evet canim ilk bebisimiz. 4 yillik hasretin sonunda kavusacagiz insallah az kaldi. bu son aylarimiz esimle boyle rahat rahat o isten geldikten sonra uzun oturup istedigimiz saatte yatmak :) bakalim nasil bi duzen oturtacagiz.
umarım kızın sabırsız çıkıp erken dünyaya gelmeye kalkmaz:) bende de ara ara kasılmalar oluyor, erken doğum riski olmamasına rağmen her an doğurmaktan korkuyorum. bide annemin gelmesine daha bir hafta kaldı. evin mevsim temizliğide yapılmadı. bebek şekeri ve fotoğrafçıda halledemedim desıcaklarda bunlatıyor, geceler sırıl sıklam oluyorum. klimayı üşütürüm diye açmayıda korkuyorum. ama hepimizin az kaldı. biraz daha sabredecez eş konusunda da hiç sorma, arada sinir ediyorlar, sonrada hiçbir şey olmamış gibi etrafta dolanıyorlar. ne yapalım, arada onlarla da uğraşacaz galiba:)
sanda iyi geceler canim. Allah yardimciniz olsun sicaklardan dolayi. benimde karnim cok sert ya 2 gundur. ama bebisim oynuyo Allahtan yoksa cok panik olurdum. ayyy sorma ya bizdede annem oldugunda esime kizinca belli edemiyorum deli oluyorum :) heheheh. annemde bu ay sonu gelicek 2 ay kalicak, insanin anneside olsa ne tuhaftirki evde birinin olmasi cok farkli oluyo normalinden. tabi Allah eksikliklerini gostermesin, korkma canim dedigin gibi 36da gecince korkacak bise yok, herseyin hayirlisi.
tatlım benim oğluşum olacak inş...ismide hazır ahmet mert olacaka Allah ım nasip ederse tabi...
benimde oglusum olacak esim ilk cinsiyet ogrendiginde adi mert oacak dedi oylede kaldi bende diyorum yanina bisey ekleyeyim ama bulamadim daha ahmet mert guzelmis saglikla al kucagina
senin ilk bebis ne guzel keyfini cikar hamileligin saglikla alirsin kucagina insallah.ilk bebislerimde ben de cok keyifliydim.ama bu zor oldu bana.
Tesekkurler canim, insallah. Seninki kacinci? Kocacim daha bunu dogurmadan 2., 3.nun hayalini kuruyosanki hemen isteyince bebisimiz oluyoda hehehe bunu bile 4yilda zor yaptik
sağol canım.hepimizde sağlıkla alırız inş kucağımıza.ahmet eşimin babasının ismiş.güzel bi isim bencede.biz eşimin ailesine söylemedik onlarda sormadılar hiç.ama sağolsun komşu ve akrabaları çok sordu.süpriz dedik.inş mutlu olurlar...
15 aylik ikiz kizlarim var benim cok ara vermeden yapin bebisleri istiyorsaniz arkasi gelir zaten pes pese
Masallah canim ne guzel, sende en iyisini yapmissin. Zorlanirsin tabi ama bencede cok zaman koymadan seninki gibi yapmak eniyisi. Allah sabrini verir. Sende saglikla al oglusunu kucagina. Annemde bana Mert Ali koy diyo ama biz isim konusunda daha cok kararsiziz esim Kuzey istiyo ben Cagan Ege diyorum 1aydan az kaldi daha karar veremedik
mert ali bende istiyorum ama esimin babasini adi ali ailede herkes ali koydu birde biz koyarsak yuh yani peki turkce karakter zor olmazmi orada
Benimde babamin adi Ali, esimin babasi darilmasin diye koymam onunki Ismail. Ali Ismail mi koysamhicbir torunda yok. Evet zor olur canim ozellikle Cagan ama seviyorum napim. Hele bide Ege'ye egg derlerse yumurta diye benimki kafadan yatiyo
bence ilerde cocuk icin zor olur senin sectigin isim.yoksa bende omer ismini seviyorum ama turkce karakter var.bakalimm bulamassam sadece mert kalir iki isim de zor olabilir
