kızlar selamlar;2 gündür giremiyorum,dün eşim beni işten almaya gelirken kaza yaptı,çok şükürki arabanın sadece tamponu hasar gördü,yani eşimde birşey yok,ama okadar korkmuş ki ya sende içinde olsaydın diyor,öyle bir fren yapmış,Allah korumuş.annemlerde merak etmiş akşam onlara gidecektik,durmadan arıyolar,benim sinirlerim bozuldu,ağla ağla tutamadım kendimi,sonra gece annemlere gittik,biraz kafamız dağıldı...
canim 40 derece burasi. ki normalde bizim ev 2 taraftanda balkon oldugundan dogal ruzgar var ne guzel diyorduk ama sicaklik o kadar arttiki dayanilmiyor. yatak odasinda klima sabaha kadar calisiyor ama hala sicak. cidden nasil dayanicam bilmiyorum. eger doguma az kalmasaydi alexin memleketine giderdik orasi dag soguk biraz. hayatimda ilk defa soguk yere kacmak istiyorum cidden. sen nasilsin bu arada??
. Canim bana hic boyle birseyden bahsetmedi ebe. Yarin 36. Hafta kontrolum var. Belki bahseder :)
Canım yanlış anlamadıysam perine massajını anlatmış eben. anüs ile vajina arasında perine diye iki bölgey birbirinden ayıran zar gibi birşey var ( zardan daha kalında ifade edemedim) ba parmağın ile orayı esneterek vajieni esnetmen gerekiyor ki doğumda yırtılma olmasın veya epizyo apılmasına gerek kalmasın. Ben denemedim daha. Ama yapmak lazım.
rica ederim canım ne demek :) ben pijama takımı aldım, gecelik sevmem, gerekte yokmuş açıkçası. odama getirildiğimde hemşireler pijamamın üstünü giydirdiler sadece, alt tarafa da hasta bezi taktılar, zaten üzeriniz örtülü olduğu için gerek yok, 2 saat içinde 3 defa hasta bezi değişti, sezeryan olduğu için doğumdan sonra atılıyo içerde kalanlar8 saat sonra yürütüleceğim zaman önce almış olduğum büyük beden kilotlardan birini(ki sonrasındaki 1 hafta da çok işime yaradı dikişten dolayı..) sonra da alt pijamamı giydirdiler, yürüdükçe hasta bezi ihtiyacı biraz daha arttı tabi... ertesi gün öğlene kadar 6-7 tane bez değiştirildi(annem yardım etti sağolsun).normal kanama 40 gün sürüyo diyolar ama şuan bitti sayılır...
kızlar wcde bir anda bir baktım bişey akıyor bakmaya korktum öyle çok akıntım geldi ki yumurta akı kıvamında içinde beyaz parçalar da var ama çok fazla çok korktum yaa artık fitil de kullanmak istemiyorum kaç defa kullandım antibiyotik bile kullanmıştım umarım sorun olmaz. sizlerin akıntısı nasıl artış var mı
?
kizlar herkese merhaba
gecmisi okumadim ama nasilsiniz?
Benim karin agrilarim cok siklasti,kasilmalarimda ayni sekilde ama duzenli olmadigi icin onemsemiyorum.
Bugun 1 saat falan karnim regl agrisi gibi, corap falan giydim uzandim.Geceleride oluyor.Sanki regl olmusum gibi, ebem normal oldugunu soyledi gerci ama sizlerde de oluyor mu?Acaba benim kizim erken mi gelmek istiyor?
kızlar bişi soracam sizlere
benim eşim hastanede çalışıyo ve 2 3 hafta önce bana hastanede doğum yapan hamilelere dağıtılan canbebe markanın numune paketinden getirdi
ve bende bu akşam onu incelşyodum içinden normal gece pedlerinin daha uzunu ve genişi mesane pedi diye bişi çıktı
bu doğumdan sonra kullanılırmı acaba ya merak ettim eğer kullanılırsa epey rahat edilir çünkü oldukça geniş
siz ne diyosunuz,eşimden istiyimmi bikaç paket daha işimi görürmü doğumdan sonra hastanede?
