2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım ya ne güzel bilgiler bunlar,taze anneden,çok sağol ...sezeryandan sonra çok kanaman oldumu bide kilot yada alt pijama giyebildinmi,gecelikmi tavsiye eddersin...
rica ederim canım ne demek :) ben pijama takımı aldım, gecelik sevmem, gerekte yokmuş açıkçası. odama getirildiğimde hemşireler pijamamın üstünü giydirdiler sadece, alt tarafa da hasta bezi taktılar, zaten üzeriniz örtülü olduğu için gerek yok, 2 saat içinde 3 defa hasta bezi değişti, sezeryan olduğu için doğumdan sonra atılıyo içerde kalanlar 8 saat sonra yürütüleceğim zaman önce almış olduğum büyük beden kilotlardan birini(ki sonrasındaki 1 hafta da çok işime yaradı dikişten dolayı..) sonra da alt pijamamı giydirdiler, yürüdükçe hasta bezi ihtiyacı biraz daha arttı tabi... ertesi gün öğlene kadar 6-7 tane bez değiştirildi(annem yardım etti sağolsun).normal kanama 40 gün sürüyo diyolar ama şuan bitti sayılır...

Son düzenleme:
kızlar selammm..

bugün itibari ile izne ayrıldım..
geri sayım yapıyorum
bir iki gündür giremedim siteye eksikliğini hissediyorum valla
umarım herkes iyidir

dun rahatsizlaninca butun gun hastanede gecti dogumhanede o kadar kendimzi kprkutmaya gerek olmadigini daha iyi anladim normal dogum oldu ben ordayken ne bir ses ne bir bagirti duymadim kadin odasina goturuldu gayet iyiydi dogum oldugunu bebek aglamasi duyunca anladim cesaret geldi iyice bir de gercekten cok temiz ve ferahti tek sorun esimin doguma gelemeyecegini ogrenmek oldu cok istiodum yanimda olmasini .bebeklerimiz saglikla gelsiler de gerisi bos

Bildiğim kadarıyla belli bir haftadan sonra bpd ölçüsü yanıltabiliyormuş.Üstelik baş gelişli pozisyonlarda hatalı çıkıyormuş.Oyüzden HC değeri yani baş çevresi ölçümü daha önemli.Boşuna telaş etme arkadaşım.Çünkü her kontrol sonrası bende bu değerlere takılıp kalıyorum.

Kızlar sizlere bir şey sormak istiyorum.Biraz önce arkadaş yazmıştı karnımın sertliğinden doktor plesanta ayrılmasından şüphelenmiş diye.Sizin karnınız çok yumuşak mı?Benim öyle yumoş yumoş değil elleyince mesela bebeğin sertliğini hissediyorum.Bu sertlik mi oluyor?Yada sertlikten kasıt nedir?:97:

Kızlar herkese selam sizlerden uzak kaldım valla herkes iyidir umarım, yeni bebek haberimiz yok galiba.

Ben 4 günde 1 NST'ye giriyorum. Dün kalp atış düzeyi 160 civarında çıkınca bugün tekrar girdik allah'a sükür gayet iyi durum. Bu şekilde sorunsuz devam edersek 38. haftada alıncak kızımız...tam tarih kararlaştırmadık belki cumartesi günkü kontrolde belirlenir...tüm değerlerimiz normal giderse inşallah, büyük ihtimal 23-26 temmuz arasında yapılacak gibi...

Bizden haberler böyle ara ara bakmaya çalışacağım sizlere...kendinize ve bebişlerinize iyi bakın

kızlar wcde bir anda bir baktım bişey akıyor bakmaya korktum öyle çok akıntım geldi ki yumurta akı kıvamında içinde beyaz parçalar da var ama çok fazla çok korktum yaa artık fitil de kullanmak istemiyorum kaç defa kullandım antibiyotik bile kullanmıştım umarım sorun olmaz. sizlerin akıntısı nasıl artış var mı
?

benim de geçtiğimiz haftalarda böyle olmuştu canım fitili de beceremedim kullanmasını şimdi hala devam ediyor ama eskisi kadar fazla değil

valla canim bana da doktorum agda yaptirma dedi kizim dogum kanalinda ve basi cok derinde oldugu icin o yüzden oldugu kadar mecbur jilete kaldim. bende hala hazirlamadim cantayi bi sürü almam gereken sey var ne kadar rahatim di mi oysa her an dogurabilirim :)

ya bu arada kizlar bisey dicem burda ebem bana 34. haftadan sonra damm massage diye bisey söyledi tam olarak türkcesini bilmiyorum bu kelimenin ama vajinanin hemen arkasinda set gibi bisey olarak anlatti ben göstermesini istemedim acikcasi :))) oraya masaj yapmak gerekiyomus bu haftadan sonra dedi dogum aninda esnekliginin iyi olmasi icin gereksiz kesilmelerin engellenmesi icin ama bu dogum aninda yapilan kesiyle ayni sey mi bilmiyorum böyle bisey duyaniniz var mi ya da yurtdisinda yasayan arkadaslarin ebeleri böyle biseyden bahsetti mi???

