Merhaba sevgili anneler ve anne adaylari,
Hepinize bir sorum var: bebeginize ikinci el giyisi, oyuncak, esya satin alir miydiniz. Veya esiniz dostunuz ikinci el magazalardan bebek kiyafeti ve oyuncak satin alsa bunlari da size hediye getirse ne dusunursunuz?
Cevaplarinizi bekliyorum,
xxxx[/QUOTE
durumum müsaitse ikinci el gidip satın almam tabiki.başkası bana ikinci el alsa almasa daha ii olur diye düşünürdüm herhalde.tabi karsıdakinin de maddi durumunu göz önünde bulundurmak lazım.
ama mesela görümcem kendi bebişinin küçülenlerini bana verdi ikinci el yani.bende güzelce yıkadım ütüledim koydum kenara.sonuçta görümcemin çocuğu yabancı değil:)) ilk zamanlar geçiş dönemi çabuk büyüyolar filan deniliyo o yüzden ben çok bişey almadım.bi kaç yeni takım aldım.kalanlar ikinci el ama çok eski değil.temiz olduktan sonra biraz kullanır atarım napalım.
Es dostun cocuklarinin giyisilerini almak ayri birsey(ben de kendi cocuguma yegenlerimin kucuk kalan giyisilerini giyidirecegim). Benim asil sorum mesela kayinvalideniz veya gorumceniz gelip dese ki "dun ikinci el magazasinda senin bebegin icin cok guzel giyisiler ve oyuncaklar gordum, almayi dusunuyorum" tepkiniz ne olur?(kayinvalide fakir falan degil, cok sukur bizim de durumumuz musait). Birsey der misiniz? Tesekkur edip sesinizi cikartma misiniz? Giyisileri giyidirir misiniz?Merhaba sevgili anneler ve anne adaylari,
Hepinize bir sorum var: bebeginize ikinci el giyisi, oyuncak, esya satin alir miydiniz. Veya esiniz dostunuz ikinci el magazalardan bebek kiyafeti ve oyuncak satin alsa bunlari da size hediye getirse ne dusunursunuz?
xxxx[/QUOTE
durumum müsaitse ikinci el gidip satın almam tabiki.başkası bana ikinci el alsa almasa daha ii olur diye düşünürdüm herhalde.tabi karsıdakinin de maddi durumunu göz önünde bulundurmak lazım.
ama mesela görümcem kendi bebişinin küçülenlerini bana verdi ikinci el yani.bende güzelce yıkadım ütüledim koydum kenara.sonuçta görümcemin çocuğu yabancı değil:)) ilk zamanlar geçiş dönemi çabuk büyüyolar filan deniliyo o yüzden ben çok bişey almadım.bi kaç yeni takım aldım.kalanlar ikinci el ama çok eski değil.temiz olduktan sonra biraz kullanır atarım napalım.
Selamlar
xxxx
evet cnm buraya ilk geldigimde havuza gitmistik orda duslarda ciplak kadinlari görmüstüm ne igrencti o öyleee. onlar aldiris etmese de insan rahatsiz oluyo iste. ama napiyim agda yaptirma dedi bende jiletle oldugu kadar idare ediyorum artik
Es dostun cocuklarinin giyisilerini almak ayri birsey(ben de kendi cocuguma yegenlerimin kucuk kalan giyisilerini giyidirecegim). Benim asil sorum mesela kayinvalideniz veya gorumceniz gelip dese ki "dun ikinci el magazasinda senin bebegin icin cok guzel giyisiler ve oyuncaklar gordum, almayi dusunuyorum" tepkiniz ne olur?(kayinvalide fakir falan degil, cok sukur bizim de durumumuz musait). Birsey der misiniz? Tesekkur edip sesinizi cikartma misiniz? Giyisileri giyidirir misiniz?
