2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlarrrr kuaföre gittim saçımı kestirdim bugünnnn
bide ağda yaptırdım
3-4 haftaya yine uzarlar ama inş. doğuma tüysüz girerim
benim bebiş ters şuanda.böyle giderse sezeryan görünüyor

Valla ben bebeğime ikinci el alırım. Bunun maddiyatla hiç alakası da yok. İyice araştırırım eğer temiz kullanılmışsa alırım. Mesela bebeğimin beşiğini internetten ikinci el aldım ( sıfır alab,ilecek maddi gücüm var ama 3 ay kullanılacak bir beşiğe gereksiz para vermek istemedim) ve sıfırından hiç farkı yok. Bunun dışında kendi çocuğunun ikinci elini ( tabi temiz olmak koşulu ile) getiren bir tanıdığımı da yadırgamam. Mesela geçen sene doğum yapan bir arkadaşım kendi bebeğinden kalan temiz birkaç parça eşyasını verdi ve ben çok mutlu oldun ama bununla beraber geçenlerde görümcem kendi çocuklarından kalan kıyafetleri getirdi kullanırım diye üstleri hep kurumuş kusmuk doluydu. Yuhh ve yazıklar olsun dedim. Ben yardıma ihtiyacı olan birine bile birşey vereceğim zaman temizler ve benim kullanabilceğim şekilde olanlarını veririrm.

Çok uzattım ama bir de merak ettim bu sorunun nedenini :))))

Boşverrr.. Nasıl rahat ediyorsan öyle yap

ayy canım az kaldı dayan biraz daha... sonra istediğini yersin..

kızlar arkadaşımla e-bebek' e gidip alışverişe doydum biraz.. biberon, emzik az aldım elimde olsun nolur nolmaz diye.. ıvır zıvır şeyleri de aradan çıkardım...

YouTube - ‪Epidural Doğum - Dr. Kağan Kocatepe‬‏

offf izlerken ağladım...yaw kendi doğumumda napıcam acaba bennnnnnnnnnnnnnn...

yaa hala zırıl zırıl aglıyorıummmmmmmmmmmmmmmmm
kadın cok sakın benceee gayet rahat ben koparım heraldee aglamaktannnnn

ya kızlar sızde de oluyomu ben sımdı bole durup dururken dogum anım aklıma gelıyoo bole amelıyathaneye gıdısım falan delı gıbı aglayıp duruyorum esıme ne derım annemı gormek bıle ıstemem heralde daha cok aglarım gıbıme gelıyo sızde de oluyomu bole seyler

ole yapcak bısey yok cnmm
işin tuhafı dogumdan sobra ay daha dıyet yapmak gerekıyomus sekerın kalıcı olmaması ıcın

ohh sefan olsun bole bole bıtecek eksıkler

kızlar izlemeyin bence doğum videolarını daha çok stres yaparsınız
bak ben izliyommu
ne olacaksa o an olacak zaten müdahale etmemiz mümkün değil...
ben açıkçası hiç izlemedim izlemeyeceğimde...

aaa kusura bakma anne ama bilmediğim insanların kıyafetlerini giydiremem bunun hastalıklısı var bilmem nesi var içime sinmez.. az olsun ama öz olsun derim.. umarım anlar..

Son düzenleme:
GELİSİMCİSınavın nasıl gecti zor diyorlar ama

valla kitabı açıp bakmadığım için zormu kolaymı anlamadım ama benim için zor olan sınavda beklemek..ve tüm gün ordaydım..8de gittim akşam 6da eve geldim..çok rahatsızlandım..öğle arası bile orda 3 saat geçirdim..45dk.yemek kuruğuında bekledim..yemekten sonrada orda ağaçların altında uyumuşum.. nerdeyse 2. sınavı kaçırıyordum...benim için berbat bi sınavdı..gittğime pişman oldum..

canım benim erken doğum olcağı için arkadaş bana o makineyi verck..çünkü erken doğumda fazla süt gelmiyormuş..bende alışır diye korkuyorum ama önce emzirmeyi deniycem son çare makine..hemde arada emzirip arada biberon veriririm...

canım benim de oluyordu..dr. dediki bebeğin kordonumu ne mesanemiz bağlıymış..ondan öle hissediyoruz..benim çiş yaptığım yeri arada çektiriyo..canımı yakıyo...

canım cuma değilde dün tansiyonum yükske çıksaydı bugün alıncaktı..çok şükür tansiyon yoluna girdi..cuma nst ye bağlancak ..ogün doğpum zamanı ve şekli belli olcak..

