2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

benim boynumda koyu koyu benler çıktı küçük boyutlarda çok çirkinler
ayrıca kız bebekte böyle olur derler
benim kızım olcak

ayy o benlerden bende de var yaa(ben de güneşten oldu sanıyorum habire güneş kremi sürüyorum dışarı çıkarken inşallah yok olurlar yaaan ayrıca benimkiler et beni

ayy o benlerden bende de var yaa(ben de güneşten oldu sanıyorum habire güneş kremi sürüyorum dışarı çıkarken inşallah yok olurlar yaaan ayrıca benimkiler et beni

canım kız bebek bekleyen annelerde oluyor diyorlar bu lekelenmeler ve et benleri. benim bi arkadaşım da hamile 18 haftalık cinsiyeti belli değil. şimdiden göğüs kısmında falan lekelenmeler var. herkes kız olcak heralde diyo:)

bu ödem konusunda ne yapmak lazım

kızlar koltuk altınızda boynunuzda ensenizde kararmalar oldumu benim felaket ya kolsuz bişey giyemiyorum ,saçlarımı ensemdeki kararmalar yüzünden toplayamıyorum geçicek mi bunlar

Benim de koltuk altım simsiyah oldu...Önce ağdadan sandım ama felaket görünüyo..Ayrıca terden yatamıyorum...Bildiğiniz su gibi...Yemek yapıcam ,öyle terliyprum ki ne yapmya ne de yemeye halim var...

Selam guzel anneler, ben 2kere kestim wallahi sacimi, hatta ilk kestigimde kendim kestim sacimi cok bunalmistim , bise olmaz diye biliyorum AMA inanc iste insanin kafasini karistiriyo. Sacimi hic boyamadim, beyazlarim birsuru ama boyamadim ne olur ne olmaz diye. Lekelenmelere gelince burnumun ustu hafif karardi cok komik ya :))) annemle dun konusurken dedi sacini sur kararan yerlerine nasil yani dedim oda inanc iste, bende surdum bu sabah sacim acikken burnuma ve goz kenarlarima ordada siyah ciller cikti .

yaa bişeyi merak ettim çok:hamileyken kestiriliyor da lohusayken mi kestirilmiyor???

çünkü lohusaylen ( ve reglıylen ) hayız halınde oluyosun bazı fetvalarda kestırılmemesı gerektıgı söyleniyor çünkü regl dönemi bitince veya lohusalık güsul almak gerekıyor
söyle düşünün lohusayken veya regl olduğunuzda ne namaz kılabılıyosunuz nede oruç tutabılıyosunuz ??
saç da kestırılmıyor onun ıcın hatta boyanmıyor dıyede bılıyorum
boyama olayını bı arastırım bakım benn

merhaba kızlar...
bugün dr. kontrolüm vardı.. kızım biraz daha kilo almış ve 2.700 olmuş.. çok şükür 2.5 kg yu geçti... minik doğan kızlar kervanına biz de katılıyoruz...:)) eğer herşey yolunda giderse 29 temmuz da sezeryana giricem.. kızımın doğum günü belli oldu artık yani..:)) bu arada benim ara ara çarpıntılarım oluyordu, hatta dün nabzım 130 civarındaydı.. dr.um bunu duyunca hemen EKG alalım dedi... bir de tiroid için çeşitli tahlillere bakalım dedi.. sabahtan beri hastanede yok EKG, yok NST, kan tahlilleri falan uğraşıp durdum.. neyse kan tahlilim sonucunu henüz alamadım ama diğerleri iyi çıktı...

ha bir de o cilt kararmalarından ben de muzdaribim.. boynum, koltuk altım, özel bölge... çok kötü görünüyor gerçekten.. ama oğlumda da olmuştu ve sonra geçmişti.. o yüzden onları dert etmiyorum..

yalnız benim sırtımda farklı ovalimsi lekelenmeler de oldu.. dr.um onlar için cildiyeye de bi görün bugün dedi. ben de hemen gitttim.. cildiyeci kadın bulaşıcı olmayan, ama zor iyileşen, genelde saçlı deride gelişen ve vücudun farklı noktalarına da yayılabilen bir çeşit mantar olduğumu ama ne bana ne de bebeğe bir zararının olmadığını söyledi... gebelik ve emzirme dönemince şimdilik geçici olarak kullanabileceğim bir şampuan ve sprey verdi ama mutlaka dr.una da göster dedi. ancak emzirme dönemi bittikten sonra tam bir tedaviye başlayabiliriz o zaman gelirsin dedi. kendi dr.um cildiyecinin yazdıklarını kullanabileceğimi söylediği içim biraz rahatladı... hayırlısıyla bitirseydik şu hamileliği....

canım ya o gün acil çıkmak zorunda kaldım netten.. o yüzden cevap yazamadım kusuruma bakma... iyiyim çok şükür, az önce yazdım işte son dr. kontrolü maceramı.. valla çok tuttum ben senin kayınvalideni..:)) zevkli kadınmış...:))) eh eninde sonunda netinizi bağlarlar herhalde..:)) sağlık olsun sen böyle bağlantı buldukça gir de en azından hal hatır sorabilelim..:)))

arkadaşlar ödem sorunu yaşayan varmı. ben her hafta bir kilo alıyrum. ama bunun hepsi kilo değil şişlik oluyor. benim gibi aynı sorunu yaşayan varmı acaba aranızda
bende yaşıyorum canım, ayak ve bacaklarımda var benım..spor ayakkabımın bağcıklarını çözmüş halde dolaşıyorum..malum devlet dairesine terliklede gelemem idare ediyoruzx bakalım
benımde öyle çoğu ayakkabm olmuyor..sadece sprolarımın bağcıklarını gevşettim o şekilde giyiyorum
afiyet olsun canım, ütü işinde azalmş ne mutlu sana
bende terliyorumda burdaki arkadşların dediği kadar da değil yanii.sadece ensem ve bacaklarm terliyor ama şapur şupur su akacak kadar değil..hem hala yorganla yatıyorum
benım yüzümde lekelenmeler var fakat..arkadaşların dediği gibi koltk altında falan siyahlanma olmad..annenın dediğin bende duymştum..ama doğum anında yapıyormşsun onu..bir taraftan doğururken bir taraftan saçlarını yüzüne sürüyormuşsun