Selamlar
Hımmm!! dürüst olayım kendim alsam sorun olmaz ama kayınvalide hatta kendi annem bile yapsa bozulurum ve giydirmeyeceğimi söylerim.
cnm kuru fasulye hamıle kaldıgımdan berı acayıp dokunuyoo hatta fecı yapıyo benı denedım kackere yedım hep aynı bende yemıyorum
mısırda seker var bugdayda oyle onun ıcın ben sadece lahana bulgur ve soganla yapıyorum acıkcası ondan da tiksindimm
bu dıyet olayıda sıktı artık ne yıcegımı sasırıyorum sıcaktan bısey yenek ıstemıyorum ama ac kalıncada seker cıkıyor onun ıcın zorla yemek yıyorum yada karnım acıktıgında yada cnm bısey cektıgınde yıyemıyorum
YouTube - ‪Epidural Doğum - Dr. Kağan Kocatepe‬‏
offf izlerken ağladım...yaw kendi doğumumda napıcam acaba bennnnnnnnnnnnnnn...
ayy canım az kaldı dayan biraz daha... sonra istediğini yersin..
kızlar arkadaşımla e-bebek' e gidip alışverişe doydum biraz.. biberon, emzik az aldım elimde olsun nolur nolmaz diye.. ıvır zıvır şeyleri de aradan çıkardım...
Es dostun cocuklarinin giyisilerini almak ayri birsey(ben de kendi cocuguma yegenlerimin kucuk kalan giyisilerini giyidirecegim). Benim asil sorum mesela kayinvalideniz veya gorumceniz gelip dese ki "dun ikinci el magazasinda senin bebegin icin cok guzel giyisiler ve oyuncaklar gordum, almayi dusunuyorum" tepkiniz ne olur?(kayinvalide fakir falan degil, cok sukur bizim de durumumuz musait). Birsey der misiniz? Tesekkur edip sesinizi cikartma misiniz? Giyisileri giyidirir misiniz?
Selamlar
GELİSİMCİSınavın nasıl gecti zor diyorlar ama
Arkadaşlar ben göğüs pompası alacaktım medelanın elektrikli. Doğum yapanlar hastane çantana mutlaka koy diyorlar ama şimdi fena halde kafama bir şey takıldı. :44: :44: Ben çalışmıyorum, ekstrem durumlar hariç inşallah bebeğin yanında olup emzirebileceğim. Benim korkum, bunu sağıp verdiğimde bebeğin biberona alışıp bir daha meme almaması. Ve konuyu forumlarda araştırdığımda bu durumla hep karşılaşıldığını gördüm. Yani bebeğe memeden emmek zor geliyor ve memeyi bırakıyormuş. Pompayı süt azalması durumunda veya kırk yılın başı bir yere gitmem gerekirse sağıp anneme bırakırsam diye istiyordum. :44:
Siz ne düşünüyorsunuz?
arkadşlar birde bişey sormak istiyorum...benim cücük aşağı tarafta bişeyler yapıyo ama tekme gibi değil tam olarak,vajinadada değil,böyle sanki idrar deliğimin o kısmında ve mesanede aşırı anlık bi sancı oluyo,yırtılıyo gibi,anlık ama devamı gelmiyo ama vajinadaki ağrı değil o ayrı bu tam mesane ile idrar deliği arasında çok aşağıda, aynı anda anlık bi aşırı idrara çıkma isteği oluyo,buğün çığlık attım oturduğum yerde aniden...böyle bişey yaşayan oluyomu,vajende yada rahim ağzında falan olsa anlıcam ama bu nedir ya,birden suyum falan gelcek zannediyorum...bu sıra o kadar çok oluyoki,herkesde varmı acaba böyle bi his...
Herkese merhaba,
Bir süredir çok aktif katılamıyorum aranıza ama iş yerinde oldukça yoğunum, evde de internette sorun yaşıyoruz o yüzden akşamları da giremiyorum. Umarım hepiniz iyisinizdir. okumaya çalışarak vakit kaybetmek istemedim, kısa kısa göz attım.
Buarada çok önemli bir gelişme oldu benim için. Haftasonu Erdek e yazlığa gitmiştim. Annem de benimle Bursaya geri döndü. Dün akşam benden bebeğin eşyalarını aldı onları yıkıyor bu gün. Hatta sabah işe gitmeden uğradığımda bir kısmını yıkamıştı ve çok güzel bebiş kokuyor kızlar ya. eşyaları koklamaya doyamadım :))) Annem 2 gün kalıp yıkayıp ütüleyip gidecekmiş. :/ ama olsun en azından bana yardımcı oldu şu yıkama ütüleme işini hallediyor diye çok mutluyum. Sonra dolabın kokusu gidip yerleştireceğimiz zaman gelecekmiş.