selam kizlar biz geldik.tansiyonumuz dusuyor kac gundur sicaktan. umarim herkesler iyidir. gerci unutulduk artik kimse bize cevap vermiyor ama.

kızlar selamlar;2 gündür giremiyorum,dün eşim beni işten almaya gelirken kaza yaptı,çok şükürki arabanın sadece tamponu hasar gördü,yani eşimde birşey yok,ama okadar korkmuş ki ya sende içinde olsaydın diyor,öyle bir fren yapmış,Allah korumuş.annemlerde merak etmiş akşam onlara gidecektik,durmadan arıyolar,benim sinirlerim bozuldu,ağla ağla tutamadım kendimi,sonra gece annemlere gittik,biraz kafamız dağıldı...

cnm dikkat et sicaklarda fazla disari cikma. burasi bile bunaltiyo insani orayi düsünmek istemiyorum bilee. allah kolaylik versin valla.

canim 40 derece burasi. ki normalde bizim ev 2 taraftanda balkon oldugundan dogal ruzgar var ne guzel diyorduk ama sicaklik o kadar arttiki dayanilmiyor. yatak odasinda klima sabaha kadar calisiyor ama hala sicak. cidden nasil dayanicam bilmiyorum. eger doguma az kalmasaydi alexin memleketine giderdik orasi dag soguk biraz. hayatimda ilk defa soguk yere kacmak istiyorum cidden. sen nasilsin bu arada??

aman canim allah korumus. buyuk gecmis olsun. ama dusunme artik. allah korur bizleri.

selam kızar..
taçtan bi uyku seti beğendim kızıma ama hiç bi mağazada kalmamış.netten nasıl bulabilirim.aynı modelin hep tavşanlısı çıkıyo karşıma ama ben köpek desenli olanını beğendim.sizce ne yapsam?

. Canim bana hic boyle birseyden bahsetmedi ebe. Yarin 36. Hafta kontrolum var. Belki bahseder :)

kizlar herkese merhaba
gecmisi okumadim ama nasilsiniz?
Benim karin agrilarim cok siklasti,kasilmalarimda ayni sekilde ama duzenli olmadigi icin onemsemiyorum.
Bugun 1 saat falan karnim regl agrisi gibi, corap falan giydim uzandim.Geceleride oluyor.Sanki regl olmusum gibi, ebem normal oldugunu soyledi gerci ama sizlerde de oluyor mu?Acaba benim kizim erken mi gelmek istiyor?

cok gecmis olsun, Allahtan siz arabada degilmissiniz.

Çok tatlısın yaa.. ben de daha hazırlamadı ama benim ki tembellikten :))) Ben bu akşam ağda yaptırdım ama çok kötü durumdayım. Bütün genital bölgem kıpkırmızı ve şiş ((

Canım yanlış anlamadıysam perine massajını anlatmış eben. anüs ile vajina arasında perine diye iki bölgey birbirinden ayıran zar gibi birşey var ( zardan daha kalında ifade edemedim) ba parmağın ile orayı esneterek vajieni esnetmen gerekiyor ki doğumda yırtılma olmasın veya epizyo apılmasına gerek kalmasın. Ben denemedim daha. Ama yapmak lazım.

selam kizlar biz geldik.tansiyonumuz dusuyor kac gundur sicaktan. umarim herkesler iyidir. gerci unutulduk artik kimse bize cevap vermiyor ama.

Hiç olrmu öyle şey deli... biz yazıyoruz ama sen seyrek girdiğinden görmüyorsun bence :))) Canım çok bol sıvı tüket, ayran iç. Dışarı çıkma mecbur kalmadıkça.

Geçmiş olsun canım. Allah korumuş. Hemen bir sadaka verin.

ameliyathaneye gidene kadar bende çok ağlamıştım hem annemi öpüyorum hem eşimi çok farklı bi duygu hem seviçlisin heyecanlısın ama başka bi yandan da korku var. ameliyathaneye girdiğimde kendi kendimi sakinleştirmiştim. 'artık burdasın nuran ağlamak yok az sonra bebeğin doğacak sen sadece dua et sakin ol' demiştim kendi kendime. çok şükür sıkıntısız bi doğum olmuştu. genel anesteziyle olmuştu doğum epiduralde panik yaparım diye istememiştim. zaten hazırlık aşamasında sürekli konuşturuyolar sakinleştirmeye çalışıyolar seni. sonrada uyuyosun ben ameliyathanede uyandım doğum bitmişti. hafif bi öküsürükle uyandım sonra bebeği sordum herşeyin gayet iyi olduğu söylediler bende derin bi ohhh çektim:)) çıktığımda herkes kapıdaydı onlara el sallıyodum. odama çıktım ve hemen emzirdim. çok rahattı dedğim gibi inş. 2. de aynı şeklide olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…