geçmiş olsun canım, dikkat et kendine..hasta olmamamız gereken zamanlar, çok dikkatli olmalıyız
umarım olmaz canım ya...
günaydıııııınn)
ben artık geceleri uyuyabiliyorum nasıl mı??vantilatörü açıyoruz odanın dışına kapıya koyuyoruz sabaha kadar çalışıyor ben de sabaha kadar uyuyorum)
bakıyorum, sezaryen tarihleri yavaş yavaş belli olmaya başladı. demek ki temmuz annesi olacaksın:) inş. herşey sorunsuz geçerde ve minik yavrunun ilk ağlayış sesini duyarsınmerhaba kızlar...
bugün dr. kontrolüm vardı.. kızım biraz daha kilo almış ve 2.700 olmuş.. çok şükür 2.5 kg yu geçti... minik doğan kızlar kervanına biz de katılıyoruz...:)) eğer herşey yolunda giderse 29 temmuz da sezeryana giricem.. kızımın doğum günü belli oldu artık yani..:)) bu arada benim ara ara çarpıntılarım oluyordu, hatta dün nabzım 130 civarındaydı.. dr.um bunu duyunca hemen EKG alalım dedi... bir de tiroid için çeşitli tahlillere bakalım dedi.. sabahtan beri hastanede yok EKG, yok NST, kan tahlilleri falan uğraşıp durdum.. neyse kan tahlilim sonucunu henüz alamadım ama diğerleri iyi çıktı...
ha bir de o cilt kararmalarından ben de muzdaribim.. boynum, koltuk altım, özel bölge... çok kötü görünüyor gerçekten.. ama oğlumda da olmuştu ve sonra geçmişti.. o yüzden onları dert etmiyorum..
yalnız benim sırtımda farklı ovalimsi lekelenmeler de oldu.. dr.um onlar için cildiyeye de bi görün bugün dedi. ben de hemen gitttim.. cildiyeci kadın bulaşıcı olmayan, ama zor iyileşen, genelde saçlı deride gelişen ve vücudun farklı noktalarına da yayılabilen bir çeşit mantar olduğumu ama ne bana ne de bebeğe bir zararının olmadığını söyledi... gebelik ve emzirme dönemince şimdilik geçici olarak kullanabileceğim bir şampuan ve sprey verdi ama mutlaka dr.una da göster dedi. ancak emzirme dönemi bittikten sonra tam bir tedaviye başlayabiliriz o zaman gelirsin dedi. kendi dr.um cildiyecinin yazdıklarını kullanabileceğimi söylediği içim biraz rahatladı... hayırlısıyla bitirseydik şu hamileliği....
maşallah bebişine. bence kafana hiç takma çünkü bu son dönemlerde yanlış hesaplama oranı çok yüksekmiş. benim kızın kafasıda 32 yerine 36 gösterdi ama doktorum fazla veya az değerlerin çıkması normal dedi. bu arada, sonunda bağışlamaya karar vermişsin, hayırlısı olsun. umarım kullanmaya hiç ihtiyaç duymazsınız:)ben de bugün kontrole gittim.2539,5 g çıktı:)
ama kafama takılan bişey var,35+1 olmama rağmen,bpd=30+5 çıktı!! şakaklar arası uzunluk...
boy uzun,ben de uzunum zaten:) fl=36+1
ac=34+6
hc=35+2
bu arada kordon kanını devlete bağışlamaya karar verdik.onkim'den kit gönderdiler kargoyla..kargo bile ücretsiz..doğum günü bi form doldurucakmışız..o gün geliyolarmış..