günaydın anneler,
yazdıklarım gittiüşendim yazmıcam tekrar
kızlar ya 2 günde 2 kilo almış olmak ne kadar normal sizce??ödemden mi kaynaklanıyor acaba? iki günde 2 kilo alcak kadar yemedim ki
ameliyathaneye giderken ellerim titriyodu :) bel iğnesi yapıldı, masaya yattım, kollarım bağlandı, hemen uyuşmaya başladım zaten. ayağımı kaldırmaya çalıştım, ama sanki öyle bi organım yok gibiydi. kontrol ettiler ne kadar uyuştuğumu. başımı çok hareket ettirmemem gerektiğini söylediler. ne kadar sakin olmaya çalışırsan o kadar kolay geçiyo. batikon sürüldü vücuda... yaklaşık 2 dk sonra bebeğimin sesini duydum, bana gösterip kontrole götürdüler. o ana kadar daha heyecanlı oluyosun zaten. yaklaşık yarım saat kadar sürdü ameliyatın bitmesi... dokunuşları da hissetmedim ben, sadece ufak sarsıntıları hissettim. zaten bu evreler yaşanırken başınızda mükemmel bi anestezi uzmanı olmasını dilerim... ameliyat bitene kadar adamla muhabbet ettik, o sizin sakin kalmanız için elinden geleni yapıyo zaten. çok sakin kaldım, heyecan yapmadım. başından sonuna kadar yaşayacağım her anı biliyordum zaten. ameliyat tamamlandı dediler. ne acı, ne ağrı, ne bulantı, kusma, ne dokunuş hissi, ne heyecan... bunların hiçbirini yaşamadım, çünkü bilinçli girdim o odaya...yoğun bakıma alındım, yanıma yeni doğumdan çıkmış( genel anestezi) bi hasta geldi, kadın sedyeyle gelirken bile acılarla inliyordu, çünkü o ayılmıştı ve benim bel altı uyuşukluğumun geçmesi için daha 4 saatim vardı :) herkese el sallayarak getirildim odama, tüm ziyaretçilerimi ağırladım. bebeğim geldi, eğilip doğrulamadığım için emzirmekte biraz zorlandım sadece ilk başta,,, uyuşukluğum geçmeye başladıktan sonra da serum takviyeleri ve ağrı kesicilerle rahatlatıyolar zaten...bu arada sondayı da ameliyathanede uyuşturulduktan sonra taktım hiç hissetmedim onu da...sabah 8:15 te doğum yaptım, ertesi gün öğlen bile olmadan drum taburcu etti, çünkü yatmak bileistemiyordum, sürekli koridorda cirit atıyordum
umarım aydın bilgiler olmuştur... hepinize kolay ve hayırlı doğumlar dilerim...
kızlar ben dün akşam çok sancılandım ve dra gittik dr bebişe çok küçük daha bu şekilde doğarsa küveze ihtiyaç olur dedi ve erken doğum olursa özel hastane düşünme dedi bu SADİ KONUK DEVLET HASTANESİ varya küçükçekmeceye taşınan orda hiç doğum yapan varmı tanıdıklarınızdan falan ya moralim çok bozuk nollur dua edin ya
kizlar cok zor birgun gecirdim cmtsiden beri bebek asagi cok sert bastiriodu sbh doktoru aradim gel dedi nst ye yolladi 2 sa bekledim nst de bebegon 2kere kalp atislari aniden dusmus cikti doktorum tekrar istedi idrar tahlili de istedi gittim acil diye ama tekrar siranin sonuna aldilar iyice gerildim aksam 5te sira geldi olctuler bu sefer cikmadi sorun idrarda iltihap cikti ilac verdi dr.erken dogumdan suphelenmis oyle bir durum yok ama iyiki ihmal etmeden geldin dedi artik daha cok dinlenecegim dua edip.o kadar korktum ki daha 30 haftaya ancak geldik 10hafta dayanacagim dualarinizi eksik etmeyin lutfen