Hayırlı olsun canım güzel günlerde eskiyin ))Ama bu kipa sınır ediyo beni ist.da bana yakın yok ((

canım kipa bizim atakente yapılan alışveriş merkezine açılıyorrrr..sana müjde vermiş olayaım

canım ben tek bi çanta yaptım 2taneye gerek görmedim ama ebeye verilecek olanı ayrı bi poşete koydum

bende kucuk boy seyahat cantasini ayarladim benim ve bebegin esyalari icin. hastaneye verilicek olan bebek esyasinida battaniyesiyle beraber bohca yaptim.

arkadaşlar hastanenize bi sorun ne gerekli ne gerekli değil diye..ben gittim araştırdım..bebeği doğumdan çıkarken onlar giydiriyormuş..odada daha sonra biz değiştiriyoruz..yada onlar bilmiyorum..ama ilk kıyafetlerini onlar giydiriyor..ayrıca bebek bezi ve hasta bezini onlar veriyor..havlu vb.onlar veriyor...sizde araştırın..bende ayrı poşetlere koymuştum gerek kalmadı yani...

bebegin yattigi seyler yastik yorgan kilifi battaniyeler havlular bunlarda yikanicakmi?? bide utulenmesimi gerekiyor( ben bisey bilmiorum yaa(((

canım ben yastığını ,nevresim takımını ,havlularını ,yatak koruyucusunu, alt değiştirme minderini ,battaniyesini yani herşeyini yıkadım

kılzar gelişimci sanırım bugün tansiyon kontrolüne gidecekti..eğer normal değilse tansıyonu bugün alınacaktı bebiş diye hatrlıyorum:18:

günaydın, kızlar. bende gelişimcinin cuma günü tansiyon ölçümü olacak diye biliyorum ve dediğin gibi normal değilse o gün alacaklar. tabi umarım herşeyi iyi çıkar

pazartesi tansiyonu ölçülecekti ama dün girmemiş hiç vakit biraz daha ilerlesin ararım hayırdır inşallah

ha tamam o zaman ...aynı zaman da evde olucaz demek ki. biraz da evde dinlenelim di mi?

ayy heyecanlandım şimdi.. umarım herşey yolundadır..

saat öğlene yaklaşsın ben arayacam canım gelmezse tabii

içimden bir ses..gelişimcinin de artık kucağı boş değilmiş gibi geliyor..ne dersiniz

selam kızlar
okuyunca bende hatırladım gelişimci demişti salı günü doğum olabilir diye ayy çok heyecanlandım şimdi:18::18:
hayırlı haberlerini alırız inşallah

gelmedi hala diye aradım meşgule aldı
bebek mi emziriyo acaba

arkadaşlarım benim....beni merak etmişsiniz ilginiz alakanız için çok teşekkürler..binbir türlü senaryoı yazmışsınız..çok hoşuma gitti arada güldüm ben iyiyim dün tansiyonum normal çıktı..normal çıkmasaydı bugün doğuama alınacaktım..cumada nst ye gircem..ona göre doğum şekli ve zmanaı kesnleşcek....sizleri seviyorum ve öpüyorum

kızlar kan hapı işe yaramış kanım 10.7 den 11.7 e çıkmış doktor 3 hafta sonra görüşelim dedi bence çok uzun o zaman nst olucak dedi ama ben 2 hafta sonra giderim bir aksilik olmazsa karnım fena durumda kırmızılar arttı ne mustela ne lierac işe yaramadı o kadar da kullandım benim gibi olan var mı