pepperminttatlım beni merak edip sormuşsun, teşekkür ederim. İşler çok yoğun, evde ki internette de sorun var o yüzden giremiyorum. ama iyiyim. Sadece bu haftasonu sıcaklar beni mahvetti. Ayaklarım felaket şiş ve kendimi çok ağır hissediyorum. Ya bir de memelerim cumadan bu yana baya büyüdü. Çok komik ama cuma hafif bol gelen sütyenim şuan küçük geliyor. :))
Sen nasılsın? Sdhkn haklı sen de bir Recep has' a gitsen ya?!
ofamannalanCanım ayağın kırılmış sanırım. çok geçmiş olsun.
Sdhkn Recep Bey harika bir doktor değil mi? Çok sevindim bir sıkıntı çıkmamasına.
Hippy34 canım doğum tarihin belli olmuş hayırlı olsun :))
Efsung Göbeğim indi diye panik yapma canım benim ki de inmeye başladı ama o daha da inecek diyorlar. hemen doğum olmazmış :)) senin yazdıklarını okuyunca ben de biran panikledim. Fazla mı rahat davranıyorum acaba diye ama burada bir dr. arkadaşa sordum normal inmeye başlaması dedi.
Herzaman_seninle Hoş geldin canım evine :))
gelişimci Canım sırada ki bebek yoksa senin ki mi? hızlıca geçtim ama yanlış anlamadım değil mi? bu cuma alma ihtimali var doktorun?? Ayy felaket heyecanlı :))) Allah hayırlısı ile bebişlerimize kavuşmayı nasip etsin.
Venüs43 Canım iyi misin? anladığım kadarı ile hala doğum olmadı?
Buarada bebişlerin kiloları iyi gidiyor genel gördüğüm. Hepimizemaşallah :)))
Kızlar ya ben bir kaç gündür geceleri uyanmamaya başladım hatta anormal şekilde uyuyorum ve sabah da kalkamıyorum.
Arkadaslar Merhaba,
Tum yazdiklarinizi okuyamadim ama sizleri de merak ediyorum. Umarim herkesin keyfi yerindedir ve heyecanla bebeklerini bekliyordur.
Topikte iki tane kizimiz olmus, masalllah gule gule buyusunler. Zeynep ve Pelin 1234, bebeklerinizi saglikla mutlulukla buyutun arkadaslar.
Gelisimci, bebisi bu Cuma mi bekliyorsunuz? Allah bir avazda kurtarsin-sezeryan olmasina ragmen- umarim hersey super gecer.
Benim Cuma gunu karnim cok sisti ve acaip sertti, sertlik 40 dk.da filan gecmeyince doktoru aradim, hemen hastaneye gidip nst cekilmesini istedi, neyse gittik ve bir gece de musahade altinda kaldik. Bebegin kalp atislari normaldi ve ben de sanci cikmadi zaten bir agrim filan da yoktu sadece patlayacakmis gibi hissediyordum ve karnim cok feci sertti. Ertesi gun ogrendim ki doktorum plasentanin bebekten ayrilmis olabileceginden endiselenmis hemsire soyledi! Allah korusun yavrularimizi....Simdi evde dinlenmeye devam ediyoruz, yarin yine kontrolumuz var,
geceleri uyumak hem sicaktan hem de karnin buyuklugunden zor oluyor ama tek bebegim saglikli olsun artik az kaldi diyorum. Bu hafta sonu Ankaradan cok sevdigim bir arkadasim geldi ve bize bebek sekeri, kapi susu ve diger suslemeliri hediye olarak getirdi, superler bayildim..... Biz her an kizimizi bekliyoruz, biraz erken ama hem amniyon sivisinin %70 olmasi hem kordonumuzun dolanmis olmasi, bizi tetikte bekletiyor.
Herkese su son haftalarimizda- benim icin gunlerimizde- cok cok kolayliklar diliyorum, bebislerin haberlerini mutlulukla almak dilegiyle, hepinizi operim.