. Canim bana hic boyle birseyden bahsetmedi ebe. Yarin 36. Hafta kontrolum var. Belki bahseder :)
Çok tatlısın yaa.. ben de daha hazırlamadı ama benim ki tembellikten :))) Ben bu akşam ağda yaptırdım ama çok kötü durumdayım. Bütün genital bölgem kıpkırmızı ve şiş((
Canım yanlış anlamadıysam perine massajını anlatmış eben. anüs ile vajina arasında perine diye iki bölgey birbirinden ayıran zar gibi birşey var ( zardan daha kalında ifade edemedim) ba parmağın ile orayı esneterek vajieni esnetmen gerekiyor ki doğumda yırtılma olmasın veya epizyo apılmasına gerek kalmasın. Ben denemedim daha. Ama yapmak lazım.
Hiç olrmu öyle şey deli... biz yazıyoruz ama sen seyrek girdiğinden görmüyorsun bence :))) Canım çok bol sıvı tüket, ayran iç. Dışarı çıkma mecbur kalmadıkça.
Geçmiş olsun canım. Allah korumuş. Hemen bir sadaka verin.
off cnm yaa zorunlu olmadikca disari cikma sen ben burda 25 derecede patliyorum ama buranin sicagi da bi pis oluyo gerci. ben iyiyim cnm arada kasilmalarim falan oluyo yine ama pek önemsemiyorum artik :)) bu gidisle evde dogrumazsam iyidir :))
cnm My_Little_Sun_Shine altta aciklamis zaten bende arastirmistim biraz internetten onun dedigi sey hani dogumda bazen kesi yapiyolar ya orasi esnek olursa yapilmasina gerek kalmazmis öyle demisti ebem. ama ben daha baslamadim buna yapabile egimi de sanmiyorum uygulama sekli bana göre degil pek
evet cnm tam dogru anlamissin bende arastirdim yazdiktan sonra internetten dedigin sey :) normal dogumda epizyo kesisi buranin yeteri kadar esnememesinden kaynaklaniyonumus ebem burayi masajla iyi esnek hale getirirsen kesi yapilmasina gerek kalmaz dedi ama o dedigin masaji ben pek yapamam ki parmaklarini sokucakmissin falan hic bana göre degil :))) 34. haftadan sonra baslaman lazim demisti ona özel bi yag var ya onunla ya da zeytinyagiyla yapabilirsin demisti.
sağlık ocağından aradılar kan ilacınızı alıyor musunuz diyebende hayır son bir aydır almadım dedimm aaa neden dedi ( tahlilim iyi çıkmıştı dr uma demeden kutu bitince yenisini almadığımı hatırladım ) kan ilacını siz halen kullanıyor musunuz
:26:
yok olmadı dediğim gibi, başınızdaki uzman kişi ile birlikte sakin olmaya çalışırsanız sorun olacağını düşünmüyorum. koklarım bebişimi de sizin için. size tavsiyelerim var...
şimdi bol bol uyuyun, bebiş uyutmayacak çünkü. gece de 4 defa kalktığım oluyo, o uykunun arasında ağlama sesiyle uyanmak çok zor geliyo,,,emziriyosun, bazen hemen uyuyo bazen 2 saati buluyo. yatağa dönüp hasretle bakıyosunsabah erken saatte yine uyanıyo, yine yine yine...
ama gözlerinizin içine bakıp minik bi gülücük attığı zaman dünyalara değer oluyo, herşeyi unutuyosun, tüm uykusuzluk yorguluk gidiyo,,,
altı naylonlu olan bebek önlüklerinden alın. emzirirken hep döşüne akıtıyo ağzından, kıyafet değiştirmek zorunda kalıyosun sürekli, 4 tane var şuan zor yetiyo
kesinlikle en az 1 ay yanınızda bi büyüğünüz kalsın imkan varsa, özellikle anneniz... lohusalıktaki en önemli şey anneymiş
veeeeee göğüs yaraları... en kötüsü bu işte. krem kullanmaya başlamışsınızdır umarım, yoksa çok zorlanırsınız... koskoca ameliyat geçirdim, dikiş ağrısı çektim ama hiçbişey bunun kadar canımı yakmadı. göğüs koruyucuyla emzirebilirsiniz. bi tek bunun faydasını gördüm.