ben hep kullandım. özellikle son kontrolden sonra 2 ye çıkartıldı halbuki kan değerlerim iyi çıkmıştı ama doktorum son aylarda daha çok ihtiyaç var diyerek dozu artırdısağlık ocağından aradılar kan ilacınızı alıyor musunuz diyebende hayır son bir aydır almadım dedimm aaa neden dedi ( tahlilim iyi çıkmıştı dr uma demeden kutu bitince yenisini almadığımı hatırladım ) kan ilacını siz halen kullanıyor musunuz
:26:
aynen, aynen. göbeğimin altına görmediğim için aynıyı tutarak alıyorum. ama çok zor oluyor:95:kizlar hep agdadan konusulmus bende bu konuda cok tirask biriyim ama dogumdan önce yaptirayim diyodum gerci ne zaman gelicegi belli degil yaa her neyse doktora bile sordum ama benim bebis cok asagida duruyo ya doktor yaptirma dedi bana sizlere de bi söylemek istedim gerci bu sadece benim gibi bebisi dogum kanalina girmis basi bayagi derinde olanlar icin gecerli normalde sorun yok yanio yüzden ben yaptiramiyorum jiletle de cok zor artik hem her hafta doktora gidiyorum yapana kadar canim cikiyo aynayla falan. tek istegim dogum aninda temiz olsun orasi ama bu gidisle zor gözüküyooo rezil olucam diyorum doktorlara ebelere :))) gerci burda almanlar pek temizlemez oralarini alisiktir doktorlar daha kötülerine diyo esim deee
dürüst söylemek gerekirse, bu benim ilk bebeğim olduğu için hiçbir şey ikinci el alamadım almakda istemiyorum. tabi ilerde ikinci bebeğimde ablasından kalan şeyleri giydiririm ancak başkasının bana verdiği kıyafeti pek giydirmek istemem çünkü o kişinin ne kadar temiz bir insan olduğunu bilmem gerekiyor. benim kayınvalidem eşimin giydiği bebek kıyafetleri getirmişti. baksan üstlerinde sarı sarı lekeler duruyor, bazılarında mama lekeleri falnda var. ben onları bir güzelce yıkadım hatıra olarak sakladım ama bebeğime onları giydirmeye düşünmüyorum. hele senin dediğin gibi ikinci el satan dükkandan alınırsa hiç giymem. ayrıca hediye edenede içimden çok söylenirimEs dostun cocuklarinin giyisilerini almak ayri birsey(ben de kendi cocuguma yegenlerimin kucuk kalan giyisilerini giyidirecegim). Benim asil sorum mesela kayinvalideniz veya gorumceniz gelip dese ki "dun ikinci el magazasinda senin bebegin icin cok guzel giyisiler ve oyuncaklar gordum, almayi dusunuyorum" tepkiniz ne olur?(kayinvalide fakir falan degil, cok sukur bizim de durumumuz musait). Birsey der misiniz? Tesekkur edip sesinizi cikartma misiniz? Giyisileri giyidirir misiniz?
Selamlarhiç almasalar dah iyi yani.
vermidon, benim adadan cildim tahriş olup direk morarıyor, o yüzden normaldede ada yapamıyorum. ondan uzun yıllardır hep veeti kullandım, çokta rahattım ancak kızlar ne olursa olsun kimyasal olduğundan çok önermediler hamililkte. bende riske atmak istemedim, jilete geçtim. ama hayatımda bu kadar kaşındığımı hatırlamıyorumresmen uyuz olmuş gibiyim
canım, çok geçmiş olsun. iyiki arabada değilmişsiniz.kızlar selamlar;2 gündür giremiyorum,dün eşim beni işten almaya gelirken kaza yaptı,çok şükürki arabanın sadece tamponu hasar gördü,yani eşimde birşey yok,ama okadar korkmuş ki ya sende içinde olsaydın diyor,öyle bir fren yapmış,Allah korumuş.annemlerde merak etmiş akşam onlara gidecektik,durmadan arıyolar,benim sinirlerim bozuldu,ağla ağla tutamadım kendimi,sonra gece annemlere gittik,biraz kafamız dağıldı...
merak etme, bizimde çantamız henüz hazır değil. aslında çantaya konulacak tüm malzemeleri aldık ama oturup bir araya toplayamadım. bu arada, arabınızı almışsınız, güle güle kullanırsınız inş. jokerde o modeli bende çok beğendim, bide loola var o da çok güzel. bizde bir kaç araba arasında gidip geliyoruz. bir kraft twist var, şu jokerdeki iki araba, bide quinny buzz veya zapp. ama en kısa zamanda onuda halletmemiz gerekiyor. yani o günkü havamıza bakarak karar verecez gibiİyi geceler kızlar,
uzun zamandır buraya katılamadım. Hatta okuyamadım bile. İşyerinde yoğundum ve evde de misafirlerim vardı. Misafirlerimi az önce yolcu ettim ve bugün doğum iznine ayrıldım. Artık hür ve özgürüm....