[SUB][/SUB]
lierac ve bebe yağı kullanıyorum ama bi faydası yok
göbek deliğimin altında başladı çatlaklar sağa ve sola doğru yayılma aşamasındalar

canım kremlerin hiç faydası yok bence..olcak oldumu oluyor..yapısal sanırım..bende kullandım..hiç fayda etmedii..benim etim sıkı sanırım ondan gerilince hemen çatladı..yengemin eti gevşektir o esnedi yırtılmadı...

YouTube - ‪Epidural Doğum - Dr. Kağan Kocatepe‬‏

offf izlerken ağladım...yaw kendi doğumumda napıcam acaba bennnnnnnnnnnnnnn...

kendi doğumunda da ağlayacaksın bol bol...:))) ben öyle olmuştum da....:))) hippy'cim ben de oğluma hamileyken bu almanların RTL diye bi kanalı var ya... işte orda her sabah bizim saatimizle 10.30 gibi MEIN BABY diye bi reality show türü programları vardı... hala var mı bilmiyorum... işte o programda her sabah ya normal bi doğum ya da epidural-spinal neyse artık annenin ayık olduğu yani sezeryan doğumları gösteriyorlardı.... insan her sabah bu programı seyredip hüngürt foşurt hiç tanımadığı yeni doğmuş bebekler ve doğum görüntülerinden etkilenip ağlar mı...? ben ağlıyordum işte... sonra kendi sezeryan günüm geldi...:))) sezeryana girene kadar ağlamamak için zor tuttum kendimi ama oğlumu kucağıma aldığımda...... çok güzel bir duygu.... tarifsiz...

hamileyken saç kestiren çok tanıdığım var açıkcası bişeyde olmadı,ama lohusayken uygun olmadığını duydum...

canım ben başından beri sir ağda kullanırım,bi sorun olmadı veet neden zararlıymışki?

canım ya ne güzel bilgiler bunlar,taze anneden,çok sağol ...sezeryandan sonra çok kanaman oldumu bide kilot yada alt pijama giyebildinmi,gecelikmi tavsiye eddersin...

valla canım bi hastane çıkışı aldım geri kalanlarını arkadaşlar falan ikinci el getirdiler açıkcası ama imkanı olduğu halde kayınvalidem yada annem bide para verip ikinci el alsalar sanırım nefsime ağır gelirdi ve bozulurdum ...ama amerikada arkadaşlar bebeklerine hep 2. el mağazasından aldılar orada yaygınmış bu...ben alsam neyse ama büyükler getirse gugur yaparım gbi...aslında benimkide saçma oldu biraz Allah yokluğunu göstermesin ama temiz getirseler daha hoşuma gider...

ben maaaaleseffff

cnm dogurmadıgına sevındım tansıyonun düzeldıgınede
Rabbım saglık versın

ya evet burada öyle gerçi ağda ile alanlarda var(yabancılar genelde:) ). ama doğum esnasında eğer sen o bölgeyi temizlememişsen, hemşireler jiletle alıyor (sabunsuz genelde) bu da cok can yakıyordur.

ikinci el eşya kullanımına karşı değilim ama ikinci el dükkandan hediye alınsa çok garipserim sanırım. kendi eskilerini verse sorun değil ama ikinci el dükkandan hediye alınmaz bence :)

canım doğumda hemşireler jiletle alıyormuş bu da hiç hoş olmaz. burada ağda şansım yok zaten nette hamilelikte ağda yaptırmayın diye okumuştum, arkadaşım jiletle hallediyordu bende deneyeyim dedim ama hiç beceremedim. epilasyon aleti kullanıyorum şimdilik.

bu arada ben hala bebek bavulunu hazırlamadım, sanki hazırlarsam doğum olacakmış gibi hissediyroum, o yüzden hazırlamıyorum ne saçma di mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…