canım ya izne mi ayrılıyorsun?:44: yoksa bugünlük mü mesayi bitiyor dedin..off vallahi günleri sayıyorum artık hiç gelmek istemiyorum daireye..çok işte yok bu aralar olan işte arazide zaten gidip 1 saat bakıp dönüyorum sonra dairede sıkılıyorum ..ayın 29unda inşallah son mesayim olacak
cnm falla bende kaynıvalıdeden ogrendım
karalahanıyı yıkısıyosun ınce ınce kıyıyosun soganıda dogra düdüklüye at cnm bırazda bulgur koy tuzunu suyunu koy yarım saat 40 dk bısıyo
sonra salçalı yağlı sos yapıyosun üzerıne dokuyosun ,
normalde bunun ıcjne bugday mısır kurufasulye falanda koyuyolar bana yasak oldugundan ben koymuyorum
ıstersen sen bunlarıda koyabılırsın bugday ve kurufasulyeyı bır gece oncesınden ıslat tencereye ekle
kolay yanı cok teferruatlı bı corba ama ben sadece lahana bulgur sogan koyuyorum
geçmiş olsun canım, bazı arkadaşlarda senın gibi örneğin venüs bak bu günlere kadar geldi allaha şür..sende geleceksn inşallahkizlar cok zor birgun gecirdim cmtsiden beri bebek asagi cok sert bastiriodu sbh doktoru aradim gel dedi nst ye yolladi 2 sa bekledim nst de bebegon 2kere kalp atislari aniden dusmus cikti doktorum tekrar istedi idrar tahlili de istedi gittim acil diye ama tekrar siranin sonuna aldilar iyice gerildim aksam 5te sira geldi olctuler bu sefer cikmadi sorun idrarda iltihap cikti ilac verdi dr.erken dogumdan suphelenmis oyle bir durum yok ama iyiki ihmal etmeden geldin dedi artik daha cok dinlenecegim dua edip.o kadar korktum ki daha 30 haftaya ancak geldik 10hafta dayanacagim dualarinizi eksik etmeyin lutfen
eevet anneler varken kızamıyoruzda, onlarda bundan faydalanıyorlar belkide..çok sinir bir durum oluyor ya..zorla gülümsüyorsun falaniyi geceler gece kuşları sizi :)) sıcaktan ve karnımın sertliğinden yatamıyorum uyuyamıyorum bendeeşi,me de biraz kırgınım annemde var pek çaktıoramıyomda sıkıntılıyım anlıcağınız :)karnımın alt kısmı çok acıyor ve çok sert ya..cumartesi dr a gittik sem taktılar.ağrı çöıktı çünkü doğum yaparım diye korkuyorum :18::18: bu zaman geldik çok şükür 36 yıda atlatsak ne güzel olur dimi..tabi Allah bilir herşeyi sağlıklı doğsubnlarda..
Günaydınn kızlarrr
yok canım nerde ben de 29unda ayrılıcam izne.. ama işyeri daha serin.ben oldum bittim sıcakan nefret ederim şimdi katlanamıyorum.. işim de yoğun değil.. noluysa uykusuzluktan oluyo.... ama dün uyudum 5-6 saat daha iyiyim bugün..
yapyım canım ben de bi gün sana niye kurufasulye yasak şleker yüzünden mi? öyleyse ben de yemeyeyim...
Evet ya sanırım en cok hareketlerini ozluycez))Aaa epeydir gıtmıyorum starcity e dur bı uğrayayım )) canım eminmisin tatildeyiz diye rapor almaya gerek yokmuş yani ?Amn sonra gerektidiyip bize sorun yaratmasınlar coook beğendim cok güzel Sağlıklı günlerde kullanırsınız inşallah ))
benımde 29u ama ben ayın 1inde raporumu alıcam..cumartesi pazar yanmasın sonuçta 2 gün 2 gündür
kızlar ben dün akşam çok sancılandım ve dra gittik dr bebişe çok küçük daha bu şekilde doğarsa küveze ihtiyaç olur dedi ve erken doğum olursa özel hastane düşünme dedi bu SADİ KONUK DEVLET HASTANESİ varya küçükçekmeceye taşınan orda hiç doğum yapan varmı tanıdıklarınızdan falan ya moralim çok bozuk nollur dua edin ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?