Topikte gelişmeler varmı lütfen yazsın biri bana. Zeynep dışında doğum yapan var mı?
Ya da başka bişeyler.... Çok merak ediyorum...
Bu arada arabamızı aldık, baby comfort elea modelini aldık. Kırmızı renk.. Beğenerek aldım, bakalım memnun kalacakmıyız.
Birde Phılıps avent süt pompası aldım.
Odamızın perdesi geldi. Cibinliği bekliyorum. Ve daha çantam hazır değil....
çok güzel yöntem canım sıcakta yatılmıyo hiç
bende başka bi yöntem buldumeğer gece 11 gibi yatarsam sabaha doğru 3-4 gibi kalkıyorum daha da uyuyamıyorum ama gece 1 e kadar dayanırsam o gece istediğim kadar wc ye kalkıyım yinede mışıl mışıl uyuyorum hemen dalabiliyorum uykuya
geçmiş olsun. bu sıcaklarda hasta olmak hiç çekilmez. kendine dikkat et hemencik iyileşmeye bakgünaydın kızlar
bende hasta oldum boğazlarım acıyo kulaklarımın içi kaşınıyo hapşuruk öksürük ne ararsan var
iyiki doğum vaktime daha var yoksa napardım sezeryanlı halimle bilmiyorum
öyle canım yorulmayınca uyku olmuyoo da var tabi ben de sabah 7 buçukta eşimle uyanıyorum bir daha gün boyu uyumuyorum gece de 12-12 buçuk gibi yatıyoruz....eskiden gündüz uyuyordum o zaman gece uyumak iyice zorlanıyordu(evdeyim ya bir de o da etkiliyor tabi okul varken hiç uyku sıkıntım olmadı gerçi havalar bu kadar sıcak değildi yaaa.insan yorulmayınca uyuma isteği de o kadar olmuyormuş.
geçmiş olsun. bu sıcaklarda hasta olmak hiç çekilmez. kendine dikkat et hemencik iyileşmeye bak
günaydın kızlar
bende hasta oldum boğazlarım acıyo kulaklarımın içi kaşınıyo hapşuruk öksürük ne ararsan var
çok çok geçmiş olsun canımm
ıhlamur falan iç hafif atlatmaya çalış hemen iyileşicen inşallah....
ameliyathaneye gidene kadar bende çok ağlamıştım hem annemi öpüyorum hem eşimi çok farklı bi duygu hem seviçlisin heyecanlısın ama başka bi yandan da korku var. ameliyathaneye girdiğimde kendi kendimi sakinleştirmiştim. 'artık burdasın nuran ağlamak yok az sonra bebeğin doğacak sen sadece dua et sakin ol' demiştim kendi kendime. çok şükür sıkıntısız bi doğum olmuştu. genel anesteziyle olmuştu doğum epiduralde panik yaparım diye istememiştim. zaten hazırlık aşamasında sürekli konuşturuyolar sakinleştirmeye çalışıyolar seni. sonrada uyuyosun ben ameliyathanede uyandım doğum bitmişti. hafif bi öküsürükle uyandım sonra bebeği sordum herşeyin gayet iyi olduğu söylediler bende derin bi ohhh çektim:)) çıktığımda herkes kapıdaydı onlara el sallıyodum. odama çıktım ve hemen emzirdim. çok rahattı dedğim gibi inş. 2. de aynı şeklide olur
canım çok geçmiş olsun Allah korumuş..
gelişimci tansiyonun normale dönmüş şükür. bizde burda ne seneryolar uydurduk:))))
günaydın kızlar
bence çokta zarar etmemişsindir..normal fiyatıda 39 du sanırım..ee sen bir kreme kargo parasıda vereceğini hesaplarsan 33tl ye falan geliyor..bence daha karlısındır ne kadara almştın? bende hiç kullanmadım daha nasıl kullanıldğını bilmiyorum..yazıyordur üstünde
günaydın kızlar
tam hatırlmıyorm lansinohtan başka şeyler de almıştım haklısın canım kargo parasını düşününce aynı şey oluyo..