Hayırlı olsun canım güzel günlerde eskiyin))Ama bu kipa sınır ediyo beni ist.da bana yakın yok ((
canım ben tek bi çanta yaptım 2taneye gerek görmedim ama ebeye verilecek olanı ayrı bi poşete koydum
bende kucuk boy seyahat cantasini ayarladim benim ve bebegin esyalari icin. hastaneye verilicek olan bebek esyasinida battaniyesiyle beraber bohca yaptim.
bebegin yattigi seyler yastik yorgan kilifi battaniyeler havlular bunlarda yikanicakmi?? bide utulenmesimi gerekiyor( ben bisey bilmiorum yaa (((
kılzar gelişimci sanırım bugün tansiyon kontrolüne gidecekti..eğer normal değilse tansıyonu bugün alınacaktı bebiş diye hatrlıyorum:18:
günaydın, kızlar. bende gelişimcinin cuma günü tansiyon ölçümü olacak diye biliyorum ve dediğin gibi normal değilse o gün alacaklar. tabi umarım herşeyi iyi çıkar
pazartesi tansiyonu ölçülecekti ama dün girmemiş hiçvakit biraz daha ilerlesin ararım hayırdır inşallah
ha tamam o zaman ...aynı zaman da evde olucaz demek ki. biraz da evde dinlenelim di mi?
ayy heyecanlandım şimdi.. umarım herşey yolundadır..
saat öğlene yaklaşsın ben arayacam canım gelmezse tabii
içimden bir ses..gelişimcinin de artık kucağı boş değilmiş gibi geliyor..ne dersiniz
selam kızlar
okuyunca bende hatırladım gelişimci demişti salı günü doğum olabilir diye ayy çok heyecanlandım şimdi:18::18:
hayırlı haberlerini alırız inşallah
gelmedi hala diye aradım meşgule aldı
bebek mi emziriyo acaba
kızlar kan hapı işe yaramış kanım 10.7 den 11.7 e çıkmış doktor 3 hafta sonra görüşelim dedi bence çok uzun o zaman nst olucak dedi ama ben 2 hafta sonra giderim bir aksilik olmazsa karnım fena durumda kırmızılar arttı ne mustela ne lierac işe yaramadı o kadar da kullandım benim gibi olan var mı
kızlar kan hapı işe yaramış kanım 10.7 den 11.7 e çıkmış doktor 3 hafta sonra görüşelim dedi bence çok uzun o zaman nst olucak dedi ama ben 2 hafta sonra giderim bir aksilik olmazsa karnım fena durumda kırmızılar arttı ne mustela ne lierac işe yaramadı o kadar da kullandım benim gibi olan var mı
YouTube - ‪Epidural Doğum - Dr. Kağan Kocatepe‬‏
offf izlerken ağladım...yaw kendi doğumumda napıcam acaba bennnnnnnnnnnnnnn...
canımm benim gibisin sen de ben de aynı şeye takıldım acaba diyorum sancı da gelse suyum da gelse 5 dakika duş alıp öyle mi gitsem hastaneye??her sabah (üşenmezsen ,üşenirsem öğleden sonra)mutlaka duşa giriyorum ama ya hazırlıksız olursam?benim de yağlanır saçlarım bir gün yıkamazsam fotoğraflarda güzel görünmek istiyorum)
yaa bir de bir şey sorcam:hani bizim batıl inançlarımız var ya hamileyken saç kesilmez gibi!bu konuda ne düşünüyorsunuz?ben tam niyetine girmiştim okuldan bir arkadaş''aklı kısa olur'dedi şakayla ama o bana takıldı kaldı tabi...şimdi de iyice sıkıldım kendimden saçımdan başımdan değişikliğe ihtiyacım var perşembe ağdaya gitcem gitmişken kestirsem mi diyorum?yardım lütfen ;
ya, ben iki defa kestirdim şimdide doğumdan bir kaç hafta önce yine kestirmeye düşünüyorum. direk kesilir kesilmez saçımı sevmiyorum. malum fotoğraflara falan çıkacazyani bir şey olmuyor, merak etme
hayırlısı, bakalım ne olacak:)
kızlar, size birazcık özel soracağım ama olduki bizim doğum başlıyor. sonuçta ne kadar sık bikini bölgemizi alsakda sonuçta küçük tüyler çıkıyor. ee, biz hastaneye gitmeden önce o sancılarla nasıl halledecez bunu? bide şunu söyleyeyim, ben biraz bu konuda takıntılıyım, azıcık çıksa bile beni çok rahatsız ediyor. eskiden hep veetle alırdım ama siz zararlı olabilir diyince jiletle almaya başladım ve felaket acıyor. zaten direk kızarıyor ve çok kaşınıyorhem jiletten sonra hemencik çıkıyor. hele doktora görünüyoruz diye resmen hergün almaya başladım. resmen işkenceye dönüştü
yok olmadı dediğim gibi, başınızdaki uzman kişi ile birlikte sakin olmaya çalışırsanız sorun olacağını düşünmüyorum. koklarım bebişimi de sizin için. size tavsiyelerim var...