maşallah kızına canım..birşey de çıkmamş sonuçlarındaa.. o mantar olayınıda doğmdan sonra helledersnz..ay benım izne ayrıldğm gün senın kızın mı dünyaya gelecek

arkadaşlar ödem sorunu yaşayan varmı. ben her hafta bir kilo alıyrum. ama bunun hepsi kilo değil şişlik oluyor. benim gibi aynı sorunu yaşayan varmı acaba aranızda

Canım bende de ödem var şuana kadar yaklaşık 12 kg aldım gibi gözüküyor ancak, bunun yaklaşık 2,5 kg ı ödem. çünkü bazı günler ( genelde şiş olmadığım) 2,5 kg daha az çıkıyorum tartıda. Önemli olan yüz bölgesinde aşırı olmaması. Biliyorsun preeklampsi belirtisi olabiliyor. Yüzünde varsa ödem mutlaka dr. una danış.

hay maşallah. Umarım bebiş yaşıyordur.

Maşallah bebişine tatlım. bence çok da minik değil nereden baksan 3 kg üzeri doğacak gibi.
Buarada sana da geçmiş olsun diyelim. İşte bu hamilelikte artan hormonlar abuk subuk mantar vs. neden olabiliyor. Mesela o koltuk altı lekeleri, benlerin büyümesi de hormonlara bağlı

evettttt..:))) inşallah... bir aksilik olmazsa tabi...ya bu arada sezeryan olacaklar için ayrı bir topik mi açsak ne... hani günlerimiz belli olduğunda bir tablo falan yapardık belki...

çok sağolasın canım... inşallah öyle olur.. valla sormayın ya.. ilk hamileliğim sorunsuz geçmişti... ama bu sefer... ilk aylarda kanama, düşük tehlikesi, sonra kilo alamama sorunu, geçen aylarda kasılmalar, şimdi de mantar derken... neyse bitecek inşallah..Allah kimseye devasız dert vermesin de gerisi hallolur elbet...

benim boynumda koyu koyu benler çıktı küçük boyutlarda çok çirkinler
ayrıca kız bebekte böyle olur derler
benim kızım olcak

Canım cinsiyetle alakası yok.Kızıma hamileyken hiç lekelenmem olmamıştı.Şimdi bebeğim erkek yüzüm lekeden görünmüyor,boynumda benim de küçük et benleri çıktı,Koltuk altlarım karardı yani ne ararsan var.Lekeleri görenler kız galiba diyolar bende şüpheleniyorum her kontrolde soruyorum doktora cinsiyette değişme var mı diye kadın gülüyor yok hala erkek diyor.

minik benler bende de oldu da renklenmeye takıldım ben şimdi. ben ağda yaptı sanıyorum ama hamilelikten olbilir mi?kasıklarımın asağısı karadı benim:18:

minik benler bende de oldu da renklenmeye takıldım ben şimdi. ben ağda yaptı sanıyorum ama hamilelikten olbilir mi?kasıklarımın asağısı karadı benim:18:

ben yaklaşık 10 yıldır sir ağda yaptıyorum, hatta çok azaldı artık her yerimde tüyler, ama daha hiç bana lekelenme yaptığına şahit olmadım canım... ağda sonrası kuruma, pullanma, hafif yanık, tahriş gibi geçici şikayetlerim olmuştu da bunca yıldır ne benim ağdaya bağlı lekelenme şikayetim oldu ne de başkasından duydum... hem daha iyi ya işte gebelikten olsun, onlar geçici ne de olsa...

kızlar saat 1de kafayı bi koydum şu saate kadar uyumuşum...yaw geceleri uyuyamayan ben gündüzleri nasıl mışıl mışıl uyuyorum
mgokberk benim de sezeryan tarihim belli ,ben de senin peşinden geliyorum canım 1 ağustos...bu arada gerçekten bizim gibi sezeryan olacaklar için de bir topic açcak iyi olur yaaa...
lekelenmelerden bahsetmişsiniz benim de göğüs bölgemde baya lekelenmeler oldu...umarım doğum sonrası geçer...
saç kestirme dediniz de...ben de inat ettim kestirmedim batıl inançlarım olmasa da ...belime geldi saçlar...en tepeden topuz yapıyorum evde japonlar misali....komik oluyor eheuehe...ama su içindeyim sürekli bende yaa...duş duş nereye kadar...
ağda olayından hep tırstım genital bölge için ama bu hamilelikte jilete ara verdim çünkü çok kaşıntı yapıyordu bi de çabuk çıkıyordu...ağda gerçekten bi nimetmiş yaa...doğumdan bi hafta önce son kez yaptırırım diyorum ..kuzum bi anda gelmeye karar verirse bilemem tabi,jilete kalırız ihihhih

ben de bugün kontrole gittim.2539,5 g çıktı:)

ama kafama takılan bişey var,35+1 olmama rağmen,bpd=30+5 çıktı!! şakaklar arası uzunluk...
boy uzun,ben de uzunum zaten:) fl=36+1
ac=34+6
hc=35+2

bu arada kordon kanını devlete bağışlamaya karar verdik.onkim'den kit gönderdiler kargoyla..kargo bile ücretsiz..doğum günü bi form doldurucakmışız..o gün geliyolarmış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…