bebeği kucağa, sallamaya vırt zırt olaylarına alıştırmayın diyenlere kulak asmayın... zira bebeğe bi gaz sancısı girdiği zaman yavrucak fizah fizah bağırıyo, kucağınıza alıp sallayarak biraz pışpışlayarak hemen gazının çıktığını göreceksiniz,, ve arkasından gelen huzurlu uykusunu...
yenidoğanlar için olan ıslak mendillerden kullanın, pişik olmuyo... göbeği düşmeden yıkamayın
ve özellikle sezeryan olcaklar için söylüyorum : taburcu olup eve geldikten sonra, dikiş bölgenizi streç film ile sarıp, bir kişinin yardımıyla, dikiş bölgenize kesinlikle su değdirmeden sıcak bi duş alın, sütünüzün birden nasıl çoğaldığını göreceksiniz... ama öncelikle bebeğinizi emzirmeyi yürekten isteyin,,,faydası olacaktır...
bugün kızlar unnadoda..lansinoh göğüs ucu kremi 28 tl 56 gramı..ilgilenenlere duyrulur
valla canim bana da doktorum agda yaptirma dedi kizim dogum kanalinda ve basi cok derinde oldugu icin o yüzden oldugu kadar mecbur jilete kaldim. bende hala hazirlamadim cantayi bi sürü almam gereken sey var ne kadar rahatim di mi oysa her an dogurabilirim :)
ya bu arada kizlar bisey dicem burda ebem bana 34. haftadan sonra damm massage diye bisey söyledi tam olarak türkcesini bilmiyorum bu kelimenin ama vajinanin hemen arkasinda set gibi bisey olarak anlatti ben göstermesini istemedim acikcasi :))) oraya masaj yapmak gerekiyomus bu haftadan sonra dedi dogum aninda esnekliginin iyi olmasi icin gereksiz kesilmelerin engellenmesi icin ama bu dogum aninda yapilan kesiyle ayni sey mi bilmiyorum böyle bisey duyaniniz var mi ya da yurtdisinda yasayan arkadaslarin ebeleri böyle biseyden bahsetti mi???
kızlar selamlar;2 gündür giremiyorum,dün eşim beni işten almaya gelirken kaza yaptı,çok şükürki arabanın sadece tamponu hasar gördü,yani eşimde birşey yok,ama okadar korkmuş ki ya sende içinde olsaydın diyor,öyle bir fren yapmış,Allah korumuş.annemlerde merak etmiş akşam onlara gidecektik,durmadan arıyolar,benim sinirlerim bozuldu,ağla ağla tutamadım kendimi,sonra gece annemlere gittik,biraz kafamız dağıldı...
canım tam ben yazıcaktım. dün almıştım ben de e-bebebkten şu primadan gelen kuponla birlikte..çok az zarar etmişim napalım artık...
bi de bu krem günde 1 kez mi kullanılacak.. ben yeni başladım da kullanmaya
bence çokta zarar etmemişsindir..normal fiyatıda 39 du sanırım..ee sen bir kreme kargo parasıda vereceğini hesaplarsan 33tl ye falan geliyor..bence daha karlısındır ne kadara almştın? bende hiç kullanmadım daha nasıl kullanıldğını bilmiyorum..yazıyordur üstünde
geçmiş olsun canım, dikkat et kendine..günaydın kızlar
bende hasta oldum boğazlarım acıyo kulaklarımın içi kaşınıyo hapşuruk öksürük ne ararsan var
iyiki doğum vaktime daha var yoksa napardım sezeryanlı halimle bilmiyorum
ben doğumdan sonra kullanmıştım göğüs ucu kremini ama 10 gün baya canım acımıştı. ondan sonnra geçti nasır mı tuttu ne?? acaba yine acırmıki geçen sene memeden kesmiştim oğlumu arada 1 sene olcak belki acımaz hee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?