şimdi bol bol uyuyun, bebiş uyutmayacak çünkü. gece de 4 defa kalktığım oluyo, o uykunun arasında ağlama sesiyle uyanmak çok zor geliyo,,,emziriyosun, bazen hemen uyuyo bazen 2 saati buluyo. yatağa dönüp hasretle bakıyosunsabah erken saatte yine uyanıyo, yine yine yine...
ama gözlerinizin içine bakıp minik bi gülücük attığı zaman dünyalara değer oluyo, herşeyi unutuyosun, tüm uykusuzluk yorguluk gidiyo,,,
altı naylonlu olan bebek önlüklerinden alın. emzirirken hep döşüne akıtıyo ağzından, kıyafet değiştirmek zorunda kalıyosun sürekli, 4 tane var şuan zor yetiyo
kesinlikle en az 1 ay yanınızda bi büyüğünüz kalsın imkan varsa, özellikle anneniz... lohusalıktaki en önemli şey anneymiş
veeeeee göğüs yaraları... en kötüsü bu işte. krem kullanmaya başlamışsınızdır umarım, yoksa çok zorlanırsınız... koskoca ameliyat geçirdim, dikiş ağrısı çektim ama hiçbişey bunun kadar canımı yakmadı. göğüs koruyucuyla emzirebilirsiniz. bi tek bunun faydasını gördüm.
bebeği kucağa, sallamaya vırt zırt olaylarına alıştırmayın diyenlere kulak asmayın... zira bebeğe bi gaz sancısı girdiği zaman yavrucak fizah fizah bağırıyo, kucağınıza alıp sallayarak biraz pışpışlayarak hemen gazının çıktığını göreceksiniz,, ve arkasından gelen huzurlu uykusunu...
yenidoğanlar için olan ıslak mendillerden kullanın, pişik olmuyo... göbeği düşmeden yıkamayın
ve özellikle sezeryan olcaklar için söylüyorum : taburcu olup eve geldikten sonra, dikiş bölgenizi streç film ile sarıp, bir kişinin yardımıyla, dikiş bölgenize kesinlikle su değdirmeden sıcak bi duş alın, sütünüzün birden nasıl çoğaldığını göreceksiniz... ama öncelikle bebeğinizi emzirmeyi yürekten isteyin,,,faydası olacaktır...
xxxx
Selamlar
canım kremlerin hiç faydası yok bence..olcak oldumu oluyor..yapısal sanırım..bende kullandım..hiç fayda etmedii..benim etim sıkı sanırım ondan gerilince hemen çatladı..yengemin eti gevşektir o esnedi yırtılmadı...
Bana doktorum 16. haftada başladı demir hapını ve doğum sonrası 40 ın çıkana kadar kullanacaksın dedi. Devam ediyorum ben.
Canım yurt dışında sadece kenarları alıyorlar önleri örüyorlar neredeyseonun için doktor / ebenin aldırış edeceğini sanmama ama tabi hijyen açısından onlar jiletliyor olabilirler.
ikinci el eşya kullanımına karşı değilim ama ikinci el dükkandan hediye alınsa çok garipserim sanırım. kendi eskilerini verse sorun değil ama ikinci el dükkandan hediye alınmaz bence :)Merhaba sevgili anneler ve anne adaylari,
xxxx
evet cnm buraya ilk geldigimde havuza gitmistik orda duslarda ciplak kadinlari görmüstüm ne igrencti o öyleee. onlar aldiris etmese de insan rahatsiz oluyo iste. ama napiyim agda yaptirma dedi bende jiletle oldugu kadar idare ediyorum artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?