yağlı bi krem bezelye büyüklüğünde parmak arasında yumuşatıp sürün diyo. ben dün başladım günde bi kez mi sürmeli diye merak ettim. üstünde sadece emziren anneler için denmiş de
ben bir kaç haftadır kullanıyorum her gün banyodan sonra...yalnız dikkat edin leke yapıyor çamaşırda..
günaydın, güzel anneler ve minik zıpırları.
bakıyorum, sezaryen tarihleri yavaş yavaş belli olmaya başladı. demek ki temmuz annesi olacaksın:) inş. herşey sorunsuz geçerde ve minik yavrunun ilk ağlayış sesini duyarsın
.
teşekkür ederim canım... inşallah bi aksilik olmazsa temmuz annesiyim...:)) bebeğimin ilk ağlayış sesini duyamıycam canım çünkü genel anestezi istiyorum.. epidural ya da spinalde heyecan yaparım diye korkuyorum... tansiyonum falan çıkar, bi de genel anestezi almak zorunda kalırım diye düşünüyorum... aslında hepsi evham biliyorum ama ameliyathane ortamının beni gereceğini de düşünüyorum... dr.ların konuşmalarına falan dayanamam herhalde... ne bileyim işte... aslında epidural-sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım sürekli cesaretlendiriyor ama bende ikna olacak bi taraf yok şu anda... hayırlısı...
Es dostun cocuklarinin giyisilerini almak ayri birsey(ben de kendi cocuguma yegenlerimin kucuk kalan giyisilerini giyidirecegim). Benim asil sorum mesela kayinvalideniz veya gorumceniz gelip dese ki "dun ikinci el magazasinda senin bebegin icin cok guzel giyisiler ve oyuncaklar gordum, almayi dusunuyorum" tepkiniz ne olur?(kayinvalide fakir falan degil, cok sukur bizim de durumumuz musait). Birsey der misiniz? Tesekkur edip sesinizi cikartma misiniz? Giyisileri giyidirir misiniz?
Selamlar
canım bence kayınvalidene uygun bir dille anlat istemesiğini ikinci el mağazadan alınmasını. Benimde görümcem yeni bebeği oldu hastane çıkışı v.b. bazı kıyafetler vericek. onları giydiririm ama başkasının ikinci el mağazasından almasını istemem. Durumuda müsaitse. Kırmadan uygun dille anlat istemediğini bence canım
hayırlısı canım. herşey güzel olsunda ağlayışını sonaradan da yeteri kadar duyucan zatenteşekkür ederim canım... inşallah bi aksilik olmazsa temmuz annesiyim...:)) bebeğimin ilk ağlayış sesini duyamıycam canım çünkü genel anestezi istiyorum.. epidural ya da spinalde heyecan yaparım diye korkuyorum... tansiyonum falan çıkar, bi de genel anestezi almak zorunda kalırım diye düşünüyorum... aslında hepsi evham biliyorum ama ameliyathane ortamının beni gereceğini de düşünüyorum... dr.ların konuşmalarına falan dayanamam herhalde... ne bileyim işte... aslında epidural-sezeryanla doğum yapan arkadaşlarım sürekli cesaretlendiriyor ama bende ikna olacak bi taraf yok şu anda... hayırlısı...
kızlar, sizden bir şey soracağım. şimdi şu lohusa şerbeti için hazırlıklar yapıyorum. dün kemeraltında bardaklar için lastiklere bakındım. 12 tanesi 22 liraya dediler ama tipleri daha çok saç tokası gibi geldi, aynı dükkanda kendin şeker ve benzer şeyler yapmak içinde bir sürü küçük bebek biblolar falan satılıyordu. onları görünce o lastikleri kendim yapmaya karar verdim. şimdi 24 tane o bebek biblolardan aldım ayrıca kumaş satan yerlerden fırfırlı lastikle ince kurdeleler aldım.
buğün yapmaya başladım ama hangisinden ya payım diye kararsız kaldım, resimlerini ekliyorum:
Eki Görüntüle 223923 Eki Görüntüle 223924
sizce ince lastik mi, yoksa geniş lastik mi daha güzel duruyor? (geniş lastiği yan yana dikerek yaptım)
bu arada, genel olarak güzel duruyor mu? yoksa başka bir model şeklinde mi yapsam:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?