekten kafayı sıyırcam

burada da öyle , normal doğum ile başlıyorsun ve 4cm açıklıktan sonra epidural isteyebiliyorsun. gülme gazı denen bir şey var,akupunktur, ağrıları azaltmak için su tankına girebiliyorsun,tabii bunlar kesmezse morfin falan da isteyebiliyorsun...
ilk dogdugunda yastıga gerek yok ama istersen çok çok ince bir şey alabilirsin.

ya en çok sancı/acı 10cm açıklık olduktan sonra oluyor sanırım... o kadar dayanıp, epidural istemezsem sonra çok yorulursam acıdan diye korkuyorum bende...

evet canim, oda var simdi agridan sancidan yorgun dusup ikinamamakta var. amannnn en iyisi yaptiralim su epidurali :) heheheh. bizler son ana kadar karar veremiycez galiba. ya ben dogum havuzunada girmem galiba simdi islak islak sinir olurum su sicak, oda sicak oluyomus ama ben gicigimdir islak olmayi sevmiyom :) gulme gazini denerim insallah cok midemi bulandirmaz :) aaa bak akapunktur duymadim yapmiyorlar burda. her imkanindan faydalaniriz artik, herseyin hayirlisi olsun. korkunun hicbirseye faydasi olmuyo cunku , eninde sonunda cikarcaz bebislerimizi ordan, onlar saglikli olsunda katlaniriz.

senerd'cim senin bebisin cinsiyeti ne? profil resmindeki onun 4d ultrasound resmi galiba. masalalh cok seker kacinci haftada gitmistin?

sulesiii canim ben daha yeni gerideki sayfalari atlayip atlayip okuyorumda, lutfen canini s1kma dr dediklerine. kontrol altinda olmak cok guzel ama bebisin nerdeyse 2 kilo ve sen daha 34. haftandasin. sen simdi dinlen bol bol ama kafaya takma ne olur sorun olurmu acaba diye dusunme. insalalh 2-3 hafta bile dayansan bebisin 2500 gecer ve kuveze gerek kalmaz. inanki benim 2 gundur karnim tas gibi, geceleri alttan kemiklerim nasil agriyo, esim benden cok karnimin sertliginden korkuyo. doktora gitsek birsey degil normal diycekler ultrasyona bile koymazlar. burdakilere gore hersey normal zaten. Allahtan carsamba kontrolum var bebisimin kalp atislarini duycam icim rahatliycak. ben kilosunu bile bilmiyorum ebe eliyle bakiyo ve her seferinde kucuk bi bebek olcak diyo cok uzuluyorum, sebeb ne niye oyle diyo aciklama bile yok. sen kontrol altindasin daha cok bilgilisin korkma, canini s1kma hersey olacagina varir. teknoloji desen super artik kucuk olsunlar varsin bizler onlari buyuturuz annesi, yeterki saglik sorunlari olmasin.

sağol canım yatıyorum habire duadan başka elimden bişi gelmiyo zaten sizlerin desteğiyle iyi oluyorum çok sağolun

avrupanin havasi hamileyken ise yariyor

burda daha yeni saat 11e geliyo bende gerci ancak 2de yatiyorum. kocacigimi bekliyorum 12de geliyo isten isten geliyo dus al, inernetten bi dizi yada film izliyoruz meyve felan ye derken 2yi geciyo. su tuvalete gitmekten 4-5 kere kalkiyorum gerci ama yinede uykumu almis oluyorum 9-10da bebisim uyandiriyo sagolsun acikmis oluyo. daha uykuluysam babacik bize 1 bardak sut getiriyo o bizi kahvalti hazirlayana kadar tutuyo.

iyi geceler gece kuşları sizi :)) sıcaktan ve karnımın sertliğinden yatamıyorum uyuyamıyorum bende eşi,me de biraz kırgınım annemde var pek çaktıoramıyomda sıkıntılıyım anlıcağınız :)karnımın alt kısmı çok acıyor ve çok sert ya..cumartesi dr a gittik sem taktılar.ağrı çöıktı çünkü doğum yaparım diye korkuyorum :18::18: bu zaman geldik çok şükür 36 yıda atlatsak ne güzel olur dimi..tabi Allah bilir herşeyi sağlıklı doğsubnlarda..

burdada 12 daha saat hollanda) az kaldi gecse su gunler dimi ne gece belli ne gunduz ilk bebegin sanirim

burdada 12 daha saat hollanda) az kaldi gecse su gunler dimi ne gece belli ne gunduz ilk bebegin sanirim

evet canim ilk bebisimiz. 4 yillik hasretin sonunda kavusacagiz insallah az kaldi. bu son aylarimiz esimle boyle rahat rahat o isten geldikten sonra uzun oturup istedigimiz saatte yatmak :) bakalim nasil bi duzen oturtacagiz.

umarım kızın sabırsız çıkıp erken dünyaya gelmeye kalkmaz:) bende de ara ara kasılmalar oluyor, erken doğum riski olmamasına rağmen her an doğurmaktan korkuyorum. bide annemin gelmesine daha bir hafta kaldı. evin mevsim temizliğide yapılmadı. bebek şekeri ve fotoğrafçıda halledemedim de sıcaklarda bunlatıyor, geceler sırıl sıklam oluyorum. klimayı üşütürüm diye açmayıda korkuyorum. ama hepimizin az kaldı. biraz daha sabredecez eş konusunda da hiç sorma, arada sinir ediyorlar, sonrada hiçbir şey olmamış gibi etrafta dolanıyorlar. ne yapalım, arada onlarla da uğraşacaz galiba:)

sanda iyi geceler canim. Allah yardimciniz olsun sicaklardan dolayi. benimde karnim cok sert ya 2 gundur. ama bebisim oynuyo Allahtan yoksa cok panik olurdum. ayyy sorma ya bizdede annem oldugunda esime kizinca belli edemiyorum deli oluyorum :) heheheh. annemde bu ay sonu gelicek 2 ay kalicak, insanin anneside olsa ne tuhaftirki evde birinin olmasi cok farkli oluyo normalinden. tabi Allah eksikliklerini gostermesin, korkma canim dedigin gibi 36da gecince korkacak bise yok, herseyin hayirlisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…